Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sötét Gyermek

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Sötét Gyermek 2011.08.11 14:00:10
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A fizetési igény megjelölése arra mindenképp jó, hogy a jelentkezőket be tudjuk lőni eddigi felelősségi terület szerint.

Mondok egy példát: folyamatmenedzser. Ilyet keresünk. Folyamatmenedzsernek nevezzük pl az Audinál az egész gyárnyi gépsorok felügyelőjét, vagy egy pékségben a kenyértészta-keverőgép kezelőjét. Na most én folyamatmenedzsert keresek három kábeldarabolóból álló kábelfeldolgozási folyamathoz. Mondjuk 300 e Ft-ot akarok fizetni. Jelentkezik az audis 800 e Ft fizetési igénnyel, meg jelentkezik a pék 150 e Ft fizetési igénnyel. Ebből már egyből tudom, hogy egyik se jó nekem, mert az audisnak hatalmas visszalépés lenne (mégha meg is adnám neki a 800-at, szakmailag nem lenne neki kihívás, hamar lelép), a pék meg ugyan kevesebbet kér, de nagy valószínűséggel nem tudna hamar felnőni a feladathoz.
Sötét Gyermek 2011.11.20 19:06:39
@Chamea: Nyilván jobban tudod, hogy én, mint cégvezető hogyan választom ki az embereket a céghez. Nos, a stílusodról csak annyi, hogy nem csodálkozom, miért nem találsz munkát.

Annyit azért érdemes tudni, hogy egy nagyobb cég akkor bíz meg nagyon drágán dolgozó fejvadászokat, ha nagyon nehéz egy pozícióra munkatársat találni, vagy nagyon komoly feltételeknek kell megfelelnie. Egy logisztikusi pozícióban tökéletesen elég egy érettségi erős nyelvtudással. Mert a CMR-ek töltögetését megtanítani nem egy nagy vasziszdasz.

Ami meg a dolgozók kiképzését jelenti. Sajnos ott tartunk, hogy saját magunknak kell kialakítani tanműhelyt, és kiképezni a gépbeállítókat, mert egyszerűen nem lehet találni a munkaerő-piacon szakmunkásokat. Úgy néz ki, jövőre a szakképzési hozzájárulásról szóló rendelet is ezt az irányt fogja támogatni.
Sötét Gyermek 2011.11.20 19:12:33
@Chamea: Ez a rendszer omlott a nyakunkba, mert fenntarthatatlan volt. Ma már nem finanszírozza meg a külföld a nem hatékony állami cégeket, csak hogy a kapott NSZK-hitelt visszacsorgassák NSZK elektronikai cégeknek, akik a magyar Transelektronak a nyugati piaci árak ötszöröséért adták el a saját termékeiket. Nézz utána ezeknek a szakirodalomban, ne csak lakatos öregapád hülyeségeit hallgasd meg ebben a témában.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Sötét Gyermek 2011.06.30 16:07:03
@SALE Kálmán: Hát, nálunk egyszer az egyik gyártósornál tényleg tömegverekedés tört ki, a lányok összeverekedtek. Komoly átszervezés, termeléskiesés. Szét kellett ülteni őket, sőt odafigyelni, hogy még csak egy műszakba se nagyon járjanak. Mert amúgy jól, hatékonyan dolgoznak.

Azóta megtanultuk: egy faluból származókat nem ültetünk egy helyre, mert ki tudja, milyen vendetták húzódnak a mélyben. Na, itt jó lett volna egy stresszinterjú :)
 Brother Love a mai írás szerzője - a később íródott Egyházellenes ötlete valójában ezen a poszton alapszik. Az alábbi sorok írója nem ateista, és tiszteletben tartja minden ember vallásos meggyőződését. A modoros hívő „Márk és Krisztián – a…..
A magyar társadalmat legkevésbé jellemző erény a szolidaritás. Ez a ridegség igaz természetesen a fogasztókra, így a Naiv Ügyfelekre is. Gábor például nem kegyelmez az érintőképernyővel hadakozó nyugdíjasoknak, csak remélni tudom, hogy ötven év múlva nem róla írnak nagyon…..
Hali Mindenkinek Most elmesélem nektek a mai állásvadászatom sikertörténetét. Reggel 08:30-ra kaptam időpontot. Már a portánál dobtam egy hátast, mert kb 90-100 ember állt bebocsájtásra várva. Hamarosan megjelent egy hölgyemény, és mint a juhász a nyáját, beterelt minket az…..
Onlinemarketing blog Harakiwiw 2010.05.26 23:24:00
 Vajon meddig fokozható még idehaza a Facebook őrület? Kicsit olyan érzésem van, mint amikor megérkezik a sztárművész a provinciába, és mindenki mindent félretesz, hogy menjen, és ünnepelje az ittlétét. Nem számít senki és semmi, még a helyi hatalmasságok is félreteszik a…..
Sötét Gyermek 2010.05.27 21:47:48
@utcai_arcos: Valóban, az iwiwnek sokkal jobb a keresési funkciója.
Sötét Gyermek 2010.05.28 13:24:17
@Giggsy: Ja, bocs, akkor félreértettem valamit, azt hittem, a Telekomnál dolgozol.

Munkámból adódóan viszonylag sokat foglalkozok innovációkutatással (szigorúan közgazdaságtani szempontból), és a statisztikák alapján az újdonság korai elfogadása szignifikánsan korrelál (már ha szabad ilyen szépen fogalmazni) az iskolázottsággal pozitívan, és az életkorral negatívan (vagyis a fiatalok inkább.)
Ebből gondolom, hogy a Facebook-nál is ez a helyzet. Nyilván adataim nincsenek, nem férek hozzá a Facebook-adatbázisához, pedig biztos hasznos lenne:)
Amit viszont mondasz: trendkövetés. Ebben tökéletesen igazad van, hogy ez inkább az életkorral függ össze, és jóval kevésbé az iskolázottsággal.

Úgyhogy érdekes kérdés lenne annak vizsgálata, hogy a Facebook-őrület mennyiben az új technológia felfutási szakasza, illetve inkább trendkövetés-e.

Hasznos tanulmány lenne az onlinemarketing blog szerkesztőinek.
Sötét Gyermek 2010.05.28 13:26:24
@lacam: Esetleg egy jobban kibontott statisztikád nincsen? Mármint életkor bontás, egész érdekes lenne.
Klasszikus műfaj a Homáron a lehúzós tévévetélkedők, illetve a megoldhatatlan feladványaik ostorozása.  A legnépszerűbb ilyen poszt a Féllábú ügyfél a lehúzós tévévetélkedőben című volt. Most Té Rolandinho, a Napi Borzasztó Szóvicc blog középpályás sztárja…..
Hiába akart Stohl András teljes erőbedobással magyar Jack Bauerré válni, hiába merült a viszkitől opálos lélek legmélyére, csak hogy hitelesen tudja hozni a karaktert, a Duna Televízió nem értékelte az emberi és színészi erőfeszítéseket: kihajították a Tűzvonalbanból.…..
Sötét Gyermek 2010.05.11 08:36:11
Viktor érdekes kérdést dob be:Biztosan ismeritek a Queen Bohemian rhapsody című számát, amit mindenhol Bohém rapszódiának fordítanak.Szerintem ez a fordítás is rossz, mert ha elolvassuk a szöveget, abban semmi bohémságra való utalás…..
Noha még csaknem két hónap van hátra az idén hivatalosan már csak 15 napos választási kampány kezdetéig, az elnöki palotáért küzdő politikusok már a hétvégén megkezdték a vaskos ígéretekkel tarkított kampányt. Csak az Orbán Viktor Polgári Emlékpárt rutinos, és…..
Korrektorblog Csezáre salátája 2010.04.08 07:28:00
azt meséltem már itt tumbleren, hogy matekérettségin megbuktam és pótérettségin mentem át kettessel???? :D:D:D:D (beneipeter posted this) valahogy nem vagyok meglepve (don B reblogged this) gondolom azon annál inkább, hogy gimiben híresen jó helyesíró voltam, kb iskolaelső, velem…..
Az egész história kicsit olyan, mint a paraszolvencia. Talán annyi a különbség, hogy itt konkrétan kifizeted az áru/szolgáltatás ellenértékét, mégis te érzed magad kellemetlenül a borravaló miatt. Nem az, aki teljesen jogtalanul tartja még a markát,…..
Fantasztikus hír a Homár törzsolvasóinak, hogy a rendőrség pár órával ezelőtt lerohanta blogunk réges régi kedvence, a telefonos zaklatócégek etalonja, a Capital Partners irodáit a budapesti Belvárosban. Öt embert, köztük cégvezetőket és brókereket, a helyszínen őrizetbe…..
Sötét Gyermek 2010.02.23 17:45:36
@balog tibi és bandája: És úgy is lett végük, mint a filmben, tökéletes forgatókönyv, tökéletes végkifejlettel :)
Majd nézem a Híradót, ahogy viszik el Vin Dieselt és Giovanni Ribisit :)
Kedves Munkahelyi Terror! Felháborító dolog történt velem a legutóbbi állásinterjún. Egy elég komoly céghez jelentkeztem egy középvezetői állásra, kellő ambícióval és több mint 10 éves hasonló munkakörben töltött tapasztalattal. Negyed órával a megbeszélt interjú…..
Most mindenki képzelje magát egy kereskedelmi tévés programigazgató helyébe és indokolja meg, hogy miért éppen a fenti filmek voltak a legnézettebbek. Például miért annyira vonzó a tévénézőnek a mindenhol hatalmasat bukó Amerikai taxi? Ha abból indulnánk ki, hogy mivel moziban…..
Sötét Gyermek 2010.02.09 08:49:04
@wiseguy: Nem biztos. A Pécs Kulturális Főváros megnyitóünnepét is hatmillióan nézték az m1-en :)
  (Ebben a posztban az evolúció elmélet összes konkrét bizonyítékát felsoroltam. Mind a 0-t. Mindent, ami azt bizonyítja, hogy egy közös ősből, több új faj jön létre, új szervekkel, pusztán ártalmatlan véletlenek sorozatának hatására. Persze már többször…..
Sötét Gyermek 2010.02.05 11:17:49
@wmiki: Nem látom az atomi bomlást sem. Mégis elhiszem, hogy van, ha felkapcsolom a villanyt. Holott Heisenberg munkássága alapján azt sem jelenthetem ki egyértelműen, hogy van-e egyáltalán egy db atom is a Világegyetemben.
Arculatváltások korát éljük. A Reakció Mandiner lett, az MDF pedig Bokros Listája. Most itt az ideje, hogy a Konzervatórium is megmutassa igazi arcát, szellemét. Az új címe SÖTÉTSÉG lesz és papíron is megjelenik, alant látható az első szám tartalomjegyzéke. A szerkesztők…..
Sötét Gyermek 2010.02.05 11:12:26
@elGabor: Nem érdemes egyiket se választani. 2012-ben úgyis eljön a világvége.
Az Andrea által kiválasztott cikk többe került, mire az Electroworld pénztárához ért vele, de felkészült vásárlóként tudta, hogy a feltüntetett áron köteles eladni neki az áruház. Végül ez meg is történt, nem is ezzel van a gond, Andrea a bánásmódot kifogásolja, ami a…..
Február 7-én indul hosszú (?), rögös útjára Hajdú Péter és új műsora a Frizbi, ami egy közéleti beszélgetős talkshow lesz, mélyebb, komolyabb témákkal (már amennyire a műsor keretei ezt ugye engedik), mint az eddigi inkarnációi (az ATV adásán és a Story4 TV-n is volt…..
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
Sötét Gyermek 2010.01.18 15:30:51
@különvélemény: Agyhalott nyugatmajmolóként (amennyiben te ebbe beleérted a nyugati cégeknél gazdasági vezetői pozíciót betöltő embereket) megpróbálok válaszolni.

1. A túlképzettség, mint probléma: ha egy érettségis munkakörbe felveszünk egy diplomás embert, akkor az nagy valószínűséggel az első adandó alkalommal lelép. Merthogy az elvégzendő munka őt nem motiválja, többre vágyik, és igaza is van. Hadd ne mondjam, mennyire nem szereti azt senki, ha évente 3 új titkárnőt kell betanítani.

2. A fenti miatt túlképzett a magyar diplomával az asszisztens. Helyesen írni egy helyesírásjavítós word-del egy érettségizett is tud.

3. Látszik, hogy még az életben normális cégnél nem voltál. Egy nyugati iparcég nagy eséllyel Magyarországon csak termeltet, nincs szüksége urambátyámozásra.

4. A legtöbb multinál jól szabályozott, jól ellenőrzött folyamatok vannak. Az UPC nem a "legtöbb multi", maximum üdítő kivétel.

5. A multiknál - véleményeddel ellentétben - nagyon is fontos a titkárnő személye. Mert azért céges titkok mennek át a kezén: levelek, számlák, és bizony dolgozókkal kapcsolatos bírósági végrehajtások. Tehát nem mindegy, milyen a titkárnő.
Szegény embert az ág is húzza, gondolhatják most a második számú kertévé vezérlőjében,  hiszen távozott Magyar Rita, a csatorna eddigi kommunikációs igazgatója csoportvezetője, közös megegyezéssel, persze, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ráadásul tegnap este volt olyan…..
Sötét Gyermek 2010.01.15 17:52:41
@hominida: Viszont ha a Kábelbarátot pl múlt vasárnap, az Apolló 13 helyett adták volna, messze jobb lett volna a nézettség.