Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piros Pap Rick

11 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, elmúlt a tegnap, és az Androidosok továbbra is csak az állukat keresgélik. A Keynote-on a Google csapata nem húzta az időt, globális gondolatok helyett azonnal belecsaptak a lecsóba és az új Android-verzió ismertetésébe kezdtek. Nem volt véletlen a nagy sietség:…..
Piros Pap Rick 2012.06.28 20:46:49
@Figyelmeztetés: ezt ugye nem komolyan írtad? Az egyik legjobb dolog, hogy egyből átugorhatok a többi futó alkalmazásba vagy ki is lőhetem őket...
Hitlert csak nem bírják békén hagyni a reklámosok (itt egy korábbi Adolf best of). Persze valahol érthető, hiszen ha olcsón szeretnénk nagy feltűnést kelteni, de legalább egy jó szaftos kis botrányt kavarni, akkor a legjobb ha valami igazán megbotránkoztató dolgot veszünk elő a…..
SEO Csak szeretetből élünk meg 2010.05.16 10:22:00
Két humoros kép villan be általában, amikor a közösségi médiás vizionálásokkal találkozom. Az egyik az Üvegtigris jelenete, amikor Reviczky Gábor nagy dumával a régi Opel Kadettet próbálja rásózni az alacsony, köpcös karakterre ("Ebben aztán megnézik az utcán!"),…..
Piros Pap Rick 2010.05.16 16:02:47
@Bbt: a marketinget csak marketinggel lehet eladni és Magyarországon csak külföldi (és ezért tudományosnak hangzó) szöveggel lehet csak trendi és sikert sugalló valaki.

Az írással nincs baj, csak a témájával: aki ebben dolgozik annak ez már lerágott csont, aki meg nem ért hozzá az úgy is továbbkattint mert nem ért belőle semmit.

Ettől függetlenül a blog megy feedbe csak írjál többet és aktuálisabbakat. A stílus tetszik. Hajrá!
 A tablet bejelentése előtti másfél évben újra és újra felröppent az a pletyka, hogy az Apple egy saját netbookkal lép piacra. Megírták ezt külföldi lapok, itthon is többen értekeztek róla, én azonban minden alkalommal elmondtam, hogy a felvetés hülyeség: az a fajta…..
Piros Pap Rick 2010.05.09 15:31:38
@NickJ: tévedés: a piac diktált. Nagyon sokáig főleg Linux-szal voltak kaphatók ezek a netbookok, de mindenki lecserélte(tte) azokat Windows-ra (hisz azt használja) és ezért elkezdték Windows-zal adni őket
Elég sokan elküldték nekem az elmúlt néhány napban ezt a videót, szóval kénytelen vagyok meghajolni a többség akarata előtt, és közzéteszem azt. Van néhány kimondottan ötletes elem a videóban, és a technikai megvalósítás is elsőosztályú, annál szomorúbb, hogy a poén a…..
Piros Pap Rick 2010.05.09 15:18:43
@Lefty Rosenthal: persze, hisz sokkal több (és jobb) 3D-s lehetőség van osx-re, mint windows-ra :D Vágni még megértem ha valaki osx-et használ, de 3D-ben több a winre készült alkalmazás mint az osx-re, nem is beszélve arról, hogy olcsóbban és jobban kijössz ha magad konfigolod be a munkaállomást, ha kisebb 3D-s cég vagy.

3D-re osx-et választani hülyeség, mert nem stabilabb és ezt a szakma is tudja, sőt aki komolyan gondolja, az még a windows-on is túllép és egy saját, linux alapú tervező-rendszert használ, mint amilyen a Smoke is, amit a GYÁR, az RTL vagy a TV2 is használ, hogy csak a hazaiakat említsük. Azokkal már lehet profi munkát csinálni.
Az IDC legújabb statisztikája szerint az iPhone-ok forgalma 132 százalékkal nőtt világszerte 2010 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest Konkrét számokban kifejezve ez 8,8 milliós forgalmat jelent a tavalyi 3,8 milliós után, a piaci részesedés meg 16,1…..
Piros Pap Rick 2010.05.09 15:01:35
@iFagyee: "amin operációs rendszer van"
mindegyik telefonon operációs rendszer van még egy Sony Ericsson T610-en is az volt.

A Nokia pozíciója azért erős mert szinte mindegyik készülékükön symbian van, és ezáltal az olyan telefonok és belekalkulálódnak amiket az emberek átlagtelefonként vesznek meg.

Bármennyire is szar kimondanom, egy iPhone sokkal inkább megérdemli az első helyet az okostelefonok piacán mint a Nokia. Viszont a jól reprezentálja az iPhone 3. helye, hogy elég egy terméket készíteni -de azt ütősre- mint több ember igényeire tervezni sok különböző telefont.

Lassan egyébként érdemes lenne inkább OS alapján mérni a piacot és nem csak gyártóra koncentrálni.
A The Times hozta a sztorit a múlt héten, brit orvosok megállapították, hogy a Ferrarikra festett, Marlboro-logót helyettesítő vonalkód tudat alatt hirdeti a terméket. Az EU-ban tilos a dohánygyártmányok reklámozása, ezért felszólították a Ferrarit, távolítsa el a vonalkódot a…..
Hát igen, valami ilyesmit sejtettünk mi is, de most számszerűsítették, hogy a boltokat lefosztó iPad-fogyás mekkora része az Egyesült Államok polgárainak igénye, és mennyi az, ami megvásárlása után néhány órával már repülőgépre száll.A Yahoo! felmérésének eredményén…..
Piros Pap Rick 2010.05.07 20:40:33
@Poha:
ha 20e Ft-tal többet költesz, akkor air france-szal is repülhetsz közvetlenül (bár régi gép) NY-ba és így biztos, hogy nem fogsz feleslegesen költeni taxira/buszra/kajára/szállásra Angliában. Tapasztalatból mondom, hogy van, hogy a másnapi átszállások miatt jön ki drágábban az út.

Magyar kártyával óvatosan: volt hely ahol elfogadták a visa electronomat és a maestromat is (ritka), de érdemes csak dombornyomottal kimenni és lehetőleg VISA-val, akkor nem érhet baj és előtte felhívni a bankot, hogy használni fogod külföldön, mert van pár ami automatikusan tiltja a külföldi használatot és az sem árt ha dolláros deviza számlára mutat, bár használtam már a forintosat is kint gond nélkül. MasterCardot nem mindenhol szeretik (és nem azért a tévhit miatt mert ez az EU a Visa meg az USA), bár az nálam forintos.

Régen a Citis kártyádat tudtad használni külföldön kp felvételre is ingyen az ottani ATM-nél (annyi citibankos van mint a nyűg), nem tudom, hogy ez mennyire él még 2010-ben (lassan 10 éve volt), mert eljöttem a cititől ("rabló banda":D). Ha más nem akkor felveszel itthon cash-t, bár a dollár most nagyon magas (20 Ft-tal drágább mint 3 napja) és nem tudni hol stabilizálódik (max 2 FT-ot fog feljebb menni). Érdemes belekalkulálni.

Remélem átmész az Apple Store rostáján és sikerrel jársz mind az utad és mind a termékeddel!
Piros Pap Rick 2010.05.07 21:07:28
@Poha:
áldásom a londoni átszállásra :)
<off> citibank lehet mostanság jó, de 5-6 éve pár ügy kapcsán nem voltak túl szimpik. Lehet majd teszek egy próbát, ha úgy alakulna :) </off>

Más állam, de Miami-ban a hivatalos Apple boltban elfogadták a cash-t (új shuffle és itouch), igazából a fentebb kommentelő hegyi91 esetében ezért nem értem, hogy miért volt gáz a kp...
Tegnap kaptam egy remek linket. A GSMArena oldalán a legismertebb alacsony fogyasztású csipek teljesítményét hasonlították össze, arra voltak kíváncsiak, hogy az egyes termékek milyen teljesítményre képesek.A teszt persze nem teljesen korrekt: az Apple A4-es egy ARM-alapú, ultra…..
Piros Pap Rick 2010.05.04 14:15:05
@landilevente: a smart fortwo motorjára is azt mondják, hogy ha nem lenne lebutítva akkor hihetetlen teljesítményt nyújtana (egyébként kis-repülőkben használják) az egész autós iparban. Igaz, ha nagyobba építenék meg akkor oda az alacsony fogyasztás, a kompakt méret és ahhoz hogy felvegye a versenyt teszem azt egy Ferrari motorral már olcsóbb lenne Ferrari motort használni.

Ugyanez az atom: az intel procijával még mindig könnyebb videót vágni vagy mkv-t nézni, mint egy A4-es procival ami vszínű elhasal, holott ha a megfelelő formátumú HD videót indítod el, akkor az iPad bírja a strapát, de nem mkv esetén. Ha más OS-t kapna az iPad szintén elhasalna, nem hiába nem kapott teljes értékű OSX-et.

Tehát az egész az OS-től függ. A Netbookok fő erénye, hogy bármit telepíthetsz rá amit windowsra / linuxra is lehet, de egy ipad-re nem fogsz tudni egy PS-t telepíteni. Az emberek nem tartanak még ott, hogy olyan mass userek legyenek, hogy az otthoni gépet ne akarják magukkal vinni, mert csak netre és szövegszerkesztésre használják a legtöbben.

Ugyanakkor nem fogják tudni a nyaralás alatt a képeket áttölteni az ipad-re és szerkeszteni majd feldobni, illetve ha mégis akkor azt egy lebutított, nem teljes értékű képmanipuláló programmal, ami sokaknak kevés az otthoni Mac-en / Windows-on futótól. Ezt én képes voltam a kis netbookon megcsinálni amíg nyaraltunk (utaztunk egyik pontból a másikba) és nem otthon kellett ezzel foglalkoznom.

Egy átlagembernek erre nincs szüksége és megelégszik az alternatív megoldásokkal, illetve on-the-go nem használja másra a gépét. Amondó vagyok, hogy hosszú távon nem életképes az ipad koncepciója és a Google-é meg túl korai (cloud computing). Az ember ott fog tartani pár év múlva, hogy amit egy asztali / laptop gépen is megkap azt kapja meg a mobil gépén is. Más dolog, hogy az igényeket lehet diktálni.

A chilichare legyen veletek!
Piros Pap Rick 2010.05.04 17:30:50
@Ulkesh:
"Javíts ki, ha tévedek, de az MKV konténerben ugyanaz a H.264-es videófolyam van, amit biza az Apple is támogat és az iPad is gond nélkül le tudna játszani."

H.264 esetében is vannak eltérések és ez kódolás függő. Ha jól tudom iPad-en nem tudsz saját h.264 kódolású filmet futtatni, hanem csak azt ami az iTunes-on van és nem hiába. Ha ez azóta változott akkor elnézést.

[...] "a Photoshop minimális követelményein és csak úgy tudod felrakni, ha külső kijelzőt kötsz rá és elsődlegesnek állítod be, de ebben sem lesz köszönet, mert 1024x600-ban később sem lesz használható, mert nem férnek el a menük.)"

Tapasztalatból mondom: külső monitor rákötése nélkül is sikerült. A trükk egyszerű: felbontást kell változtatni amit vagy regedittel vagy egyéb progival oldasz meg. Telepítés után minden megy a maga módján.

"Pedig könnyedén meg tudják tenni." (fényképek szerkesztése)

Tehát ha én a Nikon / Canon tükörreflexes fényképezőmmel készítek képet az utazás alatt, akkor azt az iPad-re feltöltöm és szerkesztés után továbbtolom Flickr-re (a Flickr része menne). Leírnád, hogy hogyan?

"egy Elements szintjét meg egy komolyabb iPad alkalmazás lazán hozza."
Erre kérhetnék egy konkrét példát?

@landilevente:
"Sebességéből adódóan csak az alapfeladatok ellátására alkalmas. WEB, szövegszerkesztés…"
tehát ugyanarra mint egy ipad-et csak kicsit többet, nagyobb szabadsággal?

Amúgy szerintem félreértettek: a PS csak egy gyorsan kiragadott példa, de ugyanúgy példa lehet egy Firefox szerű böngésző (azaz bővíthető), a flash használata az oldalakon, egy szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bármilyen formátum lejátszása...stb. hogy maradjak az átlagember szokásainál.

Azt nem értem, hogy egy ekkora mütyür túl keveset tud túl drágán ahhoz, hogy megvegyem mindennapos használtra. Metrón nem venném elő mert túl nagy, munkában nem használnám, mert keveset tud otthon ott a laptop és a nagy gép ami többet tud, minek cseréljem le? Aki ilyenre költi a pénzét annak meg úgyis van laptopja vagy PC-je otthon.

Akárhány embert kérdeztem, senkit nem érdekel az iPad a jelen formájában pont e fent említett dolgok miatt. Annyi értelme van mint egy ebook readernek: sűrűn járom a világot, megfordulok több nagy városban is, de sehol nem láttam a metrón vagy a tömegközlekedésen ebook-kal rohangáló embereket hiába írja a média, hogy mennyien vették eddig. Talán Hong Kongban és Seoul-ban láttam igazán olyan embereket akik hasonló kaliberű ketyerékkel rohangáltak (de ott több embert látni gps-szel a kezében mint bárhol máshol).

"Tévedtek már nagyobbat is a történelem során, ez vigasztaljon majd 2-3 év múlva :D"

Nézd a Tablet gépek 2000 derekán is népszerűek voltak, így az Apple nem lőtt mellé nagyon az iPad-del, de ha olyan tökéletes lenne, akkor jövőre nem jönne ki a frissített változat ami lassan olyan összetett lesz mint 2000-ben egy TabletPC.
Egy hete már megírtam első benyomásaimat az újonnan beszerzett HTC Desire-ról. Azonban szükség volt még egy hétre, hogy részletesebb és biztosabb tapasztalatokkal rendelkezzek új okostelefonomról. Nézzük akkor, hogy mik voltak a szempontok. És miért döntenek a geekek egymás után…..
Piros Pap Rick 2010.04.19 13:45:17
Továbbá:
"Zenehallgatás. Egy hete gondolkodom azon, hogy vajon miért ilyen béna az Android zenehallgató szoftvere."
Mortplayer. Kiváló zenelejátszó, még WinMo-n is ezt használtam. Minek olyan fejlesztésbe ölni amit más úgyis megold?

@kisPocok:
"Szeretném, hogy a android marketben legyenek fizetős alkalmazások is (olyan a helyzet mint a wewantapplehungary.com -nál), ez is rendeződik majd idővel, ahogy terjed a piac."

külső forrásból is meg lehet venni a progit és úgy is telepítheted. Tehetd mindezt úgy, hogy ellátogatsz a készítő oldalra és megveszed ott vagy ha nincs lehetőség, akkor írsz neki és ha jó fej akkor fizetés után elküldi neked. Nekem már bejött.

@hírbehozó:
"de en nem widgettel akarom hasznalni. hanem billentyukombinacioval. pelda: epp fenykepezek, es tul eros a napfeny, es szeretnem pl a hangeroszabalyzoval feljebb tekerni a kijelzo fenyerejet."
Vannak kamerás alkalmazások, mint pl a Camera ZOOM Fx. Ha teszem azt nem is fogod tudni hardveres gombokkal állítania fényerőt - mert a hangerőgomb a zoom - attól még a kijelzőn megvannak rá a lehetőségek. Igazából ez fejlesztői feladat lenne, mert az alap hardveres gombokból kettő (keresés és a settings) másképp viselkednek bizonyos programokban, tehát az android képes rá, csak a fejlesztők gondolják másképp és valahol logikus is. Egy biztos: ez csak programozás kérdése.
Piros Pap Rick 2010.04.19 13:50:10
@Gyurma Pappa:
akkor nem lesz probléma. Igaz, nem szokásom ezeket kikapcsolni, mert munkahelyen dokkolóban van, de mikor külföldi kiruccanást tweeteltem (fényképekkel) a készülékről akkor direkt mindent lekapcsoltam (már csak azért is, hogy ne legyen felesleges adatforgalom) és vígan elvolt 2 napig is.
Appleblog Jön a kamera az iPadbe 2010.04.15 12:10:00
Tudjuk, hogy benne kéne lennie az optikának, tudjuk azt is, hogy az eredeti tervek szerint benne is lett volna, csak aztán kimaradt valahogy. Ez azonban nem lesz sokáig így.Pontosabban nem marad örökre így. Az Apple ugyanis meghirdetett egy állást az iPad-részlegen belül, ami pontosan…..
Én pénteken reggel 10 órakor fogom átvenni a készüléket. De jóbarátom, az Index korábbi fejlesztői agya, a Gawker Media jelenlegi kódmágusa, Pozsi már megvette Dezirét. Vele cseteltem az imént... HH: na milyen? pozsika: szuper egyelore nem tudom hova nyuljak HH: en holnap reggel…..
A pletykák szerint az Apple ismét beruházott egy cégre, ezúttal az Intrinsity nevű processzorfejlesztőt vásárolta fel. A PA Semi után ez a második hasonló cég, amit bekebelezett Cupertino, de az Apple ezúttal nyilván szeretné, ha a vezetők nem állnának fel néhány hónap után,…..
Piros Pap Rick 2010.04.05 10:11:08
@Randal: tényleg annyi féle cpu van az Apple tulajdonában, hogy azokat lehetetlen akár egy programon belül optimizálni... nem egy cég van akik sokkal, de sokkal több variánsra teszik ugyanezt, eredményesen, miért pont az Apple ne lenne erre képes? Mondjuk a kijelentésed ettől függetlenül jogos.

Ha már elméletek, akkor itt inkább a mobiltechnológia miatt történt a felvásárlás, mivel azoknak kell minél több üzemidő, minél gyorsabb sebességen.
Üdvözlünk a Project Madrid 2010 élménybeszámolói blogon!Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy információt szolgáljunk mindenkinek Madridba látogató társainkat.A Project Madrid 2010 élménybeszámolói: - Indulás előtti bejegyzések - 1. nap (2010.03.10., szerda):…..
Nos, ahogy páran láthattátok, nem sikerült jelentkeznünk itt a blogon a napi élménybeszámolóval (twitteren annál inkább). Mivel a szállodába csak fizetős wifi volt, a roaming sima netezésre nagyon drága és a laptopot meg nem akartunk magunkkal cipelni a városba, ezért úgy…..
Madrid Live: Gyonyoru az ido, nyomas a Prado. Sun Mar 14 10:11:43 +0000 2010Madrid Live: Retiro park: http://twitgoo.com/kmdjs es http://twitgoo.com/kmdk4 Sun Mar 14 11:03:05 +0000 2010Madrid Live: Prado: http://twitgoo.com/kmdxi Sun Mar 14 11:28:17 +0000 2010Madrid Live: http://twitgoo.com/kmgyr…..
Madrid Live: napos az ido es melegebb van. Ma nyomas a vidampark. Sat Mar 13 10:43:56 +0000 2010Madrid Live: atbumliztunk Madrid masik felebe. Az ido egyre melegebb. Sat Mar 13 11:41:30 +0000 2010Madrid Live: Bent vagyunk a vidamparkban: http://twitgoo.com/kb602 Sat Mar 13 11:56:16 +0000 2010Madrid…..
Madrid Live: kiralyi palotanal kezdtunk http://twitgoo.com/k9205 Fri Mar 12 09:40:45 +0000 2010 Madrid Live: egyebkent hidegebb van mint tegnap es a nap sem sut. Rengeteg itt a fiatalabb turistacsoport. Fri Mar 12 09:43:41 +0000 2010 Madrid Live: kiralyi palota belul: http://twitgoo.com/k9254…..
Madrid Live: neki vagunk a varosnak. 15 perc seta a metroig... Thu Mar 11 08:22:20 +0000 2010 MadridLive: Irany Toledo. Ilyen lassu metron sem utaztam meg... Thu Mar 11 09:10:58 +0000 2010 Jardines del Buen Retiro: http://twitgoo.com/k6m35 Thu Mar 11 10:08:20 +0000 2010 Madrid Live:…..
15:00 kiérünk a reptérre, kigyózó sor, de szerencsére gyorsan lemegy, 20 perc  alatt lezavarjuk a check-in-t és a security-t. Bent a kajaáraktól vagy hanyatt dobjuk magunkat vagy felmegyünk az emeletre egy kicsivel olcsóbb árakért. Nekünk reptéri kedvezményünk volt, de még…..
ProjectMadrid: becheckolva, f5kor indulas. http://twitgoo.com/k4tgm Wed Mar 10 14:25:00 +0000 2010 ProjectMadrid: gepen 20perc es felszallas. http://twitgoo.com/k4u50 Wed Mar 10 15:07:03 +0000 2010 Madrid Live: leszalltunk es mar lassan 10perce csak gurulunk Wed Mar 10 18:43:54 +0000 2010…..
5 perc múlva kezdődik a beszállás. Irány Spanyolország. Szokás szerint rendkívül gyorsan ment a becsekkolás és a biztonsági ellenőrzés, alig fél óra alatt megvoltunk. Ettünk még egyet az Airport Bistroban. Érdemes feljönni az emeletre, van főtt étel és olcsóbb is a…..
Mivel az idő sürget, eléggé gondolkodóba estünk, hogy mi is legyen: laptopot nem akarunk magunkal cipelni a nagy sétálásokkor, viszont jó ha a szállodában azért nálunk van, de nem éri meg nekünk a €10-15-t a wifi naponta. T-Mobile mobilnet van a telefonon, a magentás pedig…..
A blog.hu rendszere szokásához híven megviccelt bennünket: az egy dolog, hogy új küllemet varázsolni egy picit idegtépő feladat (pláne áthozni a másik blogról sajátot), de valamiért az élő feed-eket nem akarja rendszeres időközönként kiolvasni / frissíteni a rendszer.…..