Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avicularia

20 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jövőre tizenöt Chichagói általános iskolában lesznek hosszabbak a tanítási napok 90 perccel. A program egy év múlva indul melynek keretében a diákok online kurzusokat fognak elvégezni, nem tanárok hanem informatikusok felügyeletével. A program ára 10 millió…..
Hihetetlennek tűnik, de igaz. Idéntől online éretségit kell tenniük a Kansas városi Whiteheaven gimnázium diákjainak.A városi oktatási intézmények összességükben jelenleg 28 online kurzussal szolgálnak a gimnazistáknak valamint 13 kurzussal az általános iskolai tanulóknak.A…..
A Bronx városában található 100-as számú általános iskolában a gyerekek laptopjuk segítségével, füllhallgatóval a fejükön rajzfilmeket nézve különféle feladatokat kell elvégezniük. Egyszercsak a következő felirat jelenik meg a képernyőkön: "Még öt perc, utána…..
Mindenekelőtt szögezzük le, az online oktatást választók száma egyértelműen növekvő tendenciát mutat. 2008-as adatokat tekintve elmondható, hogy több mint 4,5 millió tanuló végzett online módon legalább egy online kurzust az USA-ban. Ez a szám azóta is töretlenül emelkedik.…..
Ahogy a diákok körében egyre népszerűbb az online oktatás, úgy ezzel párhuzamosan nő az online oktatók iránti igény is.Az egyik legfontosabb tényező, mindkét fél részéről, ismételten a sok esetben jelentős időmegtakarítás. Kitűnő példa erre az amerikai származású Larry…..
Közismert, és egyben sajnálatos tény, hogy a természettudományok népszerűsége a világ számos részén egyelőre csökkenő tendenciát mutat. Egy nemrég végzett felmérés alapján példaként az USA-ban a természettudományi szakokra jelentkező elsőéves diákok 40%-a morzsolódik…..
Töretlenül halad előre az online oktatás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a közismert amerikai milliomos üzletember Bill Gates is komoly anyagi támogatást hajlandó nyújtani a közös ügy fejlesztése érdekében. Gates már jónéhány éve foglalkozik az online tanórák…..
Az online tanulás elterjedésével párhuzamosan egyre népszerűbbek a különböző elektronikus tesztkészítő alkalmazások. Nemrég kicsit utánajártam a témának, és találtam egy egész érdekes ilyen jellegű alkalmazást, az Atrixware-t. Tehát miről is van szó pontosan?…..
Múlt heti bejegyzésemet némileg kiegészítve szeretnék néhány sort írni az online tanuló közösségekről és azok európai vonatkozásáról.Az egyéb "hagyományos" közösségi formákhoz hasonlóan, az online típusú közösségeket is a résztvevő diákok…..
Diploma online? Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de igaz. Az Egyesült Államokban egyre nagyobb teret hódít az online oktatás, így az emberek ilyen módon szerzett végzettség iránti igénye is.Nemrég érdekes cikket olvastam a témáról. Utóbbiról szerzett ismereteimet szeretném…..
Találtam 2 nagyon aranyos és kissé gúnyos rajzot, egyszóval karikatúrát az e-learning témájában. Folytatása következik. ..
Alább egy nem túl igényesen kivitelezett, ám annál elgondolkodtatóbb kis videó az oktatásról, pontosabban a hihetetlen információáradatról és ennek folyamatos növekedéséről. ..
Alább egy nem túl igényesen kivitelezett, ám annál elgondolkodtatóbb kis videó az oktatásról, pontosabban a hihetetlen információáradatról és ennek folyamatos növekedéséről.   ..
All Online SchoolsAz All Online Schools egy nem túl komplexen designolt, ellenben annál informatívabb site az online oktatásról, egyszerű "gyűjtő" site, annak viszont nagyonis hasznos.Állításuk szerint (és elmélyedésem alapján ez nem áll messze a valóságtól) több ezer…..
Lassan egyszerűen megkerülhetetlen lesz az internet, nem hiszem, hogy sokan lennének, de akinek nincs hozzáférése a világhálóhoz, egyszerűen lemarad, kimarad, vagy elmarad. A mindennapok szoros tartozéka, hivatalos ügyekhez foglalhatunk időpontot, számlákat rendezhetünk egy…..
Az Eclipse Crossword program segítségével mindenki elkészítheti a számára megfelelő keresztrejtvényt, bármilyen témakörben, informatikai háttértudás nélkül. Régi rejtvény rajongóként szeretnék röviden bemutatni egy olyan E-learning alkalmazást, aminek segítségével bárki…..
Online Tanulás A blog elindul 2010.08.16 15:12:00
Az online tanulás folyamtosan növekvő iparág, évről évre, sőt hónapról hónapra egyre több és több ember kerül vele kapcsolatba akár diákként akár oktatóként.Ez a blog azért jött létre, hogy bemutassa a Magyar közönségnek az online tulást, az egyes lehetőségeket,…..
MedIQ 75000-en egy címlapon 2010.08.04 08:49:00
Biztosan sokan emlékeznek a SETI projektre, amikor több ezren áldozták fel saját számítógépük teljesítményét a földön kívüli intelligencia kereséséért. A Foldit projekt azt kereste, a különböző fehérjék milyen formát vesznek fel a rengeteg lehetséges változat közül és…..
avicularia 2010.08.06 04:28:29
Az alábbi az olyan intők közé tartozik, amelyeknek inkább a története érdekes (megfigyelhető továbbá, hogy itt már az ofőnk beírástechnikája jóval fejlettebb volt, mint a két évvel korábbi böfögős vagy fingós sztorik esetében, nincs irodalmi stílus, meg jegyzőkönyvszerű…..
Egy hete van hivatalban a második Orbán-kormány, és miközben a kormányalakítást megelőző két hétben tervezett módon, az ellenzéket zavarba hozva ért el sikereket az új többség, a legutóbbi pár napban a dilettantizmus, a kapkodás és az össze-vissza beszéd jellemezte a Fidesz…..
  Csütörtökön még úgy tűnt, Kósa Lajos kijelentése valamiféle megtervezett koncepcióba illeszkedik: „Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük.” Görögország emlegetésével persze…..
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
Hazai hagyományaink szerint az egyetemek felső szintű adminisztratív vezetőit (mindenekelőtt a rektort, de gyakran annak helyetteseit is) a professzori kar legtekintélyesebb tagjai közül választják. A végső döntés bizonyára sok tényezőn múlik, de abba a körbe, ahonnan a…..