Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paphnutius

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tervezem, mire egy éve lesz annak, hogy megjelent Harmadvalaki c. új verseskönyvem, addigra a kötet minden darabja felkerül és olvashatóvá válik egy új webhelyemen, amelyet a Google sites keretében építgetek. Az egyes darabokat a könyvet bemutató weboldaláról - íme: …..
Örömmel jelentem, hogy az az átláthatatlan sűrű felhő, amely hosszú évek óta eltakarta a Google Maps és Google Eart műholdfelvételén Ungvár központját, valamikor a napokban végre eloszlott :) Azaz végre új műholdfelvétel került a rendszerbe. Így láthatóvá váltak a város…..
Aki hajlandó volt mostanában nem túl alkalmas időpontokban tévézni (mi este 9 előtt nemigen szoktunk), az remek irodalmi műsorokra akadhatott az M2 és a DunaTV műsorán. Az előbbin a Szósz?!-:) című, jeles irodalmárok és előadóművészek résztvételével zajló szórakoztató vetélkedő épp befejeződött (az…..
paphnutius 2009.12.16 06:09:04
@Nola: Ezek tényleg jó műsorok a Szósz:) és a Penge még a facebookos adatlapomon is fennvan, mint kedvenc műsorok és még ilyen a régóta menő Lyukasóra a Dunán, ami sajnos már csak korábban felvett műsorokat jelent, mert többen már meghalltak abból az asztaltársaságból. Ami külön öröm számomora, hogy ezek a műsorok nam csak engem, hanem a családonmat vonzák. Mondom is mindig Istvánnak: -Látod kisfiam ez is "magyar őra" és szereted, nem csak a lecke, amit annyira utálsz!
A masszőröm ma már szavalt is nekem... Igaz, rászolgáltam, mert John Cage 4:33 c. művével fogadtam. Már első alkalommal, amikor eljött, hogy törött lábamból kidolgozza a gipsz utáni merevséget, nyelvi, irodalmi, képzőművészeti, zenei témákra terelődött a szó a procedúra…..
bdk blog bázis Gramofon-eke 2009.12.02 15:26:00
Egy pihent agyú svéd kortárs zeneszerző, bizonyos Olle Cornéere fejéből pattant ki az ötlet, hogy igen sajátos módon szólaltassa meg "a föld hangját". Fizikus partnerével olyan óriás tölcséres gramofont készített, amelynek hangszedő tűje egyben ekevas is, és szántás közben…..
paphnutius 2009.12.07 11:03:06
@spänot: Már nem gondoltam, hogy ehhez hozzá kéne valamit tenni, de ahogy a kantáta elnevezést olvastam nálad eszembe jutott, hogy ez egy eke-eposz.
paphnutius 2009.12.08 21:32:50
@spänot: Nem én vagyok oda a nagyvárosi zajokért. Isten ments! Ha így lenne, nem Tatán laknék, hanem Budapesten, vagy egy külföldi metropoliszban. A zaj, amiről írtam egy Youtubos Cage interjúból való, amit a 4'33" inspirációjáról írt. Legtöbb írásomban kitérek a természet iránti szeretetemre és alázatomra. Ennek az imádatnak nélkülözhetetlen elemei a zajok.
paphnutius 2009.12.08 21:39:45
@BDK piréz: A hiány szó, a hiány fogalma helyett a minimál sokkal kedvesebb nekem, mert tágabb értelmezést enged a befogadni szándékozónak, és kitágítja a lehetőségeket is, mind érzékelésben, mind értelmezésben. Például Tarr Béla filmjeire, vagy Helmut Newton néhány fotójára gondolok, de a példákat végtelenségig lehetne sorolni.
Jobboldali szakemberek kikísérletezték és egy Fidesz-közeli cég már le is gyártotta azt a polgárinak nevezett vakcinát, amely a kormánypropaganda által favorizálttól eltérően valóban hatékony az újinfluenzás fertőzéssel szemben. Az országos mozgalom keretében pártaktivisták…..