Regisztráció Blogot indítok
Adatok
5valve

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
Vonatrablás, robbantás, gépeltérítés, túszejtés, forradalom, diktatúra. Mára ezt dobta a gép. Nézzétek! 1980. 20 dolláros bankjegyeket mutatnak be a sajtónak, miután a sorozatszámuk ellenőrzése kimutatta, hogy azok megegyeznek a gépeltérítő D. B. Cooper által elrabolt bankjegyekkel. A pénzt egy…..
(A BEJEGYZÉS VÉGÉN OLVASHATÓ EGY ÚJABB KUTATÁSI EREDMÉNY!) Oscar Wilde és Eulenburg herceg Európát megrázó homoszexuális perei után végre egy itthoni perrel izgathatta magát a magyarországi homofób közvélemény. Ez ráadásul igazi bűntényekről is szólt, nem csak a kriminalizált "természet elleni…..
80-as években készült használatitárgyakat vizsgáltunk meg. Vajon melyiket érdemes eladni és melyikkel kell még várni? Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán   A rendszerváltás előtt használt tárgyakat alapvetően két halmazba lehet sorolni. Az elsőbe olyanok kerülnek, melyek az emberek döntő többségében…..
  Ahogy ébredezett, érezte hogy arcát finom kéz simítja végig. Az álombéli grundról hirtelen a harmadik emeleti lakásba teleportált. Egyenesen az ágyába. A kéznek finom szappanillata volt. Anya... - Laci, Lacikám... Ha akarsz jönni, akkor most kell felkelned! - jutottak el a szavak a tudatáig.  …..
Többen is nehezményeztétek az utóbbi időben, hogy túl sok a háborús fotó a válogatásokban. Nos a mai képsorban egyetlenegy sincsen, bár a vége kissé szomorúra sikerült, de ilyen az élet is. Júliusban és augusztusban most nem lesz Napi érdekes, nekem ez a nyári szünet (fotókat is kell gyűjtenem), de…..
5valve 2022.07.01 18:13:41
@geegee: Kis koromban egész ügyesen mentem gólya lábbal igaz az más volt nem volt olyan magas és húzni kellett a szárát felfelé kézzel így bármikor le tudtam ugrani róla. Viszont a kéz foglalt volt :) Most is letrarol nyirom a sövényt alu 2m magas lepkedni nem tudok vele. Főleg homokos gazos talajon. A gólyalábas sövény nyiros projektet megfontolásra vissza küldtem magamnak de még nem került le a napirendről. :)
A Krasznaja Moszkva kölni olyan borzalmas volt, hogy a Kádár-korban a nők már előre rettegtek a húsvéti locsolkodástól...
1884. I. Vilmos császár a Reichstag alapkőletételén, Berlinben..
5valve 2022.04.10 13:54:33
@fareszjó: Köszönöm az utánajárást így már elképzelhető...
Egy év után újra azt MTI Archívumának fotóiból készítettem a Napi érdekes válogatást! Az 1945-1990 közötti időszakból hoztam érdekes, ritkán látott képeket, mindjárt két tucatot! 1982. Kőszeg Ferenc tanár és szamizdat-szerkesztő, személyi követői elől fut Budapesten. A négy felvételből álló…..
5valve 2022.02.20 20:35:42
@jamboox: Köszönöm nem tudtam, hogy rajongók vagy rendőrök követik. De még az sem világos mi az a szamizdat és a Demszki Gábor az a Demszki Gábor? Sajtófotós volt régen vagy mit keresett ott?
5valve 2022.02.22 08:47:10
@szánmonoxid: Köszönöm az információkat hasznos volt. Viszont komák szerintem nem vagyunk nekem nagyon úgy tűnik, hogy te a hitvány oldalhoz tartozol.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Ebben az éveben is aktívak voltunk a Facebookon. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb képekből válogattam. Soson indián figyeli az újonnan megépült…..
Ennyi pénzben úszkálunk minden nyáron a tóban, és egy ’45-ös elmélet szerint komoly szereplők lehetnénk a világpiacon is...
Bár Amerikában ölre mentek az emberek a káposztababákért, nálunk ma is post-Buci Baba tüneteket okoz a rettentő másolat...
A magyarországi gyáripar egyik úttörője, a gőzgépgyártás első hazai nagymestere a sorozatunkban szereplő többi úttörővel ellentétben magyar néven ismert: Láng László. Pedig csak káromkodni tudott igazán jól magyarul. Ladislaus Langként érkezett Pestre a kiegyezés évében, a Gründerzeit kezdetén.…..
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
Talán nem gondoltátok volna, hogy az '56-os forradalom hatásai Észak-Koreáig és Dél-Koreáig is elértek. Ebben az időben Magyarország baráti kapcsolatban állt a kommunista Észak-Koreával, és kb. 1000 észak-koreai diák tanult nálunk, közülük többen részt vettek a budapesti utcai…..
1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt? Adásunkban bemutatjuk a…..
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig...
5valve 2021.10.15 16:46:00
Egy új korszakot indított el 1957. október 4-én a szovjet Szputnyik 1 műhold. Összegyűjtöttünk róla néhány meglepő tényt. 1957 október 4-én a szovjetek komoly mélyütést vittek be hidegháborús ellenfelüknek, az Egyesült Államoknak. Ekkor bocsátották fel a Szputnyik 1 műholdat, mellyel egyszerre…..
1953. Cairo Mary, egy kaliforniai bár kidobója éppen "kikísér" egy vendéget..
Az elmúlt időszakban Afganisztán a nemzetközi figyelem középpontjába került. Az amerikai katonák kivonulása után újra a tálibok vették át a hatalmat. Az aggasztó események késztettek minket arra, hogy áttekintsük, hogy mik is történtek az elmúlt 40 évben az országban, kik és hogyan próbáltak meg…..
A gyógyszeripar alighanem az egyetlen ágazata a magyar gazdaságnak, melynek régi nagy cégei ma is nagyok és virágoznak. Az Egis, a Sanofiba betagolódott Chinoin és a magyar gyógyszeripar első életképes gyára, a Richter Gedeon Nyrt. A Kalmopyrin több mint száz éve, a Cavinton lassan fél évszázada…..