Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R2D2 & C3PO

0 bejegyzést írt és 514 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap, 12 évadot követően kis hazánkban is véget ért az Agymenők (The Big Bang Theory) c. szitkom sorozat. Az Egyesült Államokban már egy hónapja lement az utolsó, dupla epizód. Azonban én már bőven az utolsó évad kezdetekor tudtam, hogy kerüljön bármibe is, de kibírom majd ezt az egy hónapot és…..
Az amerikai nézők már elbúcsúztatták az itthon Agymenők címen forgalmazott sorozatot, a Comedy Central pedig ma este fogja, stílusosan, tegyük hozzá gyorsan, hiszen ma reggel nyolctól este fél 11-ig csak erről a sorozatról szól a csatorna. Reggel nyolctól régebbi részek ismétlésével hangolnak, majd…..
R2D2 & C3PO 2019.06.17 10:52:54
A Momentumra szavaztam. A Momentumból kijuttatott a szavazatom Brüsszelbe két erős, okos, intelligens, tenni akaró fiatal nőt. De… De a szavazófülkében percekig tépelődtem, hogy mi legyen. Ezernyi kérdésem volt magamhoz. Ők segítenek majd az országon, hogy ismét Európához tartozzunk? Képviselnek-e…..
R2D2 & C3PO 2019.05.28 12:05:17
@Zed is not dead yet: A pozitív üzenetekre kell szavazni.
Az ellenzéki szavazók most pontosan ezt tették.
i
Rengeteg mindent szem előtt kell tartani, ha növényeket termesztünk az erkélyen. Lehetne még bővíteni a tipikus baklövések listáját, de következzenek a mi saját tapasztalataink, amikből sokat tanultunk.         1. Nem veszed figyelembe az erkélyed adottságait, fekvését … és kiteszed a…..
R2D2 & C3PO 2019.05.16 08:14:05
Huszonhat éves vagyok. Hat éve mentem férjhez. Van egy szép, kétemeletes házunk, amely mellett és mögött egy egybefüggő, hatalmas kert húzódik. A közepén az a menyasszonytáncból lett, használt, de jó állapotban lévő kiskocsi parkol, amely esténként büszkén gurulhat be a faoszlopokból összetákolt…..
R2D2 & C3PO 2019.04.09 11:25:39
@Brix: Nem értek egyet.

Ma sokkal könnyebben lehet magánpénzügyi ismereteket szerezni, akár teljesen ingyen, vagy minimális összegből (ti. könyvtári tagság.) Kb 1 hónapot rá kell szánni és utána alkalmazni!

Kezdésnek mondok egy tippet: a nettót fel kell osztani: rezsi - megtakarítás - költőpénz szerint. A költőpénzt kp-ban kell használni, és csak annyit költeni! Ha az zsíros kenyérre elég, akkor azt kell enni... (Mondjuk nekem mindig a tisztítószerek voltak a drágák, de az ecet, citromsav, szódabikarbóna és az olcsó DM-es fehérítő + mosogatószer mindent visz. És még a bőrt sem károsítja annyira...) A megtakarításból először a vésztartalékot kell kigyűjteni, majd ha ez kész, akkor nem a tartalékokat növeled, hanem elkezded befektetni. Eleinte csak a szokásos dolgok, de utána pénzt hozó vagyontárgyak felé célszerű fordulni. Ez az, ami a rendszerváltás előtti nemzedékeknek nem megy (nem is tudnak ilyesmiről...), de az őket követők tanulhatnának!
A füzéri várat sajnos megelőzte a rossz híre. Sokaktól, köztük régész kollégáktól már értesültem róla, hogy finoman szólva is vitatható eredményt hozott az a néhány évvel ezelőtti döntés, hogy nem csupán állagmegóvásra kerül sor e vár esetében, hanem a turizmus jegyében teljes körű visszaépítésére.…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
„A gyermekek érzelmi magatartása szüntelenül befolyásolja a gondviselőét, és fordítva, a skála egyik végén kölcsönösen örömtelibb, a másikon pedig csüggesztőbb mindennapokhoz vezetve.” (Walter Mischel) Akinek vannak gyerekei valószínűleg megélte már, hogy a kis porontyok olykor mennyire idegesítők…..
Ismét egy tartalmas írással futottam össze, ami a "régen minden jobb volt" mottó és egyéb hiedelmek egyvelegeként írható le. S mint általában az egészségügyi témájú halandzsa-cikkeket, ezt is jó sokan megosztják, szóval érdemes ismételni néhány dolgot...
Végre érdemi problémát vetett fel Orbán Viktor idei évértékelőjén, ám a kormánya által nyújtott segítség aligha állítja meg népességfogyást. A hét pontban összefoglalt akcióterv azonban arra mindenképpen jó lesz a Fidesznek, hogy közpénzből kampányolhasson vele a közelgő uniós választás előtt. Orbán…..
R2D2 & C3PO 2019.02.13 02:36:25
R2D2 & C3PO 2019.02.13 02:44:10
@R2D2 & C3PO: @Kolompár Magneto: Azt nem értem, miért is jó, ha felvesz valaki 25 millcsi hitelt?!?
Ja, bocs. Nem valaki, hanem 40 alatti nő.
Amúgy én 40 fölött szültem, és nem vagyok egyedül ezzel; érthetetlen, hogy egyszerű biológiai tényekkel nem képes kooperálni a kormány.

Azt sem vágom, miért kellene egy 4 gyerekes nőnek azonnal visszatérnie a munkába. Az örök adókedvezmény lósz@r... Normális munkát csak egy elenyésző kisebbség tud ennyi gyerek mellett végezni.

Maguk a jobber demográfusok mást javasolnak erre. Már csak ezért sem értem. (Ja, de - Orbán már '98-tól nyomja azt a fasságot, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék, ugye... Pedig oly sok nézetét megváltoztatta már. Csupa jó és helyes dolgot, csak a hülyeségekhez ragaszkodik.)
Elválni valakitől nem feltétlenül jelenti azt, hogy hangosak vagyunk, ajtót csapkodunk, és a másikra gyűlölettel nézünk, bár talán úgy valahogy könnyebb. Dühöngeni, és kiadni a fájdalmat, a csalódottságot, a keserűséget. A csöndes felismerés sokkal nehezebb szeretettel a szívünkben, mert kívülről…..
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
R2D2 & C3PO 2019.02.01 10:44:22
A Jóbarátok főszereplői 2004. május 6-án, az utolsó rész sugárzásának napján Jay Leno műsorában / Fotó: Getty Images Hungary Meghosszabbította a Jóbarátok című sitcom forgalmazására vonatkozó szerződést a Netflix és a gyártó stúdió, a Warner 2019-re is. Ezzel még tovább nőhetnek az amúgy is…..
Előző írásunkban arról kérdeztünk matematika- és fizikatanárokat, szakértőket, hogy mik okozzák a legnagyobb nehézséget tantárgyaik tanítása során, hova vezethető vissza népszerűtlenségük és/vagy a tárgyakat övező félelem. Cikkünk folytatásában tovább haladva a megkezdett úton, ismét a problémák…..
R2D2 & C3PO 2018.12.21 23:49:38
@élhetetlen: Szerintem mindenki így kezdi. :DDD

Miért is lenne az egyik angol, a másik latin?
R2D2 & C3PO 2018.12.21 23:51:49
@exterminador:
Gimi elsőben biztos, hogy tanítottuk.

És tanultuk is, a szomszéd padsorbeli padtársam háborgott pont 2010 környékén, hogy miért nem tanították. ;DDD
Ő biztos influenzás volt. Ha-ha.
R2D2 & C3PO 2018.12.22 10:44:41
@bontottcsirke: na, a rendszertan kitűnő példája annak, hogyan is van alapjaiban elcseszazve az oktatás: egy full logikus rendszert nem bír logikusan megtanítani...
Bocs de nem birom kijavítani. :)
Egy MTVA-s dolgozó vallott a Bozótharcnak arról, hogy milyen volt a hangulat bent az épületben a hétfői események  alatt. Mivel fél, félti az állását és a megélhetését, az eredeti, hosszabb nyilatkozatát  később visszavonta, mert attól tartott, hogy az alapján felismerhető lehet a személye. Ezért –…..
Tegnap este több ezer fő gyűlt össze a Magyar Televízió székháza előtt, hogy tüntessenek azért, hogy a média pártatlanul számoljon be a tüntetésekről. Velük tartott számos ellenzéki párt is. Az este a feszültség pattanásig nőtt, az országgyűlési képviselők bementek a…..
R2D2 & C3PO 2018.12.18 11:43:42
@ulpius66: a hülyék ki vannak zárva, így esélytelen vagy.

Olvasni, olvasni, olvasni, hátha segít rajtad...
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Karcag szülészeti osztályára is megérkezett a Mikulás. Zsákjába rakta az összes anyjától elszeparált újszülöttet az osztályról, mindegyikükre „cuki” piros Mikulás-sapkát is húzott. Az újonnan a világba érkezők nyilván mind elnézően, csöndben mosolyogtak a kedves akció közben, és a kattanó vaku sem…..
R2D2 & C3PO 2018.12.10 09:58:23
@Cpt. Flint:
Bevallom, a szülők többségét nem is értem, olyan gyakran sértik meg a gyerekük (akit elvileg a leges-legjobban szeretnek a világon!) emberi méltóságát, ráadásul, mintha ősellenségnek tekintenék. Erre az sem ok, ha a gyerekek olykor túlmennek egyes határokon...
A gúny pedig mintha alapkelléke lenne a "nevelésnek".
Hétpecsétes szerződések, nászéjszakát kukkoló rokonság és szigorú egyházi szabályok vetettek véget a fiatalok szerelmi ábrándjainak...
R2D2 & C3PO 2018.12.07 13:43:30
Miért pont 25 évet érdemes alapul venni, ha a magyar diáktársadalom szellemi képességeit akarjuk vizsgálni? Két okból: egyrészt, mert ez már elég jelentős idő-intervallum komolyabb következtetések levonásához (a történészek is ennyit tekintenek egy "emberöltő" -nek), másrészt mert 1993 -óta több…..