Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mszigeti

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég az Index írt egy cikket egy speciális társkereső szolgáltatásról, ami célzottan sugár daddyknek és sugar babyknek szól, magyarul olyan párokat hoznak össze, ahol az egyik fél folyamatos anyagi juttatásban részesíti a másikat, azért, hogy az vele legyen.  Nincs is ezzel semmi gond, ha a felek…..
mszigeti 2016.12.05 14:41:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha meg tudod szervezni az időbeosztást, akkor több is. Csak ne kelljen olyan miatt lemondani az egyikkel a talit, hogy "sorry, most a másikhoz kell mennem", mert az ciki.

@nikita: "Ez egy szemelyes blog, es altalaban arrol irok, ami jol esik."

OK, csak akkor mi a picsáért couchsurfing a neve? Ezt már többen is jelezték, nem ártana átgondolni.
Mostanában sokat töprengtem azon, mi az amit el kell engednem az életemből,  mik azok a dolgok, amikkel nem kéne egyáltalán többet foglalkoznom. Összejött egy szép kis lista ezekből, és azt vettem észre, hogy szinte minden stesszmentesebb és könnyebb lett. Egyszer te is elérsz egy kort, amikor már…..
Mostanában túl sok vendégem volt, couchsurferek és barátok, és észre sem vettem, hogy semmi időm nem maradt magamra. Bennonak (34), százötvenedik vendégemnek azért mondtam igent, mert quantum fizikus, és sosem láttam még közelről Sheldont. A német srác éppen Németországból biciklizik Kínába,…..
(Ezt a bejegyzést folyamatosan frissítettük az útról péntek 12:00-tól vasárnap 10:00-ig. A bejegyzést eredeti voltában tesszük elérhetővé.) 2012.07.01, 08:42, vasárnap -angeldayA Team Futóblog csapata 18 óra 29 perc alatt teljesítette a távot 2012.07.01, 07:23,…..
Futóblog Hétköznapi győzelem 2012.05.20 14:38:00
Sima futásnak indult a szombat. Otthonról el a szigetre, ott pedig egy kör volt a terv. Az elején elkezdett feszíteni a két vádlim, de ezt jó jelnek éreztem, erősödnek az izmaim. Nagyjából a szigeti 500 méteres jelzés körül robogott el mellettem nagy robajjal egy teljesen…..
Forog a negyedik Amerikai pite mozifilm. Visszatérnek a régi jó ismerősök, méghozzá a 10 éves gimis találkozó miatt gyűlnek össze.Chris Klein karaktere, Oz igazi nagyágyú lett, Malibun van egy kastélya és egy szépséges barátnője. A Mena Suvari által játszott Heather egy…..
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..
Nem, ez nem az, aminek látszik. Arról volna szó, hogy az emelt szintű informatika érettségi szóbeli tételei nem publikusak. (Kivéve a 2005. májusi tételeket, amelyekhez ennek a cikknek az alján lévő hivatkozásokkal juthatsz.) skybot legújabb hozzászólása juttatta eszembe, hogy…..
mszigeti 2010.06.20 19:14:28
Előttem egy srác valamelyik könyvtárismereti tételt húzta, semmit sem tudott, bár tényleg nagyon idióta tétel volt, kb. semmi köze az infóhoz (nem úgy általában a témának, hanem amit Ő húzott). Nem akart más tételt aztán, így szerintem nem sikerült neki.

Én valami olyasmit húztam (nem emlékszem pontosan a tétel címére), hogy "Nyílt és zárt adatbázisok", gyakorlatilag a hétköznapi felhasználásukat kellett elmondani - menetrendek, bankok, könyvárak adatbázisai (OPAC és fizikai is), hibatűrés, ennek se volt sok köze az infóhoz, kis logikával ki lehetett következtetni az egészet. Nem tudom, hogy másnak volt-e ilyen (nem olvastam el a hozzászólásokat), de nálunk volt egy kis "gyakorlat" is a szóbelin. Miután elmondtad a tételt oda kellett ülnöd egy géphez és valamilyen - a témához kapcsolódó - "feladatot" kellett megcsinálnod. Ez az én esetemben egy könyv kikeresése volt egy netes adatbázisból. Egy másik srác egy webshopos-rendelős tételt húzott, szintén 0 tudással el lehetett mondani, én éreztem magam kellemetlenül. :) Neki rendelnie kellett valamit az ipon.hu-ról.

Így összességében nem volt túl színvonalas az egész, most vagy mi voltunk szerencsések, hogy ilyen tételeket húztunk, vagy tényleg 0 volt az idei követelmény. A 3. (előttem lévő) srác meg a hálózatokat húzta, de az sem tragédia, tehát.. azért kíváncsi vagyok, hogy hány pontot kaptam, még a gyakorlatit se néztem meg, whatever.. :)
Egy lassan másfél éves írásomban felhívtam a figyelmedet arra, hogy az informatika érettségi: verseny az idővel. Hadd mondjam el ezt most kicsit másképp, talán tanulsz belőle. Egyik könyvem egyik elméleti szakember szereplője - tudod, aki rég túl van az érettségin, és az egyik…..
mszigeti 2010.05.05 18:26:58
@Hasselhoff: Ha a karakterkódoláson kívül nincs más problémád (gyanítom, hogy nincs), akkor megírod a HTML-kódot -egy bármilyen, erre alkalmas jegyzettömbben, stb.- és bemásolod a forráskódot a választott weblapszerkesztő programba, szerintem a válaszhatóak közül ezt mindegyik tudja.
A Dev-C++ az a fejlesztői környezet, amellyel a vizsgázó Windows-on C, vagy C++ nyelvű programmal tehet eleget az emelt szintű informatika érettségi programozási feladatában foglaltaknak. (Dolgozhat a Visual Studio fizetős változatával is, de hát...) A C mára a programozási…..
A következő szösszenetben a Java programozási nyelv és a vele (is) használható NetBeans fejlesztői környezet telepítését nézzük végig. Mindjárt. Először azonban pár percre elidőznék. Elidőznék annál, hogy napjainkban iszonyú mennyiségű Java-programozót keresnek, és…..