Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cinnouse

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
In medias res kezdünk is azzal, hogy Nóri próbálja kiidegelni Anitát, de lesz ennek még folytatása/van ennél fontosabb, például az első önálló, önzőző védettségi játék, ami a csúcstámadás néven látta meg a napvilágot. A játék lényege, hogy a versenyzőknek lépcsőt…..
Cinnouse 2017.09.20 21:53:08
@lac64: mert Barbi rögtön elmondta a "titkos" tervüket a delikvenseknek, és rájött, hogy a nő veszélyesebb, mint hitte --> jobb tőle megszabadulni
Néhány éven belül nagy gondok adódhatnak az általános iskolai oktatásban, a magyar tanárok 35 százaléka ugyanis 50 év feletti, ami azt jelenti, hogy egy évtizeden belül a többségük nyugdíjba vonulhat. Ezzel szemben a 30 év alatti tanárok nagyon kevesen vannak, az összes tanár…..
Cinnouse 2016.10.02 16:17:19
@ppppalika: www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/education/education-at-a-glance-2016/hungary_eag-2016-58-en#.V9440VuLTIV#page1 - itt a jelentés, eszerint 2013-ban alig 30% volt a 40 év alatti pedagógusok száma általános iskolában Magyarországon.
Cinnouse 2016.10.02 18:15:28
@ppppalika: a poszt kicsit hiányos volt, ezért tettem be a linket
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
Cinnouse 2015.09.19 10:04:49
@freestep: sajnos nagyon egyetértek. de azért, mert látjuk, hogy mi lesz/lehet, valamit csinálni kell.
Sok olyan előadó van, aki sorra tudja gyártani a slágereket és a jobbnál jobb albumokat, de rengeteg olyan előadó is létezik, akiknek csak egyetlen egyszer sikerül olyat alkotni, amit egyből az egész világ dúdol. A "one hit wonder" tökéletes kifejezés arra, amikor minden összejön…..
Cinnouse 2014.07.26 20:08:16
Bomfunk MC's - Freestyler www.youtube.com/watch?v=ymNFyxvIdaM - mennyire imádtam ezt :) (oké, talán még volt néhány számuk, de ezt meg sem közelítette)
"Vegetáriánus" Fesztivál "Messziről jött ember azt mond, amit akar", tartja a mondás. Nem tudom, honnan ered, de az emberi "gondolkodás" egyik jellemzője, hogy távoli, régebbi dolgokat idealizál. Ennek szellemében az egyik kedvenc foglalatosságom itt az ateista blogon, hogy olyan…..
Cinnouse 2013.10.17 21:13:52
@Koós István: dehnem hit, hány olyan tudós van, aki soha nem vallaná be, de csak a tudományos hit vezérli, semmi más...
Az amerikai Szerencsekerék szabályalkotóinál vaskalaposabbat nem is nagyon tudunk hirtelen mondani, na jó, a Kód című vetélkedőben is elég szőrös szívűek tudnak lenni (egy páros az egyik feladatban felvillanó képekhez nem tette hozzá, hogy "fa", csak annyit mondtak, hogy…..
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Cinnouse 2011.11.08 11:27:10
@huta9020: akkor nézzük a tényeket. Kezdő tanár vagyok, angolt tanítok egy középiskolában, a hetem így néz ki.

Van 22 órám és négy túlórám, azaz 26 kontakt órát tartok egy héten. Naponta fél nyolcra járok, ezért negyed hétkor már kilépek a lakásból. Két nap később megyek, akkor nincs első órám. Általában kettőig van órám, hétfőn háromig, csütörtökön már leléphetek egykor. Ennek ellenére három előtt nem szoktam kilépni az iskola kapuján, mert mindig van vmi megbeszélni való a gyerekekkel, kollegákkal, fénymásolás stb. Mire hazaérek átlagban du. négy óra van, akkor jutok ebédhez, addig kábé semmit nem eszem, lyukasóra eltelik készüléssel, max egy kávéfőzésre van elég idő. (Esetleg komment a mandinerre... ;) ) Hat órakor kezdek hozzá a másnapi készüléshez, dolgozat összeállításához, javításához. Ez akármeddig is eltarthatna, de általában éjfél után már nem vagyok hajlandó csinálni. A lakótársam pont tegnap jegyezte meg, hogy ez nem normális... Főleg úgy, hogy a hétvégéimen is dolgozom, a vasárnap en block a készülésé. Mindezért kapok 90 ezer nettót, a 16 kontakt túlórámért egy hónapban 9 ezret. (És ez készülés nélkül ennyi óra, a plusz óráimra (fakultáció, szaknyelvi óra) kell a legtöbbet készüljek.)

És annak ellenére, hogy tényleg látástól vakulásig dolgozom, nem tudok úgy felkészülni az óráimra, ahogy kellene, magam is tudom, hogy sokkal jobb órákat is tudnék tartani, de aki akár csak egy órát is megtartott valaha életében, az tudja, hogy egy dinamikus, jól felépített, módszertanilag modern óra megtervezése simán elvesz akár egy egész délutánt is...

Kérdés, hogy meddig tudom ezt csinálni, amikor tényleg nem lehet ebből megélni egyáltalán, viszont rohadt sok meló, kevés eredménnyel. (És akkor a társadalmi megbecsültséget hagyjuk.)

Ezért hagyják ott a fiatalok az egészet, mikor megjelentem az első órámon a tizenkettedikes gyerekek úgy fogadtak, hogy "tanárnő, ne menjen el év végén", mert eddig a négy év alatt minden évben más tanította őket.

A rezidenseknek van szakszervezetük, nekünk, fiatal tanároknak is kellene, mert tanárhiány is lesz előbb-utóbb, csak valahogy ezt nem akarjuk észrevenni.
coutances Taní 2011.10.13 15:55:44
Öt órám volt eddig olyan, hogy megkaptam az osztály felét, egy külön termet, és félidőben cseréltünk a rendes tanárral. Egy (pozitív) kivétellel minden esetben az volt, hogy az egyik fele kisangyal, a másikkal meg nulla haladás, csak járt a szájuk. Teljesen igaz az, hogy ha van…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Cinnouse 2011.08.23 12:25:52
@deee: ezért a kommentért már érdemes volt felkelni. :) bár asszem inkább sírnom kéne...
Cinnouse 2011.08.23 12:46:07
@gpe: Ezzel a "aki tanárnak meg orvosnak megy, már eleve elfogadta, hogy nem fog tudni megélni abból a pénzből, amit kap, amikor odament" - hozzáállással az a baj, hogy ezzel kábé, azt mondod, hogy ez így jól van. Pedig qrvára nincs így. Mert ebből tényleg az lesz, hogy orvos-nővér lelép külföldre, tanár meg úgy tíz év múlva nem lesz. A pedagógusok nagy százaléka 50 év feletti, persze el lehet még játszani a nyugdíjkorhatár emelést egy darabig, de rohadtul meg fognak lepődni, amikor a mostani ötvenesek nyugdíjba mennek, és nem lesz helyettük senki. Nézd meg, hogy most Mesterképzésen hányan vannak tanárszakon...
Már most nyavajognak, hogy temészettudományos tanár nincs, mert az emberek nem szeretik a fizikát... Sztem ha nem 90 ezer ft lenne a nettó fizetése a fizikatanárnak, akkor a fizikát szerető és tudó sem műszakira menne... Ilyen egyszerű.

Azt pedig senki ne mondja nekem, hogy Helpdeskesre nagyobb szüksége van az államnak, mint tanárra, mert ma az a helyzet, hogy ha tudsz két idegennyelvet, akkor ez az út áll előtted. IBM, British Telecom, Unisys, tele van nyelvszakosokkal (meg közgazdászokkal), akik nem hülyék, csak valamiből meg akarnak élni. Pedig lehet, hogy még jó tanár is válhatott volna belőlük.
Cinnouse 2011.08.23 13:02:00
@boróka.: ugyan, hagyd, nem érdemes magyarázni...
A tanár hülye, azért ment oda, mert máshova nem volt jó, és egyébként is, mit ugrál, alig dolgozik, csomó szünete van, nincs versenyhelyzetben. Amúgy a kölkökhöz nem ért, csak szadizza őket, esetleg jópofozik, de akkor meg nem tanít semmit. Tényleg, ilyen poszt volt már? :)
90 Gengszterváltás 2011.05.04 06:00:00
Első ránézésre azt gondoltuk, hogy minden benne van, amit el lehet mondani az évtizedről.  Aztán rájöttünk, hogy ez még mindig csak egy töredék. Sok szeretettel küldjük a 90-es évek szerelmeseinek, és főleg azoknak, akik nem nézték a Kacsameséket,…..
Cinnouse 2011.08.20 10:11:35
@Penya64: ha már Geszti: mennyit néztük az Ászt is. :)
Dóriék kipróbálták, milyen busszal eljutni Spanyolországba. Röviden: nem annyira olcsó, mint amilyen szar. Hosszabban:Néhány napja érkeztünk haza Barcelonából, ahová ketten indultunk a barátnőmmel nyaralni, szerencsétlenségünkre busszal, ennek a buszútnak a részleteit…..
Cinnouse 2011.08.06 17:17:04
@Oli Garha:ez volt az egyik legrosszabb utazásom: a kis terminálban, ahol mi voltunk, semmi nem volt egy rohadt drága étterem és a hasonlóan horribilis összegekért árusító szendvicsesen kívül. A fűtés nem volt vmi hajde, az emberek a kabátjukkal takaróztak a padokon, vagy a földön... De a legrosszabb az egészben az volt, hogy nem tudhattad hazajutsz-e valaha, mert bár a hó már nem esett, azt tudni lehetett, hogy a franciák általában nem állnak a szervezés magas fokán. És ha a járatot törlik, akkor istentudja mikorra tudsz jegyet szerezni. Káosz volt, és info semmi. Dél fele szálltunk volna fel, a gépnek se híre se hamva, míg 3 óra fele vki megtudta, hogy a CDG bezárt, nem fogad egy járatot se, mert nincs elég fagyálló folyadék... A stewardess remegő hangon mondta be este hatkor, hogy a gépünk még Pesten van. :) Végül 23:00-kor szálltunk fel (a boarding is volt vagy másfél óra), és volt olyan utas a jumping seaten ült.
És én még jól jártam: a mellettem ülő utas Bostonból jött Pestre, neki ez négy napjába telt.

Ha átszállásos repülőútra megy az ember, akkor CDG-t ha lehet, ki kell hagyni: általában ott vesznek el a csomagok is.
Red gyereke tartósan beteg, így a gyerek és egy kísérő jogosult a 90%-os vasúti kedvezmény igénybe vételére. Emellett Red, ha velük utazik, 33%-os kedvezményt hsznál, mert együtt családnak számítanak, így jár a kedvezmény. Amikor azonban összegyűjtöttek egy kis pénzt, hogy…..
Cinnouse 2011.08.04 21:17:19
@Sokatutazó: ok, de két felnőtt + egy gyerek esetében a két felnőtt ugyanazon gyerek miatt kapja meg a 33%-ost, tehát eszerint a logika szerint, az is halmozásnak felel meg...
Cinnouse 2011.08.04 21:53:14
@gergo1000: pontosan. De ha a MÁVnál vki kitalálta, hogy márpedig ilyen esetben ő elveszi a másik szülőnek járó teljesen jogos és logikus 33%-os kedvezményt, akkor erre csak azt lehet mondani, hogy gratulálok... borzasztóan kisstílűnek tartom, és szégyen, hogy ilyesmi vkinek egyáltalán eszébe juthatott... De az a beküldő leveléből kiderül, hogy hál' istennek a MÁV dolgozók többsége is így gondolkodik, és nem foglalkoznak ezzel a hülyeséggel.
"Helló Cukiság Blog! Már régóta lelkes olvasó vagyok, de képet még nem küldtem nektek. Most viszont sikerült egy cuki fotót készíteni (igazság szerint nem nekem, hanem a tesómnak), és gondoltam, hátha titeket is érdekelni fog a dolog. A kép a lyoni Parc de la Tete d'Or…..
Azzal kezdődött, hogy nyájas megmondóemberünk újra írt: man@wo.rk to ugyelet Magas színvonalú, kulturált jó estét kívánunk! man@wo.rk úgy gondolta, hogy ez a cikk/hír érdekelheti önt: Újabb extraadók, vége lehet a magánnyugdíjpénztáraknak Hé! Van legalább egy…..
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
Cinnouse 2010.10.16 23:12:27
1,4
zoli voltam Always On The Run 2010.09.29 10:09:00
Épp két új "szakmát" tanulok egyszerre, és egyiket sem iskolában. Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, gyakorlatilag az írás-olvasás óta szinte semmi olyat nem tanultam, kábé az általános iskolától a jogi egyetemig, amiért ma pénzt adnak nekem.Komolyan. Kurva szar…..
Cinnouse 2010.09.29 16:34:52
@daito: alapvetoen egyetértek veled, de azt is tudni kell, hogy amikor lelkesen szidjuk a magyar oktatasi rendszert, es elsoroljuk a problemakat, akkor valojaban olyan dolgokrol beszelunk, amivel mindenki tisztaban van. Szamos - szerintem teljesen folosleges - pedagogia oram kozul egy volt, aminek ertelmet is lattam, ezen pedig a Jelentes a magyar kozoktatasrol 2003 c. muvet tanulmanyoztuk, amiben nagyrészt statisztikai adatok elemzesevel le van irva az egesz rendszer ugy ahogy van. A kerdes csak az, hogy ennek ismereteben miert nem sikeres egyaltalan egy valtoztatasi kiserlet sem, holott minden kormany kitalal valami ujat, a pedagogusok nagy oromere. A valasz erre pedig szinten megtalalhato a konyvben: nem az iskola okozoja a tarsadalmi problemaknak, hanem forditva. Amig komoly gondok vannak a tarsadalom egeszeben, addig az iskolarendszertol se varjunk csodakat.
Modorosblog A sértődött vidéki 2010.08.26 07:00:00
Vidék: (...) Az ország Budapesten kívüli része. (...) (Magyar Értelmező Kéziszótár)   Ahogyan a modoros dagadt sem dagadt, úgy a komplexusos vidéki sem vidéki. Nagyvárosi, kisvárosi, kistérségi. A Vidék az az ő elképzelése szerint biztos csak valami elmaradott dolog…..
Cinnouse 2010.08.26 13:37:40
@antiszociális exlúzer: nekem a kedvencem az volt, amikor a párizs-bp repülő járaton a mellettem ülő francia(?) hapsi "haverkodott" és megkérdezte tőlem, hogy én bolgár vgyok-e? kissé meglepődve kérdeztem vissza, hogy miért is lennék bolgár? válasz: miért, nem bulgáriába megyünk? LOL
Cinnouse 2010.08.26 13:50:49
@dedalon74: a kelet-közép elvileg azt jelenti, hogy közép-európa keleti része. tudtommal ez onnan jön, hogy egy időben elkezdték használni a közép-európa kifejezést németo.-ra, svájcra, ausztriára, csehországra, szlovákira, magyaro.-ra és így lett No. nyugat-közép európa, Mo. meg kelet-közép európa. Igazából ez is inkább politikai megfontolású elnevezés, mint földrajzi szvsz.

a közép-kelet európának Mo.-ra használva sok értelme nincsen, mert ez azt jeleti, hogy kelet-európa középső része, az meg nem mi vgyunk szvsz.
Érdemi választ a tarthatatlan szegedi fürdőhelyzetre! Ne csak a kiválasztottak privilégiuma legyen a szegedi (termál)vízkincs adta lehetőségekből való részesedés! Az LMP helyi szervezete megdöbbenéssel értesült, Botka László bejelentéséről, miszerint: ,,április 1-jétől a…..
Modorosblog A Britpopos 2010.02.16 10:00:00
Na, eredetileg ők (is) voltak az indie-sek a korai 90-es években. Nem a nagy lemezkiadó vállalatok ernyője alá tartoztak, ezért függetlennek, independentnek tekintették őket. Aztán úgy alakult, hogy megközelítőleg hasonló stílusú, gitárra épülő zenét játszó együttesek…..
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
Cinnouse 2010.01.07 14:24:50
@Ouaid: :)
én egy időben TTK-BTK-s voltam, és az egyik helyen az egyiket szidták az oktatók, a másikon a másikat. azóta csak azt tartom igazán széleslátókörű embernek, aki mindkettőben látja az értéket. ehhez hasonlóan: a tudóst pedig aki nem látja be, hogy bármilyen kutatást is végez, a végén biztos filozófiai kérdésekbe fog botlani, azt nem érdemes komolyan venni.
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
Cinnouse 2010.01.06 16:10:23
@VRbagoly: de a posztíró szvsz nem mondta, hogy olyan tapasztalatok érték volna, amire egyáltalán nem is számított, sztem csak az elkeseredettsége jött át, ami azért érthető, ha tudja, hogy a szakmáját készül épp otthagyni. Elhiszem, hogy van olyan naív aki azt hiszi, hogy a tanítás milyen szuper lesz, de azért nem ez az átlag. És igenis más azt tudni, hogy nem becsülnek meg, mint nap mint nap szembesülni ezzel a saját bőrödön.
Cinnouse 2010.01.06 16:40:06
@VRbagoly: sztem inkább ne kicsimezz le senkit, nem áll jól. ;)
Cinnouse 2010.01.07 12:41:45
@molnibalage: ezzel egyetértek, sokkal többen mennének pl. fizikusnak, ha nem olyan lenne a fizika oktatás, amilyen. és azzal sem értek egyet, hogy több embernek van érzéke a humán dolgokhoz, mint a reálhoz, sztem kb. uannyi lehet az arány. Viszont: sztem az is gond, hogy ugye tényleg több a női tanár, talán éppen abból a megfontolásból amit írtatok, a nők hamarabb elfogadják azt, hogy nem a pénz a legfontosabb dolog az életben, és ha a hivatásommal nem is keresek annyit, akkor is többet adok magamnak és a társadalomnak. Viszont a reál pályákon sokkal kevesebb a nő, és én ezért nagy részben az iskolát teszem felelőssé, ami már az ált. isk.ben azt közevtíti, hogy a jó tanuló "lányok szorgalmasak, meg magolnak", a jó tanuló fiúk meg "tehetségesek, okosak, jól gondolkodnak". Saját példámból tudom h ez így van, számos matek versenyen értem el jó helyezést, mégsem tartottam magam jónak a reál dolgokból, mert egész egyszerűen nem ez a kép élt bennem, nem így formálták az identitásom. Így pont azt a TTK-s szakot választottam ki, amiben nem volt meg a szükséges előképzettségem, és mivel frusztrált, hogy nem tudom behozni a lemaradásomat, ott is hagytam. Úgyh most én is a BTK-sok "buta és csúnya" tömegét növesztem. ;) Pedig lehet, hogy csak egy kis támogatás kellett volna, és most pl. csillagászattal foglalkoznék. Más kérdés, h nem biztos h jobban jártam volna. :)
Ellenőrző Rohadó oktatás? 2010.01.03 08:00:00
Mokkaczukka kommentjét tartottuk érdemesnek arra, hogy önnálló posztként megjelenjen, mivel tömören összefoglalja a többség oktatásról alkotott véleményét. Reményeink szerint nem ennyire rossz a helyzet, de elfogadjuk, ha más így látja. Az az igazság, hogy az oktatás…..
Cinnouse 2010.01.04 12:43:41
elég régóta benne vagyok a rendszerben (lsd. felsőoktatás), de van egy közhely, amire már jó ideje sztnék reagálni: a közvélekedéssel ellentétben a bölcsészkar sem csak haverok-buli-fanta. nem tudom, hogy ki mennyire ismeri az új bolognai rendszert, de ennek épp az a lényege, hogy aki tanárnak megy, ergo masterst végez, az már ne olyan legyen, mint az az elsőéves, aki azt hiszi, hogy "azért mert szeretem az angol nyelvet, elmegyek angol szakra".
én a 2006-os első bolognais évfolyammal kezdtem az angol szakot, és mivel akkor már jócskán fölsőbbéves voltam a másik szakomon, megdöbbenve tapasztaltam, hogy ide bizony tényleg bárkit felvettek. 250 fő, a levelezősökkel együtt, az ultimate tömegképzés. Aztán igen, pontosan az történt, amire számítani lehetett, megfeleződött az évfolyam egy éven belül, és tavaly a diplomaosztón összesen 24(!) anglisztika szakos vehette át a diplomáját. 10 százalék. ebből a 24-ből 6 gondolta, hogy tanárnak akar menni, és - más egyetemekről/főiskolákról jövőkkel együtt - most 9-en végezzük nappalin az angoltanár MA-t. és mi még sokan vgyunk (orosztanár 1 fő, franciatanár: 2 fő) szval ebből lehet látni, hogy a jövő tanárképzése egyáltalán nem az, hogy boldog-boldogtalan taníthat majd. Az egyetlen jó hozadéka a bolognai rendszernek ez volt: most már tényleg csak az lesz tanár, aki elegendő elhivatottságot érez ahhoz, hogy ebbe munkát is fektessen. Más kérdés, hogy a szakok nagy része nincs felkászülve erre: ott ahol eddig egy szakmódszertanos tanár volt, két félév szakmódzsertannal - és a szakok nagyrésze ilyen - ott a tanárképző masterseken is bölcsésztárgyakat tanulnak négy féléven át. (nem tom a TTKn mi van, de gyanítom, hasonló a helyzet). Most derült ki, hogy a tanárkpzés valójában évek-óta nem létezik egyetemi szinten (hagyjuk h mire jók a ped-pszi órák...), és nincs meg a személyi apparátus arra, hogy normális master képzés történjen. Szvsz ez itt a fő gond.
Nem panelban laksz, de egy barátod, aki viszont ilyen helyen él, meghívott magához? Elmondjuk, mit ne kérdezz meg tőle, ha jót akarsz!   1. "Mennyi a rezsi?" - Túl magas ahhoz, hogy a tulajnak vagy bérlőnek kedve legyen róla beszélni. Ha mégis felteszed ezt a kérdést,…..
Cinnouse 2009.12.01 13:36:48
@Rush2112: igen, sztem se annyira gáz, mint ahogy azt sokan beállítják. én pl. nem tudnám elképzelni magam egy magánházban, megőrülnék a kert rendebentartásától, meg ilyenek.
persze nyilván van különbség lakótelep és lakótelep közt is.