Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alexa (MTVSZ)

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A globális éghajlatváltozás lényegével és fogalmaival a hazai lakosság tisztában van, azonban az emberek döntő többsége ezt  természeti veszélynek tekinti, a sokkal inkább húsba vágó gazdasági és társadalmi következményekre szinte senki sem gondol – derül ki a…..
 George Monbiot, a Guardian publicistája kesereg a kaotikus és katasztrofális klímacsúcs kaotikus és katasztrofális végkimenetelén. (Új változat)Először zárójelbe tették a bolygót, aztán törölték is a szövegből. A tét a végén már nem a bioszféra, hanem pusztán a…..
Ma délben megszületett végre a megállapodás, a Koppenhágai Egyezmény. Az alábbiakban összefoglalom, mit is tud - vagy inkább, mit nem tud, mert utóbbiból van a több...- A Koppenhágai Egyezményt a legtöbb ország csak tudomásul vette, mivel nem jogilag kötelező, csak politikai…..
Alexa (MTVSZ) 2009.12.20 17:05:46
Mint észrevettétek, a személyeskedő kommenteket kimoderáltam.

Akkor szép sorjában:

Miért álválasz az éghajlatváltozásra az agroüzemanyag (vagy más néven bioüzemanyag, bár semmi köze a bio-hoz):

mtvsz.hu/hirek_list.php?which=246
( és még: mtvsz.hu/hirek_list.php?which=300 ,
mtvsz.hu/hirek_list.php?which=272)

Miért álválasz az atomenergia?
- Az atomenergiával termelt áram a világ teljes energiafogyasztásának csak 2,3 százalékát fedezte. A megújuló energiák már most is jóval nagyobb mértékben járulnak hozzá a világ energiaellátásához
- A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség egyik jelentéséből kiderül, hogy a világ kitermelhető uránkészletei 2025-ben tetőzni fognak, de még a jelenlegi mennyiségekből következtetett további készletek is tetőznek 2030-ra.
- Még az IAEA Nemzetközi Atomenergia szervezet is beismeri, hogy az atomenergiát tulajdonképpen nem lehet elég gyorsan kiépíteni ahhoz, hogy korlátozzák vele a klímaváltozást.
- Ha egész életciklusra levetítve nézzük, akkor az atomenergia egyáltalán nem elhanyagolható mértékben bocsát ki széndioxidot, hiszen az uránbányászat, a fűtőelemek gyártása, az erőművek felépítése, majd lebontása, valamint a hulladékkezelés mind hagyományos energiákon alapulnak.
- Nincs egyetlen olyan atomerőmű, amely ne közvetlen vagy közvetett támogatásból épült volna az adófizetők pénzén.
- Minden egyes atomenergiába befektetett euró tízszeres üvegházgáz-kibocsátási megtakarítást jelentene, ha energiahatékonysági intézkedésekbe fektetnék be helyette. (A német kormányzati
jelentésből)
- tovább is van, mondjam még?!
Ma nem engedtek be a Bella Centerbe, mondván, a Föld Barátai (Friends of the Earth International) és még számos más szervezet érvényes beléptetõjét törölték, biztonsági okokra hivatkozva. Így több mint 100 civil delegáltat, akik Japántól Nigériáig, az USA-tól Dél-Afrikáig…..
A 2009. évi Mérges Hableány díj győztese a biotechnológiai óriás, a Monsanto lett a szavazatok 37%-ával. Az eredményt Naomi Klein, kanadai író és újságíró jelentette be az ENSZ klímakonferencián Koppenhágában. A Shell olajcég lett a második (18%), melyet a hatékony…..
A Klímacsúcs toporgása közben ma úgy döntöttem, kilátogatok a civil Klímafórumra, hogy meghallgassam George Monbiot-t - az egyik legismertebb környezetvédelmi írót és aktivistát, a Guardian publicistáját -arról, hogyan lett áldásból átok a fosszilis üzemanyag. Az eljutás…..
Kivonult a 14-iki informális tárgyalásról a 130 fejlődő országot tömörítő ún. G77 (http://en.wikipedia.org/wiki/Group_of_77) , mert az elnöklő dánok olyan egyeztetést javasoltak, amely megpróbálta a Kiotói Jegyzőkönyv meghosszabbításáról szóló folyamatot elsikkasztani,…..