Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem létezik

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom van-e szebb annál, mikor a kettős beszéd úgy nyal vissza, hogy napokig eltart, míg Kedves Vezetőnk ábrázattyáról letörlik a nyalintásból visszamaradt szájhabot." A kormány hiszi azt, hogy egy bizonyos szinten túl az embert terheli a felelősség, amiért elment a…..
nem létezik 2011.09.14 20:50:52
@namitirok: Hát ez az! Te még nem tévedtél, Te csodálatos zseni! Na ez a rosszindulat, így most direkt egybe írva. És most éld ki magadat, de nehogy melléüssél! Másrészt tiszteletem!
nem létezik 2011.09.14 21:07:52
@mezga-aladar: Mi a fene! Ez lenne az alapitó okirat?
nem létezik 2011.09.14 21:22:04
@namitirok: Szeretek okulni, sajnos van még mit pótolni. Éppen ezért Mi az az alsó piros gomb stb.? Köszi!
Ellenőrző Rohadó oktatás? 2010.01.03 08:00:00
Mokkaczukka kommentjét tartottuk érdemesnek arra, hogy önnálló posztként megjelenjen, mivel tömören összefoglalja a többség oktatásról alkotott véleményét. Reményeink szerint nem ennyire rossz a helyzet, de elfogadjuk, ha más így látja. Az az igazság, hogy az oktatás…..
nem létezik 2010.01.03 14:27:26
Az iskolai tanulás elsőszámú meghatározója a tanár egyéniségén alapul. A tanár első szempontja nem a pénz, hanem a kihívás, a tudat, hogy ő most a katedrán áll és tanít.-Bár tapasztalat szerint a katedrán kívül is tanít, már azzal ahogy megjelenik.- Nem nagyképüen, de határozottsággal. Csak ezután jön az anyagi oldala a dolognak. Ebböl is következik, hogy a tanári pálya hívatás.
A diák elsősorban a "tanárát tanulja meg" ez határozza meg a tananyaghoz való viszonyulását. A tanár egyik legfontosabb feladata a szemlélet átadása főként az adott tantárgy felé. Már ha van a tanárnak szemlélete. A középfoku oktatás olyan diák anyaggal dolgozik, amilyent az előző -alapfoku- iskola biztosított. Tehát rendkívül fontos az előző iskolából hozott morál. Sajnos nem dicsekedhetünk magas szinvonallal. És ez az egész oktatási rendszerre vonatkozik! Így fordulhat elő, hogy középiskolában a diák az óra alatt figyelmezteti a tanárát arra, hogy ne tőrje magát és értse meg őt nem érdekli az egész!
Nem hiszem, hogy a magolást kell előtérbe helyezni. Az önmagát tanárnak tartó, katedrát elfolaló embernek nem ez a dolga.
(Azért persze vannak elengedhetettlen fázisai a tananyag elsajátitásának.) Ma az országban szétvert középfoku oktatással kell számolni föként a szakmai irányt tekintve. Pedig a felsőfoku oktatáshoz szükséges erkőlcsi alapok nagy részét a középiskola adja. Sajnos manapság a pénz a továbbtanulás irányelve. És még sajnálatosabb, hogy erre biztat a szülők többsége is. Tessék megnézni, hogy melyik szakok- pályák- a favoritok! Tényleg ennyien éreznek elkötelezettséget ezek iránt?