Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamilla17

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
Kamilla17 2019.02.01 05:54:50
@régi_vendég: Hát csak arra mondatra szeretnék reagálni, hogy az egyes nemzetiségekre hogyan reagáltak a nagyszüleid. Az én apám hadifogságban volt a Szovjetúnióban 3,5 évig, együtt a németekkel. Ő az oroszokat szerette meg mégis, nem a németeket.
Bethany Webster írása Az anya és kislánya közötti térnek egy olyan egyirányú csatornának kellene lennie, amin keresztül a támogatás következetesen az anyától a lány felé áramlik. Az ugye magától értetődő, hogy a kislányok teljes mértékben függenek az anyjuktól fizikailag, mentálisan és érzelmileg.…..
Kamilla17 2016.09.06 07:19:06
@Lady Scarlett: @liliana7375: Így már redben van, ha összetett szóképnek szántad. Így teljesen értem.Az eredeti szövegben ez félreérthető.
Dinamó Műhely Milán 2014.11.07 12:59:03
Milán meghalt. Tulajdonképpen ennyi. Vége. Rózsa Milán, egy kedves barátom, egy vállaltan meleg férfi és az egyik legelszántabb, legőszintébb, tisztább szívű aktivista súlyos depresszióval küzdött, és most alul maradt. Jött a vonat.  Milán volt az az ember, akit a…..
Kamilla17 2014.11.09 09:56:15
@maxval bircaman hozzászóló: Az lenne a keresztény homofóbok gyalázása, hogy felhíja a cikk a figyelmet a meleg emberek sérülékenységére, amit a társadalmi kirekesztettség, negatív megítélésük okoz?
Húha!
  „Ez az ideál nem új; ezt világosan mutatta a klasszikus politikai gazdaságtan azon nem megkérdőjelezett előfeltevése, hogy a vita activa célja a növekvő gazdagság, bőség és »a legnagyobb szám boldogsága«. És vajon mi más a modern társadalomnak ez az ideálja, mint a…..
Kamilla17 2013.05.16 07:13:09
@Noferheperuré Uaenré: Igazad van, Aristo ezt érdemli.
Milyenek a magyarok? Füled bokáig 2013.03.11 17:01:35
A magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar. Abból, hogy vallja, borban az igazság, ezért pár pohár után az asztalt kezdi csapdosni, és kijelenti, hogy mindig neki van igaza. Vallja azt is, hogy sörben a békesség, ezért pár korsó…..
Mandiner blog Máshol bezzeg 2013.04.15 12:01:00
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „Eastern Europe doesn’ t just want sympathy and support: it wants to be understood.” (Tony Judt1) Képzeljük el, hogy Kádár János2 hetvenedik életévét betöltve 1982-ben…..
Kamilla17 2013.04.15 12:52:20
@Negyvenértelmiségi:
Azért nem egészen kommunikációs csűrés csavarás volt csak, Volt alapja, hiszen de Gaulle második világháború ideje alatt, a francia ellenállási mozgalmat szervezte és irányította a francia ellenállási mozgalmat , ezért személye szimbóluma volt a szabad Franciaországnak, valamint a francia partizánok mégiscsak számosabban voltak, mint a magyarok. Mi ugye az utolsók voltunk, akik kitartottak Németország mellett.

Vannak igazságok is a cikkben, pl. hogy mindenki söpörjön a saját portája előtt. Mi mikor is söpörtünk ott? Nem véletlenül nem említi Németországot, ahol az a munkát elvégezték, s mind a mai napig végzik.
S még valami!
"A baloldali és liberális értelmiségiek áldásos együttműködésének következtében mára fagypont közelivé vált a magyar-osztrák viszony." Talán a saját háza tája előtt kellene söpörni az igazgatóasszonynak is először, s azon elmélkedni, hogy a kormány működése vajon nem adott okot erre a szerinte "médiahisztire"?
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
Kamilla17 2013.04.11 13:42:15
@héjakútmácsonya:
Szerintem Révész cikke korrekt,s amikor azt írja, hogy betiltja majd ellene tüntetőket is, abban éppen az van benne, hogy megteheti, akkor meg is teszi majd Orbán. Éppen ez a lényeg a demokratikus jogrendszerre épülő társadalomban, hogy senki se ízlése, kénye kedve szerint cselekedjen, hanem a törvények betartása mindenkire kötelező legyen. Hiszen a Orbán már a bíróságok döntésére is mondja, hogy nem életszerű. Éppen ez a probléma, hogy azt hiszi ő mondja meg mi a törvény.
Kamilla17 2013.04.11 14:50:59
@pocaklakó minimanó:
Sajnos nem ismerem sem a német, sem a francia idevonatkozó jogrendet. Elképzelhető, hogy az lehetővé teszi a tartalmi alapon való betiltást, a magyar nem. Lásd Révész erre vonatkozó cikkét!
Kamilla17 2013.04.11 17:07:58
@pocaklakó minimanó:
Ebből nem következik a szabadság korlátozása. Az sokkal inkább, hogy különböző fejlettségű társadalmakról van szó, s mások a hatályos jogszabályok is. Egy apró példa: Németországban, Csehországban, Franciaországban a polgárok összefognak(pártfüggetlenül), tüntetnek, ha nácik vonulnak az utcára, s kiszorítják őket, demonstrálják az ellenállást, az el nem fogadást!
OSZK Felszabadult Budapest? 2013.02.13 07:59:29
1945. február 13-án véget ért Budapest ostroma és a főváros német megszállása. A második világháborúban, a frontokon, a haláltáborokban, a német megszállás, a nyilas terroruralom és az ostrom alatt Budapest lakosságának, épületeinek, anyagi és szellemi értékeinek…..