Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Markó.Imre

43 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Építkezés Koroncón Vasalás 2011.05.23 23:08:00
Ma elkezdtem a vasalás összeállítását. Utólag már látom, hogy nagyon csúnyán alábecsültem az időszükségletet.Elkezdtem a kengyelek hajlítását, amihez egy célszerszámot használtam. Ezt az apukám csinálta, nagyon megkönnyíti a munkát, de sajnos egyedül elég lassan megy a…..
Elérkezett a következő komoly költséggel járó munka, a szerelőszint betonozása. Persze a vasalás sem volt olcsó, az acélháló m2 ára 13 000 Ft körül van, a szerelőszint pedig közel 230 m2. Számításaim szerint kb. 28 m3 beton fog belemenni.  A munkát már önállóan…..
Markó.Imre 2015.06.16 21:43:16
@barsonyka:
Szia

15x15-ös hátót, 8mm átmérővel. Általában ez a szokásos a szerelőbetonba.
Újra dolgoztak a kőművesek ez elmúlt két napban, aminek az eredménye, hogy elkészült a tető. Persze a szakembernek csak akkor jutott eszébe, hogy kellene még pár dolog, amikor én rákérdeztem, hogy nem kellene esetleg kúpcserép rögzítő, szivacs a kúpcserép alá, hófogó, meg…..
Amíg nem folytatják a munkát felteszek pár képet egy hibásan legyártott elemről, meg a tető egyik kiugrásáról, ami még nincs kész, mivel elfogyott a palló, amivel dolgozhattak volna, a hosszú hétvégén meg elég nehéz ilyent beszerezni, ráadásul kezelni sem ártana, ami pedig…..
Építkezés Koroncón Cserepezés 2011.11.01 10:29:00
A mai nap már szinte csak a cserepezésről szólt, hiszen délután mindenki indul a temetőkbe, hogy emlékezzen a halottakra. Az már csak az én személyes véleményem, hogy ezt nem egyszer kellene egy évben megtenni, ha meg gyakran gondolunk az elvesztett szeretteinkre, akkor meg minek egy…..
Ma csak fél napot fognak dolgozni, de még holnap is jönnek, mert aztán egy hétre le kell állniuk egy másik munkát kell befejezniük. Belehúznak, hogy a fólia és a cserepek nagy része felkerüljön a tetőre. ..
Ismét egy új nap, folytatódik a meló, már 7 órakor kezdenek a srácok. Két csapatra oszlanak és egyszerre csinálják a házon a tetőszerkezetet és a garázson a fóliázást. Olyan jól haladnak, hogy a garázsra fel is kerültek a cserepek még ma.  ..
Ma már a tető nagy része összeállt, a képek jól mutatják az állapotot. Sok dolgot nem tudok hozzátenni, úgy tűnik, hogy gyarsan akarnak végezni, mert nem számít, hogy hosszú hétvége van, akkor is dolgoznak, sőt már 7-kor elkezdik a munkát. Nincs túl jó idő, reggel ugyan…..
Ma folytatták a tető rögzítését és a megerősítést. Látványos dolog a tegnaphoz képest nem történt, ide külön nem teszek fel képeket. Majd holnap. ..
Tegnap felrakták a koszorúra az L alakú rögzítőket, amelyeket ragasztással rögzítettek a betonba. A terv az, hogy ma az összes elemet felrakják helyére, hogy csak egy napig kelljen darut fizetni. A többi nap pedig megcsinálják a hiányzó részeket és András-keresztekkel…..
Tegnap felhívott az építésvezető, hogy holnap jön a tetőszerkezet. Ez azért kisebb pánikot okozott, hiszen még nem volt meg rá a pénzünk, de megnyugtatott, hogy két hetes a számla fizetési határideje.  Amikor kiértem a telekre, a tetőfedő és az építésvezető már ott…..
Autóztunk a városban, amikor is egy hatalmas plakáton láttunk egy reklámot, miszerint a Bramac állja a tető felét. Ez nagyon jó ajánlatnak tűnt, hiszen azt már tudtuk, hogy betoncserép lesz a házon. A neten utánanéztem a dolognak és persze gyorsan kiderült, hogy a reklámoknak nem…..
És igen, elkészült a koszorú, már a nagy részét ki is zsaluzták, csak az áthidalók alatt marad még benn az alátámasztás.  ..
Ismét a kőművesek vették át a hatalmat, nekiláttak zsaluzni, ami elég bonyolult és hosszadalmas, mert mindkét oldalon kellett zsaluzni. Ehhez ki kellett lyukasztani a drága jó kis falat. ..
Elkészült a fal és az idő is sokat romlott pár nap erejéig, már újra jobb idő van. A koszorú vasalását szakemberre bíztam, mert az mégiscsak érzékenyebb, mint az alap vasalása. Ki is számolták, hogy milyen vasból mennyire van szükség.  Persze megont csak nyomozás, hogy a…..
Építkezés Koroncón Falazás 3 2011.09.17 10:01:00
A falazás harmadik napján kiegészült a csapat még egy szakemberre, így már ketten falaztak, egy pedig csak a vágást csinálta. Jelentősen javult a hatékonyság.  Még több tégla volt, mai törött. A garázshoz szállított tégla még az előző gyártási szériából…..
Építkezés Koroncón Falazás 2 2011.09.16 10:00:00
A második nap már kicsit látványosabb volt, elkezdett nőni a fal. A raklapok szétszedésekor derült ki, hogy elég sok tégla összetört. Mint látható a képeken, a nagyon sok kamra van a téglában a hőszigetelés javítása miatt, aminek eredménye, hogy ezek fala nagyon vékony,…..
Ennél a téglánál nagyon fontos, hogy az első sor tökéletesen vízszintes legyen, hiszen a sorok között maximum 1mm vastag a fuga, az további korrekciókat nem igazán enged. Ehhez a művelethez van egy három dimenzióban állítható sablon, ezzel húzzák le az első sor alatti…..
A következő mozzanat már nagyon látványos lesz, hiszen elkezdődik a falazás. Ehhez a téglát nekem kell biztosítani, ami megint csak internetezéssel kezdődik. Bekértem ajánlatokat, kétféle variáció jöhetett számításba. Protoherm HS tégla hőszigetelő habarccsal, vagy Porotherm…..
A mai nap a kőműveseké, ők fogják bezsaluzni a lábazatot és a vasalást is ők csinálják, meg persze a betonozás részét is, hiszen ők fognak falazni, nem kell a prüsszögés, hogy esetleg rossz a szerelőszint. Azt már tudom, hogy ezek a mesterek szeretnek egymásra mutogatni, persze…..
Ahogy az előző cikkben írtam, muszáj volt még földet tölteni a lábazatba, mert hihetetlen mennyiségű kavics ment volna bele. Persze ha az építésvezető nem erősít meg abban, hogy kevesebb kavics is elég, akkor biztos, hogy 25-30 centi vastag kavicsréteg lenne, a mindenhol írt 15…..
Építkezés Koroncón Csövezés 2011.08.28 09:56:00
Eltelt a nyaralás, így folytatódhatott as munka, következő lépés a szerelőbeton alá a szennyvízcsövek lefektetése. Ezt a feladatot két kollégám végezte el, akik közül az egyiknek ez a szakmája, a másik a betanított munkás volt. Persze én sem maradtam ki a feladatból, így…..
Amíg a kőművesek rakták a zsaluköveket, én elkezdtem szétteríteni a földet a lábazaton belül. Elég király munka volt, ráadásul nem volt több 30 foknál. Mindenesetre a fogyókúrának sikerült adni egy kis löketet. Amikor a traktoros ember ásta az alapot, ránézésre úgy tűnt,…..
 A mai nap egyszerű feladatot tartogatott, a hétvégén felrakott két sornyi zsalukövet ki kell önteni betonnal. Persze nem kézzel fogjuk keverni a betont, hanem szintén gép szállítja házhoz, de nem onnan hozatom, ahonnan az alapba, mert az persze a mestereknek nem volt jó. Így a…..
Egy elég hosszú pihenés és kedvgyűjtés után összeszedtünk annyi anyagi hátteret, hogy folytatni tudtuk a munkát. Persze előbb is megtörténhetett volna ez, de úgy gondolkodtam, hogy akkor folytatjuk, amikor már egy nagyobb haladást tudunk elérni, több munkafázist meg tudunk…..