Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyújtómágnes

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ausztráliától-Angliáig egy kis Fiattal   Az első részt ITT nézhetitek meg. Az ausztrál Bruce Thomas és Stuart Harper nem mindennapi utazása folytatódik. 1969 tavaszán járunk, a két kalandor Iránba érkezett:..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár az ötödik résszel, a mai évszám 1961. 1961. november 13. Vendégek érkeznek este gépkocsival a Royal Szálloda, a Grand Hotel Royal…..
Jókora szünet után folytatódik a VTOL '60 sorozat, mégpedig a legtovább jutott NBMR-4/-22 nevezővel, a Dornier Do 31(E)-vel. A poszt második felében pár további, német tervről lehet olvasni. Az első rész ITT, az előző pedig ITT olvasható. A legkomolyabb pályázónak az NBMR-4-re ismét a németek…..
HamPLÓ Fehérvirsli gázolajjal 2015.08.02 07:00:00
Az oldalaimon gyakran felbukkannak a Deutsche Bahn nagysebességű vonatai, a fehér alapon piros csíkos ICE-k: az extra hosszúnak tűnő, kétmozdonyos ICE 1, a tulajdonképpen kettévágott ICE 1-esnek megfelelő ICE 2, a 300+ km/h-ra épített ICE 3-as, és az ívbe bedőlő ICE T. És akkor…..
Talán nem csak nekem égett az emlékezetembe az 1-es út mentén ácsorgó öreg repülőgép valahol Győr után. Amikor először jártam arra, még nem volt ott, aztán a tévéhíradóban mutatták, ahogy odaszállítják, onnantól kezdve mindig vártam, mikor látom meg, amikor…..
Üdvözlök mindenkit újra itt! Most, hogy közeleg a karácsony, újra van időm bejegyzést írni, úgyhogy lássunk neki! Három hónapja egy pénteki napon nagyon meglepődtem, amikor belépve a blogom statisztikáit bemutató oldalra megláttam, hogy a letöltés-számláló a szokásos napi…..
Amikor a hétfői értekezleten Papp Tibi felsorolta a héten várható tesztautókat, azonnal berikkantottam a zsivajba, hogy eszeveszettül vinném a Toyota Prius Plug-Int. A konnektorról is tölthető hibridautó tesztjét a jövő héten olvashatják a Totalcaron. Kiderült, hogy az új…..
gyújtómágnes 2012.12.15 17:30:54
@novothauto: Az fizeti a számlát, aki otthagyta az udvaron a gépet úgy, hogy nem volt behúzva a rögzítőfék. Alapjáraton még egyetlen egy teherautót sem sikerült elindítani amin a parkfék működik.
Szerinted ha a toyotán van sperrdifi, hány métert tud megtenni úgy , hogy a lógó féltengely nem veri szét a kocsit?
gyújtómágnes 2012.12.15 18:54:03
@novothauto: Gondoltam megkérdezem, mielött még valaki rád fog hivatkozni, hogy a TC olvasta a kommentek között egy ismert szerelőtől.
Véleményes poszt ismét, részben azért, mert apróság, részben azért, mert lehet, hogy viccnek szánta a szerző. Viktortól kaptuk: 2012 október 12-én jelent meg a hír, hogy megállapodott az Apple és az SBB. Ezután az Apple hivatalosan is használhatja a svájci vasúttársaság…..
gyújtómágnes 2012.10.21 20:46:47
@Leonard Zelig: Jogos az észrevétel, ezt elnéztem. Valószinüleg az tévesztett meg, hogy mind a két formát használják a német nyelvterületen. Az NSZK-ban Deutsche Bahn, korábban Deutsche Bundesbahn, még korábban Deutsche Reichsbahn. Míg az osztrákok és a svájciak a Bundesbahnen kifejezét használják. Igaz nálunk is ismert mindkét elnevezés MÁV ill. GyESEV és a HÉV.
Nyolcvanas évek vége, még berlini fal leomlása előtt. Lakótelepi panel-romantika, a házak közötti kitaposott, poros részen, ahol annyit fociztunk csak a por kavarog. Szombat kora este van, Marek barátomék ebédlőjében ülünk az első emeleti lakásban vagy négyen-öten.…..
Hosszú ideig nem írtam Eráról, az öreg kombi Mercimről, aztán pár hete jött egy poszt, most meg rögtön egy másik is. Ez itt. Era ugyanis új életfázisba lépett. A városon belüli, olykor vidékre menős autóból mostanság lép fokozatosan elő internacionális rombolóvá. Magyarul…..
gyújtómágnes 2010.07.12 22:14:11
@nem kéne...:
Ha por van eső nincs
Ha eső van por nincs
Ha hó van se eső, se por nincs
A kör bezárult.
gyújtómágnes 2010.07.13 19:19:48
@Ubul a vírus:D:
Tökéletesen látod a helyzetet a németeknél minden út le van
aszfaltozva, még a földút is.A budi előtt nincs aszfalt oda a
német paraszt gyalog jár gumicsizmában (aminél ez a probléma
nem jelentkezik).A német átlagpolgár a földúton gyalog vagy
biciklivel közlekedik, a kocsit a parkolóban hagyja.
Csak az operencián túl divat, hogy a zöldséges a friss szántáson
keresztűl közelíti meg a hagymaföldet, mert úgy is kibírja a
merci.
gyújtómágnes 2010.07.13 19:42:12
@nem kéne...:
jó jó értem én, hogy villanymotor de mi hajtja
Belsőség Félelem bére revisited 2009.12.27 13:52:00
Remélem, nem én vagyok az egyetlen ember, akit érdekel ez a film, hiszen Magyarországon szerintem minimum hússzor lejátszották különféle adókon az elmúlt negyven évben, szerintem a nagyon-nagyon régi időkben mozifilm is volt. Az én generációm számára például igazi kult-cucc. A…..
gyújtómágnes 2009.12.29 14:19:09
@Kifordított kacagány: A keresett film 1977-ben készült.
Az eredeti címe La menace magyarul Csapda .