Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyengetölcsér

309 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A LMGTFY-nál is alázóbb választ kapott gyt az MSI angol ügyfélszolgálatától, hol kaphat régi laptopjához töltőt:Az úgy volt, hogy a 3,5 éves MSI laptopom akksija és tápegysége cserére szorult. Nagy nehezen megtaláltam az MSI support oldalt, ahol megadták a UK…..
zoli voltam Figyelem! 2011.04.28 22:03:00
Ki nem kapott még levelet tőlem? :) ..
“A magyar titok”, “a magyar csoda”, ilyesmiket lehet olvasni az Omorovicza Budapest luxuskozmetikumról a Vogue-ban, a Vanity Fairben, az Elle-ben, a W-ban, a Condé Nast Travellerben és még számtalan más magazinban. Jó pár Four Seasons, St. Regis, Rosewood és Oberoi…..
miért éppen Belfast? Költözöm 2011.03.11 15:18:00
mármint a blog. Az új cím (klikk a címre): http://hidegskocia.blogspot.com/   Ott találkozunk:)..
Ugyan nem kedden 6-kor, hanem szerdán 5-kor, de megjelentek a csengőszerelők. Itt voltak úgy este 9-ig, amikor Marian hazaért, az egyik megjegyezte (félig) viccesen: "Á, maga az, aki állandóan zaklat?" De megcsinálták, amit kellett, működik a cucc, és még ki is lehet nyitni…..
a postán az előbb. Feladtam egy könyvet, aztán ráraktam egy másik csomagot a mérlegre, és megkérdeztem, hogy mennyi lenne ez elsőbbségivel, meg rendesen itt országon belül, és mennyi lenne Dél-Afrikába. Majd, mint aki jól végezte dolgát, megköszöntem a segítséget és…..
miért éppen Belfast? Jó postás 2011.03.09 14:36:00
Valami történt, ma kaptam levelet attól a cégtől, amelyiknek az álláshirdető plakátjait Marian, hm, megritkította a könyvtárban. És felvettek. Ez a munka egy éves időtartamú, 2-12 hetes projektekkel, amiket adminisztrálni kell. De attól, hogy a listájukon fent vagyok, nem…..
miért éppen Belfast? Biznisz 2011.03.04 17:42:00
Ma elmentem Coleraine-be, ami fent van északon, úgy másfél óra kocsival. Eredetileg vonattal akartam menni, de be akartam még menni Ballymena-ba is, de akkor nem értem volna haza időben, mert 1,5-2 órákat kellett volna várnom a vonatra. Elvileg azért mentem, mert mind a két városban…..
Figyelem, káromkodásveszély!!! A gitáros kereskedelem nagy része nem fizikai bankon keresztül zajlik, hanem a Paypal nevű szaron keresztül, mivel itt nincsenek havi költségek, hanem minden eladott termék után levonnak asszem 5%-ot. Nem mellesleg rengeteg embernek van ilyen, nekem még…..
miért éppen Belfast? Pogácsa 2011.03.03 15:08:00
Azt már többször mondtam, hogy Marian imádja a magyar kaját, legutóbb hoztam pogácsát, sajtosat meg tepertőset, de tavaly ettünk burgonyásat is. Múltkor eszébe jutott, hogy enne, megkérdezte, hogy kell írni, és keresett receptet a neten. Azt mondta, megcsinálja ő, de gondoltam,…..
miért éppen Belfast? Álom 2011.03.03 15:04:00
Fura és vicces álmom volt. Visszamentem Shetlandra, a hotelbe dolgozni, de amikor beléptem, minden fel volt állványozva, újították fel a belső teret, óriási nejlonok a földön, festékesbödönök, és ezek a fém kitámasztó-izék, amik tartják a plafont, a termek berendezés…..
miért éppen Belfast? CV 2011.03.02 22:13:00
A tegnapi napot önéletrajz-írással töltöttem. A jelentkezési folyamat minden lépését kielemeztem, próbálok/tam rájönni, miért nem alkalmaznak? Mert külföldi vagyok? És azokat nem csípik? Vagy nem elég jó az önéletrajzom? Nem a megfelelő dolgokat írtam bele, vagy nem…..
miért éppen Belfast? Union bar 2011.02.28 16:21:00
Tudom, meglepő, de a fenti egy bár neve itt Belfastban, méghozzá a melegebbik fajtából. Napközben, ha jól értem, akkor "rendes" kocsmaszerű képződmény, a jobbik fajtából, kaját is szolgálnak fel, és este válik meleggé (azt nem tudom, hogy minden este vagy csak heti pár…..
miért éppen Belfast? Gyanús 2011.02.28 16:12:00
Múlt pénteken kaptam egy levelet az egyik cégtől, ahova jelentkeztem, az áll benne, hogy sajnálják, de rajtuk kívül álló okok miatt határidőn túl érkezett a jelentkezési lapom. Elég kínos, legalábbis rájuk nézve, ugyanis a határidő kedd délután volt, én pedig hétfőn…..
Belfasti képet akarok a régi helyére, ami shetlandi volt. Itt van 3, melyik a legjobb? Vagy esetleg egyik se? Persze a fejléc-képről beszélek, ami itt, az írások fölött van:) ..
miért éppen Belfast? Most jöttem 2011.02.24 16:59:00
a munkanélküliből, említettem, hogy lehet, hogy megyek tanfolyamra. Végülis nem megyek, mert van egy 'work placement' nevű program, aminek keretében egy GAP NI nevű cégnek elküldték az adataimat, ők majd meginterjúvolnak, és keresnek nekem egy céget, ahol 26 hétig dolgozhatok abban…..
Itt vagyok ám, nem tűntem el. Mostanában hetente 4-5-6 jelentkezési lapot töltök ki, gyakorlatilag a cégek 90%-ának nem felel meg az önéletrajz, saját papírjuk van. Persze tök ugyanazokat az adatokat kérik, mint amik a CV-ben szerepelnek, de így nyilván könnyebb nekik…..
Hogy a meleg büszkeség körül lesznek konfliktusok, az előre látható volt. A Gay Pride a magyar jobboldalisággal nem kvadrál. Ha a filozófiai forrásvidék a KDNP, akkor bizony lárvás vizet iszik a kormányzó erő, és kellemetlen helyzetbe kerül, amikor ehhez kellene hozzászólnia. A…..
miért éppen Belfast? Ma hajnalban 2011.02.12 11:14:00
meghalt Marian apukája. 5 óra előtt hívta a húga, tudtuk, miért csörög a telefon. Már 3 napja nem evett, mivel öntudatlan volt. Jobb így neki.Marian most átment a húga gyerekeire vigyázni, amíg ő az ügyeket intézi.  ..
gyengetölcsér 2011.02.15 17:43:34
illetve Marian még nyilván most is ott van a családdal. Itt más a menete a temetésnek, nem megyek bele a részletekbe, én sem értem. 10-kor volt a mise, arra elmentem. Az egyik pap lengyel volt, legalábbis a neve meg a kiejtése alapján. Marian mondta, hogy nem lesz "John remek ember…..
Megérkezett a hűtő, még kedden. Nagyon szép, magasabb, mint az előző, de emiatt már nem tudjuk a tetejére tenni a mikrót. Illetve tudni tudnánk, de Marcsi biztos nem, én meg küszködve érném csak el. Most a mosógépen lakik, de nyilván, ha mosunk, majd levesszük. Ungarische…..
Marian apukája haldoklik. Jó, persze eddig is ezt tette (már 1,5 éve azt mondják, hogy 2 hete van hátra), de tegnap reggel telefonált M egyik tesója, hogy az otthonból hívták. Bement az összes lánytesó, még az is, amelyik Angliában lakik (már pár napja hazajött), Marian nem, mert…..
miért éppen Belfast? Hétfői 2011.02.07 12:50:00
Itt már írtam a számlázóprogramomról, amit nem kis küzdelem árán átmásoltam Marian gépére. Most sikerült visszamásolnom a sajátomra, úgy tűnik, minden adat és számla megvan, -megkönnyebbült sóhaj. Tegnap felfedeztem a podcast-ok világát. A podcast, nekem is utána kellett…..
Marian felvette egy nyomozós sorozat duplaepizódját, ami történetesen Budapesten játszódott. A sorozat címe Silent Witness, és beszélnek benne magyarul is. A főszereplő patológus barátnője magyar, Bordán Lili játssza, akinek valami hihetetlen kacska lába és olyan Julia…..
miért éppen Belfast? Új kinézet 2011.02.04 23:23:00
Zoli drága most szélesítette ki a blogomat, a kis satnya oszlop helyett végre egy megfelelő szélességű író, -és olvasófelület lett, és még kék keretet is kaptam. Már nem látható...Ez azért is jó, mert innentől nem kell kicsinyítgetnem a képeket, és ti is nagyobb…..