Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n_zs

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A fenti adótáblák*** kiválóan szemléltetik, hogy az utóbbi 20 év adópolitikája a falig ment. Nincs tovább. Mértani pontossággal belőtte az 50 százalékos adószintet, amit átlépni csak annak deklarálásával lehet, hogy a munkám után többet kap az állam, mint én. Ezt…..
n_zs 2012.01.29 23:20:59
@Kuku: az 50% nem csak alacsony keresetnél lélektani határ. Nálam a bónusz kifizetések verték le a biztosítékot, mert ilyenkor az átlagadódat visszamenőlegesen korrigálták és gyakran a fele - harmada maradt a borítékban.
Na ilyenkor szivesen a torkára léptem volna a "fizessenek a gazdagok!" fröcsögőknek.
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen…..
 -Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan…..
n_zs 2010.10.15 13:15:06
Nehéz olyanokkal vitatkozni, akik nem értik mit jelent a százalék. Az nem krumpli, ezért nem ugyanannyit fizetsz te btto 100.000-ért mint más btto 500.000-ért, hanem ugyanakkora részét.

A progresszív adók kedvelőinek pedig felvázolom a paletta másik végletét, csak hogy jobban átlássák mi igazságos meg mi nem:

A hétköznapi életben, ha elmész a barátokkal szórakozni az az igazságos fizetés, ha mindenki annyit fizet amennyit fogyasztott. Ez társadalmi méretekben az adókra is igaz, vagyis mindenki fizessen annyi adót amennyit "fogyaszt": politikusokat, rendőröket, katonaságot, hivatalnokokat, tanárokat, egészségügyet, infrastruktúrát. Mivel nincsenek egyéni számlák még az egészségügyi kiadásokra sem, ezért vehetjük úgy, hogy mindenki egyenlően fogyaszt. Tehát az igazságos az, ha mindenki egyenlő összegű adót fizet. Tehát elosztjuk az állam fenntartásának a havi összegét a keresők számával. Úgy hasra kb 100.000Ft havonta.

Ez igazságos? Igen!
Szolidáris? Nem.

Van egy nagyszerű előnye is: aki ez alatt a kb. btto. 100.000 alatt keresne és fizetés helyett egy csekket kapna az rögtön látná, hogy itt nem az a baj, hogy nem fizetnek eleget a "gazdagok" (helyett a képzett, normálisan dolgozó középréteg), hanem az, hogy Ő maga nagyon szarul teljesít.

Ezért aki úgy érzi, hogy nagyon keveset keres és vonzónak látja a progresszív adózást meg a minimálbér adómentességét az nézzen először magába, aztán kapja össze magát,mert más fizeti helyette a számlát.
A távközlési különadó bevezetése után nehéz lesz az anyavállalatnak megmagyarázni, miért mostanság kellene a magyaroknak tízszer gyorsabb internetet biztosítani. A multik nem fognak elmenni – de befektetni sem. Orbán Viktor ma jelenti be a kormány következő gazdasági…..
Remek komment jött Mukkától ehhez a bejegyzéshez: egy link, ahol egy 1987-es árlistát lehet megcsodálni. Sajnos a szken minősége nem a legjobb (vagy lehet, hogy már az eredeti is így néz ki), de azért jól olvasható rajta néhány horrorisztikus szám. Egy 286-os IBM-AT 640 kilobájt…..