Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mauzer

2 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangzatos szavak Lopom-e a zenét? 2016.05.01 21:03:59
Mint mindenki én is igen sokat torrenteztem és loptam a zenét. Aztán elkezdtem CD-t venni, de ettől függetlenül még mindig sok sok zenét loptam a legkülönfélébb előadóktól. Egyszerűbb volt, mint komoly ezreket elkölteni havonta béna mp3 file-okra. A mai napig úgy érzem, hogy ezért a formátumért egy…..
Aki olvassa a Lángoló Gitárokat vagy az Indexet, nézi a Facebookunkat, plusz még a Tankcsapda oldalaival is tisztában van, annak nyilvánvaló, hogy nem felhőtlen a blog és a debreceni zenekar viszonya. Az utóbbi időben a helyzet már odáig fajult, hogy jobbnak láttuk, ha leülünk velük beszélgetni a…..
Mauzer 2013.07.19 18:41:59
Hi!

Meglepően jó ez a cikk. Sok szempontból tanulságos és hasznos. Soha nem voltam TCS fan és nem is leszek, viszont maximálisan elismerem őket, mert megtették a magukét és az emberek mellettük voksoltak, nem véletlenül. Nem adták el magukat, mindössze eljutottak oda, ahová minden valamire való zenekarnak el kellene, de ameddig itthon tényleg a fikázás a TRUE hozzáállás, addig ez nem fog bekövetkezni és senki nem fog Ákos és a TCS szintjére emelkedni. Szóval, az emberek nem akarnak "rajongani" a magyar zenekarokért (kivéve a fentebb is taglalt 5 ember szereti rajtam kívül és ettől k.rva jót)... pedig sok jó van. A külföldi zenekarok mind szponzoráltak, de kár erről beszélni, mert itthon úgyis figyelmen kívül vannak ezek a dolgok hagyva és megy helyette a beszólás és leszólás.
Az meg, hogy mi üti meg azt a szintet, amiért az ember pénzt adna meg hagyjuk, mert szerintem itthon már csak nagyon kevesen vesznek meg bármit, és tuti nem azok akik ilyeneket kommentelnek.
A lángoló meg tényleg egy rakás jó dolgot fikáz és értékelhetetlen véleményt ad, illetve bulváros felhanggal nyomatja a hülyeséget, mert szereti ha az emberek nem örömködnek, hanem csak ökörré válnak és nyomják ők is a sötétséget. Számtalan cikk van ezen az oldalon, ami több, mint arcpirító és újságírásnak nevezni is felesleges. Elvétve meg van 1-2 jó cikk, de ez csak olyan, mint a híradó végén a sok haláleset után a "született egy kis elefánt" effektus.
Összekaphatná magát ez az ország és igazán észrevehetné magát az online média, mivel igen nagyban befolyásolják a fiatalok gondolkodás módját...
Ha valaki a fenti interjú alapján nem gondolkodik el és egyetlen épelméjű kérdés sem üti fel nála a fejét, annak úgy is mindegy.
Hajrá!
Eddig egy dalt hallhattunk teljes egészében a Muse október elsején megjelenő The 2nd Law című új albumáról, méghozzá az olimpia egyik hivatalos dalaként is futó Survivalt, most pedig itt a Madness, amire, ha nem is jelenik meg annyira arcbamászóan, de szintén hatással volt a…..
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Muse komolyan gondolja ezt a dubstep dolgot. Az ősszel megjelenő The 2nd Law nagylemezhez egy ízelítőt már kiadtak, ami sokkoló vartyogással végződik, most pedig a lemezt előrendelő rajongók megkapják az úgynevezett teljes trailert is, ami a The 2nd…..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
Mauzer 2012.04.08 23:37:58
A lányok nem véletlenül mennek el egy Kolin koncertre, még ha nem is feltétlenül sokan. Az exeknek meg el kell tudniuk fogadni azt, ami van - nem kellenek a leányzónak...
Lehet ezt az arcot szeretni, vagy nem szeretni, de pofozkodni tényleg paraszt dolog, és cseppet sem férfias, sokkal inkább szánalmas.
www.youtube.com/watch?v=xfO_GXAcaAY&t=3m
Vidékiként is azt gondolom, hogy indulatból lehet sok mindent mondani, mindenki eldöntheti komolyan akarja-e venni, én biztos nem fogom, mert tök felesleges. Persze a sok emberkedő most nagyon nyomja, a kőmetal fejek.
De nem a Kolin-t akarom védeni, mert messze nem a kedvenceim, de azért ez a fajta bunkó hozzáállás, amit itt produkáltok szinte valamennyien, az kiábrándító. Akár rocker vagy, akár metalos, akár akárki ez a fajta kommunikáció szánalmas és semmiképp sem menő, meg férfias.

Abban viszont tök igaza van a csávónak, hogy itthon a "produkciót", ami nem puszta zenélés, nem képes a közönség értékelni, vagy legalábbis eléggé kicsi hányada. Ez csak szórakoztatás, semmi több (ha a csaj nem akart volna, akkor nem megy a színpadra, az Ő döntése volt, amihez az exének semmi, de semmi köze). Akinek meg ez nem jön be, menjen el egy Messhugah bulira és élje ki magát ott. Bár az a baj, hogy nagyon jó szokás fikázni és lehet a svédek is ezt kapnák...
Kár, hogy ilyenek vagytok, bár gondolom ti úgyis azt hiszitek ez tök kemény, meg férfias, meg komoly és hasonlók. Gratulálok nektek.
Kolinéknak meg javaslom a vidéki klubok kerülését hosszú ideig, mert tuti lesz egy két taj-paraszt, aki be fogja ezek után találni, ebben biztosak lehetnek...

UI.: azok a csajok állnak az első sorba, akik bulizni mentek oda és nem restellenek smárolni a sráccal...

Kéne már egy kis tolerancia ebbe az országba emberek... nem is kicsi...
Mauzer 2012.04.09 11:51:29
A tolerancia egyébként abszolút gyakorolható dolog, még Magyarországon is. 6-8 éve (20-22 évesen) valószínű én is csak egy mocsári szörny lettem volna, aki odakiabálja a frankót és azonnal sértésnek veszi, amit a Márkó nyilatkozott... aztán most már mégsem.
Kár azon is rágódni, hogy ez mennyire egy elcseszett ország, miközben a hazánk több, mint szép hely, csak sok helyen mondjuk úgy, hogy a legkevésbé megfelelő emberek ülnek. Nem nagyon akarok káromkodni, mert attól nem lesz erősebb a mondanivalóm...

Szóval, aki kicsit is akar, az tud változni, nem kell tipikus tuskónak lenni, bár tudom, hogy az tényleg nagyon könnyű és tökre ösztönös, meg csordaszellemes stb. Gondolkodni és megérteni valamit mindig sokkal nehezebb (erre meg könnyű valami szaftos odamondás rányomni...).
A Kolin is csak egy része ennek az egésznek, de épp ezért lehet őket is tolerálni pont úgy, ahogy mondjuk sokan már nem köpködnek azért, mert valaki vérhányós metal muzikot hallgat. Miért is lenne vagy van erre szükség?

Kötözködni mindenen lehet, és ebbe is simán bele lehet magyarázni bármit. Már látom az erőlködős kommenteket, mert értelmesen nem tudtok megnyilvánulni. Én vidékiként továbbra sem érzem magam sértettnek, mert miért tenném? Változtat bármin?

Aki pedig az első sorba megy, az azért van ott mert érdeklődik a zenekar iránt. Magyarországon nem szokás csak úgy odaállni, ha nem ismered a bandát, inkább mindenki távol marad karba-font kézzel és csúnyán néz...

Szóval igen, ha van intelligenciátok (több, mint szerintetek a Márkónak), akkor nem ilyen dolgokat kommenteltek. Csákány!
Szakáts Tiborral, a Hard Rock Magazin főszerkesztőjével  nemrégiben elkezdtünk egy beszélgetést a Rockinfom hasábjain. Mondom, elkezdtünk, mert akkor és ott, a hely szűke miatt nem volt lehetősége bővebben megválaszolni a kérdéseimet. A válasza illetve a véleménye fontos,…..
Mauzer 2012.02.25 17:50:47
Tisztelet!

Számtalanszor találkoztam az elmúlt 1 évben azzal, hogy hiába küldi ki a zenekar a hírlevelét, hírértékkel: friss klip, ingyenesen letölthető kislemez stb. Az online magyar sajtó még csak válaszra sem méltatja a zenekart. Így bizony elég nehéz az önmenedzselés, ha a lehetőséget sem kapod meg, hogy megmutasd az arcod azoknak az embereknek, akik az adott lapot olvassák. Közönség nem lesz csak úgy magától, valahonnan hallani kellene a csapatról...

Értem én, hogy itt olyan szituációval is számolni kell, hogy "nekünk nem tetszik, amit csinálsz, ezért nem írunk róla, nem tesszük ki a híreidet", de azért egy válasz dukálna, ha már korrektségről beszélünk és tesszük mindezt oly hatalmas mellénnyel, mégis árad belőle a tipikus magyar attitűd: Én jobban tudom, sőt, én tudom igazán...

A magyar zenekarok megítélése is pontosan ilyen mintát követ. Akiket bírunk (mondjuk ismerünk, vagy picit benyalnak), azokról írunk, esetleg ha már megyek egy buliba, amin ők az előzenekarok, akkor talán nem kések el... hoppá, egy újabb fontos infó. Sok magyar zenekarról azért sem ír a "Tisztelt" sajtó, mert rendszerint "lekési" a bulijukat. Nem mellesleg nem egyszer láttam már a tisztelt sajtót a buli elején nem éppen szomjasan, ami gondolom megint nem tesz jót...

Egy dolgot meg sosem szabad elfelejteni: Magyarországon Te CSAK egy Magyar zenekar vagy... értékeljétek nyugodtan... a legtöbb csapat csak a haveroknak játszik... nem véletlenül.

A klubozásról lehetne cikkezni keményen, jómagam is megéltem már pár sztorit... jót nem tudnék sokat mondani, talán egy kezemen megtudom számolni az értékelhető és korrekt helyszíneket...
Az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy idei koncertjeire új énekest keres a Queen, ennek kapcsán, nyilván a hírverés kedvéért, még Lady Gaga is szóba került, mostanra azonban kiderült ki fog valóban énekelni Freddie Mercury posztján. A Sonisphere fesztivál szervezői a…..
Mauzer 2012.02.06 22:55:16
@Bogyó 2:
No igen, erről beszélek, a srác hatalmas!
Egyébként meg nem kell, hogy mindenkinek tetsszen, félreértés ne essék. Mindössze arról van szó, hogy egy olyan arcot fikáztok, aki nagyon ott van a szeren, ha tetszik, ha nem. Ez a csávó pontosan olyan magasan énekli, mint anno Freddy. Más karakter, na és?
Nem kell, hogy szeresd, de elismerni egy ekkora tehetséget soha sem gáz, cikizni viszont az, ahogy belekötni a vibrato-ba is. XD
Bár tudom, a magyar ROCKER szint az a Paksi Endre meg az általában nem túl szomjas többi "underground szupersztár".
A Muse-ról meg annyit, hogy kár olyan bandákat emlegetni, akik megtöltik a Wembley-t két egymást követő napon. Szóval, a jó rockzenére van igény, a szarra meg nincs és igen, a fiatalok döntik el mi a jó, ahogy anno ti is és mi is tettük... padaamm. :)

Lambert rulez, ha a közelben lesznek mi megnézzük őket az tuti. :)
Mauzer 2012.02.07 10:38:54
@oOMoHiOo:
Sosem mondtam meg, hogy neked mi tetsszen, én azt mondom lehet másképp is értékelni valamit, nem csak ennyire elutasítóan. Ehhez pedig tartom azt, hogy sokan nem hajlandóak "megpróbálkozni egy új felfogással".
Tudod, Freddy anno az akkori közönségnek volt tökös, fasza gyerek, Lambert meg a maiaknak az. A különbség nyilvánvaló, a régi idők viszont sajnos soha nem jönnek vissza. Én tudok együtt élni azzal, ami van és tudom értékelni is, ahogy azt is tökéletesen megértem, hogy Brian May szeretné még játszani a Queen dalokat. Azt gondolom, hogy Ő nem az a fickó, aki azért áll le valakivel, mert éppen jól megy a szekere. Ha így ítélné meg, akkor anno Robbie Williams lett volna az énekes...

Természetes, hogy mindenki hangoztatja a maga igazát, csak nem mindegy, hogy képes-e arra, hogy felismerje, hogy a mában él, ahogy az összes többi ember is, és esetleg meglehet próbálni eszerint ítélkezni. A legendákat pedig békén hagyni.

Buktad:
- Azért mert egy-két fórumozó szerint George Michael jó volt, még százezrek szerint nem. Felesleges kijelentés, amit tettél. Egyébként eléggé bírom a csávót!
- A rockzenei felfogásod valószínű elavult, ha egy ilyen hang és technika nem fér bele.
- Freddy nem csak magas hangokból állt nyilván (a végén lexikont fogok írni, mert ennyire nem egyértelműek itt a dolgok), ő a mérce, a teljesítmény. Lambert pedig erősen megközelíti egy más felfogásban.

Ha pedig a legendás Queen-re vagy egyedül kíváncsi, akkor javaslom pörgess meg egy bakelitet vagy dobj be egy Cd-t a lejátszóba és hallgasd azt, nem érdemes olyan dolgokkal foglalkoznod, amit amúgy sem tolerálsz.

Nem mellesleg szerintem az is fontos dolog, hogy a Queen-t Lambert hangjával tökéletesen be lehet építeni a mai fiatalok fejébe, akik esetleg maguktól az életben nem hallgattak volna meg egy dalt sem. Vagyis nem csak az fog tudni a Queen-ről, akinek a tesó, apuka vagy anyuka, haver megmutatta... Szerintem nagyon is értékelni fogják a legendás műveket.
Továbbra is üdvözlöm, hogy ő lehet, vagy lesz az énekes egy turné erejéig. A csávóban van dög, hang, merészség és ami ma kell: szépség.

Capito?

UI.: Muse rulez!
Mauzer 2012.02.07 11:16:39
@oOMoHiOo:
Nézd, szerintem ez lesz a legjobb Queen Tribute a világon.

A mai világ pedig sajnos leginkább a szépségről szól... bár talán ez korábban sem volt másképp csak mások voltak az ideák. Gondolom ebben nem tévedek akkorát.

Szerintem egyezünk ki annyiban, hogy ez egy jó banda lehet. Nem Queen, hanem Queen + Adam Lambert. Én szeretni fogom, te nem, de ez sem baj.

Béke!
gothic ÁCÉDÉCÉ 2011.05.16 11:21:00
Május 9-én jelent meg az AC/DC új koncertvideója Live At River Plate címmel, és ebből az alkalomból a tagok adtak pár interjút, amiken előkerült az a velük kapcsolatos állandó kérdés, hogy mikortól lesz letölthető legálisan az AC/DC-életmű. A válasz: soha. A legnagyobb…..