Regisztráció Blogot indítok
Adatok
renoj

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában egy eleve már megszületésekor halott projektet képviselnek. A létszám minimum egy osztályvezető, két csoportvezető, és egy általuk közepes szinten értelmesnek minősített beosztott (ő az írástudó, tehát ő jegyzetel).   Ők azok, akik   * mindig új, és új…..
renoj 2010.01.17 17:22:45
@Coyote82: A baj pont a managerré válással van. Azzá válnak, vazze. Egy frászt, NEM, ha gyerekkorodban téged szopattak a suliban, ha te egy nulla voltál, akkor lehetsz ma te a legnagyobb manager most, akkor sem leszel VEZETŐ. Fordítva ugyanígy, ha te voltál, te vagy a király csávó, akárhova tévedtél is életedben, akkor te jó vezető leszel.
Mitől? Mert minden okostojás, szakmájába belebuzult, abból ki nem látó segget, illetve minden középszerű, managerrá válni akaró, ambiciózus ökröt magad mellé tudsz állítani, tudod őket magaddal vinni. És megteszik helyetted amit kell, megteszik érted, mert te vagy a király. Veled akarnak lenni. Mindegyik azt hiszi magáról, hogy a barátod. Neked akarnak megfelelni, nem a saját kis önös szirszar érdekeiknek.
Ezzé, kedves barátom nem lehet válni. Erre születni kell. Lehet finomítani, de a kisköcsögcsávóból nem lesz vezető sosem. Maximum manager.
Ha manager vagy akko' meg kell küzdened, hogy jó meeting-et csinálj, ha vezető vagy akkor az résztvevők maguk fogják azzá tenni.
Managerré kinevezhetnek, de vezetőnek születned kell. (és ebbe kurvára belefér, hogy nem értesz az excelhez, akár az aktuális munkahelyed tevékenységi köréhez sem kell értened, nem kell, hogy legyen diplomád, elég ha tudod reggel hol a bejárat; igen, a 2 idegen nyelv azért kell)
Lehet elméletezni, de a vége ez.
Ezért nem szabad parasztozni azokat, kik fikázzák a főnökeiket. Nem ők parasztok, hanem a főnökeik managerek csak, és nem vezetők. Ők nem tudnak értelmet adni a munkájuknak.