Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R2D2 & C3PO

0 bejegyzést írt és 507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A bulvárlapokban egyre-másra jelennek meg cikkek, hogy éppen hol, melyik celebritás nagyobbíttatta meg a mellét, töltötte fej ajkait botox-szal, de olyat is hallani, hogy valaki kiveteti néhány bordacsontját, hogy vékonyabb legyen a dereka. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felsóhajtani, hogy te jó ég,…..
Habsburg Ottó hivatalosan is trónörökös (koronaherceg) volt, majd a Habsburg-dinasztia élére került. Ez a bejegyzés az ilyen minőségében végzett tevékenységét járja körül. ..
ReAd-blog Kirakatgyerekek 2020.07.11 13:41:27
Elég veszélyes témát boncolgatnék ebben a bejegyzésemben. Mikortól sok, mikortól kirakatgyerek az a gyerek? Mikor és mennyit postoljunk közösségi médiafelületeken a gyerekünkről, legyen szó blogról, vlogról, fb oldalról, instáról? Tegyünk ki képet vagy egyáltalán ne? Kényes és vitaindító téma, az…..
Egy előadást tartottam nemrégiben a Kocsonyafesztiválon Miskolc érdekes, különleges helyneveiről. Ennek a "blogosított" változatát adnám most közre, fogadjátok szeretettel! Remélem szórakoztató lesz mindenkinek.     A gyűjtemény elsősorban Pesty Frigyes 1864-ből Borsod vármegye leírásából való,…..
        Matolcsy György ma egy tizenkét pontból álló jövőképet vázolt fel a növekedés.hu oldalon.       ******************************************************************************************        "   A történelmi tanulságok alapján 2030-ra szükségünk van: Teljes demográfiai fordulatra,…..
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
R2D2 & C3PO 2020.06.26 16:35:52
@kulup: Azért nem fizetek csoportossal, mert a második villanyszámlámat 100 Ft helyett, 70 ezerFt-ról állították ki, miközben pár ezer volt a fizum...

Azóta nem vagyok hajlandó ezt rábízni másra...

Rendkívül sok kellemetlenséggel járt, és mély bocsánatkérések helyett leginkább fárasztó ügyintézéssel kért bocsánatot a szolgáltató. Akkoriban a világ végén voltak az ügyfélszolgálatok...
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
R2D2 & C3PO 2020.06.05 09:08:24
@fhdgy:
Nem, a Monarchia volt az aggresszor!
Végül mégis Magyarországot vágták apróra... Bennünk van bűntudat, az osztrákoknál pedig jól karbantartottak az I. világháborús emlékművek: koszorúzva és arannyal futtatva. Hány ilyen van itthon?

Bár ennek már nincs jelentősége és remélem a szlovákok tegnap előtti példamutatása termékeny talajra fog hullani és kialakul egy belső együttműködés a Monarchia országai közt. Esetleg akkor nem kell megalkudnunk se a németekkel, se az oroszokkal, se a kínaiakkal... Jó lenne, ha Orbánék is inkább ezzel foglalatoskodnának, nem a zsebeik tömködésével.
A kertészkedés remek mulatság, de sajnos vannak árnyoldalai is. Nem minden kerti növény a mi örömünket szolgálja, számos hívatlan vendég is megjelenik tavasztól kezdve, hogy aztán a vegetációs időszak végéig boldogítson minket. Természetesen a gyomokról van szó, melyek nem csupán elcsúfítják a…..
Az egyesületünk (Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület) hivatása a fogyasztóvédelem, ezen belül a tesztelés. Amikor vásárolni járunk, mintha a munkahelyünkre járnánk be. Az elmúlt hetekben minimalizáltuk a vásárlásokat, nem csak egyesületi szinten, hanem magánemberként is. De azért lenne pár…..
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Tavaly ősszel kiadták a pártközpontban az utasítást, azóta minden fide$zes politikus "zöldítésről", fásításról meg a környezetünk megóvásáról beszél. Debrecenben is dübörög a "Zöld Város" program, ennek keretében térkövezik le például a Dósa Nádor teret... Olvasónk nemrég a Sestakertben tett egy…..
Egészen megdöbbentő dolgokat lehet hallani egy-egy esküvő szervezése kapcsán. A legújabb az, hogy megszabják a kedves mamáknak mit vegyenek fel az esküvőre. Míg régen az volt a szokás, hogy az örömanyák (direkt erre az alkalomra vásárolt) kiskosztüműkben pihegték végig a szertartást, hogy aztán…..
Az amerikai nézők már elbúcsúztatták az itthon Agymenők címen forgalmazott sorozatot, a Comedy Central pedig ma este fogja, stílusosan, tegyük hozzá gyorsan, hiszen ma reggel nyolctól este fél 11-ig csak erről a sorozatról szól a csatorna. Reggel nyolctól régebbi részek ismétlésével hangolnak, majd…..
R2D2 & C3PO 2019.06.17 10:52:54
Rengeteg mindent szem előtt kell tartani, ha növényeket termesztünk az erkélyen. Lehetne még bővíteni a tipikus baklövések listáját, de következzenek a mi saját tapasztalataink, amikből sokat tanultunk.         1. Nem veszed figyelembe az erkélyed adottságait, fekvését … és kiteszed a…..
R2D2 & C3PO 2019.05.16 08:14:05
A füzéri várat sajnos megelőzte a rossz híre. Sokaktól, köztük régész kollégáktól már értesültem róla, hogy finoman szólva is vitatható eredményt hozott az a néhány évvel ezelőtti döntés, hogy nem csupán állagmegóvásra kerül sor e vár esetében, hanem a turizmus jegyében teljes körű visszaépítésére.…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
„A gyermekek érzelmi magatartása szüntelenül befolyásolja a gondviselőét, és fordítva, a skála egyik végén kölcsönösen örömtelibb, a másikon pedig csüggesztőbb mindennapokhoz vezetve.” (Walter Mischel) Akinek vannak gyerekei valószínűleg megélte már, hogy a kis porontyok olykor mennyire idegesítők…..
Ismét egy tartalmas írással futottam össze, ami a "régen minden jobb volt" mottó és egyéb hiedelmek egyvelegeként írható le. S mint általában az egészségügyi témájú halandzsa-cikkeket, ezt is jó sokan megosztják, szóval érdemes ismételni néhány dolgot...
Végre érdemi problémát vetett fel Orbán Viktor idei évértékelőjén, ám a kormánya által nyújtott segítség aligha állítja meg népességfogyást. A hét pontban összefoglalt akcióterv azonban arra mindenképpen jó lesz a Fidesznek, hogy közpénzből kampányolhasson vele a közelgő uniós választás előtt. Orbán…..
R2D2 & C3PO 2019.02.13 02:36:25
R2D2 & C3PO 2019.02.13 02:44:10
@R2D2 & C3PO: @Kolompár Magneto: Azt nem értem, miért is jó, ha felvesz valaki 25 millcsi hitelt?!?
Ja, bocs. Nem valaki, hanem 40 alatti nő.
Amúgy én 40 fölött szültem, és nem vagyok egyedül ezzel; érthetetlen, hogy egyszerű biológiai tényekkel nem képes kooperálni a kormány.

Azt sem vágom, miért kellene egy 4 gyerekes nőnek azonnal visszatérnie a munkába. Az örök adókedvezmény lósz@r... Normális munkát csak egy elenyésző kisebbség tud ennyi gyerek mellett végezni.

Maguk a jobber demográfusok mást javasolnak erre. Már csak ezért sem értem. (Ja, de - Orbán már '98-tól nyomja azt a fasságot, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék, ugye... Pedig oly sok nézetét megváltoztatta már. Csupa jó és helyes dolgot, csak a hülyeségekhez ragaszkodik.)
Elválni valakitől nem feltétlenül jelenti azt, hogy hangosak vagyunk, ajtót csapkodunk, és a másikra gyűlölettel nézünk, bár talán úgy valahogy könnyebb. Dühöngeni, és kiadni a fájdalmat, a csalódottságot, a keserűséget. A csöndes felismerés sokkal nehezebb szeretettel a szívünkben, mert kívülről…..