Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szyl

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban egy kommentben Erdo ültette el a bogarat a fülembe, hogy milyen jó is lenne egy olyan memóriajáték, amelyben állatokat a kedvenc eledelükkel lehetne összepárosítani.Megcsináltam! Tíz párt készítettem. Háziállatokat választottam, azok közül is azokat, amelyekkel a…..
szyl 2010.03.03 22:07:28
Szia Anett! Én kérem szépen a nyomtatható verziót!!! ne szerénykedj, szerintem tök jók lettek a rajzok! bár én is tudnék így rajzolni :-) szóval az e-mailem: toth.szilvia@gamerteam.hu Előre is köszi.
Más: a daloskönyv szerintem is szuper ötlet, nekünk ez van meg :
www.klett.hu/termekcsalad/471.
Az én lányom is imádja. Ez a cd olyan, hogy rajta vannak egyszer a dalok zenével, utána pedig csak a zenei kíséret. van már egy két dal, amit magától elkezd énekelni a kiscsaj, amikor csak a zenés részt hallja. és komolyan mondom, tök jó kiejtése van :-) megrendeltem még ettől a kiadótól ezt a képes szótáblát is: www.klett.hu/termekcsalad/435
mivel az enyémek már nagyok (tíz és hétévesek), így nem árt, ha jövet-menet beleütköznek ebbe és látják a szavakat leírva is.
Emailben kaptam a TELHETETLEN HERNYÓCSKA videójának linkjét, ezúton is köszönöm a Feladónak!Itt megnézheted Te is:Die kleine Raupe NimmersattMindössze hat perc, és igazán nyugis, lassú képváltások vannak benne, pont olyan, amilyen a kisgyerekeknek való.A történet sem túl…..
szyl 2010.02.20 00:14:22
Sziasztok!

Andi hozzászólásához: van egy barátom, aki a családjával Kanadába költözött már jó néhány éve. Akkor a húga két éves volt. A srác már nagyobb volt, azt hiszem, tíz körül. még ő is könnyen vette a nyelvi akadályokat, de a hugi, állítólag rengetegen tévézett (nem tudom, miért, ne kérdezzétek) és a tévéből tanult meg rendesen angolul. mivel senki nem tudott a családból, apunak anyunak még ma, majd húsz év után is problémái akadnak az angollal, dokihoz pl. a lányuknak kell elkísérnie őket. szóval ez is egy érdekesség. nem vagyok a tévézés híve gyerekek esetében meg pláne, de teljesen eltiltani sem jó őket.. ha ezt tesszük, előbb-utóbb vhol visszaüt a dolog. ismerek olyan gyerekeket, akiknek otthon korlátozva van a tévézés, de ha máshol vannak, ahol szól a tévé, szinte rá vannak a tapadva a képernyőre. én sosem szabályoztam, volt, hogy többet nézték, volt, hogy kevesebbet, de mindig csak akkor, ha tényleg érdekelte őket. sosem ültek csak úgy a tévé előtt. egy angolos nyelvtanár barátnőméknél az a szokás alakult ki, hogy este, amikor a srácokat leteszi aludni, ő még angol nyelvű filmeket néz, a kicsik pedig hallgatják miközben elalszanak. ez ugyan kényszermegoldás náluk, mert csak ilyenkor ér rá filmeket nézni a lány, de szerinte jó, ha hallják a szöveget a gyerekek... :-)
más, nem nézés, hanem hallgatás: én mostanában sokszor beteszem a névnapi cd-t, amiről már írtam itt (gyerekdalok németül), és a lányom (hétéves) már egy csomó dalnak fújja a szövegét. pedig csak egy hete hallgatjuk :-)
egyébként szerintem ilyen kicsiket még úgysem lehet igazán odaragasztani a "doboz" elé (1-másfél éveseket), mert rengeteg más dolog van, amit meg is lehet fogni, tapintani, odakúszni-mászni hozzá, és mozog és egyáltalán. legalábbis nekem ez a tapasztalatom. nálunk sokszor ment anno a tévé, főleg este (én is híradófüggő vagyok :-)), de semmi gáz nem volt emiatt.
(már megint mennyit írtam....bocsi :-))
Szeretnék bemutatni egy weboldalt, ahol rengeteg érdekes dolgot találhatunk, amelyek gyerekekhez szólnak, méghozzá németül. Ez a Kidsweb.de . Itt aztán tényleg minden van: Kochen Basteln Spiele Kalender stb... stb... Nézz körül Te is, akár nagyobb gyerekekkel együtt is -…..
szyl 2010.02.14 22:19:17
Köszi a további oldalakat, Raky1! Közben észrevettem, hogy a múltkor az egyiket, amit ajánlani akartam, kihagytam, közben meg a kommentben utaltam rá: www.labbe.de/
na ezen vannak körjáték leírások! :-) Egyébként én jelenleg nem tanítok, de most jöttem rá, hogy a gyerekeimmel elkezdtem foglalkozni, hogy tulajdonképpen szeretnék. viszont nagyon elhanyagoltam a németet amióta itthon voltam, később meg a munkához sem kellett használnom. most új munkahelyet keresek, és készülök arra, hogy jövőre felvételizek vhová fordítóira, hogy a hároméves német nyelvtanárimat kiegészítsem egy MA diplomával. Ésl Veletek mi újság? vannak köztetek tanárok?
Gyereknémet Fasching Domino 2010.02.08 19:54:00
Nem tudom, észrevetted-e, kedves Olvasó, de néhány nappal ezelőtt kaptam / kaptunk néhány linket egy rokonlelkű német nyelv-rajongó tanárnő-anyukától :) Nagyon örültem neki, és hozzákezdtem a látottak feldolgozásához! :) (Ha esetleg más is talált már hasonlóan hasznos…..
szyl 2010.02.12 13:40:41
Sziasztok! nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a blogra, szerintem hiánypótló! én is németes vagyok, és szeretnék a gyerekeimnek (7 és 9 évesek) sokat segíteni, játékos formában. szóval innen szoktam mazsolázni, sok dalt meghallgattunk már, és most tetszik ez a játékos oldal is! szeretnék én is hozzájárulni a "gyűjtögetéshez": találtam egy oldalt, ami inkább tanároknak szól, de szerintem nagyon jó kis feladatlapok vannak rajta, meg dalszövegek, körjátékok leírásai. talán valaki hasznát veszi ennek is: lehrmittelboutique.net/
A másik kincs,amit találtam, egy kiadó oldalán egy jó kis németes dalosköny cd-vel. meg is rendeltem a kislányomnak a holnapi névnapjára, imád énekelni és táncolni, ezen pedig kifejezetten elmutogatható, eljátszható dalocskák vannak, biztosan Ti is ismeritek nagy részüket! nézzétek meg: www.klett.hu/termekcsalad/471 A képeket ki is lehet benne színezni hallgatás közben. nagyon jó kis könyvek, segédeszközök, játékok is vannak ezen az oldalon, tanároknak igazi csemege! Szóval köszi, hogy írod ezt a blogot Kindergarten, nagyon klassz!
Kefír és Kifli hétvége 2010.01.25 22:02:22
 Szombaton bartereztem Anyával: ő bablevest főzött kimondhatatlan mennyiségű tejföllel, én meg pizzát sütöttem, paradicsomos-sonkásat és tejfölös-kolbisat. Erre büszke vagyok, mert a Kicsi is azt mondta, hogy az a legjobb pizza, amit én sütök, és nem az, amit a pepéből…..
Kefír és Kifli szmekkk 2010.01.21 21:05:00
  Ma gyerektelenek vagyunk, mert a csütörtök általában a nagyszülőké. Ilyenkor ők mennek a suliba a két Kicsiért, akik náluk is alszanak. Ezért aztán a vacsorának sem kell nagy feneket kerítenem. Mert igaz ugyan, hogy a Legnagyobb is megkérdezi, hogy "mit lehet…..
Kefír és Kifli menza és gyros 2010.01.20 22:32:00
 Hogy miért kefír és kifli?? :-) Mert épp azt vacsiztam ma, amikor kiötlöttem, hogy blogot fogok írni konyhai ügyködéseimről. Egyébként a békebeli napközis uzsonnák jutnak eszembe még ma is erről a kombinációról, amikor a műanyag kosárban cipeltük a kaját egyik…..