Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uluk4i

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
uluk4i 2024.02.06 13:00:39
@¿Qué tapas hay?: nekem is ez volt az első gondolatom - az idő nem stimmel. A robbanás utáni 3. napon még bőven égett a grafit a reaktor belsejében, ezért is szórták a bóros homokot. Ha a képen a 4. reaktor épülete látható, akkor május elejéig kellene a képen füstnek lenni.
Sokan gondolják Magyarországon, hogy a magas üzemanyagárakat nagyrészt a rárakódó hatalmas adóterhek okozzák. Ez nemzetközi összehasonlításban jelenleg nem így van – bár a hírek szerint jövőre komoly adóemelés várható. Uniós körkép a leggyakoribb üzemanyag árának adótartalmáról, és persze az…..
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
uluk4i 2023.06.05 15:16:47
@Namely: távol álljon tőlem a jogászkodás, de a genfi egyezmények alapján hadifogoly státuszt kellett volna adni neki, még akkor is, ha egyenruha nélkül támadtak a németekre. Lényegében azokat a civileket, „akik az ellenség közeledtével spontán fegyvert ragadnak, hogy ellenálljanak a megszálló erőknek, anélkül, hogy lett volna idejük rendes csapattá formálódni", ugyanolyan bánásmód illet, mint a görög fegyveres erők tagjait.
És még ha nincs is igazam, a tömeges lelövetést tényleg nem nagyon lehet mivel védeni...
1908 körül. Tuszi harcosok magasugró rituáléja, Német Kelet-Afrikában, a mai Ruanda területén..
uluk4i 2023.01.09 15:45:43
@Lobo Marunga: nagyon gyanús hogy beállított kép, mert így ennek a jelenetnek nincs értelme. Ha gyalogsági aknákat keresnek, akkor arra a tankkal - harckocsival simán rá lehet hajtani és eldurrantani.
Ha viszont harckocsi vagy egyéb jármű elleni aknát gyanítanak, azt a nők súlya nem fogja aktiválni, vagyis simán átsétálnak rajta és utána meg felrobbantja a tankot.
1940. Átlátszó Pontiac, a "Ghost Car" a New York-i világkiállításon..
uluk4i 2022.09.20 15:19:14
@starace: elképzelhető, hogy akkor még "csak" őrnagy volt - a rangjelzés ugyanilyen formájú de ezüst helyett arany. Annál is inkább, mert mint alezredes szerelt le, pár évvel a fenti kép készülte után.
A háztípus, ami tervek helyett szájhagyomány alapján épült és amit nem is a Kádár-korban találtak fel.  Forrás: Hungaricana - Budapest Főváros Levéltára - HU_BFL_XV_19_c_11_2642..
uluk4i 2022.02.08 19:37:57
@Mérnork: a mi környékünk (Dél-Alföld) is tele van ilyen házakkal. Kívülről nem nagy durranás, de belül teljesen jól el lehet férni egy 4 fős családnak. Hungarikum, na...
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
uluk4i 2022.01.11 16:05:13
@bioLarzen: kevesen tudják, de a gyilkossági per után (ahol felmentették) lefolytattak egy polgári peres eljárást, ahol OJ-t bűnösnek találták és kártérítést kellett fizetnie. Abban a perben ugyanis alacsonyabb volt a bizonyítási küszöb. ld. en.wikipedia.org/wiki/O._J._Simpson_murder_case#Civil_trial
uluk4i 2022.01.11 16:06:22
@Alick: arról nem is beszélve, hogy világos látszólag csak 2-t lépett, de fekete már 3-at. Persze meztelen nővel sakkozva én se tudnék erre koncentrálni
uluk4i 2022.01.11 17:55:21
@Vaszilics Fedor Emánuel: csak egy picit értek ehhez, de a büntetőeljárásban a 12 tagú esküdtszéknek kell (egyhangúlag) bűnösnek találni valakit. A polgári peres eljárásban vagy 6 vagy 12 esküdt van, akit közül 5-nek vagy 10-nek kell egyetérteni (többségi).
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
uluk4i 2021.10.27 11:44:37
@nyelv-ész: az Amphicar az 50-es években tervezet 60-as évekbeli autó, amiken a zsírzópontok használata teljesen megszokott volt. Nem a vízbemenés miatt kellett zsírozni, ez a rendes karbantartás része volt szinten minden korabeli autón.
uluk4i 2021.10.27 11:46:04
@gigabursch: szerencsém volt, semmit nem értettem belőle, mert angolul akkor még csak annyit tudtam hogy SEEK AND DESTROY...
uluk4i 2021.10.27 13:40:38
@gigabursch: hehe, tipikus amerikai rocksztár paraszt. Axl Rose sem volt különb, ahogy emlékszem. És szerintem a közönség magyar részének kb. 90% nem tudta, hogy miról beszél, csak automatikusan nyomták a "yeah"-t, amikor hallottam valamit.
Sziiiiik aaaaand disztrooooooy....
1910 körül. Rákhalász gyerekeivel és zsákmányával. Manaia, Waikato, Új-Zéland..
uluk4i 2021.09.20 15:39:49
@queenagi: @MittuDomain: Edisonról szól a (valszeg) városi legenda, miszerint amikor egy találmányán dolgozott, úgy próbálta a tudatalattiját bevonni a problémamegoldásba, hogy délután szunyókálni ment. Szó szerint azért, hogy hátha megálmodja a megoldást. És hogy el ne feledje, amit álmodott - mindig a fotel karfárjára készített egy fémgolyót, amit ha lever, nagy zajt csapott a padlón elhelyezett fémtálon.
Szóval lehet, hogy a képen éppen a villanykörtét találja fel...ha csak fel nem ébresztik túl hamar :)
Lépésről-lépésre halad az önvezető autós technológia fejlesztése. A sofőr beavatkozása nélkül, önállóan működő járművek koncepciójától egyelőre sokan inkább távol tartanák magukat. A következő összeállításban áttekintjük az önvezető autókkal kapcsolatos aktuális kihívásokat. 8. Törvényi és jogi…..
uluk4i 2021.06.17 11:37:59
@mіdnight coder: próbáld meg ezt az erkölcsi dilemmát amerikai szemmel értelmezni. ha egy ilyen baleset történik, akkor vagy a nagymama, vagy az óvodások rokonai perlik a gyártót és a sofőrt. És ekkor el kell tudniuk magyarázni, hogy milyen szempontok alapján dönti el egy autó, hogy kit gázol halálra.

Más kérdés, hogy én életemben nem fogok olyan önvezető autóba beülni, ahol nem az a legelső (és egyetlen) szempont, hogy a bent ülők életét menti a járgány. Tőle sétálhat a zebrán a Kalkuttai Szent Teréz is, de én nem akarok miatta egy oszlopnak csapódva szörnyet halni.
uluk4i 2021.06.17 11:58:35
@GyMasa: sajnos nem kamu, egy ügyvéd-jogász ismerősömön keresztül tudom, hogy ilyen témákról megy a vita a döntéshozók-jogalkotók körében. És ezért beszélünk még mindig arról, hogy a törvényi és jogalkotási háttér le van maradva. Egyébként, elnézve a technica fejlettségét, nincs is annyira lemaradva...de ez más kérdés.
Itt az ideje egy újabb tematikus Napi érdekesnek! Csak Magyarország, 45 év érdekesebbnél érdekesebb fotókon az MTI Archívumából. 1947. október 5. Fiatal fiú fekszik lekötözve egy kanapén, egy emberrablást imitáló rendőrségi bemutatón. Magyar Fotó: Kovács Géza..
uluk4i 2021.02.23 09:37:00
@gigabursch: homokdombok persze vannak, de az utakat általában nem arra vezették. Rengeteget bringáztam arra, és emelkedőre nem nagyon emlékszem. Az első komolyabb domb akkor jött, amikor Dunaföldvárnál átmentem a Dunántúlra :)
uluk4i 2021.02.23 09:38:40
@Aureliano Buendía: halihó, megnéztem, de Izsákról és vidékéről van szó, laposabb és csettegővel talán nem is lehetett felmenni ilyen nagy útra, mint az 55-ös :)
Mercim a lábam Úton vagyok. Egy 15 000 kilométeres európai körút első napján. Lassan 12 órája vezetek. Végre. 10 hónappal a „szigorúan vad” ötlet születése után, szervezés, csapatmunka, áldozatok eredményeképp itt vagyok az Alpokban, magasabban már, mint a Kékes, egy osztrák kis faluban,…..
Ez egy igazi 2in1 fogás. Ugyanis ehetjük önállóan és készíthetünk belőle mennyei kencét, mártogatóst. Az alapja a padlizsán, de különféle paprikák hozzáadásával, fokhagymával, hagymával megbolondítva és tandoori fűszerkeverékkel a mennyekbe emelve igazi csúcsélményt érhetünk el. Pár perc alatt…..
Eredetileg ezt egy élőblognak szántam, de egyrészt tényleg kimerítő a 8 óra vezetés (súlyosbítva a párizsi körgyűrű közlekedési kultúrájával) másrészt úgy felxxták az agyam mint régen nem, legyen ez egy élőhalott blog. Szóval ma reggel óta a Párizsi Autó-világkiállítás folyosóit jártam, (nem…..
uluk4i 2018.10.08 13:05:37
@tökmind1niknév: emlékszem erre a parkolásra, a baj ott volt, hogy a másik oldalon volt egy elég tömör betonoszlop kb. 2 cm-re, illetve tök egyenesen se lehetett kitolatni, mert nem volt elég hely a csilivili zsigulinak :) mindenesetre nem maradt ott az autó, megoldottuk, csak elsőre volt szokatlan a helyzet...
Júliusban elzarándokoltam a nemrég felavatott Schumacher-gyűjteményhez, amely a kölni Motorworld nagycsarnokában kapott helyet. Lassan öt év telt el az óta, hogy a minden létező rekordot megdöntő (és a legfontosabbakat továbbra is magának tudó) legenda visszavonult, és csak kicsit kevesebb időt telt…..
Nem, nem a plafonra. Még akkor sem, ha már meguntad, hogy mindig ezt eszel reggelire. Néhány kis trükkel igazi íz-orgiát varázsolhatsz a zabpehelyből, és alig várod, hogy nekiláss...
Szerdán nyitotta meg kapuit a Techno Classica az esseni vásárvárosban (bővebb infók a hivatalos oldalon). A kiállítás a világ egyik legnagyobb oldtimer-rendezvénye, de ez önmagában nem jelent sokat, vagy egy fél tucat rendezvény hirdette már a legnagyobbnak magát. Véleményem szerint az igazi…..
uluk4i 2018.03.23 08:15:49
@Ződ2000: hát majd pár nap múlva kiderül, hogy mennyire jött be a szöszölés a dajcsoknak. Biztos hitelesebb így a projekt, de a hülye is láthatja, hogy rommá lett restaurálva a Ponton - ezen nem sok mindent van dokumentálni. Viszont ha meglátja milyen körülmények között készült...mert valljuk be a német nem látja, hogy mennyire szakember az eger környéki lakatos, csak azt, hogy milyen műhelyben dolgozik. Szóval...you know...we'll see...
uluk4i 2018.03.23 08:17:24
@Ződ2000: Tény, hogy a Coys ide inkább csak szokványos darabokat hozott...lehet egyébként, hogy árverések tekintetében nem annyira kiemelt az esseni vásár, mint mondjuk a párizsi. Érdemes lenne egyszer interjúra elhívni valamelyik aukciósház nagyemberét :)
Lassan a mozikba ér az év legjobban várt tudományos fantasztikus filmje (vagy más értelmezés szerint űr kalandfilmje) az Utolsó Jedik. Bár a legutóbbi résszel nem vagyok teljesen elégedett, álljon itt most egy válogatás a filmtörténelem legjobb űrcsatáiról. Hogy ne legyen annyira könnyű a 10…..
uluk4i 2017.12.15 15:58:20
@steery: Szívemből szólsz. Bár szerintem Ender utolsó vizsgája elég jól sikerült - már majdnem hihető, hogy így folyna le egy konfliktus az űrben. Az összes többi, beleértve a Hoth bolygón vívott ütközetet, egy rakás sz*r. :)
uluk4i 2017.12.15 16:00:15
@eßemfaßom még áll: hát igen, csak hogy a mozivásznon nem mutatna sehogy, ha a csatahajókat szétszórnák az űrben és százezer km-ekről lődöznék egymást. De csak így van értelme annak is, hogy egy tolóhajó szépen egymáshoz passzíroz két csillagrombolót...
Terveim szerint ez egy folyamatosan frissülő poszt lesz, a régebbi gondolatokhoz görgetni kell egy picit :)   11. Amit ne hagyjon ki, aki kilátogat: A Mercedes stand megtekintése kötelező program, úgy ahogy van, mert gyönyörű, tele van interaktív dolgokkal, újdonságokkal és sok izgalmas…..
Szánkódomb az Alföldre? 11 kilátó egy félreeső faluban? Fejjel lefelé megépített tájház? Shrek-tanya, csak mert állítólag az ogre magyar szó? Ezek a fejlesztések mind megvalósultak Magyarországon, méghozzá az uniós pályázatok döntéshozóinak jóváhagyásával, döntően az európai adófizetők pénzéből.…..
A Louwman Museumot az óta szeretném felkeresni, amióta tiszteletüket tették a brüsszeli Interclassics kiállításon egy felettébb vicces mikroautó-gyűjteménnyel. A múzeum azonban ennél sokkal komolyabb készlettel bír, sok tekintetben a világ egyik legkomolyabb gyűjteménye, a honlap szerint 1910 előtti…..
A Mercedes Benz 300SL-ért több, mint egymillió eurót fizettek a Bonham’s belgumi árverésén. Éppenséggel meg tudjuk érteni, mert gyönyörű autóról van szó...
uluk4i 2017.05.31 17:18:18
@Ződ2000: manapság már a hype miatt nem lehett 1 millió alatti áron 300SL-t találni - legyen akármilyen lepukkant állapotban, százszor felújítva, tökmindegy, a népek viszik, mint a cukrot. Hiába, nincs sok belőle, szépen is néz ki, iszonyat presztízse van...
uluk4i 2017.05.31 17:23:24
@Ződ2000: mindenesetre annak az arcnak adok igazat, aki nem is olyan régen írta, hogy most már el kell vonatkoztatni a hagyományos autópiaci bölcsességektől és a műtárgypiac szemszögéből nézni ezeket az aukciókat - vagyis mennyire eredeti v. ritkaság az adott darab, mekkora presztízse van és leginkább, mennyire várható, hogy a belefeccölt lóvé megértül, vagyis a jövőben többért lehet eladni. Különösen ezeknél a Merciknél, az utóbbira igen nagy esély van, ezért is szoktak elkelni...