Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wampeer

0 bejegyzést írt és 582 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap a Hold közelebb lesz a Földhöz a szokásosnál (mindössze 356 577 km-re, az átlagos 382 900 km-hez képest). Ráadásul telihold lesz – így egy hatalmas, fényes tányért láthatunk majd, ha felhőtlen lesz az égbolt felettünk. Ezt a jelenséget nevezzük…..
wampeer 2011.03.23 16:38:38
@Ezt Nóra mondja:: @Ezt Zsófi mondja:: Na, ha már így engedélyt kaptam :) :
Tény az is, hogy vannak élőlények, amelyeknél a szaporodási ciklus szigorúan holdfázis függő(nek látszik). Pl. a tengeri gyűrűsférgek (a mi földigilisztánk távoli rokonai) közül az ehető paloloféreg és rokonai teliholdkor engedik a felszínre testüknek azt a darabját, amelyben az ivamirigyek az érett ivarsejtekkel találhatók. (Csak érdekesség, hogy a polinéziai bennszülöttek ilyenkor kieveznek és lehalásszák a tenger felszínén nyüzsgő féregrészeket, és sütve-főve lakmároznak, kiegészítve meglehetősen szűkös fehérjeforrásaikat.)
Az ember menstruációs ciklusa is ilyennek tűnhet, de akkor ugye minden nőnek teliholdkor kéne menstruálnia, ez pedig biztosan nincs így. Sőt, pl. zárt női közösségekben (rendházak), vagy érzelmileg erősen kötődő nőknél (nagycsaládok együttélő nő tagjai, ikrek, leszbikusok) a menstruáció szinkronizálódik, gyakorlatilag pár napos eltéréssel egyszerre menstruálnak.
wampeer 2011.03.23 16:45:47
@Ezt Zsófi mondja:: Nyilván nem vagyunk teljesen függetlenek a "kis fény"-től sem. Ahogy van belső ritmusunk, napszakos ritmusunk is. De mint ahogy a napszakos ritmus is tulajdonképpen a világos-sötét, tehát fényintenzitás függő, így az is lehet, hogy a Hold sem közbetlenül ránk, hanem valamilyen más környezeti tényező(k) változtatásán keresztül hat. Ezek persze meglehetősen bonyolult dolgok.
wampeer 2011.03.23 22:01:02
@Ezt Nóra mondja:: A fírgeknek nem kell párra találni ebben az esetben, mert az ivaros részek gyorsan elalnak, s az ivartermékek spontán ürülnek a vízbe..... semmi romantika :-)
Nőnap körüli bejegyzéseitek kapcsán elgondolkodtam, milyen nő-képet tükröztetek nekünk ti, férfiak. Wampeertól egy nagyszerű Márai írást kaptunk, „Köszönet a nőknek” címmel. A Füveskönyv e részlete – az én olvasatomban - a nő menedék-voltát írja le…..
wampeer 2011.03.12 20:11:51
wampeer 2011.03.23 11:12:56
@perezvon: @Ezt Nóra mondja:: Amint azt hajdani professzorom mondogatta: "Hölgyeim és Uraim! Tanulják meg, hogy a nők a férfiak miatt vetkőznek, de a nők miatt öltöznek!"

@perezvon: Nem feltétlenül férfi igénytelenség, hogy nem feltétlenül a legtetszetősebb csomagoláson akad meg az ember szeme, de mondjuk ugyanakor gyászkertes a köröm.
Az ápoltság sokkal fontosabb, és persze az, hogy 'megérint'-e az illető nő kisugárzása.
wampeer 2011.03.23 11:13:50
@wampeer: "A túlagyalás kevés tevékenységnek tesz jót... "

Nóra! Ez nagyon tetszik! :)))))))
A csapból is az folyik, különösen ma, a nemzetközi nőnapon, hogy a nőmozgalmak édesanyja Clara Zetkin, német szociáldemokrata, majd később kommunista politikus volt. Politikai pártok is rendszeresen a zászlajukra tűzik az ő nevét még ma is, ha el akarják mondani, hogy a nők…..
 Régen volt már „provokatív” témánk, hát most hadd menjen, "pestiesen" szólva!Egyre több az olyan "huszas-harmincas" nagggyon okos, nagggyon szép és nagggyon tökéletes nő, akik mindent tudnak az életről és mindenben legyőzhetetlenek, csak…..
wampeer 2011.03.07 17:06:11
@Ezt Nóra mondja:: Szívemből szóltál! Azt hiszem a "szingli lét" belső kórrajza nemtől függetlenül ugyanaz.
wampeer 2011.03.07 22:38:56
@Ezt Nóra mondja:: No ja, de ettől a lényeg még ugyanaz.
Kérj tanácsot Lopás és börtön 2010.09.02 17:09:00
 Egy mai hír alaposan felkavarta a kedélyeket. Három, 15 éves diáklány tegnap, az évnyitó után társai heccelésére betért egy belvárosi boltba, és megpróbált ellopni pár bizsut, darabonként „pár ezer forintos” értékben. A biztonsági őr elkapta őket. Felhívta…..
wampeer 2011.03.07 22:35:54
@Ezt Nóra mondja:: Engem Bakács ebből a szempontból nem érdekel, egy morális hulla.
Ez viszont igen: Álságos azt állítani, hogy a büntetésnek javító-nevelő célja van. Nem, a büntetés célja a bünhődés, szenvedésokozás a bűnösnek! Tehát ezt Bakácsnak is el kellett volna szenvednie. Más kérdés megint, hogy azokban a kamaszlányokban milyen nyomokat hagyott az erőszak, a s milyeneket hagyott volna Bakácsban. Ebből pedig az következik, hogy Bakácsot súlyosabban kellett volna büntetni!!!!!!!!!!
A Oscar-díj átadása csak látszólag fölösleges fényűzés és cirkusz… Valójában egy hatalmas iparág bevételeit határozza meg egy egész éven át – tehát olyan esemény, amely a kőkemény üzletről szól. De szerencsére úgy, hogy abból közben mi is hasznot…..
Kérj tanácsot Szupernők 2011.02.25 09:44:00
Előre bocsátom: nem az afféle „szupernőkről” lesz szó, akikkel tele a média… Ők szóra sem érdemesek. Közelebbről megnézve többnyire szánalomra méltó, sérült lelkű, zűrös életű emberek. Az én szupernőim a való világból érkeztek (nem a…..
wampeer 2011.02.26 13:53:01
@Ezt Nóra mondja:: Nem hinném Nóra. Nagyon nem szeretem a tökéletesre "megcsinált" dolgokat, embereket. Én az esendő embert szeretm. Már ami a választást illeti.
A celebritásokkal való azonosítás tényleg, talán túlzó volt cseppet.
Bár, ha mélyebben belegondolunk, és elvonatkoztatuk a keresztény erkölcsiség mélyen belénkivódott etikai szabályaitól, akkor nem igazán tudom mi a különbség mondjuk egy celeb és A. között. Durván fogalmazva mindkettejük a testéből él. Vagy egy celeb és B. között, valamiben tehetségesek, amivel sok pénzt keresnek. Vagy egy celeb és C. között ugyanez. Szóval na, nem olyan egyszerű ez!
Azt hiszem, most nagyon eretnek dolgot fogalmaztam meg. Vállalom!
wampeer 2011.02.26 14:52:03
@Ezt Nóra mondja:: Na, erre mondtam én azt, hogy ha elvonatkoztatunk a keresztény erkölcsiség belénkivódott szabűlyaitól, hogy mi a jó és mi a rossz.....
Gondolj bele! Egy sportoló is a testéből él (jó, nem a sakkozókra gondoltam), meg egy "dolgozó lány" is testéből él. Van akit a gyorsaságáért fizetnek, van akit más fizikai adottságaiért. Én is tudom az "erkölcsi" különbséget. ami nem biztos, hogy igaz.
Ahogy egy fehérgalléros "bűnöző" is az eszéből és, s egy tudós is az eszéből él. Annál sikeresebb mindegyikük, minél jobban tudják kamatoztatni a tudásukat! Mi a különbség? Az általunk ismert jó és rossz kategória, ill. az előző "káros" a táradalomra nézve utóbbi hasznos. Vajh igaz ez?
wampeer 2011.02.26 14:54:57
@Ezt Nóra mondja:: Aztán a tehetség is sokféle! Igaz, a sikeres üzletasszony is tehetséges az üzleti életben. És máshol? A celeb tehetséges az önmaga előtérbe helyezésében, a magamutogatásban - de ezekben üzletasszonyi magaslatokon. És másban?
Nos? Akkor hogy is van ez?
Február elején kezdetét veszi a tavaszra várakozás időszaka, mégha esetleg nagy a tél, mint idén, akkor is jó ránézni a naptárra és arra gondolni, hogy maximum 4-6 hét, és egészen világosak lesznek a reggelek és a délutánok, melegebb lesz az idő és éledni kezd majd a…..
wampeer 2011.02.26 13:54:41
@Ezt Nóra mondja:: Alighanem igazságod vagyon, mert most bár hideg van, de hétágra süt a nap. Szépen szikrázó idő van!
Megszólalt – a történtek óta most először – egy interjúban dj Palotai, aki a tragikus végű estén a West-Balkánban zenélt. Beszélt a szórakozóhelyről, a történtekről, a tömeg lélektanáról, az eset különféle szereplőiről – én azonban nem akarok ebbe itt…..
wampeer 2011.01.31 09:36:26
@Ezt Zsófi mondja:: :)))) Az a tapasztalatom, hogy egy gyerek, ha megérjük 60 évesen is gyerek marad a szemünkben. :)))))

A hiány: sokszor ésszel belátható, hogy el kell szakadni egymástól a szülő-gyerek relációban. A hiányt sok esetben az jelenti, hogy miután már nincs szükség a szülői gondoskodásra, a szülőben a fölöslegesség érzete alakul ki, ugyanúgy, mint a nyugdíjba vonulásnál, még akkor is ha van értelmes hobbi elfoglaltségként.
wampeer 2011.02.02 08:57:29
@Ezt Zsófi mondja:: Ez teljesen normális Zsófi! Amíg az ember tudja tenni a dolgát, nincs is hiba. 40 évesen engem sem foglalkoztattak ilyen dolgok, most sem nagyon persze, csak ha már szóba került, hát elsütöttem kósza gondolataimat. :DDDDDDD
Kérj tanácsot Rengett a földünk 2011.01.29 21:10:00
Ma este, fél 7 után nem sokkal épp Chaplin-filmeket vetítettünk a gyerekeinknek az internetről (imádták!), amikor egyszer csak durván, egyértelműen rengeni kezdett velünk a ház. Talán még morajlott is, ezt nehéz volt az alatt a pár másodperc alatt felfogni – mert ijesztően…..
wampeer 2011.01.30 14:59:58
wampeer 2011.01.30 15:00:52
wampeer 2011.02.02 08:52:11
@Ezt Nóra mondja:: Panem et circenses!

Orbitális bugyutaságokkal terelik el a figyelmet a valós sz@rságokról. Régi trükk!

Gondolkodni meg ugye luxus.... :(
Erre a kérdésre nyilván mindenki más választ ad, de valószínűleg mindenkinek a válaszában szerepelnek magasabb rendű értékek – a legtöbben előre soroljuk a családunkat, az egészségünket, jó esetben a hivatásunkat… És sokan adnának Petőfihez hasonló választ is:…..
wampeer 2011.01.12 21:55:32
@Ezt Nóra mondja:: Ó Nóra! Egy érett hölgynek is lehetnek az életében olyan szituációk, amikor jobb, ha nem csörög - a telefon.... :PPPP

Na, még olyan is van, mert az én telefonom telefon-telefon, nem mindenféle multimédiás-okos-miniszámítógép, tehát csörgni is csak egyféleképpen tud, hogy a csörgetések száma jelezheti, megállapodás szerint, hogy ki hív (ha nincs némítva). A hozzám közelálló kamaszlány pl. két csörgés.... :))))
wampeer 2011.01.25 15:52:42
@Ezt Nóra mondja:: Kedves Nóra!
megkövetlek az "érett hölgy" jelzőért, bár az én olvasatomban ez nem az évek számát jelenti, hisz a hölgyek amúgy is kortalanok!

Hogy ki hogyan éli az életét, mi fontos, mi nem, az nagyon "vérmérséklet" függő. Kétség kívül voltak az életemnek olyan pillanatai, időszakai, amelyeket jobb lenne feledni, de az alaphozzáállásom az, hogy minden szituációból hozzuk ki a lehető legjobbat. Tudjátok a pohár, ami lehet félig üres, de félig tele is!
Így aztán - bármíly bizarrnak is tűnhet esetenként - mindennek meg lehet találni a jó oldalát is (itt fonots persze a "mihez képest"!).

Más: kétség kívül érdekes lenne "megismerkedni" a kommentelőkkel, de azért megvan az anonimitás varázsa is, annak ellenére, hogy sokan már régről ismerősök vagyunk.
wampeer 2011.01.25 18:06:30
@Ezt Zsófi mondja:: Aztán egyszercsak felbukkan Pápay Tanár Úr neve. Csak nem tán a Ráczpityut is ismeri?! :))))
 Egy igen-igen nagy bölcsesség a Facebookról! Szerintem nem csak nekem tetszik ez ennyire!Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az ember életét, igaz ez?Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a szívét! Idővel minden…..
wampeer 2011.01.25 16:06:24
wampeer 2011.01.25 18:04:23
@Ezt Zsófi mondja:: Pirulok Zsófikám, de köszönöm, bár jószerivel a közzététel az "érdemem", mert én is többnyire kapom ezeket "köremilek" formájában. Igaz válogatni muszáj, csak a java kerül a facebookra.
 Ma, január 25-én van ezen írók, művészek születésnapja:William Somerset Maugham, angol író, drámaíró (1874-1965)Virginia Woolf, angol írónő (1882-1941)Fekete István író, költő, iparművész (1900-1970)Ignácz Rózsa, író, műfordító (1909-1979)Vlagyimir Viszockij…..
wampeer 2011.01.25 18:02:12
@Ezt Zsófi mondja:: Ez igaz, de nem is voltak olyan "pokoljárók" mint Viszockij és Cseh Tamás!
Azért ennek ellenére nagyot alkottak. Bár hozzám Fekete István közelebb áll, nyilván a természet intuitív, mégis analitikus ismerete, hallatlanul plasztikus természetleírásai miatt.
Bár az egyik legnagyobb kedvencem Tőle A koppányi aga testamentuma. a történet mellett persze itt is megjelenik az "örök", pl. a Látrányi rétek leírásában....
 Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára.Harmadik díjat nyert az 1968-as moszkvai Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, 1974-ben végzett az ELTE matematikus szakán. 1984-től 2005-ig az ELTE Kísérleti…..
wampeer 2011.01.25 17:57:36
@Ezt Zsófi mondja:: Ajvé! Mester is "alombéli" - na innentől még sokkal érdekesebb a dolog!

Abszinth! Az a helyzet, hogy ezt a hagyományos szeszesitalként gyártott (nem közvetlen ürömpárlat) is higítva kell(ene) inni, akkor nem annyira erős.

A blog fórum-találkozóján szívesen koccintanék Veletek!
avagy a jóslat hatalma  91 napig volt fogságban. 98 láncszemből állt a lánc, amellyel egy fához kötözték. Éppen azok a terroristák jelentették a szakterületét, akik végül elrabolták. Egy tüskés ágat díszített fel karácsonyfának. Bogaraknak épített stadiont, és…..
wampeer 2011.01.12 17:25:25
@Ezt Nóra mondja:: Az elhivatottságot és az őrültséget csak egy hajszál választja el!
wampeer 2011.01.12 22:01:56
@Ezt Nóra mondja:: Hát a család az már más kérdés.
Itt lehet megérteni azt, hogy bizonyos társadalmak, bizonyos hivatásai miért kívánnak nőtlenséget (mert nem csak a r.kat. papok élnek coelibatusban!). Úgy tudom pl., hogy japánban a pedagógusoktól is elvárható, ha nem is kötelező, hogy nőtlenek, ill. hajadonok legyenek...
Esetében meg már ugye volt/van család. Kédés, hogy nem nagyon vallásosak-e, mert ha nem is sokkal könnyebb, de legalább megvan a hitbéli filozófiája a dolognak.
Kérj tanácsot A gríz 2011.01.10 15:42:00
 Nagyon szeretek idegen konyhák ízeivel megismerkedni, azt a saját konyhámban is kipróbálni, de valahogy mindig arra a megállapításra jutok, hogy igazán nem is vagyunk mi magyarok tudatában annak, hogy tényleg miénk a világ egyik legjobb és legszínesebb konyhaművészete.…..
 A gyerekeim babakoruktól kezdve nagyon szeretik a zenét. A nagyfiam első három hónapja alatt sokat fájt a hasa, viszont ha zenét kapcsoltunk, még a sírást is hamarabb abbahagyta. Aztán kapott négy évesen egy kis játékgitárt és onnantól kezdve gyakran játszottak a…..
wampeer 2010.12.15 09:15:41
@Ezt Nóra mondja:: Valószínű, nem fogalmaztam pontosan.
Egyéniségnek egyéniség, rendben. Még hangja szépségét sem vitatom. De a lényéből sokmindent elárul a ritmusérzktelensége. Sokszor csoda, hogy egyáltalán hogyan tud úgy énekelni. És azt is látni kell, hogy sikeres előadóművésszé válni - az kemény meló. Ott nem elég a tehetség, ott még kell az a plussz, ami tényleg előadóművésszé teszi az embert.
Ez ugyanolyan, hogy sok okos, kreatív ember van, mégsem lesz mindenki diplomás, vagy ha az lesz, nem lesz világhírű tudós. Mert mindezekhez kell még valami plussz.
S szerintem ez az a plussz, ami Sz.M.-ből hiányzik.
Más kérdés, hogy akik döntősök lettek, tényleg megérdemlik-e. A szőke cicababákról osztom a véleményed!
wampeer 2010.12.15 10:36:45
@Ezt Nóra mondja:: Konkrétan és is rá gondoltam, de ugyanakkor azt is gondoltam, hogy ez általánosabb jelenség.
:DDDDDDD
 Szarka László 40 éves biztonsági őr akkor kezdte el a hírnév felé vezető útját, amikor a Megasztár idei első adását néhány énekes bevillantásával reklámozni kezdte a TV2...ő a „nyelvész” felírattal szerepelt a rövidke reklámban... Már ez is elég…..
wampeer 2010.05.28 17:21:39
@Ezt Nóra mondja:: Akkor miről is beszélünk? :-D
wampeer 2010.12.15 00:19:01
@Ezt Nóra mondja:: Hűha! S mindezt ismét a TV2 magas színvonalú kúltúra terjesztésének jegyében! Méltó emblematikus alakja lesz a Megsztár c műsornak, az igazi LEGENDA, akiből tényleg csak egy van!
Kérj tanácsot Szupermamika 2010.12.12 14:50:00
Bejárta a világsajtót, és a magyar média is hírt adott róla, hogy egy félig magyar, félig francia fotós, Sacha Goldberger szuperhőst és médiasztárt csinált 91 éves nagymamájából. A néni a szokásos időskori depresszióban szenvedett, kisunokája erre kitalálta:…..
wampeer 2010.12.14 12:14:24
@Klaró: Azt hiszem egy cseppet pesszimista vagy, ami a régi nagy családok "lecsúszását" illeti.
Gondolj akár a hazatelepültekre, akár azokra, akik itt maradtak (az egyik legismertebb Esterházy Péter).
Sok hajdani nemesi család utódait van szerencsém ismerni, s ha vagyonukat nem is tudták megőrizni a kor sajátos viszonyai folytán, a család szellemi örökségét, a nemességből fakadó elkötelezettséget megőrizték, őrzik és továbbadják.
Kétség kívül ma sem igazán alkalmas a kor légköre ezt önmagában elismerni, csak ha némi anyagi háttere is van.
A Goldberger Nagymama sorsa, mint minden sors egyéni. Neki lehetősége sem volt, mit megőrizni az anyagi javakból, de biztos vagyok, hogy a szellemi örökségét átplántálta az unokába.
wampeer 2010.12.15 00:05:37
@Klaró: Kétségkívül a nagy világgazdasági válság sokakat elsöpört, magaalágyűrt. Ez a "hulljon a férgese", persze "ártatlanok" is áldozatul eshettek, mert egy ilyen helyzetben a sors már nem válogat. De a Csörgheő Csuli-k, Noszty fiúk inkább csk karakírozott regényhősök...
Azzal együtt pesze, hogy a dzsentri mint jelenség és életforma is igazán létezett.
De tudod, ez is olyan, mint a "kulák" fogalom, amihez a mai napig a "zsíros, elnyomó, rendszerellenség gazdag paraszt" képe kötődik, pedig hát.....
Én a múlt század utolsó harmadában voltam kamasz, fiatal felnőtt, de megkaptam a stafétabotot, mint annyian még.
 A blog indulása óta idéztem már Csernus dokit, a ma leghíresebb magyar megmondóember-fenegyerek-lélekbúvárt! Még soha nem olvastam egy könyvét sem, csak készültem rá már évek óta, mert kíváncsi vagyok az emberre.Mi jön "le" vagy "át" belőle a…..
wampeer 2010.11.30 13:52:17
@Ezt Nóra mondja:: Nem, nem változott, de gondoltam Benneteket, vagy más blogolvasót esetleg érdekel.
wampeer 2010.11.30 15:31:44
@Ezt Nóra mondja:: Tempora mutandur et nos mutamur in illis.
Jóhírű és öreg gimnáziumunk folyosóján ki volt akasztva egy nagy tábla mindenki okulására és tanítására, amelyen ez állt nagy betűkkel: „Akikre büszkék vagyunk!” Természetesen a nagy betűk alatt „többévtizednyi” „jótanuló-jósportoló”…..
wampeer 2010.11.30 10:40:12
@Ezt Nóra mondja:: @Ezt Zsófi mondja:: Köszönöm Lányok! bár az érdem elvitathatatlanul a Tiétek, hisz nélkületek, inspiráló írásaitok nélkül ugyan hol "oszthatnám az észt"?
Virtuális Kézcsókjaim egy-egy szál vörös rózsa kíséretében!
 Amikor Európában (vagy pláne Észak-Amerikában) elhangzik, hogy Magyarország ezeréves államisággal büszkélkedő nemzet, mindannyian joggal vagyunk büszkék. A történet viszont, amit most készülök megosztani veletek, kicsit más dimenzióba helyezi a mi kultúránkat – és…..
wampeer 2010.02.05 23:20:59
@Ezt Nóra mondja:: Köszönöm!
Utó-piának jó lenne most egy dupla Henessy.....
És bocsánat a rengeteg elütésért, betűhibáért, de nagyon rossz a billentyűzetem, ezért bár visszaolvasom az irományt, mégis maradnak benne hibák. :-)))))
wampeer 2010.02.05 23:28:59
@Ezt Nóra mondja:: Köszönöm! Neked is!
wampeer 2010.11.29 10:35:59
@Ezt Nóra mondja:: Jó, hogy előkerütl ez a téma újra! Ugyanis sokkal többről van itt valójában szó, mint a kihaló nyelvek megőrzésére tett kísérlet, ami, valljuk be, mint kultúrális örökség megőrzése érdekes lehet.
De azt is látni kell emögött, hogy egy-egy kisnyelv kihalása egyben egy-egy kis népcsoport kihalását is jelenti egyben. Ez az emberi népesség genetika diverzitását (sokféleség) csökkentve a homogenizálódás felé hat. Minél homogénebb a genetiak állomány, annál rosszabb az alkalmazkodó képesség, annál sérülékenyebb a faj, fokozódik a kihalás veszélye.
Tehát nemcsak a nyelveket, hanem ezeket a kis népcsoportokat is menteni kellene!
 Mindig azt gondolom, hogy TV-csatornákat illetően már nem lehet lejjebb süllyedni! Aztán csodálkozva kell tudomásul vennem, hogy DE! Lehet!Ez a jelenség azért nagyon ijesztő, mert a csatornák olyan műsorokat készítenek, amire igény van....na de ha erre tömegesen igény van,…..
wampeer 2010.11.25 09:59:36
@Ezt Nóra mondja:: Éljen! Hogy csempésszünk rejtve pornó-műsort a nappali adásokba! Mit szónak ehhez a pornócsatornák? Rontani fogja a nézettségüket!
Úgy, de úgy sajnálom őket! :))))))))))))))))))))))))))))))))
wampeer 2010.11.25 11:56:29
@Mester MM: Bármennyire is szeretnénk meghatározni a gyerekeinkkel kapcsolatban, hogy minek mikor jön el az ideje, valójába kicsit homokba dugjuk a fejünket.
MAximálisan alkalmazkodva a gyerekeinkhez, mindig válaszolni kell MINDEN kérdésükre úgy, hogy érthető legyen számukra. Ez a legfontosabb vezérelv a szexuális felvilágosításban is. Túl vagyok három lány ilyetén való nevelésén is, bizton állíthatom, működik!
A "távirányítón" nem akarok vitatkozni. Kétségkívül nem könnyű a helyzet, DE MUSZÁJ!