Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MDA

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hángörienidiocc Meglepetés 2010.10.23 09:55:00
Bárki, bármit gondol a Google Inc.-ről, azért ez egy kedves meglepetés számunkra tőlük:     A képre kattintva előjön ám nagyban is...
MDA 2010.10.23 13:27:10
@M1rage: cseppet sem vicces az ironikusnak szánt ratyi hozzászólásod... A poszt tényleg "megtévesztő", vagyis inkább egy jelentéktelen apróságot állít be nagy dolognak. Google Inc.-kel dobálózik, miközben ezt a dolgot maximum a Google Magyarország (Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft.) MAGYAR munkatársainak köszönhetjük... tehát ez kb akkora ügy, minthogy az index címlapon is vannak október 23.-val kapcsolatos cikkek... légyszi erről is posztoljatok...
(És az egyetlen dolog, amiért bejelentkeztem és megírtam ez a kommentet, az a sok balfasz aki még magát tartja okosnak és oktatja azt aki leírja h tulajdonképpen ez a dolog nem is akkora királyság, mint amekkorának a poszt beállítja. UGYANIS a Google ezt mindenféle ennél messze jelentéktelenebb ""ünneppel"" is megteszi...!)
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
MDA 2010.08.27 16:49:06
@lumi888: magad leírod a megoldást. TI TUDJÁTÁTOK fizetni a hitelt, nem rokkantatok bele, tehát feltehetőleg ti nem vállaltatok erőn felül.
Mint az előbb is írtam "A bank/tőzsde/hitel nem feltétlenül ördögtől való szar szemét dolgok, csak - bármennyire is szomorú ezt egyeseknek beismerni - nem szegény embereknek találták ki őket..." Nem azzal van a baj, ha valaki hitelt vesz fel, hanem azzal a - sajnos - SOK emberrel, aki bőven erőn felül vette fel a hiteleket, most meg "hitelkárosult" fedőnéven siránkozik!
MDA 2010.08.27 16:57:20
Ezt már nem akartam, de sokadszorra olvasom ezt az elbérlet dolgot és ezen borulok ki a legjobban.

@pityumatyi: az albérlet nem hőn áhított senkinek, de nálunk jelentősen jobb életszínvonalon élő nyugati országokban teljesen megszokott dolog az, hogy az ember albérletben él, akkor szerintem nálunk is el kéne gondolkozni bizonyos rétegeknek a dolgon. Mert igenis vannak olyanok - nem is kevesen - akik bármennyire is szomorú, de nem engedhetik meg maguknak, hogy saját lakásuk legyen.
Nekem van lakásom, autóm... de nálam is vannak gazdagabb emberek, nekem is vannak még nagyobb vágyaim... csak én tudok parancsolni nekik! Szar világban élünk: NEM JÁR MINDENKINEK MINDEN! :(
MDA 2010.08.27 17:08:53
@Nefarian: "Te mit éreznél, ha bevinnéd a kórházba a beteg gyerekedet és azt mondaná az orvos, hogy nem műti meg, mert a műtét sokba kerül, és te ne az ő adójából gyógyíttasd a kölköt." - Nem mondja ezt, de az a gyógyászati színvonal amivel ma egy átlag magyar kórházban kezelnek, sokszor felér azzal mintha ezt mondaná. Pedig gyógyszerből meg műszerből is léteznek a világon sokmilliós "csodák", csakhát az nem jár mindenkinek. Senki nem mondja, hogy akinek nem telik lakásra az dögöljön meg, egész egyszerűen menjen albérletbe, mert a saját lakás "nem jár" mindenkinek.
A Lángoló Gitárok most egy olyan klip premierjét tartja, ami tulajdonképpen a semmiből bukkant elő. A videóhoz tartózó dalt Poniklo Imre, az Amber Smith jelenleg szólóban dolgozó énekese szerezte eredetileg, elő viszont a Moog énekesével, Szabó Tamással adja most. Poniklót…..
Ez a poszt egy ötrészes sorozat harmadik darabja. Az első két rész Miért nem vagyok liberális? és Miért nem vagyok nacionalista? címmel jelent meg. Folytatása hétfőn (01.11.) következik. Minden épeszű ember szocialista. Ki vonná kétségbe, hogy az ember alapvetően közösségi…..
MDA 2010.01.09 14:03:41
@LION_heart:

A legtöbb dologban teljesen egyet értek veled.

OFF

Viszont a felsőoktatásról írtakkal kapcsolatban csak részben. Abban teljesen osztom a véleményed, hogy ma Magyarországon az egyetemi hallgatók száma többszöröse annak ahányan valóban érdemesek lennének erre. Ezen a problémán valóban javíthatna az mindenkiszámára fizetős felsőoktatás (abban a formájában, ha - miként te is írtad - a jók olyan ösztöndíjakat kapnának amiből ezt finanszírozni tudnák).
Azonban én a probléma (és egyben a rengeteg hülye hallgató) forrását abban látom, hogy ma már minden szir-szar kisvárosban található valamilyen felsőoktatási intézmény. Ennek pedig legsúlyosabb következménye, hogy hatalmas szakadék húzódik egyetem és "egyetem" színvonala között és ez a különbség lehetetlenné teszi az általad is említett rendszer bevezetését: Hogy hasonlítsuk ugyanis össze egy noname vidéki egyetem (bár fővárosi példákat is említhetnénk) egyetem színvonalát például a BME színvonalával. Szent meggyőződésem ugyanis, hogy míg egy BME-en 3as átlaggal rendelkező tanuló teljes joggal vesz részt a felsőoktatásban, addig bizonyos egyetemeken ez az 5ös hallgatókról sem feltétlenül mondható el, azaz jelenleg teljes mértékben meghatározhatatlan h ki a JÓ és ki a ROSSZ tanuló.(azt már csak megjegyzem h írónikus módon a legnehezebb egyetemek legnehezebb karain vannak a legnevetségesebb ösztöndíjak).
Tehát amit szerintem legelőször meg kéne lépni, az a felsőoktatás színvonalának összecsiszolása, helyreállítása lenne. Félreértés ne essék, tőlem nyugodtan lehet Alsómákosmacsaládon is egyetem, ha ott ugyanaz a követelmény mint mondjuk egy BP-i egyetemen. Innentől, ha meglenne az egységes színvonal, egyetlen lépéssel meg lehetne húzni azt a határt, ami alatt a hallgatókat kizárnák (sőt eleve be sem engednék) az (ingyenes) oktatásból.
Csak remélni tudom, hogy ez a dolog minél előbb megtörténik.

OFF vége
MDA 2010.01.09 19:23:43
@kolbenheyer:
"Erre elég jó megoldást találtak már ki. Ha fizetős minden, akkor eldől, miért hajlandó valaki fizetni, ill. annyi pénzből ki hajlandó szogáltatni (tanítani). Ez sokakl egyszerűbbnek tűnik, mintha valami bizottság elkezdené "összecsiszolni" a színvonalat."

Nem egészen értem amit írsz. Ha minden egyetem fizetős, attól ugyan úgy lesznek jó illetve szar helyek. A te írásod azt feltételezi, hogy a diákok az alacsony színvonalú helyért nem lesznek hajlandóak fizetni... na most ha te ezt komolyan gondolod, akkor nézz szét kicsit a világban. Ma ugyanis a hallgatók több mint felét egyetlen dolog érdekli: legyen a kezében egy diploma (az ezzel együtt járó tudás megszerzése pedig a legkisebb mértékben sem). Innentől kezdve a leggyengébb színvonalú egyetemek (ahol értelemszerűen a legkönnyebb diplomát szerezni, vagyis talán találóbb a "venni" szó) akkor is dugig lesznek ha fizetősek. Tehát, mint már mondtam nem egészen értem hogy mire gondolsz.