Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szurtieperke

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon lezárult a Tiszakécskén, december végén történt, vonatgázolásos öngyilkosságot elkövető hölgy azonosítása - tájékoztatta a Tiszakécske Blogot Mihályné Bornemissza Eleónora a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Kecskeméti…..
Bevallom őszintén, vagy egy tucat könyvajánlót elolvastam, mielőtt belevágtam volna ebbe a számomra új feladatba, de egyik sem fogott meg igazán. Talán pont ez hiányzott belőlük. A személyesség. Mert elmondhatom nektek, hogy fúúúú, van ez meg az a jó könyv, rizsázhatok több…..
szurtieperke 2013.01.09 10:40:38
A trilógiához egyébként készült egy honlap, ami a facebook előretörésével némileg elhanyagolttá vált: www.remalom.hu.
A legvérmesebb rajongók pedig létrehozták a FB-on a Xilka Szabadegyetem Lilith Karát, mely csoporthoz bárki csatlakozhat.
Mivel a könyv minden helyszíne valós helyszín (ezt bizonyítandó, térképek is kerültek a könyvekbe), többször is volt helyszínbejárás, még az OPNIba is szereztek engedélyt, hogy szétnézhessenek.
A szakmai visszhangból talán az a legfontosabb, hogy tavaly a FSzEK ifjúsági konferenciájára felkérték BGy-t, hogy tartson előadást erről a korosztályról, az ő olvasási szokásaikról, a velük való kapcsolatteremtésről, stb.
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
szurtieperke 2012.11.08 11:46:22
@mikorkakalman: Azért a vershez illett volna biggyeszteni egy szerzőt: Reményik Sándor. A vers címe: Eredj, ha tudsz!
Van a Rákóczi úton egy neromán/romantikus templomocska, amit elég kevesen ismernek. Nem csoda, egy háztömb zárja be, mint az a fenti Google Maps-os képen is látható. Az utcáról csak annyi tűnik fel a járókelőnek (már akinek feltűnik), hogy egy egész saroknyi hosszon egységes a…..
Mandiner blog Akiket nem keresünk 2012.07.20 07:01:00
  Az egész országot sokkolta a Bándy Kata ellen elkövetett aljas bűncselekmény: nem meglepő az a médianyilvánosság, amit az ügy kapott. Utólag. Az utóbbi napokban először a nyomozás, majd az elkövető személyét, származását taglaló hírek dominálták a médiát. A bűneset…..
Tisztelt Praxis!   Szeretnék önöknek egy friss, másfél héttel ezelőtti történetet leírni. Édesapám munkahelyi baleset következtében elveszítette a bal kezének mutatóujját. A sérülés nagyon súlyos volt, de komoly hibát is vétettek az orvosok. A kórházba nem a mentők,…..
szurtieperke 2011.05.07 15:33:18
@Borcsika: anyukámnak inoperábilis porckorongsérve van, ami az orvosok szerint bármikor kirekedhet, ezért 100%-os rokkant, de ettől még ő lót-fut, többet, mint mások egészségesen
szurtieperke 2011.05.07 16:43:02
@Leroi: Lehet, hogy ellentmondásos, de így van. A nyakában van ez a sérv, és azt mondták neki, hogy ott egyáltalán nem műtik meg.
Sajnos van tapasztalatom a különbségekben százalék és százalék között, apukám két (most már három, egy csere miatt) csípőprotézissel él, 67%-os rokkantként. A férjem pedig 100%-os, izomsorvadás miatt. (Ebből kifolyólag az ápolási díjról is igen közeli képem van. :))
Hihetetlen a választék gyerekkönyvekből mostanában, nem csoda, ha a felnőttek tanácstalanul ácsorognak a roskadozó polcok előtt. Mielőtt belefutnának egy újabb csalódásba, gyorsan ajánlunk három tuti darabot a Pozsonyi Pagony Kiadótól az 1-5 éveseknek, és persze a gyermek lelkű…..
A rendeletben meghatározott egyösszegű kifizetés miatt már nagyon várták a múlt hét pénteket a nyugdíjasok. A számok láttán azonban többen azt hitték, hogy ez a kész átverés!Egyik olvasónk azt írta, hogy 94 ezer forint a nyugdíja és most kapott mellé 568 forint/hó…..
Praxis Nyolc törött csigolya 2010.11.14 06:00:00
61 éves vagyok. 2 évente járhatok csontritkulásszűrésre, mert ezt finanszírozza az eü. Ha korábban próbálok menni, 35 ezer Ft-ba kerül. Nem vállalom, mert az több, mint a nyugdíjam negyede. A tavasz elején iszonyú derékfájásra ébredtem. Felhívtam a háziorvosomat, hogy moccanni…..
Nincs abban semmi különös, ha két sportoló eljegyzi egymást. Talán még annak sincsen feltétlenül hírértéke, ha két egykori olimpikon tervezget közös jövőt. Ha azonban kijelentjük, hogy Grace Kelly 1982-es halála után hamarosan ismét lesz hercegnője a monacói hercegségnek,…..
szurtieperke 2010.06.26 10:36:24
@Mostly Harmless: igen, jogos a helyreigazítás :)

Néha nem ártana, a blog- és posztírók magyarul is tudnának...
Az új kormányzati rendszer egy óriási lutri. A kormányzás sikere nagy mértékben három miniszteren múlik, rájuk elképesztő teher fog nehezedni. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap sem elárulta el egészében, hogyan is fog kinézni új kormánya, ám az már…..
szurtieperke 2010.04.30 11:08:19
@panteon: Szűk családi körben pedagógus, író, kiadói szerkesztő, három mozgássérült és egy ápolási díjas leledzik... Minket nem igazán az érdekel, hogy OV hogyan épít udvart maga köré...
Bár lehet, hogy mi nem is vagyunk emberek...
Az év vége  mindig az évértékelések ideje. Alább láthatod a három kedvenc fürdőszobaenteriőrömet 2009-ből. A chateau-like, a luxuriőz (van ilyen szó?) és a provance-i. Te melyiket fogadnád be a lakásodba? Betonvályú Trianon tükörrel. Figyelmetekbe ajánlom a…..
szurtieperke 2010.01.02 10:15:24
Sünbarát, a blog Ismerős 2009.10.27 16:24:00
Úgy vélem kevesen vagyunk, mi sünrajongók, akik ne emlékeznénk már egy hasonló képre :) Ha valaki nem emlékezne itt megnézheti..
szurtieperke 2009.11.15 21:12:06
@szurtieperke: jaj, hülyeséget írtam, dehogy fogyott 100 grammot, csak 15-öt...
Viszont nem akar enni. Bele-belenyal a kajába, de ahhoz képest, hogy mennyit evett első napokban, most csak pár falatkát eszik.
szurtieperke 2009.11.16 10:29:47
@SüniMama: Hát, az első napokban nagyon sokat evett, és láthatóan sokat kakilt is. Most, hogy keveset eszik, keveset is kakil.
Én még lefetyelni nem láttam, most úgy kapja a kaját, hogy kicsi vizet teszek a konzervhez, így némi folyadékot felvesz. De szárazat emiatt nem merek adni neki.
Ma megjön a ketrece, és végre beköltözik a végleges helyére. Nem volt hideg helyen, az egész fürdőszobát birtokolta, bár ott azért kő van a talpacskái alatt, no meg a kedvenc pulcsim, amit kisajátított.
A minap több cikket is olvastam az EUs forrásból finanszírozott hülye ötletekről. A hülyeségnek azonban megvan az a bája, hogy habár pénzkidobás, nem fáj senkinek. Az, hogy egy pályázati forrást a kiírás címében megjelölt cél éppen ellenkezőjére költsenek el, már nem…..
Böszörményi Gyula a magyar ifjúsági irodalom kiemelkedő alakja, aki Gergő-sorozatával meghódította az ifjú olvasókat, most pedig 9...8...7... című regényeivel teszi ugyanezt. Interjú. A Gergő-sorozatot sokáig a magyar Harry Potterként emlegették. Mi a véleménye erről az…..
szurtieperke 2009.06.27 15:51:15
@Balfake: tévedsz: remalom.hu
szurtieperke 2009.06.28 09:43:29
@Komavary: Miért,csak akkor látod bizonyítottnak, hogy találkozott már góttal, ha van neki ld50-es nickje?
szurtieperke 2009.06.28 09:54:37
A nyúlásokhoz visszatérve még annyit: a fenti kép az inomi.hu-ról származik (mu.inomi.hu/story.php?s=227), legalább öt éves. Minimum forrásmegjelölés talán elvárható lenne, de akár kérhettetek volna a szerzőtől is egy közölhető képet.
Király Ferenc: A Csillagok hegyén, www.csillagok.blog.hu Elindult az első, blog formában megjelenő regény: 2009. május 18-án indul útjára a www.csillagok.blog.hu. Idehaza és külföldön is számos, eredetileg blogként, az interneten közzétett mű jelent meg nyomtatott formában, a…..
A Felvételi Információs Szolgálat és a Magyar Író Akadémia közös felméréséből kiderült, hogy a felsorolt 39 kortárs író és költő esetében a diákok mintegy egyharmadának ismerősen csengtek a nevek. Az Országos Középiskolai Kutatás 2919 diák részvételével zajlott, akik…..
Geekblog Tűzvonalban, 2. évad 2008.06.02 08:30:00
Ha emlékszünk még, a Tűzvonalban első évadának jelentékeny színvonalhullámzásait a készítők, illetőleg a megértőbb nézők, a főszerepet játszó Stohl András balesetével indokolták, át kellett ugyanis írni a történetet, hogy érthető legyen, miért kezd hirtelen…..
Bordás Zsuzsát ápolgatja. Demsa türelmetlenül hívja, már amennyire türelmetlenséget sugallhat egy telefoncsörgés. Demsa azzal kezdi, hogy tudja, hogy Bordás rejtegeti Denise-t, üzletet akar ajánlani a kiscsajért cserébe. Ha Denise és Demsa szabadon elszökhetnek, akkor átpasszolja…..
Örömhír a Tűzvonalban-rajongóknak, hogy már nem csak mi értékeljük nagyra a sorozatot, hanem díjat is kapott. Mondjuk nem az egész széria, hanem csak a 2. évad 8. epizódja, amely A pók hálójában címet viseli, de ez se semmi. Egyébként ez az a rész, amiben asztalhoz szögezik…..
Kezdjük az összegzéssel: a könyvekbe senki nem olvas bele, forgatja, nézegeti, az alapján dönt. A London Book Fair a könyvszakma találkozója, itt a jogtulajok, a kiadók üzletelnek és tárgyalnak egymással, esetleg belefutnak egy-két jövőbeli bestsellerbe. Például most mindenki az…..
Otyó és Pircsi szundikálnak a puha paplanos ágyban. Mekkora szemétség - gondoljuk elsőre -, a néző majd meg őrül, hogy most akkor mi van Koloniccsal, erre az idióta Otyó és Pircsi sztorijával rabolják az ember idejét. Merthogy csöngetnek hozzájuk, éjnek évadján. Két zsaru áll…..
KönyvesBlog Egy történet kezdete 2008.01.25 13:00:00
B- Roderick Gordon – Brian Williams: Az alagutak rejtélye. Fordította: Görgey Etelka. Agave Könyvek, 2007, 339 o., 3280 Ft  Az alagutak rejtélye egy trilógia első kötete, és ez mindent el is mond róla: figyelemfelkeltő, nyitány, bevezető, befejezetlen. Egy jónak ígérkező…..
szurtieperke 2008.01.25 20:15:19
úrilány: én már megtettem, a www.alomfogo.hu oldalon a kamrában csak a gyerekek ajánlanak könyveket, illetve a fórumban a könyvek témában ki is vesézik azokat. Bár nem csak az Álomfogó-könyvekről van szó, mégis csak szűk közösség látogatja egy oldalt, viszont egy gyerekkönyvesblogra talán többen felnéznének...

Szamárfül: kösz a dicséretet "irul-pirul"
Eddig nem foglalkoztunk a gyerekekkel, pedig ők is olvasnak. Mivel a Harry Potter utolsó kötetének magyar nyelvű változatának megjelenéséig még várnunk kell, ezért most Böszörményi Gyulát ajánljuk. És blogunk kedvenc gyerekkönyveit, a kaki- és halálkönyvet. Írjátok meg, mit…..
szurtieperke 2007.12.20 13:52:03