Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fulib

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május elsején aktivisták világszerte feltörhetik a közösségi közlekedést és azt ingyenesen igénybe lehet majd venni, csakúgy mint március 28-án New Yorkban. Gagyi Ágnes a megérzéseink szerint helyesen állapítja meg az Occupy Wall Street (OWS) mozgalomról, hogy annak fő…..
Újabban bringával járok dolgozni. Izé, lassan negyed éve. Bringás lettem, Ádámnak hála, aki kiterjedt nagyker-kapcsolatokkal bír, van már lámpám, csengőm, ma lecserélem a 15 éves, repedezett terepgumimat is valami városkompatibilisre, sőt, veszek csomagtartót, meg arra való…..
 Az újbudai polgármester az állítólagos lakossági panaszok magas száma miatt nem akarja engedélyezni a Zöld Pardon további működését a jelenlegi helyszínen. A ZP üzemeltetői továbbra is úgy látják, hogy nincs bizonyíték a panaszok létezésére.    A Zöld…..
Jól visszavágott! :D ..
Fulib 2011.08.18 13:06:59
Nyáron az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) összevonásából létrejött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az összevonás egyik fő célja átláthatóbb, a szervezeti párhuzamosságokat kiküszöbölő –…..
Vastagbőr A nemzet tolla 2010.11.11 09:21:00
Ezzel a Pali bá'-val nem lehet betelni ... nem tudom, ér még rajta gúnyolódni? Vagy már nem? Pedig olyan "szorgalmas" a drága ... Az nem volt elég, hogy időközönként részt vesz a kormányüléseken, most már azt találta ki, hogy a Parlamentben írja alá a megszavazott…..
Fulib 2010.11.11 10:24:41
Küldeném a tekintetes elnök úrnak:
www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E
"Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít..."
A mozifilmek átszinkronizálása nem magyar találmány, amikor egy-egy keményebb alkotás a tévé képernyőjére kerül, hacsak nem fizetős kábeladóról van szó, az amcsik is megnyirbálják a nyersanyagot, kivágják a szemkitolós jeleneteket, és a mádörfakkörözés sem maradhat a…..
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
Tinis, esélyegyenlőségis, edzős drámás filmek epikus jelenete a meccs, ami mindegy, hogy kosár, foci vagy sakk az események mindig ugyanúgy történnek.  A legfontosabb maga a felvezetés ami a film háromnegyede, ez arról szól, hogy új edző megy valahova. Az új edzők kizárólag…..
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
Sárospatak, augusztus vége: 4 túrórudit (nyilván óriásrudit) akart ellopni egy 20 éves férfi. Lebukott, kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették szabálysértés miatt, és azonnal megindult a gyorsított eljárás. A bíró 25 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A 4 rudi…..
Bundáskenyér küldte ezt a csodálatos videót Chuck Norris erdei szellemharcos filmjéből, ahol a mester megleckézteti a gonosz fairtókat. Az a szempárbaj a fűrész megfogásánál az priceless.   ..
Cikksorozat Finta Józsefről  INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/fovarosiblog/schonherz_kollegium/feed", "width":"600", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3",…..
Fulib 2010.08.15 21:11:56
A BME I épület ihlette az alábbi, az Impulzus kari újságban megjelent egyperces novellát:

"A szolgalelkű búcsúja

Már sokadik alkalommal próbáltam felvázolni az épület alaprajzát, de semmi. Kimegyek, iszom egy kávét, hátha akkor támad valami ötletem.

Ülök a tűéles képű monitor előtt, közte és köztem füst kavarog, a tervezőprogram saját képernyővédővel szórakoztatja magát.

Nem lehet, lassan hajnalodni kezd, nekem pedig le kéne adnom a tervrajzokat. Arcomat kezembe temetve küszködtem önnön tehetetlenségemmel, és amikor fölemeltem tekintetem, ott állt ő.

Kaján vigyor ült szabályos vonalú arcán, és valami iszonyatos hideg áradt belőle.

– Engedd meg, hogy segítsek neked -szólalt meg suttogó, hörgő hangon.
– A magadfajta istenkáromlások senkinek sem segítenek!

Remegni kezdett, és valami kacagásfele sóhaj hagyta el száját.

– Csak óvatosan a nagy szavakkal. Most segítek, és ez legyen neked elég.
– Jó, mondd akkor.
– A házat a Pusztulás Mezejének kellős közepére kell felépíteni, ahol a tellurikus áramlatok...
– Ne haragudj, pontosan hova?
– Lágymányosra gondoltam. Legalábbis így hívják a ti nyelveteken, mert a mi ősi nyelvünkön a neve...
– Jó, ezt most hagyjuk.
– Persze, persze. Legyen benne három kör: két kisebb, melynek középpontjait összekötve a harmadik, nagy kört úgy metssze, hogy az aranymetszés számát adja ki.
– Hát legyen.
– A folyosók meglepő módon szűküljenek össze, a falak céltalanul metsszék egymást, a csempéket idézési rúnák formájában rakd le.
– Idézési rúnák? Na várjunk csak! Én ezt nem...
– Elhallgass! Beleegyeztél, már nem léphetsz vissza. A középső kört acélrudakkal erősítsd meg, hogy amikor az égből leszáll a legősibb isten, legyen mire támaszkodjon. És gondoskodj arról, hogy a lépcsők korlátain tellurikus áramok futhassanak szabadon.
– Hogyan?
– Majd küldünk egy kábelt. Közönséges 380V-os kábelnek fog tűnni, de te tudni fogod, hogy nem az. Kösd rá a legkeletibb lépcsőház korlátjára.
– Ennyi az egész?
– Miért, netán kevesled, emberfattya?
– Nem, nem dehogyis.
– Nos, akkor láss munkához, új szolgája az ősi isteneknek.

Sistergés támadt, és ő eltűnt, ott maradtam egyedül a szobában. A monitoron egy tervrajz volt, olyan élénken emlékszem minden részletére, hogy már soha nem szabadulhatok az emléktől. Én mégis megpróbálom, és most mennem kell, bár fáradt vagyok."

lsp

(wikimapia.org)
robi on tour Amerika 2010.06.14 20:19:00
Üdvözlet!   Sajnos a net lehetőségem nagyon korlátozott és így tudom a legtöbb embert tájékoztatni. 3 naponta 20-30 percem van netezni, ami elvileg, majd kicsit több lesz, ha nem az irodába kell bemenni kunyizni, hanem bekötik a táborba is.   Június 1. Hajnali 4-kor…..
  „Budaházy György a média minden hazugsága és torzítása ellenére olyan ellenzéki vezető, akinél többet kevesen tettek a Gyurcsány-Bajnai-diktatúra megdöntéséért” - mondta Morvai Krisztina csütörtök délelőtt a Nemzeti Kávézóban tartott…..
Fulib 2010.07.08 22:08:32
@davidmoyes: Az a baj, hogy "hagymázas idiótának" lenni nem ütközik a Btk.-ba.
Az elsők között írtunk 2009 márciusában a sukorói óriáskaszinóról: Hogyan szerezzünk 70 hektárt, tóparton?  Emlékeztek még? Joav Blum, King's City, albertirsai gyümölcsös elcserélve a 70 hektáros telekre a Velencei tó partján ... No, lassan ugyan, de őrölnek az…..
Fulib 2010.06.04 14:37:30
@lyken: Izrael említése már zsidózás? Ha Joáv izraeli, akkor is hívjuk piréznek, csak hogy szegény izraelieknek ne legyen rosszabb?
Mellesleg Izraelben a legnagyobb az etnikai gyűlölet, ez látszik.
No, egy újabb, 3 éves ügyre került ma pont. 2007. május 9. Néhány órával az MSZP dunaparti felvonulása előtt közölte a rendőrség, hogy kedden különböző robbanószerkezeteket találtak egy csepeli panellakásban. Közveszélyokozás előkészülete miatt két férfit és egy nőt…..
Könnyen előfordulhat az, hogy Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztésével kezdődik az erre illetékes bizottság munkája. Hiszen szabálysértést követ el a Jobbik elnöke, ha a parlamentbe a betiltott Gárda egyenruhájába grasszál be. A szélsőjobbos vezér még akkor is megszegi a…..
deddurva Avarokról röviden 2010.05.03 09:39:00
Na ilyen az, amikor agymenésünk van és nem lehet lelőni a másikat az istennek se, maximum íjjal. RV: Rájöttünk, hogy miért van hét vezér. Mert ugye Árpád volt a főnök, őt nem számoljuk bele. Vagyis Álmos, na. KV: Álmos nem volt főnök! RV: Tehát volt Előd, Tas, Huba,…..
Mandiner blog A Jobbik bája 2010.04.12 15:44:00
  A Jobbikban az az aranyos, hogy még nem profik. Azok szeretnének lenni és lehet, hogy profinak hiszik magukat, de ettől még bájosabbak. Ott van például Dúró Dóra. Kellemes stílust talált ki magának: rózsaszín ing, fekete szoknya, búgó hang, kilóg a füle a hajából…..
Fulib 2010.04.12 20:01:51
Vastagbőr A részvétel is fontos 2010.04.11 09:35:00
Hírek, részvételi adatok, vélemények: 18:2117:30-as részvételi adatok szerint 59,28% a részvételi arány. 2006-ban 61,72%, 2002-ben 65,56% volt.17:332 óra 20 perc alatt adtam le a voksomat Zuglóban! Több száz méteres sor! Botrány! Itt a a videó! (Hopp, az Index is erről…..
Akik egy jó kemény kis neoliberális pártot szeretnének látni a parlamentben, azoknak minden reményét lerombolja, ha az MDF bejut.Kire szavazzanak a neoliberálisok? Ha ezt a kérdést feltesszük, fel kell tennünk azt is, hogy mi szolgálja a neoliberalizmus eszméjének ügyét…..
Először egy kis költészet veva-tól: "A csendharang, ha megkondul, még a szusszanás is lengedez, s út nyílik a végtelenbe, melyet tábla többé nem jelez."   Most pedig következzen a rideg valóság: Lukáts Andor színművész és Khell "Csörsz" Zsolt…..
Fulib 2010.03.30 19:42:45
 "Március utolsó szombatján sötétségbe borult a Föld..." Egy bulvárlap minden bizonnyal így hozná le a cikket, ami a Természetvédelmi világalap (WWF) által életre hívott nemzetközi "Föld órája" rendezvényt mutatja be. Mindenki, aki csatlakozik…..