Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bambusznyárs

104 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy a méregtelenítésnek van-e értelme, mindenki maga döntse el. A frissen facsart zöld levek nem az egyedüli csodaszerek a szervezet méregtelenítésre. 2015-ben a legújabb trend a káros anyagoktól való megszabadulásra a szén. Az aktív szén olyan, számtalan pórussal rendelkező…..
Bambusznyárs 2014.12.20 01:59:10
@nemjogasz:
A méregtelenítés csak egy műszó, amit arra használnak az "igazi" természetgyógyászok, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait támogató, elsősorban az emésztést végző szervekről a terhet időlegesen levevő intenzív diétás eljárásokat leírják.
Ezeket egészítik ki különböző olyan természetes anyagok használatával mint a szén, vagy különböző gyógyteák.
Ezek a "méregtelenítő" módszerek bevezetői egy életmódváltásnak, ami sok krónikus és súlyos betegség esetében a tünetek komoly részét eltünteti.

A jogi szabályozások hiánya miatt, sajnos csaló sarlatánok eltérítették ezt az értelmezést, és emiatt van az, hogy a méregtelenítés egy agyonhasznált marketingduma lett, amivel sok haszontalan és akár káros terméket is el lehet adni.
A probléma gyökerét a természetgyógyászat és ehhez kapcsolódó termékek nem megfelelő szabályozottságában, és a klinikai vizsgálatok hiányában látom, ami az előzőleg említett finanszírozási okok idéznek elő.

Ha nem lenne se démonizálva se misztifikálva a természetgyógyászat, akkor véleményem szerint a beteg emberek a modern orvosi ismeretek és diagnosztikai eljárások segítségével megállapított, krónikus, életet és állapotromlást nem kockáztató esetekben rengeteg segítséget kaphatnának hozzáértő természetgyógyászoktól.
Lisztes megmondja a tutit Tracks 2014.12.18 15:02:04
2013-ban fesztiválozott, 2014-ben pedig szélesebb körben is el kezdték vetíteni a mozik ezt az ausztrál életrajzi filmet, ami úgy tűnik, hogy a Reese Witherspoon nevével fémjelzett Wild című baktatósmozi kistestvére. Azért "kistestvére", mert Jean-Marc Vallée filmjével…..
Bambusznyárs 2014.12.19 22:41:47
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
Bambusznyárs 2014.12.18 11:09:42
@darazsistok:
De! Egy webshop létrehozás ebook hoz az komoly tétel.
Nem lehet egy előrekészített honlappal üzemeltetni.
Kérlek inkább kérdezz, mint kijelents, akkor nem kell minden egyes mondatod megcáfolni, ami nekem se jó érzés.
Természetesen értékelem, hogy figyelsz a válaszokra, jó érzés értelmes emberekkel vitázni.
Bambusznyárs 2014.12.18 11:16:36
@darazsistok:
A kiadók nem tartják gonosznak a könyvszakma többi szereplőit.
Hidd el, hogy rengeteget agyal minden kiadó, és amit lehet az bevetettük.
Nem lehet pénz nélkül innovációt csinálni.
Ami a "freeware, fansub, fan translation, fan labor"-t illeti, ezek szépek és jók, depl. ha a filmgyártást nézzük, sosem lesznek olyan minőségűek, mint egy igazi film
Vajon miért nincs ilyen alapon működő kiadó ?

Ha válaszoljak azzal, hogy beidézem ezt:
"1 vagy 2 könyvet még meg lehet csinálni szerelemből, de ahhoz hogy egy cég elfogadható munkát végezzen, ahhoz gyakorlat kell sok kiadott könyvvel.

Nem jön ki olcsóbban egy könyv kiadása,ha meg is akar élni belőle a szakma.
Hiába jönnének új cégek új emberekkel, mire megtanulják, hogy mit hogyan kell csinálni, addigra ők is pont ilyen árakon dolgoznának."
Bambusznyárs 2014.12.18 11:52:00
@darazsistok:

logoll megválaszolta az újabb kijelentésed.
Mondjuk szerintem az 50-100M is sokkal több mint a valós évi teljes forgalom itthon ebookban.
Itthon szinte mindenki azt gondolja, hogy a digitális formátum az ingyen "jár" neki, és szemétség hogy pénzt kérnek érte.

Ha pedig te személy szerint segíteni szeretnél, hogy olcsóbban és könnyebben hozzáférhetőek legyenek az ekönyvek, akkor a kedvenc magyar könyveidet megjelentető kiadónak ajánld fel, hogy INGYEN elkészíted és üzemelteted a webshopjukat, puszta segíteni akarásból.
Kezdheted esetleg akár logoll kiadójával, ha már úgyis kialakult egy kultúrált párbeszéd közöttetek.
Ennek már lenne súlya , mert a te idődet és tudásodat tennéd bele a mérleg egyik serpenyőjébe,
míg jelenleg az egyikben emberek tényleges munkája van szemben a másikkal ahol csak egy leírt vélemény .
Fighter A pankráció csak egy vicc 2013.10.09 18:06:01
Interjú kemény kérdésekkel késről, önvédelemről, edzésről Guru Krishna Godhaniával beszélgettünk, a Sayoc Kali (e.: szajok kali)  szervezet európai vezetőjével, az általa Budapesten tartott nemzetközi szemináriumon.  A képen Guru Krishna Godhania (jobbra) és…..
Egy újabb összeállítást láthatnak kedves olvasóink arról, hogy miért veszélyes a penge, és mennyire limitált a védekezés egy ilyen támadás ellen.Ezt a videót  előfutárnak szánjuk a Sayoc Kali szeminárium beszámolója kapcsán, amit hamarosan szintén itt lesz…..
Fighter látványos lefegyverzés 2013.06.03 14:50:06
A világ egyik leggyorsabb lefegyverzése. A filmrészlet önéletrajzi ihletésű, egy olyan embertől aki gyermekkori fegyveres fenyegetés és sorozatos veréseket szenvedett el.Tengerészgyalogos és 7 danos Keichu-Do mester lett belőle, aki fegyveresek szervezetek képzésése mellett rossz…..
TComment Omlás 2013.05.28 10:41:36
Erős, mint egy V8, úgy megy, mint egy V8, a hangja V8 és nyolc alatt fogyaszt. Az autó, amit már a kisember is csak divatból gyűlöl. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bambusznyárs 2013.05.28 16:31:36
Bambusznyárs 2013.05.28 16:59:42
@kultúrpesszimista: persze, hogy!
Azért írtam a mondatomban nagyon gondosan, hogy "jellemzően". A main stream könnyűzenére gondoltam elsősorban, mert azt gyanítom, hogy _rekszem_ nevű fórumtárs ezeket hallgatja és sok minden hiányzik még a füléből.:)
Fighter Húsz hiba utcai bunyóban 2010.01.29 12:03:00
Az Index-fórumra linkelte be ezt a videót KopaszÁllat, amiben húsz gyakori hibát mutatnak be, melyeket elkövethetünk, ha verekedésre kerül a sor. Az első és legfontosabb hiba természetesen eleve verekedésbe keveredni (mihelyst lesz egy kis időm, haladunk tovább Marc MacYounggal,…..
Bambusznyárs 2010.01.29 14:29:23
@Lótepertő:Igen, azt hiszem erről a hozzáállásról akar még írni a blog gazdája, vagyishogy nagyon sok mindent lehet tenni egy szituációval, hogy ne legyen belőle verekedés.Valami 4 vagy 5 lépés van állítólag ami megelőz egy fizikai összecsapást.
Gratulálok a jó pszichológiai érzékedhez.
Nekem tetszik, a verekedés elkerülés művészete!!!

---
@Lótepertő:Érdekes tanácsok!
Az én tapasztalatom, (bejártam fél európát, a balkánt és magyarországon kevés olyan település van, ahol még nem jártam vagy a meló miatt, vagy csak úgy):
Soha engem senki nem akart bántani, valószínűleg azért mert én nekem eszembe sem jutott soha, hogy bárkit megüssek!
Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában olyan tengeri kikőtőkben ittunk, ahol mindig volt egy kis bunyó... engem ott sem bántott senki!
Hát csak ennyi...
Bambusznyárs 2011.09.14 17:16:49
@NoName25: persze, hogy megéri edzésre járni! Ha el kell futni , akkor kézen fogod a barátnődet és együtt próbáltok meg futni. A nők nagy része nem fog egyedül elfutni, tehát ha leállsz verekedni és nem nyersz akkor utána ugyanúgy elkapják őt is. Elég jól működhet az elfutás, mert az agresszorok általában könnyű áldozatot keresnek, és ha nincs személyes sérelem a dolog mögött, nem fognak percekig kergetni.
Bambusznyárs 2013.05.21 00:19:42
@Takeda: Elsősorban olyan harcművészeknek és éltművészeknek szól, akik ki tudnak osztani pár pofont ha elkerülhetetlen, de utcán még nem gyakran volt összetűzésük. A küzdősport edzés és az önvédelem más mentalitást kíván. Ez a post is elsősorban gondolatébresztőnek lett szánva.
Ha rákeresel a régebbi postok között az "önvédelemre" látni fogod, hogy mi is a verekedés elkerülését hangsúlyozzuk, és igazi önvédelmi(nem elsősorban küzdősport) edzést javaslunk(a harcművészet nem egyenlő az önvédelemmel.
Megnézünk és beszámolunk, a május 26.-án vasárnap megrendezésre kerülő Sayoc Kali szemináriumról. Már a plakát is magasra teszi a lécet:"minden, ami penge" , "önvédelem, taktika, realitás" mottókkal. Erre pedig rátesz egy lapáttal, egy 2003-as filmélményünk, a Veszett Vad,…..
 A szexuális indíttatású erőszakos bűncselekmények erőteljesen irritálják a lakosságot. Mindannyian féltjük lányainkat, feleségeinket az efféle szörnyű támadástól. A gyengébb nem jelentős része még mindig szinte teljesen elővigyázatlan és többnyire tájékozatlan is önvédelmi kérdésekben. Ahogyan…..
Napi Maflás KÉSELÉS ÉLESBEN 2013.01.22 06:00:00
Ma szinte minden utcasarkon találunk egy dojót, ahol késharcot oktatnak. Aki késharcot tanul, annál nagy valószínűséggel lesz penge, és azért hordja magánál, hogy használja. Ez persze nem jelenti azt, hogy magasan képzett késharcosok mászkálnak az utcán. A késharc…..
Ő az egyike azon kevés embernek, akit a saját barátaimnak/barátnőimnek is gondolkodás nélkül merek ajánlani, ha használható önvédelmi képzés után érdeklődnek. Magyarországra szabott, realisztikus önvédelmi tippek Pintér Márton expert 2 fokozatú mester krav-maga-oktató…..
Ebben a poszterben az a zseniális, hogy el is mondja a filmet, így azt már a kutya nem akarja végigszenvedni...bár én lehet megpróbálkoznék egy efféle delfines-merénylős…..
Egy igazi B-hangulat.....
Bambusznyárs 2012.11.14 13:51:58
Tom Hanks arca egészen ijesztő...így nézhetnek ki a preparált hullák, ha egy elmebeteg gyűjtő kiállítja őket a leghíresebb filmszerepeikben...     ..
zs-e-n-i-á-l-i-s ..
Bambusznyárs 2012.11.14 13:39:24
A harcművészeti filmeket általában nem az esetleges drámai truvájok, de nem is az univerzális emberi konfliktusok cizellált ábrázolása végett keresi az ember, hanem elsősorban tempós és látványos, táncművészeti performanszba hajló csépeléseket szeretne látni, minél…..
Eszter azonosíthatatlan úszó tárgyat talált a grapefruitos Hohes Céjében. Szerencsénkre több jó minőségű képen megörökítette. Meg ha már így felmerült, tudja valaki, hogy ki volt a béltisztítás istene? Íme levelem a Sió-Eckes Kft-nak, képekkel érzékeltetve azt a…..
Képzelje magát oda, Burbankbe, Jay Leno garázsába, és engedje meg, hogy mi adjuk hozzá a képet, a hangot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Miért égett porrá az Astra? Miért nem használták a modern technikát az oltáshoz? Miért gyulladt ki a többi autó? Ilyenkor is fizet a biztosító? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bambusznyárs 2012.10.11 13:39:24
@V12 Power: Kint volt az FKFV és egy kicsit söprögettek, meg az egyik takarító elkezdett a kiégett Opel csomagtartójából kirángatni egy műanyag kötelet aminek az egyik vége beleolvadt a kocsiba, majd amikor ezzel nem boldogult kést akart kérni, mondván az jó lesz neki... kissé meglepődtem, majd finoman szóltam neki, hogy ezt talán nem kellene.
Az egyik férfi egy idő után nem bírta cérnával és elkezdett hőbörögni.A bili akkor ömlött ki, amikor egy kismamát hordott el mindenféle protekciós kurvának, amiért őt előbb megvizsgálják. Tisztelt Praxis blog!   Hétfőn olyan rendelői élményben lehetett részem, amiről…..
Rory Miller "Introduction to Violence" szemináriuma Budapesten 2012. október 13-14 Nyilvános előadás 12-én pénteken! http://www.chirontraining.com/..
Csináld amit szeretsz és szeretni fogod amit megtettél. Timy Fairfield kategória győztes kétperces rövidfilmje. Timy Fairfield egy negyven éves sziklamászó, az egyetlen észak amerikai -és egyike azon keveseknek- akik mindhárom sziklamászó kategóriában nemzetközi szintű…..