Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fátum

0 bejegyzést írt és 869 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Még mielőtt bárki követ hajítana  rám, nem én adtam ezt a hangzatos címet a dalnak: 1967-ben Brigitte Bardot kérte meg Serge Gainsbourg-t - miközben szenvedélyes viszonyt folytattak - hogy írja meg neki a "világ  legszebb szerelmes dalát". Gainsbourg egy éjszaka alatt elkészült a Bonnie et…..
fátum 2020.05.31 20:18:21
@alfacharlybravo: Ezt Polchon mondta a Láthatatlan légióban. "És most az dobja rám az első követ, aki nem fél attól, hogy szájon vágom!"
mek.oszk.hu/01000/01034/01034.htm#7
Ahogy közeledünk a Trónok harca végéhez, úgy lesznek egyre dühösebbek az eddigi rajongók a soroztra. De van alapja ezeknek a vádaknak? És mi történt azzal a kávés pohárral, amiről mindenki beszélt az epizód után? Ilyen témákkal jelentkezik az eheti spoileres nézőnaplónk...
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
Bár idődről időre előkerül a világmédiában a legerősebb és legnagyobb hadseregek kérdése, valójában állandó változást mutat a helyzet, hiszen az egyes nagyhatalmak különböző mértékben fejlesztik vagy éppen hanyagolják el katonai potenciáljaikat. A sorrend tehát mindig változik, még a legelső 10-15…..
fátum 2019.04.25 15:29:16
@Berelhetoreklamfelulet: A 2 VH-s francia kudarc okainak érdemes utánaolvasni. Napóleonról hallottál már? :-)
Annak mindenki örül, hogy mostanában a pálinkának jobb híre lett, mint az átkosban volt. Emlékszünk még, hogy mikor a nagybácsink megkínált a vendégségben, akkor igazából azt kellett mondani, hogy én sört iszom. Csak nehogy a saját készítésű C-vitamin+ecet kombinációjára emlékeztető saját borából…..
fátum 2019.04.01 00:16:27
@ételizésítő: Természetesen tudom, hogy függ a kiszereléstől az ár, de sehol sem találtam fél literest a neten.
Természetesen tudom, hogy Gönc meg Göncruszka két külön település.
www.palinka.com/hu/palinkafozdek/a-gonci/?id=45
A Gönci Pálinkafőzde Kft. Göncön van bejegyezve, de Göncruszkán van a főzőjük. Ezért kérdeztem, hogy arról van-e szó.
Nyilván vaktában elindulok 300 km-re valahová, mert valaki a neten írt valamit. Azt hittem, kapok valami értelmes választ, de most már feladom. Hagyjuk. Innentől kurvára nem érdekel.
fátum 2019.04.05 07:29:36
@ételizésítő: Nem írtam hülyeségeket, csak véleményt. Szánalmas, hogy ezt nem tudod megkülönböztetni.
Mert írtál konkrét telefonszámot okostojás? És majd telefonon áttölti a nekem a pálinkát?
Nem vagy te egy ostoba barom? DE, mert pont úgy viselkedsz!!!
fátum 2019.04.15 01:35:38
@ételizésítő: Jaj, jaj, mi ez??? Vegeta vendetta??? :-)))))
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..
fátum 2019.04.12 18:28:57
@Alick: De miért tépi Reagan a balsorsot? :-)
Miközben persze mindannyian különbözők vagyunk (és ez így jó), azért minden nép esetében megvannak azok a kisebb vagy nagyobb gombok, melyeket megnyomva szinte garantált a felidegesítésük. A legegyszerűbb példát felhozva: keverje össze egy külföldi egy magyarnak Budapestet és…..
fátum 2019.04.12 14:21:35
@takarék-láng: " ...az lett a penzugyi vilag kozos nyelve" meg a legtöbb film, zene és a számítástechnika nyelve is.
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
fátum 2019.04.08 11:37:35
@ételizésítő: Felirattal, természetesen.
fátum 2019.04.08 20:29:40
@ételizésítő: Azért jobb, mert az eredeti karakterhez az eredeti hang általában sokkal jobban illik, mint pl. Heath Ledger Joker szerepében vagy Jim Parsons Sheldonként, nem beszélve a szar fordítású szinkronokról, ahol csak a szöveget tolták el, de nagyon. Mint pl. a Medicine Man újabb keletű szinkronja.
Nem mennek le az események. azért van a STOP gomb, ha nagy ritkán kell. És már kurva régóta tudom, hogy mennyire máshogy hangsúlyoz, mi ebben a meglepő? De azért vannak nagyon hasonló jelentésű hangsúlyok. Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a Castle sorozat azon részét, aminek az elején Castle anyja az Is he dead? mondatot ismételgeti.
fátum 2019.04.09 09:02:55
@ételizésítő: Nem igazán vagy tisztában a szavak jelentésével. Azt írtam "általában" nem azt, hogy mindig. Ezt 1 darab példával nem cáfolhatod.
Miért kéne tudnom minden nyelven a hangsúlyozást? Senki nem beszélt ilyesmiről. De nyugodtan vitatkozz tovább a szalmabáboddal.
Mindig jelentős szubjektivitást tükröznek a "legjobb" kitétellel kezdődő kategorizálások, ám ezúttal valóban sokak véleményét tükrözi a "minden idők legjobb magyar filmje" megnevezés győztese: az 1965 -ös Tizedes meg a többiek.  ..
fátum 2019.04.02 15:49:17
@Terézágyú: Azért a 20. kis nyilas és a főszerep között van átmenet. Előtte is utána is játszott sokkal jelentősebb mellékszereplőt sok filmben. Korábban játszott ő címszerepet többet is, de akkoriban már nehéz lett volna főszerepet szabni rá a kora és a testmérete miatt is. :-)
fátum 2019.04.05 07:26:42
@Terézágyú: Nyilván azért, mert ki akartak szúrni velük, persze.
A ’90-es években az egyik – ha nem a – legtöbb nézőt a mozikba vonzó tudományos, fantasztikus filmtrilógiája a Jurassic Park volt. A Jurassic Park egy 1993-as tudományos-fantasztikus film Steven Spielberg rendezésében, Michael Crichton Őslénypark című regénye alapján. A film személyes hatása volt,…..
fátum 2019.04.05 07:12:25
@Klesk: Ja, pl. egy strucc, mint élő rokon jó lett volna példának.
Éppen 114 évvel ezelőtt, 1905 március 29 -én született a magyar ponyva- és légiós regényírás legnagyobb alakja, Reich Jenő, aki íróként a Rejtő Jenő nevet használta (melyre egyébként hivatalosan soha nem változtatta meg a nevét). Különleges ember volt, bámulatos memóriával, iszonyatos munkabírással,…..
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
fátum 2019.03.30 11:22:52
@teéjesenmindegy: Akkoriban is vettek sört boltban is, nem csak kocsmában. :-)
A füzéri várat sajnos megelőzte a rossz híre. Sokaktól, köztük régész kollégáktól már értesültem róla, hogy finoman szólva is vitatható eredményt hozott az a néhány évvel ezelőtti döntés, hogy nem csupán állagmegóvásra kerül sor e vár esetében, hanem a turizmus jegyében teljes körű visszaépítésére.…..
fátum 2019.03.30 10:17:25
@iovialis: Nem azért, hogy belepofázzak (DE!!! :-)), de tényleg nem kognitív disszonancia az, amit Benbe írt, csak fura lehet, hogy olyanokat véd, akikről negatívnak tűnő véleményt közölt. Meglehet, hogy csak elkötelezett filantróp. :-)
Képzeljük el, hogy egy puccos fogadáson egy potentát túleszi magát osztrigából, melynek következtében erősen csikar a hasa. Halkan jelzi környezetének, hogy baj van, majd farpofáit összeszorítva, izzadva elkezd oldalazni a toalett felé. Ekkor szembe jön vele egy félig-meddig barátja, akit kizárólag…..
Mert én nagyon. Elegem van abból, hogy vagy sorosbérenc migránssimogató, vagy agymosott NER-birka vagyok, nincs átmenet, nincs értelmes vita, csak fekete és fehér van. Elegem van a felcsúti geciből és az őszödi böszméből, de legfőképp abból, hogy ha bármelyikükkel nem szimpatizálok, akkor…..
fátum 2019.03.20 18:30:23
@A Budai Simicska . O1G: A magam részéről nem kedvelem Orbánt meg a jelenlegi vezetést, de még mindig kisebb rossznak tartom, mintha az MSZP, DK vagy a Jobbik alakítana kormányt, pláne koalícióban. Azok úgy lopnának, hogy még jobban szétvernek mindent, szerintem. Az LMP lavírozása sem szimpatikus. A Momentum túl idealistának tűnik, az MKKP meg alapvetően viccpárt, de a jelenlegi helyzetben még velük tudok legjobban azonosulni. Utóbbi kettőnek még ott a fenekén a tojáshéj, sokat kell még tanulniuk. Másrészt, mindig megpróbálom elképzelni, hogy mit kezdenének a nemzetközi politika cápáival szemben. Mit vennék házőrzőnek boxert vagy palotapincsit?
Azokkal kapcsolatban, akik a lábukkal szavaznak csak megemlíteném, hogy a tömeges nyugatra vándorlás sok környékbeli országnak okoz ugyanolyan vagy akár még komolyabb problémát, mint nekünk, pedig Orbán csak itt van. Szóval, alapvetően gazdasági okokból mennek nyugatra, amin az sem változtatna, ha holnaptól más lenne kormányon. Persze, lehet vele arcoskodni, hogy ki, miért ment nyugatra, meg ott neki mennyire jó, és akik itt maradtak milyen hülyék stb., de elég átlátszó.
A változásért tenni annál többet, hogy szavazok, meg elmegyek 1-2 tüntetésre nemigen fogok. Ha az embernek dolgozni kell nap, mint nap, ráadásul már az idősebb korosztályhoz tartozik, esetleg az eü. állapota sem tökéletes, akkor ennél többre nem futja. Valójában már kommentelni is csak ritkán szoktam, mert nem akarom felhúzni magam az ilyen vitákon.
Alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé a megfilmesített musicalek, és nagyon ritka az, hogy dramaturgiailag értelmét látom a film közbeni dalbetéteknek - ez alól három alkotás képez kivételt. Ezek pedig a Jézus Krisztus Szupersztár, a Grease és a Hair, rajtuk nőttem fel, főleg azért, mert…..
fátum 2019.03.20 17:47:16
@0dzsud0: Nálunk azért lett akkora sikere, mert hivatalos részről is propaganda értéke volt ekézni az USA-t a háborúi miatt, bezzeg a szovjetszkaja armija afganisztáni kirándulását nem reklámozták annyira..
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
fátum 2019.03.13 19:46:22
@Sir Galahad: Nem mintha sokat számítana, hogy mit csinál ebben az ügyben ez a kormány. Jelenleg is összességében kisebbségben vannak a szavazói. Ha ebből olyan nyugdíj szabályozást hoz ki, ami komoly hátrányokkal jár a gyermektelen vagy 1 gyermekes nyugdíjasok számára, akkor az a párt, vagy pártszövetség, ami ennek az eltörlését teszi a programja fő elemévé, kb. fél és egymillió közti plusz szavazatra számíthat. :-)
fátum 2019.03.13 20:08:04
@Sir Galahad: Azért írtam csak annyit, amennyit. A legfontosabb téma az, ami a létedet veszélyezteti. Onnantól a többi háttérbe szorul.
Alapból gyűlölöm a hétfőket. A mai napot pedig kifejezetten gyűlölöm. Meghalt gyermekkorom meghatározó alakja, Keith Flint. Nincsenek szavak...
fátum 2019.03.05 13:06:18
@Killary Fucking Clingon: Elhagyta a felesége. Szerelmi bánat. Hétköznapi történet. RIP
Labancz Anna él. Feltehetőleg. Hisz alig múlt hatvan. Az Arcanum 15 rendszerváltás előtti, Labancz Annára adott találatából 12 rá vonatkozik. Rá, aki levelezőtársat keresett az Ifjúsági Magazinban, majd válogatott műrepülőként tűnt fel a Repülés és más lapok hasábjain.…..
fátum 2019.02.27 17:42:42
@Gazz: "beledöfött tőrrel vagy hegyes késsel," ez alapján nyilvánvaló, hogy nincs meg.
fátum 2019.02.27 17:48:00
@nemecsekerno_007: A leírás alapján nekem úgy tűnik, hogy nem volt meg a gyilkos fegyver, sem más DNS-t tartalmazó bizonyíték. DNS mintákat meg 1970-ben még nem rögzítettek, mivel ezt a módszert jóval később találták fel.
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
fátum 2019.02.22 18:51:14
@lenörd hofstadter: Én rendszeresen tekergettem, és mások is, akiket ismertem. Pl. azért, mert a kazetta másik oldalán még nem volt semmi. Bizony, bizony bármily furcsa előfordult ilyen. De akkor is, ha én speciel éppen nem azt az oldalát akartam hallgatni, aminek az elején volt, pl. azért mert a B oldalra vettem fel egy új lemezt, az A oldalt meg már sokszor hallottam.
Most lendüljünk túl az adekvát, "hogy állunk a minekkel?"-kérdésen, és fókuszáljuk agyunk sugarát arra a tényre, hogy a közepesen ismeretlen HN Entertainment oldal infói szerint két, az Alien-univerzumban játszódó sorozat előkészítése folyik éppen...
Nem mindenkinek tetszett az ötletes eljegyzés: a légitársaság a romantika helyett az utasok biztonsága miatt aggódott...
fátum 2018.12.03 20:56:06
@tamask: Mert nyilván ő kérte meg a barátját, hogy ezt csinálja, nem? Olyasmiért rúgták ki, amiről nem tehetett, nem az ő ötlete volt.
A Csongrád megyei kiskirályt találta el a szegedi polgármesterre kilőtt golyó...
fátum 2018.11.26 17:55:40
@nemecsekerno_007: Részedről ez pedig nagyképű semmitmondás volt. Esetleg nézz utána, hogy előtte a fideszes bartha idején mi volt.
fátum 2018.11.26 17:57:19
@paraszthajszal: Ki nem szarja le az origót? A délmagyarral együtt mehetnek a kukába, mióta kormányszócsővé váltak.
fátum 2018.12.03 19:01:35
@paraszthajszal: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Fölösleges azzal fáradnod, hogy újabb hazugsággyárat idézz.