Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mocca

1136 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondhat tőlem bárki bármit, ez a világrend, amiben élünk, baromira nincs bebetonozva. A “made in china” szkeptikusoknak ideje lenne belenézni a kristálygömbbe, majd megbékélni a gondolattal, a Nagy Fal országa már nem csak a klónok földrésznyi sorozatgyártó műhelye. Az olcsó, kétes minőségű…..
1994–1997 között a Tótfalusi Kiss Miklós Nyomdaipari Szakiskolában tanult. 2007-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem, Állam és Jogtudományi Kar jogász szakán. Grafikákat, rajokat és illusztrációkat készített, majd 2006-tól figyelme a fotográfia felé fordult. 2007-ben a CIRIUS ösztöndíj…..
A történet 2001-ben kezdődött, amikor Eszter és Nedda a megboldogult Station Guesthouse, Budapest második hostelének recepcióján dolgoztak. A munka inkább szórakoztató volt, mint nehéz, és bár az éjszakai műszakokat sokszor a turisztokkal átbulizva töltötték, Eszternek maradt energiája, hogy mikor…..
A világon minden 18. másodpercben bántalmaznak egy nőt. Az, hogy valahol mi is számít erőszaknak, országonként változó. A szokások, az eltérő szocializációs folyamatok miatt gyakorta maguk a nők sem tudják, hogy áldozatok. Afrikában például a nők fizikai, lelki bántalmazása mindennapos, az…..
Egy asztallal meg egy telefonnal kezdődött minden. Mitsuru Hashimoto (Glen Clyde) 1992-ben ezzel a szerény infrastruktúrával, ám egy annál erősebbnek tűnő ötlettel indította útjára zokni-manufaktúráját. A Tokió Horifune negyedében egy apró szobát bérlő furcsa szerzeményben a szomszédos műhelyek…..
Egy legenda szerint a kávészemek élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.…..
Az Electrolux jóvoltából az elmúlt héten három, élményekben bővelkedő napot tölthettünk Finnország fővárosában, Helsinkiben, az idei Design Lab döntőjén, ahol idén ismét, egy félig hazai színekben induló versenyzőért szoríthattunk. A feszesre szabott program ellenére maradt időnk szerencsére a…..
Viszonylag ritka az a pillanat, mint a mostani, mikor egy 100%-ig hazai startup eget-rengető nemzetközi sikeréről számolhatunk be. Egy olyan innovációról, amely az egészségügyben új távlatokat nyit a vírusokkal szembeni harcban, és jó eséllyel nyerésre is áll. A Húnfalvi András és Laufer Ferenc…..
...hanem a MOME Tárgyalkotó Tanszéke és a VPI betonmanufaktúra együttműködésében tartott kurzus, a My Little Concrete egyik meglehetősen látványos eredménye. A féléves kísérletezés folyamán született izgalmas ötlet és megvalósítás Sáfrán Anett elsőéves kerámiatervező (MOME) hallgató munkáját…..
Ha lakberendezésről van szó, a Manzárd Cafén a fürdőszoba kiemelten fontos területnek minősül. Ahogy a konyha is a lakás szerves részévé válik azzal, hogy ahol lehetőség nyílik rá, egybenyitják a nappalival, manapság a fürdőszobának sem kell egy eldugott odúnak lennie, hiszen egy olyan pontja a…..
...csettintett II. József, amikor háziorvosa, Dr. Zwack gyógyszerként ajánlotta őfelségének a különleges nedűt, legalábbis így szól a családi fáma. A császár ezzel mindjárt nevet is adott a titkos receptek alapján, hozzávetőleg 40 gyógynövényből készülő gyomorkeserűnek, amit mind a mai napig…..
Géza egy papírdarabot hajtogatott, amikor rájött a megoldásra: ha az ágyként szolgáló szivacsból hengert formáz, a két végét összecipzározza, majd behajlítja az egyik felét, akkor frankón rálehet huppanni, ráadásul kényelmes is.....
Csodás hír landolt tegnap a mélbokszunkban. A három legtöbb versenyzőt adó ország között szerepel Magyarország az Electrolux Design Lab verseny idei második fordulójában. A nemzetközi formatervezői pályázaton hét hazai diák is bejutott a 100 legjobb közé, megelőzve ezzel olyan országokat, mint Kína…..
...bérlő, de akár tulajdonos is a Perry St. 165 (Manhattan) ormán, a Hudson-öbölre és magára a városra körpanorámás rálátást nyújtó penthouse-ban, már ha le tudsz nagy hirtelen 39.8 millió dollárt (10.7 milliárd forint) gombolni valahonnan... ..
Kétlaki létformám egyik helyszíne az egykor szebb napokat látott, ám mára gyakorlatilag tömjénszagúvá élettelenedett Esztergom, a másik pedig a melók, meg más dolgok miatt is egyre hangsúlyosabbá váló budapesti Bajcsy-Nyugati-Deák tengely. A minap épp’ hazafelé tartva az Arany János utca irányából…..
Ritkán kezdünk cikket idézettel, de most kivételt kell tennünk, ráadásul Helen Fielding-től vagyunk kénytelenek beidézni néhány sort. Később majd kiderül, miért. "Most jövök a boltból, ahol minden ok nélkül karácsonyfák, családi tűzhelyek, karácsonyi dalok, mazsolás-mandulás-narancshéjas piték stb.…..
Hatalmas lelkesedésre talált a hazai diákok körében az Electrolux Design Lab verseny 2015-ös témakiírása. Kétszer annyian regisztráltak itthonról, mint tavaly, így idén az 1500 fős mezőnyben összesen 40 diákunk sikeréért izgulhatunk!..
Ha azt mondjuk „manzárd”, mi jut elsőre eszetekbe? Nyilván (rossz poén) mi, picit komolyabbra fordítva azonban inkább valami sötét zug, az ott felejtett családi titkokat rejtő... a pókhálóval keresztbe-kasul átszőtt... a nyikorgópadlós, félhomályos padlásszerűség odafent. Vannak házak, ahol meg van…..
Összedugtuk... bekapcsoltuk, és a második perctől körülbelül olyan fejjel bámultunk az emberi szemmel azt hinnéd feldolgozhatatlanul széles monitorra, mint Michael Keaton, majd számunkra is meglepő módon villámgyorsan asszimilálódtunk...
A svéd Electrolux évente meghirdetett Design Lab pályázatán a blog indulása óta rajta tartjuk a szemünket. Az elmúlt években – itt és itt, meg még itt is – mi is lelkesen számoltunk be a fiatal magyar designerek egyre izmosabb sikereiről. Az idei kiírás minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik,…..
Ideje eljátszani a gondolattal, mit tudnál kezdeni egy csinos Fiat 500X-el! Előtte mindössze annyi a dolgod, hogy kitaláld mitől lenne még annál is menőbb, mint amit a képen látsz, majd az ötletet bedobni a köztudatba, aztán már csak várni a zsűri döntését. Ha minden a te terveid szerint alakul, egy…..
Merthogy a Nickisch Sano Walder Architects építészei gőzerővel, és elég hatékonyan dolgoztak azon, hogy a svájci Alpokban a Flims-Laax-Falera síparadicsom turistáinak szeme elől, egy közeli völgybe eldugott egykori pajta több optikai csapdával is megtévessze a véletlenül mégis erre tévedőket.....
Az alapvetően babakocsikat gyártó QUINNY két éve tervezi, hogy magasabb dimenzióba emeli a gyereksétáltatás valljuk be néha elég unalmas rutinját. A városi mobilitás új sztenderdjét, a limitált, összesen 1000 darabos szériában gyártani tervezett és LONGBOARDSTROLLER névre keresztelt hibrid lesz…..
...melyet a Designarium montreali design-stúdió vezető tervezője, Stéphane Leathead jegyez. A cég első bútordarabjának lelke a cilinder. A kimaxolt ergonómiai varázslat akkor kezdődik, mikor a delikvens a két hajlított faelemet – funkciótól függően – tetszőleges szögben tudja állítani, így a támlák…..
A pénteki lazább hangulathoz kedvenc építészettel kapcsolatos témáinkat hoztuk el nektek újra 2014-ből. Tavaly is megnéztünk számos épületet, bekukkantottunk néhány lakásba és irodába és rácsodálkoztunk a belsőépítészek munkáira, valamint kikerekedett a szemünk néhány…..