Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbali

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Gasztroturistásoskodni saját városban olyan, mint lekvárt tunkolni virslivel a Spitzbergákon, fecskében. Előbb összefutni az éttermi tojaletten kapuvári lakossal Horváthországban, vagy amikor az ócsosított, csakmost, kihagyhatatlan feliratú turistabusszal Olaszba’ nyaral,…..
bbali 2009.12.22 20:29:18
Hát Menci nagy tányéron kis semmi, piszok drágán... ez a fővárosi gasztronómia. Az elit biztos értékeli. Szar, de kevés.
Nekem sosem voltak elvárásaim se a minőséggel, se a mennyiséggel... csak hatalmas adag legyen és kurva jó.
Amerikában, ha nem bírod megenni az eléd rakott kaját, akkor szólj, hogy NEM akarod a maradékot hazavinni, mert automatikusan becsomagolják, az étterem óriási logójával ellátott mikrózható táskába. A cél az, hogy a metrón a melletted ülő vegye észre, hogy melyik az az étterem ahol ekkora lebirkózhatatlan adagot mérnek ki. Reklááááám! De térjünk vissza kicsiny falunkba, ne majmoljuk az amcsikat. (ámbátor tök igazuk van)
Úgy gondolom, hogy a Garta étterem pártjára kell, hogy álljak. Mert kapuvári parasztgyomrom van, na.
Előzményként azért meg kell említeni, hogy az étteremnek elég komoly múltja van. Szóbeszéd szerint egy nagy istállónak készült, és névadáskor csak két elcserélt betűnek köszönheti, hogy nem lovak abrakoltak benne, így lett PAJTA helyett GARTA a neve. Elég zűrös. Szarból próbálnak várat? Igen! Derekasan kipofozták. Igaz, hogy apránként, de egy NASA által kifejlesztett űrtechnológiás WC került a falra pisilős alkalmatosság helyére. Na, nekem speciel kapuvári betyárnak konkrétan leesett az állam. Vidíkiek vagyunk, ez van. Ha a pocsolyák is eltűnnének, akkor már igazán elvesztené azt a kisvárosi, falusi vendéglői fílinget, amit annyira megszoktunk már.
Nekünk ez kell. Nem kell feszengeni, kiszámolósdit játszani a villákkal, késekkel, melyik fogást mivel egyem. Rántotthuzsdt kanyállal. Bafffőzeléket 3 F-el. Nagyon eltalálták, hogy mi kell, mert nagyon megy a hely. Ez olyan, mint a Lagzi Lajcsi. Sokan utálják, mégis megél abból, amit csinál. Mert itt és most erre van kereslet, erre van igény, ez az eladható! Aztán meg egy új terem is lett ám, elhúzható fallal. Huuuu Ez is jelent valamit.
Mekkora forgalmat bonyolítana le Kapuváron egy elit, osztályon felüli étterem?
Bemegy a paraszt kikéri a kaját, azt kapja amit rendelt, lelóg a hús a tányérról, áááá királyság megeszi, fizet, a pénztárcának megfelelőt, aztán elmeséli, hogy milyen jó vót, majdnem mintha az asszony főzte volna. Más nem köll! ! Ezzel kevesebbek vagyunk?
Jaaaaj és ami a legfontosabb: A felszolgálók megismernek, köszönnek, udvariasak, gyorsak, közvetlenek és MOSOLYOGNAK!!! EZ A SZAKMA!
Ezt nem kapom meg Pesten!

HAJRÁ GARTA!