Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schanda

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs még egy olyan horror-monstrum, amely annyira húsba maróan emlékeztetne minket a társadalmi töréspontokra, mint a zombi. Schreiber András írásának újraközlésével a július 16-án, 77 éves korában elhunyt George A. Romeróra emlékezünk.  A sci-fi, a fantasy vagy akár zombifilm rémálmai,…..
Három éve működik a Magyar Nemzeti Filmalap, de csak idén kezd látszani, hogy beindult az új alapokra helyezett filmgyártás. Az okokról kérdeztük a Filmalap vezérigazgatóját. 2011 júniusában kezdte meg a munkáját hivatalosan a Magyar Nemzeti Filmalap, ehhez képest az új…..
A Mindenet-et elindító poszt szerzőjének díjnyertes projektje, az APDuino Project ma ünnepli publikus működésének első évét. Gratulálunk a csapatnak, és további sikereket kívánunk -- az angolul nem tudó olvasókkal pedig ezúton osztjuk meg az örömhírt, miszerint a fejlesztők…..
Mindenet Thingternet? 2013.08.16 12:15:00
Visszatérve hosszúra nyúlt nyári szabadságunkról folytatjuk az utolsó posztbanmegkezdett IoT-elnevezési szemlét. Noha az Economist cikke lassan egy éves, érdemes az "internet-of-things", "internet-of-everything", esetleg az olykor-olykor felbukkanó "internet of objects" és "ubiquotius…..
Filmvilág blog Milk 2013.07.04 08:30:00
Milk – amerikai, 2008. Rendezte: Gus Van Sant. Írta: Dustin Lance Black. Kép: Harris Savides. Zene: Danny Elfman. Szereplők: Sean Penn (Harvey Milk), Emile Hirsch (Cleve Jones), Josh Brolin (Dan White), Diego Luna (Jack Lira), James Franco (Scott Smith). 128 perc.Vetítik: m2 - 22:30 Harvey…..
Mindenet Intranet of Things? 2013.06.16 18:45:00
Érdekes megkülönböztetések mentén értelmezi a M2M és IoT technológiákat egy infotechnikai blogger. Kai Kreuzer infomérnök bejegyzésében arra hívja fel  a figyelmet, hogy az otthonautomatizálási megoldások adatait a felhasználók előszeretettel kezelik "zárt rendszerben".…..
A Wired IoT-szenzorokat ismertető cikkében szép fotók kíséretében tanulhatunk azokról az érzékelőkről, amelyek segítségével elkerülhető lesz egy Fukusimához hasonló kataklizma. Cikk: itt.....
A keresőóriás, mely az Egyesült Államok több tagállamában is saját optikai kábelek létesítésével járult hozzá a szélessávú Internet-hozzáférés terjedéséhez, most fehér foltokat színezne be az Internet-térképen. Ezúttal elsősorban a fekete kontinens és…..
Mindenet A dolgok állása 2013.05.15 20:35:00
Egy májusi HVG-cikk olvastán ötlött fel a költői kérdés: az intelligens kütyükről szóló magyar írásokban miért nem vetik oda a szerzők, hogy az efféle eszközök az IoT körébe tartoznak? . Gyors guglizás és megállapítható: a magyar sajtó csak elvétve operál az…..
Bruce Sterling sci-fista és jövőkutató kritizálja a Cisco IoT definicióját, miszerint az IoT-t Internet of Everythingnek kellene nevezni. A mostani poszt reposzt és riposzt -- angolul tudóknak. Sterling bejegyzése itt olvasható.....
Mindenet Digitális Semmelweis 2013.04.30 14:00:00
Az “anyák megmentője” valóságos szélmalomharcot vívott kora orvostársadalmával. Az aszepszis és antiszepszis halála után váltak bevett eljárásokká – azonban a mai napig több millióan halnak meg a fejlett országokban is a kórházi dolgozók nem megfelelő mosakodási…..
Mindenet Szemét dolgok 2013.04.24 13:51:00
Az új hulladékgazdálkodási törvény okán az elmúlt hónapokban reflektorfénybe került a hazai szemét-kérdés. A Hulladék Törvény állítólag szemléletváltásra ösztönöz, mondván a jogszabály legfőbb célja, hogy minél kevesebb hulladék képződjön,  az viszont a…..
Elcsépelt már ez a modern Panoptikon téma, de az IoT fejlesztések bőséggel szállítják az anyagot a "fegyelmező társadalom" teóriájának bővítéséhez.   Jeremy Bentham (1748-1832) angol utilitarista filozófus és jogtudós börtönmodellje, a Panoptikon – kör alakú…..
Hónapok óta tartó, felfokozott érdeklődés kíséri világszerte az Internet-of-Things (IoT) néven ismert technológiai trendet. Számos jelentős piaci szereplő,valamint független kutatóintézet és oktatási intézmény technológia-, piac- és jövőkutatási felmérései azt jelzik,…..
Az argentin Campanella Oscar-nyertes filmjében krimit és melodrámát ötvözött nem kevés történelemmel.El secreto de sus ojos – argentin-spanyol, 2009. Rendezte: Juan José Campanella. Írta: Juan José Campanella és Eduardo Sacheri. Kép: Félix Monti. Zene: Federico Jusid, Emilio…..
California Dreamin’­ – román, 2009. Rendezte: Cristian Nemescu. Írta: Cristian Nemescu, Catherine Linstrum és Tudor Voican. Kép: Liviu Marghidan. Szereplők: Armand Assante (Doug Jones), Jamie Elman (David McLaren), Razvan Vasilescu (Doiaru). 155 perc.Vetítik: Duna -…..
Vicky Cristina Barcelona – amerikai, 2008. Rendezte és írta: Woody Allen. Kép: Javier Aguirresarobe. Szereplők: Scarlett Johansson (Cristina), Rebecca Hall (Vicky), Penélope Cruz (Helena), Javier Bardem (Juan Antonio). 96 perc. Vetítik: m1 - 20:15Párizs, Velence, London, Barcelona: New…..
Filmvilág blog O’Horten 2011.11.29 08:10:00
O’Horten – norvég-német-francia, 2007. Rendezte és írta: Bent Hamer. Kép: John Christian Rosenlund. Zene: John Erik Kaada. Szereplők: Baard Owe (Odd Horten), Espen Skjonberg(Trygve Sissener), Ghita Nörby (Fru Thogersen). 90 perc. Vetítik: Duna - 21:30 A lelket is átmelegíti…..
Paranoid Park - amerikai-francia, 2007.  rendező: Gus Van Sant. 85 perc Vetítik: Duna TV - 23:50 Gus Van Sant legújabb filmje hamisítatlan érzelmi portré, a Paranoid Park az „elveszett fiúk” Bűn és bűnhődése. Skateboarding is not a crime, azaz: gördeszkázni nem…..
Nincs gyerekműsor szülő nélkül. A magára hagyott gyerek hamarabb felnő, mint azt a szülő szeretné. Talán már elmúltak azok az idők, amikor a gyermeklét halálán keseregve kihajítottuk a televíziót az ablakon. A kiber-nemzedék életképessége nem a hozzáférés korlátozásán,…..
There Will Be Blood – amerikai, 2007. Rendezte: Paul Thomas Anderson. 158 perc A dollár alapja az olaj – sommázták a kortárs recenzensek Upton Sinclair 1927-ben napvilágot látott regényének üzenetét. A Petróleum megjelenésének idején még viszonylag frissnek hatott ez a mára…..