Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vaspataki

14 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország lakossága most csökken 10 millió alá: a népességfogyásból nagy bajok lesznek. Pedig a magyar nők átlagosan egy gyermekkel többet szeretnének, mint amennyi végül megszületik. (Kép: fogyamagyar.hu) A KSH augusztus végi gyorstájékoztatója szerint 2010. júniusára a…..
vaspataki 2010.09.15 11:56:39
Emellett van még egy elég nagy probléma, mégpedig az, hogy a munkaképes, normális életre vágyó potenciális adófizetők külföldre menekülnek az itthoni létbizonytalanság, és éhbérek elől. Senkinek nem áll rendelkezésére megbízható statisztika, hogy hányan hagyták már el az országot, de a jelenség feltehetően többszázezres nagyságrendű, és a folyamat gyorsul, mert aki kimegy elmeséli a jó tapasztalatait az ismerőseinek, segít mnkát szerezni külföldön másoknak, miközben itthon egyre szarabbak a körülmények, így olyanok is útnak indulnak, akik maguktól nem mennének. Ez addig így fog maradni, amíg az itthoni és nyugat európai jövedelmek között ekkora (helyenként több, mint 500%) a különbség, miközben az árakban, a mindennapi megélhetés költségeiben a különbség gyakorlatilag megszűnt.

A bejegyzésben leírt folyamat, valamint az elvándorlás oda vezet, hogy itthon nem maradnak csak a diákok, a nyugdíjasok, az ellátórendszeren élősködők, valamint a súlyosan alulképzettek és az a nagyon vékony réteg, aki itthon is nyugati színvonalú jövedelemmel rendelkezik.

Ez oda vezet, hogy ahelyett, hogy csökkenjenek az abszurd mértékű közterhek, még inkább növelni kell az elvonásokat, ami tovább gyorsdítja az elvándorlást. Hosszabb távon ez Moldovához, vagy harmadik világbeli országokhoz hasonló társadalmi szerkezetet eredményez.

Budapesten kívül már most jól érzékelhető a produktív társadalmi rétegek többségének elvándorlása.
Lemaradt Egri a Szlovén-USA meccsről. A francia-mexikói kedvéért hét órát utazott előző nap a kommentátor, de haza már nem jutott utána, a reptéren kellett éjszakáznia. Videoüzenetében egy nehéz nap éjszakájáról beszél mexikói drukkerek gyűrűjében ..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
Klasszikus zárás körüli történetnek indult, amikor a biztonságiak egyrészt már nagyon mennének haza, másrészt eljött az ő idejük és kicsit keménykedhetnek a lassan szedelőzködőkkel. Csakhogy keménykedés helyett most majdnem agyonverés lett a dologból, a vadparasztok még egy…..
vaspataki 2010.05.10 14:28:55
@Uzsinyó: Ok, de miért nem engedték, hogy kivigye az egy üveg borát, amit ottfelejtett?
vaspataki 2010.05.10 14:31:03
@CatMother: Jaja, akkor avatkozhat be, ha az illető újgazdag budai vendég ott valakinek a biztonságát veszélyezteti. (Ugye a biztonsági őr alkalmazásának a célja a személy-, és vagyonbiztonság fenntartása...elvileg)
Kedves Barátaim! Köszönöm a bíztatást. És kérem szépen, gyerekágyi lázat nem nagyon láttam a kórházban. Ez nem jelenti azt, hogy nincs, csak nem jut el hozzánk. A szülőszobán, amennyire lehet, ügyelnek a higiéniára, de a kézfertőtlenítés legjobb módszere a szappan.Az…..
vaspataki 2010.03.09 11:58:10
  Emese fotója. Ezentúl már ő fogja feltenni őket...
Nepál-India 2013 Orientation 2010.02.22 15:16:00
Tehát a mai napon kaptam egy kis eligazítást. A Duncan Hospital (ahova remélem még eljutok, később elmondom miért) az Emmanuel Hospital Association-höz tartozik, ami tulajdonképpen egy összefogás néhány misszionárius kórház között. www.eha-health.org. Ez amúgy egy protestáns…..
vaspataki 2010.02.22 20:58:56
Kedves Blogolvasók. A nevem Emese. Nemsokára elérkezik az időpont, amikor elhagyom Európát 5 hétre. Úticélom Raxaul, egy város a nepáli határ közelében. Önkéntes munkára vállalkozom egy kórházban, mint orvos. Most tesztelem a blogot. Írni fogok angolul is, mert…..
Ébredés után módunkban állt kicsit áttekinteni szálláshelyünket immár világosban. Egész komoly szálloda, mintegy 30 szobával, egy főépületből és több kis épületből állt, tartozott hozzá egy welness központ uszodával, szaunával és konditeremmel. Egy mellékúton indultunk…..
A gépünk délben indult Windhoekba, elég korán útrakeltünk Johhanesburg felé. Gond nélkül, a tervezett időben megérkeztünk a repülőtérre, és leadtuk a bérautónkat. Itt már elkezdődtek az intő jelek, amelyeknek ekkor még nem tulajdonítottam…..
Nepál-India 2013 2010.01.06 22:08:26
Nepál-India 2013 2010.01.06 22:05:00
Másnap reggel útrakeltünk Szváziföld, azon belül is a Hlane nemzeti park felé. A térképünkről sajnos nem lehetett következtetni arra, hogy milyen utak vezetnek keresztül kelet-nyugati irányban Szváziföldön, ezért a biztonság kedvéért úgy döntöttünk, hogy főutakon megyünk.…..
Másnap kicsit átterveztük a programunkat. Mivel be akartunk menni egy kicsit Szváziföldre, így úgy döntöttünk, hogy az utolsó éjszakát nem töltjük Shingwedziben, hanem záráskor kimegyünk a parkból és Nelspruitban alszunk. Így is rengeteg időnk volt sok mellékútra…..
Nepál-India 2013 2010.01.04 23:02:40
Nepál-India 2013 2010.01.04 22:57:17
Másnap - legalábbis az én fogalmaim szerint - korán keltünk, miután a szúnyogok miatt úgysem lehetett aludni és elindultunk a mintegy 300 km-re lévő Punda Maria felé. A tegnapi szúnyogtámadás miatt érzett pánikomban lelkesen én is elkezdtem malaronét szedni. Orpen és Satara…..
Nepál-India 2013 2010.01.04 22:16:10
Nepál-India 2013 2010.01.04 22:00:00
Reggeli után indultunk Malelane felé. az első táborhelyünk Orpen volt, ami olyan 120 km-re van a malelanei kaputól. Belépés után pár perccel már nagy zebra-, és gnucsordákat láttunk. Ilyenkor az ottani nyáron teljesen más képet mutat a Kruger. Minden harsogó zöld, rengeteg virág…..
Sikeresen kierkeztunk Del=Afrikaba. Utitarsam ezuttal David, akirol ugye tudni kell, hogy egy jelentosebb legitarsasag informatikusa, igy feletebb kedvezo feltetelek mellett vehettuk igenybe az adott ceg jaratait. Kivetelesen minden gep pontosan indult, igy 25 perccel a menetrend szerinti idopont…..
Nepál-India 2013 pontosabban 2009.12.22 22:57:17
előbb a krügerbe megyünk majd december 31.-én megyünk át namíbiába...