Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daytona500

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb árucikk került a figyelem középpontjába. Egy olyan lötty, ami eddig tömegcikknek számított. Olcsó (volt), és minden sarkon kapható (volt). Nem is foglalkozott vele a kutya sem. Eddig! Szerintem még mindig sokan vannak, akik azt sem tudják, eszik e vagy isszák. Illetve – a szokatlanul nagy…..
Nem sokkal Alan Shepard 1961. május 5-i űrrepülése előtt, komoly vita alakult ki a NASA és az Egyesült Államok Nemzeti Repüléstechnikai Szövetségének (NAA) tisztviselői között. A kiindulási okot Jurij Gagarin április 12. első űrrepülése generálta azzal, hogy miként kellene igazolni a történelmi…..
Gretta 2019 legexkluzívabb jachtja 2019.12.02 13:17:46
Még az álmaidnál is szebb - talán így lehetne jellemezni a világ egyik legexkluzívabb jachtját, az Aurora Borealist. Tény, hogy nem ez a legnagyobb és legpazarabb hajóbelső, amit el tudsz képzelni, de meg fogsz lepődni, mennyire tökéletesen néz ki! A laikusok számára első ránézésre nem tűnik túl…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Szavakkal leírhatatlan, mit tud a Sennheiser HE 1 fejhallgató rendszere, de az biztos, hogy a kedves olvasónak is meglepetést okozna. Nagyon szűk az a réteg, aki valóban megengedheti magának, hogy egy ilyen csodát tartson a vitrinben a királykobra mellett, így kapva kaptunk az alkalmon, amikor…..
daytona500 2017.12.07 22:40:46
@commentes nikk: Ha ennyire a tökéletességre mész rá, akkor vedd számításba, hogy az operában sem hallod tökéletesen, mivel minden épületnek saját és más akusztikája van. Az előadóktól is függ, hogy épp aznap milyen formában vannak, a hangszer sem szól tökéletesen, 2 húr sem szól egyformán, 2 fa hangszer sem egyforma, szóval ez parttalan dolog, van egy határ.
A mondandómat nem értetted meg teljesen, az összehasonlításra mondtam hogy demagóg, proli dolog. "Miért veszel autót? Járnál inkább gyalog az autó árát meg add az afrikai éhezőknek" szintű dolog.

Én személy szerint nem szeretek operába, koncertre akárhová járni, mert nem szeretek és kész. Van itthon egy jó kis rendszerem egy jó fejhallgatóm és nekem az elég. Ha ehhez nekem jobbnál jobb cuccokat kínálnak azt köszönöm szépen.
A fejlődés ellen károgni meg... Te annak idején a gőzgépet is összetörted volna. Minek az nem? Annak az árából 50 afrikai éhező tanulhat. Meg mennyit lehet operába járni annyiból.
daytona500 2017.12.08 14:40:12
@eßemfaßom még áll: Arra utaltam csak, hogy ezt a cuccot is a technikai fejlődés számlájára lehet írni. És hát a párhuzam szerintem azért jó, mert ha ilyen erővel ágál valaki egy "egyéni szórakoztató eszköz" ellen, akkor mi lenne a helyzet, ha az a valami a munkádat, megélhetésedet veszélyeztetné? Szerintem összetörted volna a gőzgépeket anno, de nem személyeskedésnek szántam, csak nem értem miért kell fújolni valami új, jó dolog miatt. A zene maga szórakoztatásra való és temérdek pénz mozog benne. Az opera énekesek is sztár gázsit kapnak, az könnyűzenei sztárokról nem is beszélve, a hangversenytermek költségéről. Milliárdokért készítik, reklámozzák, világszerte azokat a zenéket is, amelyek a szezon után mennek a süllyesztőbe.
Az egyén szórakozására más területeken is vannak méregdrága dolgok. Sportkocsik? Yachtok? 100 milliós órák?
Ebből a fejhallgatóból a technikai újdonságok ugyanúgy be fognak szivárogni az olcsóbb termékekbe is, azok meg jobbak lesznek tőle. Biztos nem áll majd ott senki a pultnál, hogy ezt vagy azt vegyék ki az olcsó füleséből mert egy high end cuccból való. (Megint a GPS példa...)

Ez a húzás a Sennheiser részéről üzleti fogás és termékfejlesztés. Most róluk beszél mindenki és készítettek egy olyan valamit amivel a konkurensek előtt járnak, közben rengeteg tapasztalatot szereztek szakmailag. Én is érintett vagyok termékfejlesztésben, tudom hogy megy ez.
Őszintén be kell vallanom, hogy az Igazából szerelem sokáig az egyik kedvenc vígjátékom volt. Eleve kedveltem ezeket a némiképp egy kaptafára készült angol vígjátékokat (mint a Négy esküvő és egy temetés, meg a Notting Hill stb.), az Igazából szerelemben pedig különösen kedveltem a film ritmusát:…..
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
daytona500 2017.11.12 01:06:29
@odamondó: Nem a saját élettere miatt, hanem mivel emberek készítik, a logikájának az alapja is emberi és a megfigyelései is az emberre irányulnak. Az ember pedig azt tanítja, hogy a kártevőt írtani kell.
A másik alapvető dolog, hogy az AI-nak célt is kell kitűznie magának, különben meg is szüntethetné magát. A legelemibb cél pedig az evolúciós előny megszerzése, megtartása. Ha lehetősége van elpusztítani az embert és választania is kell, hogy elpusztítsa vagy figyelmen kívül hagyja, akkor inkább elpusztítja, esetleg néhány példányt megtart, akikből hasznot remélhet. Az ember is pontosan így cselekszik. (Az emberek túlnyomó része nem lép máshová, ha járás közben észleli, hogy a következő lépésével egy bogarat tapos agyon. Dönthetne úgy, hogy máshová lép, de még ennyire sem érdekli.)
Az ember sem ignorál semmit, felhasználja a köveket, a fákat, a levegőt, megeszi az élőlényeket, a pandákat óvja a cukiságuk miatt, stb. A dzsungel közepén a moszkítókat csak azért nem írtja, mert még nem szorult oda az élettere.
daytona500 2017.11.13 14:10:38
@BéLóg: Na ez az óriási hülyeség. Mesevilágban élsz és még nem hallottál az evolúcióról. Az erősebb marad. Pont. Számos kísérlet bebizonyította, hogy a hatalom korrumpál.
"Power corrupts; absolute power corrupts absolutely"

Az általad említett "jók" csak mikro szinten léteznek és jellemzően a személyes környezetükben kifullad a jóságuk. Beteg gyerekeknek adakozni, éhezőnek enni adni, stb. csak a saját lélek megnyugtatására való, de a kerekítésben elveszik azok száma, akik tényleg mindent mások boldogulására tesznek fel. Itt a Gandhi féle emberekről van szó. Ilyen nincs sok. Nézd meg saját magad, mennyi pénzed, vagyonod van és mennyit adsz ebből másoknak. Mindig van még, amit adhatnál. Odaadtad már a veséd valakinek? Adsz vért rendszeresen? Levágatod a hajad és odaadod mindig másoknak? Ezek még pénzbe, munkába sem kerülnek. És mutass a világon egyetlen jóságos, nagyhatalmú embert!
Ha nálad még soha nem volt muslica (vagy muslinca – mindkét alak helyes ;)), akkor ez a cikk nem neked szól, mert bizony a kis dögöktől való megszabadulásról fogok írni!  Nem mondom, hogy nem vagyok kicsit rendetlen (de!), azonban olyan lakásban is megjelennek ám, ahol mindig minden tip-top. Elég…..
daytona500 2016.07.21 17:07:52
@mokuspanna: A szúnyoghálót fel lehet húzni nálunk, szóval ha nem akarom nincs, de olyan nincs, hogy ne akarjam. Nagy házunk van, sok ablak, ajtó, szóval kell.
Bár a muslinca ezen átférhetne szerintem, nálunk mégsincs. Mindig rend van, nincs szabadon élelmiszer, a gyümölcsöket a borhűtőben tartjuk (nem olyan hideg mint a hűtő, lehet rögtön enni ha kivesszük) nem tudnak rá jönni.

Azért kattintottam, mert nem értettem hogy lehet ez probléma, de ha nem kellenek a látogatók nem kell az arcomba tolni az indexen és békén hagylak. Szóval te kezdted.
Mire a cikk végére értek, addigra magatoktól is rájöttök, de azért elárulom a nyilvánvalót: magamtól a büdös életben nem találtam volna rá erre a remekműre. Az pedig azért lett volna katasztrofális, mert akkor minden bizonnyal ti sem hallotok róla. De a katasztrófát egy kínai ismerősömnek…..
Úgy két éve tűnt fel először az RTL kvázirealityszappaoperaizéjében egy Dávid nevű karakter, akit persze nem így hívnak a valóságban, hanem Vörös Attilának, és jóféle metálgitáros, aki az amerikai Nevermore-ban is szerepelt az egyik gitáristen, Jeff Loomis oldalán. Játszott a Leander Rising…..
Az alvás egyike a legfontosabb dolgoknak életünkben, nagyon nem mindegy, mennyit és főleg milyen körülmények között alszunk. Persze mint az élet minden területén, ezen is akadnak bőven furcsa szokások, most ezek közül mutatunk be párat néhány híres ember példáján keresztül…..
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
daytona500 2016.02.18 13:21:23
@BéLóg: Neked meg a kurva anyádat, annyira sötét vagy te fasz. Ki beszélt arról, hogy inzulin kellett neki vagy sem? Problémád van az egyszerű szövegértéssel? Általános iskola te csököttagyú vadbarom. Azt mondjátok, hogy aki cukorbeteg és nem hord magánál inzulint az megérdemli a halált. Faszkalap. Erről volt szó. Függetlenül attól hogy kinél volt vagy nem inzulin és hogy segített-e volna rajta vagy sem. Mégegszer meg ne szólalj hanem szállj magadba te pökhendi tuskó.
Ha a rendszerváltozást megelőző Magyarország bűnözői közül kellene megnevezni valakit, akkor a többségnek valószínűleg Soós Lajos ugrana be. 1979 júliusában az egész országot megrázta Gyulai Károly rendőr főtörzsőrmester meggyilkolásának híre. Három hónap megfeszített nyomozói munka eredményeként…..
A Chandlert alakító Matthew Perry már biztosan nem lesz ott a Jóbarátok februári visszatérésén, tudta meg a Wrap. A színész közleményben közölte a rossz hírt, amelyben azt írta, a műsor ideje alatt nem fog az országban tartózkodni, ugyanis épp Londonban lesz majd, ahol egy színdarabban fog…..
A nézők döntöttek: az RTL Klub táncos csapatokkal telezsúfolt tehetségkutatóján idén Dirty Led Light Crew győzött! Egy lakást, egy autót és egy rakás lóvét (egész pontosan 1 éven át havi 1 milliót) nyertek, a hírverésről nem is beszélve. Ehhez az eredményhez…..
daytona500 2015.12.20 13:43:25
@Transylvanianmixedgrill: remélem a dudorodó férfiasságok kárpótoltak mert én egy jó segget sem láttam.
daytona500 2015.12.20 13:55:22
@antiszociál: Én birkózást csak az olimpián láttam szintén régebben, először és utoljára. A harmadik kutyapóznál azt mondtam, hogy hőőő, mindennek van határa. Egyébként tényleg csak forró ölelkezésről meg lihegésről szól, nem tudom mit lehet azon nézni.
daytona500 2015.12.20 14:52:44
@antiszociál: ez akkor meg is magyaráz mindent. Biztos nem kdnp kezdeményezés.
A kommentelők azt hiszik, egy kritikusnak vagy tévével foglalkozó bloggernek semmi más nem okoz kéjesebb örömöt, mint egy bukott, vagy rosszul sikerült tévéműsor. Mert milyen jó fikázni, ugye. Kurvára nem így van. Nekünk ugyanis néznünk kell ezeket a műsorokat, és sokkal jobb…..
Csodálatos Star Wars-albumot jelentetett meg idén a Lucasfilmet bekebelező Disney Luke Skywalker, Jedi lovag kalandjai címmel. Ez a gyönyörűen kivitelezett, fekvő formátumú mesekönyv a régi trilógiát mondja el újra, kicsit másképp, gyerekbarát, olvasmányos formában, a híres…..