Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. bodri

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TASZ jelenti Sára esküvője 2017.05.19 13:16:30
Sára huszonhét éves. Rövidre nyírt, sötét haja van, kék szeme, gyöngyházszínűre festett körme, és váratlanul felvillanó, kedves mosolya. Nyáron eljegyzésre, aztán esküvőre készül, hiszen, ahogy fogalmaz, megtalálta „álmai pasiját”. Mégis, a TASZ ügyvédjének segítsége nélkül reménye sem lehetett…..
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
dr. bodri 2017.03.05 08:31:19
@dr. bodri: jelzem én is az SZTEn végeztem-méghozzá az orvos karon. Legtöbbünk igazság szerint ezeket akadályokat egészséges csibészséggel kellett hogy megoldja-sajnos.
Azt megállapíthatjuk, hogy minden magyar örült, hogy idén egy újabb magyar film kapott szobrot az Oscar-díj átadón, ez nem vitás. Azonban ahogy téma lett a rövidfilm a különböző fórumokon a vélemények már megoszlanak arról, hogy a "Mindenki" az vajon egy jó film avagy nem. Egyesek szerint zseniális…..
dr. bodri 2017.03.02 00:26:45
@glad az egyetlen: igazad van-a végèn reális befejezés lehetett volna pl. az, hogy a gyerekek ugyan eltervezik az ellenállást-végül mégis énekelni fognak az Erősebb/Felnőtt nyomásának engedve…de ez csak egy lehetőség- A végére ki kellett volna bontani a konfliktust-és bizony elfért volna akármi - A happyendet kivéve.
dr. bodri 2017.03.02 00:29:10
@glad az egyetlen: természetesen úgy értem-hogy a jó hangúak énekelnek a többiek hallgatnak…-A hatalomnak engedve a barátok árulói lesznek egymásnak
Aztán nehogy azt mondjátok, hogy a filmvilág nem gondoskodik karácsonyi ajándékról!  Epekedve várja már mindenki Ridley Scott következő Alien-filmjét, amelyről először apró hírek láttak napvilágot, majd megsokasodtak a nyilvánosságra hozott jelenetfotók, most pedig végre itt az első trailer! Hát…..
Az elmúlt évben tapasztalatai: - háziorvoshoz időpontot KELL kérni, de leszarják, ezért én a megadott időpontban beállok az ajtó mellé és amikor kijön az előző beteg, bemegyek. Erre a módszerre az után jöttem rá, hogy kb. harmadszor ültem az időpontomhoz képest plusz…..
dr. bodri 2012.08.17 08:26:33
@Kara kán: Hát persze, majd szólok az idős betegeimnek is, hogy mi a website címe, hogy elő tudják keresni az okostelefonjukban : )
Tisztelt Praxis blog!   Nekem mindig jó véleményem volt az orvosokról és a történtek után is megmarad bennem a kellő tisztelet irántuk, ennek ellenére azt kell mondjam, hogy azért ők sem egytől egyig alkalmasak arra a hivatásra, amelyet választottak maguknak. Csak röviden…..
dr. bodri 2012.04.06 13:19:45
@Csigafattyú: kedves csigafattyú!
Remélem egyszer még szemtől szembe is mersz majd kiállni valakivel szemben, mert van már így is kis országunkban egy népcsoport, aki így intézi a dolgokat..adj még pár jó ötletet mindenkinek vélt, vagy valós problémáinak ilyen irányú megoldására, talán hátha még gyakorlat is lesz belőle. Mert akkor végre az utolsó szál rohadék fehérköpenyes is elhagyhatja kis hazánkat, és végre újra 50 évesen halhatunk majd tömegével tüdőgyulladásban..Gratulálok amúgy a blogban mindenkinek, aki ezen a piszlicsáré problémán ennyit rágódik.
Csak egy kérdés: nem kellene egy kis egészséges gyanakvással nevelgetni kamasz gyermekeinket, akik évente egyszer minimum bekamuznak egy hasmenést szemrebbenés nélkül, hogy ne kelljen dolgozatot írni? A gyerek felelősségteljes neveléséhez a becsületre és bizalomra nevelés is hozzá tartozik, de mindent élből nem kell azért vakon benyalni tőlük, mert igenis próbálkoznak a kis drágáink..
Amúgy meg az apuka korrekt volt, és nem volt túlzó a viselkedése. Én is ezt tettem volna a helyében.
A brüsszeli bonviván a legszabadabb szájú és szellemű magyar államférfi. Aktív részese volt a Fidesz 1988-as megalakulásának. Rá egy évre Prágában a Vencel téri béketüntetésen letartóztatták a „Virággal jöttünk, nem tankkal” feliratú transzparensük miatt és…..
dr. bodri 2012.03.30 08:59:33
Mátyássy Áron az egyik legtehetségesebb fiatal filmrendezőnk. Elsőfilmesként megnyerte a 40. Filmszemle fődíját, az Utolsó Idők c. alkotásával, de ő jegyzi az Átok című sorozatot is. Közéleti megszólalásai eleddig nem voltak, a Geréb Ágnes ügy kapcsán mégis úgy érezte,…..
dr. bodri 2012.02.27 22:26:17
@pöttömröff: a Te írásod pontosan rávilágít a lényegre. Minek többet kommentelni? Amíg nincs sürgős műtéti lehetőség pár percre a szülőotthontól saját mentővel, addig felelőtlen az, aki ezt pártolja. Amúgy Geréb más életét kockáztatva törte az utat..azt hiszem ezt embereken végzett kísérletnek is tekinthetjük tág értelemben..persze a szülés körülményei megint más téma, de itt nem erről, hanem a felelősségről van szó..
91. évében lévő Édesanyámat idén január közepe táján kényszerültem beadni a pécsi ÖK. „un” szociális otthonába, miután fizikailag nem bírtam már fürdetését, kiültetését, járatását, sajnos öregkorú végelgyengülés és bizonyos fokú szellemi leépülés…..
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..
dr. bodri 2010.05.30 17:54:57
Kedves kommentelők, hadd osszam meg veletek búmat-bajomat. Történetesen ügyeletes vagyok éppen, ma reggel 7-től holnap reggelig egy városi ügyeleten. Ma 7 helyen jártam eddig az ügyeleti gépkocsival, ebből a 7-ből 5 30 éven aluli felnőtt, életerős ember. 2 csupán lázas, más baja nincs. 2 "ideges"
mert családi veszekedés volt, ehhez kellett annyira az orvos-követelték, hogy menjünk ki. Mindenki 2 km-en belül, persze hogy nem tudnak bejönni...A maradék 2 betgnek a feje fájt, természetesen ők sem tudtak befáradni az ambulanciára, ahova 20 másik embertársuk- köztük 2 infarktusos beteg- erre képesek voltak (bár azokhoz szíves örömest pattanok, ha hívtak volna)..Az egyik kedves kihívós paciens nem volt hajlandó megkötni a bazi nagy németjuhászt, és még ő volt felháborodva, hogy korlátozni akarom az állat szabadságát, mert az nincs hozzászokva, hogy megkössék...Már 3x harapott meg kutya az elmúlt 2 évben...Majdnem minden ügyeletben akad ilyen kedves beteg. Eddig ez volt a mai termés. Ma épp nem ordítoztak velem, bár a múltkor 3x is kaptam a pofámba pár köcsög-bunkó-paraszt stb. jelzőt, mert, bár udvariasan próbáltam elmagyarázni a beteg hozzátartozóinak, hogy mért csak fél óra múlva tudtam megérkezni a 20 éves kisfiához; aki borzasztó rosszul van, mert 2x hányt és ment 2x a hasa, és még a hideg is rázza..azért, mert épp egy 220-as vérnyomást láttam el. Ezt kurvára leszarták. Hangsúlyozom, a betegek 5-10 százaléka ilyen maximum, ám nap mint nap ehhez hasonló atrocitásokkal megbirkózni nem könnyű. Nem tartom magam udvariatlan embernek, a helyesírásomért bocsi, most volt egy szabad félórám, és átfutottam a kommenteket. Szépen kérnék mindenkit ez úton is, ne rajtunk, normális orvosokon akarja habzó szájjal követelni az igazát pár bunkó miatt (akinek még attól lehet igaza bizonyos szitukban attól hogy bunkó), mert nekem nem a felkeléssel van tele a hócipőm, hanem azzal, hogy a kedves betegek nagyobbik része azért jár a sürgősségi ellátóhelyekre, mert azt reméli, ott keveset kell várni, vagy majd ot rendezik a családi problémáit- és amikor ezt amikor ezt nem kepja meg, elkezd követelőzni. Bár szép szóval általában ezt megoldom, van, akivel nem lehet tárgyalni. Na ezért kéne átgondolni a lakosságnak, hogy meddig feszíti a húrt. A végén nem a normális orvosok fognak maradni, egyszer hamarosan betelik nekem is a pohár-úgy vettem észre, a betegek többsége szeret hozzám jönni, ezért merem magam példának említeni- és majd marad az inkompetens alkoholista kolléga-azzal majd lehet vitatkozni, kioktatni, meg költögetni a családi veszekedés miatt-az aztán nagyívben szarni fog mindenbe. Bocs, nem fogom megvárni, hogy még egyszer megharapjon a kutya, vagy megfenyegessen még 10 kopasz tulok, hogyha nem élesztjük újra az egyébként órák óta láthatóan halott anyját, akkor mi is megyünk a sofőrömmel utána a temetőbe... Tudom hogy ez az olvasók egy részét máris felháboritja-de ettől még ez a helyzet... Akinek nem inge ne vegye magára. Nekem nem a pénzzel van bajom, sokat dolgozom, eleget keresek, a betegeim is "hálásak". De többet ér az ép elmém, minthogy nap mint nap ennek tegyem ki magam.. Egyébként ezúton közölném, hogy amit én kapok, az lófasz ahhoz képest, amennyi atrocitást ma magyarországon egy közrendőrt szokott érni..na ezen is el kéne egy kicsit gondolkodni.
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó egészséget.
A tegnapi szembesítés után a Zsanett-ügy továbbra is ködös, hiszen az összes ügyvéd fújja ugyanúgy a magáét, mint eddig, és cáfolgatja egymás állítását, mint eddig. Ilyen helyzetben a legszánalmasabb az a riporter, aki eljátssza azt a szerepet, hogy ő már átlátja a…..
Naszóval ott hagytuk abba, hogy Mal rálel egy karikába tekert nőre a nyikhaj csomagjában, az ügynököt lefogták, Kaylee meg a műtőben, mert hasba lett lőve. Kapitányunk csak néz, amit megértünk, mert jónő fekszik a bőröndnek álcázott hűtőkamra szerű izében. A doki ideges,…..
"A szakértői vélemény tartalmaz olyan elemeket, amelyek szerint a hölgy nem arról híres, amiről az angolkisasszonyok" – mondta egyebek mellett Magyar György péntek este a Klubrádió Kontra című, a Zsanett-sztoriról szóló műsorában. Az Index felvetésére – egy…..
dr. bodri 2007.06.17 10:33:21
Amúgy én sem irígylem őket, biztos nagyobb nyomás van rajtuk, mint általában, főleg a móri fiaskó után, de azért ez teljesen más szitu. Mellesleg a médiának nem kéne belepofázni mindenbe olyan bizonyítékokra hívatkozva, amit a jogászokon kívül nem is láthatott senki még, nemhogy pl. a Bl.kk magvas cikkeket hozó újságírói(de mondhattam volna mást is). Nagy érdeklődéssel várom az ítéletet, és remélem, igazságot fog szolgáltatni.
Egyébként 1 kérdés: miféle indítéka lehet egy 21 éves lánynak, hogy ország-világ szeme láttára, magát ilyen sajnálkozásnak/gyűlölködésnek kitéve szembemenjen a a polgárok számára érinthetetlen rendőrséggel, és megvádoljon egy ilyen súlyos bűncselekménnyel rendőröket? Az már biztos, hogy mostantól rendőreink intenzív figyelmének lesz kitéve, és nem hinném, hogy, a legenyhébb bírságokat kapja majd, bármit is tegyen, ilyen címszóval: Te, Józsikám, nem ez a kis qrva volt aki bekavart annak az öt kollegának? Nézzük csak át a verdáját, csak találunk valami hibát az izzókészletében......Te, ez közterületen bontott piát fogyaszt? na nézünk csak a körmire...stb.
Ha a válasz erre összeesküvés-elmélet, melyik pártunk ennyire körmönfont, hogy előre lássa pontosan, hogy neki ebből biztos haszna lesz, és nem böffennek a dolgok a felszínre, mint pl Ferenc tesvér esetében, aki már lassan az igazmondó juhászon is túltesz, annyira böcsületös...mert ha Zs. ezért pénzt kapott, a másik fél biztosan fel tud ajánlani egy még csinosabb összeget, amiért pedig szívesen kitálal,..max elmegy nyugatra, ott a kutya se tudja hogy kicsoda-micsoda, és élhet mint hal a vízben. 10 év múlva meg már úgyse fog erre emlékezni aktívan senki sem..
Privát véleményem az, hogy itt egyszerűen két lehetőség van: vagy megtörtént a bűncselekmény, vagy Zs.-nek egy jó pszichológusra lenne szüksége.
Dr lehet, hogy túl fehéren-feketén látiom a dolgot?