Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamisivan

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Népszabadság ma a harmadik oldalon kérte számon, hogy a Magyar Televízió mégis miért nem tudósított a Táncsics Alapítvány díjátadójáról, és azért zárójelek közé préselve megjegyezték, hogy a Táncsics Alapítvány egyébként az MSZP pártalapítványa. Bezzeg tavaly, meg…..
adamisivan 2009.12.09 01:25:59
@873ujr3rk: Téves a következtetésed.
Azok keltenek bennem hányingert, akik azelőtt kussoltak, mint szar a fűben, esetleg, mint funkcik, majd miután kidugták a fejüket, és rájöttek, hogy nem lőtték szét, nem lett statárium, kurva nagyhangú, lánglelkű forradalmárokká lettek. És esetleg olyat sem csináltak 89 előtt, amit pedig lehetett volna (pölö) templomba járni, 89-után, meg külön vasárnapi templombajáró öltönyt varrattak. Akik csak éltek előtte is meg utána is, azokkal semmi bajom. És ebben azolvasatban, sokkal elfogadhatóbb az, aki megmaradt baloldalinak, netán MSZP-s lett, ha egyszer előtte is ilyen érzelmű volt, mint az, aki komcsiból lett népnemzeti. Tehát, pölö, gyomorforgató a Fidesz prominensek története, a teljesség igénye nélkül::
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Győző - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Bónusz:
Kerényi Imre - MSZMP tag
Schmidt Pál - MOB elnök 80-as évek. Kicsit sem bizalmi állás.
Szita Károly - III/II. Elég?
Tehát. Ezek a rókacslogató dolgok. Illetve, hogy ennek a bagázsnak van pofája kommunistázni. Sztem egy aktívan kommunistázó pártban 1 komcsi is sok, de ennyi???? Ez a jobboldalon miért nem bizonytalanít el csak egy manósipkányit bárkit? Csak egy icicpicit?
Személyes történet is kell? Van, bőven.
Bátyám tanár a Műegyetemen. a helyi kisztitkárt ők vigysztalták, hogy ne aggódjon, nem lesz semmi, nem lesz statárium, merthogy mi lesz ővela a KISZ-essel, ha jön a váltás? Maga alá vizelt, majdnem. Aztán, mikor rájött, h nem történik semmi, mit történt? Beállt főnépnemzetinek először az MDF-ba, majd a MIÉP-be.
Értesz már 873ujr3rk?
Ezeke az opportunista köpönyegforgatók egy dolog. De az a sokmillió hülye, aki kritikátlanul e párt és Vezére mögé áll, az a szomorú.
Kicsit mindenkinek kicsit óvatosan, józanul kétkedve kellene itt lépkedni, mer itt semmi se blekendvaájt. (Nem kell a duma, igazi Gyurcsányozás sose ment.) Azt a keveset is csak szánva néztem. A régi garnitúrában nincsenek tiszta emberek, eszmék. De az ekkorát forduló gerinctelen emlősöknél, esküszöm, még a megmaradt emeszpések is kevésbé gusztustalanok. Résen kell lenni.
Itt ma mindenkinek kiábrándultnak kellene lenni, mert hiteles képviselete senkinek nincs. Kéne lenni egy 15%-os Fidesznek, egy 15%-os MSZP-nek, 70% egyikbaromraseszavazoknak.
adamisivan 2009.12.09 15:38:35
@Roa:
Hogyhogy mi van? Te jó isten?
Ez az alapkédés, amit egy hülye újságíró sem szegesz a jobboldalnak!
A vaskos kommunistázás 90-óta tart, tetőfokára pedig 2002-ben hágott talán, és röhej, hogy még mindig muníció tud lenni.
Az legfeljebb a hithű jobboldaliak fejében áll meg, hogy a "A kommunistázás meg már rég nem annak szól, hogy ki mit csinált 90 előtt, hanem csupán a baloldal gyűjtőfogalma" (És a Tiedben is?
Mi a fidesz, Purgatórium megtérni vágyó kommunistáknak? MInt a katolikus egyház a bűnösöknek? Ez vicc.
Az is TETT, sőt a legsúlyosabbak közül való, hogy valaki mindannak az ellenkezőjét vallja, tegye amit néhány, olykor 1 1 azaz 1 évvel azelőtt tett, mondott. Namost ezekre a fszikra Te mit bíznál rá? Ezekre a hitelesség szobraira? Elhiszed, hogy eztán ezek aztán már csaka Te szent érdekeid szerint fognak cslekedni?
Kommunista és népnemzeti közt sztem sincs valódi különbség -ebben igazad van-, hisz sok esetben, épp a leírtak sezrint egyikből lett a másik. De, könyörgöm, a Fidezsbő ultraliberálisból lett 3 év alatt kicsit, majd óriási népnemzeti, felkarolva KDNP-t. (kokárdázás, körmenetek, szent jobb, koronaúsztatás, smaci az egyházakkal, stb, stb) Most akkor? Kimondtad, hogy a Fidesz kommunista? (Egyébként nem kis részben az.) Tudod, ekkora pálfordulások gyanúsan férhetnek bele egy életbe.
És még valami.
"Amíg az MSZP vezető politikusaiban (meg a nem vezetőkben is) és a szavazótáboruk nagy részében benne vannak a pártállami reflexek, addig lesz kommunistázás." Tudod, nem nevezném magam épp MSZP szimpatizánsnak. 89-ben tüntettem Bős-Nagymaros ellen, stb. Bennem aztán nem él semmiféle kádári reflex, 19 éves voltam akkor. Én Antallékig kokárdában síeltem Ausztriában. És épp ez a magyarkodó, nemzetieskedő bagázs, folytatva Fidesszel dugatta el valem a kokárdát, hogy azóta se veszem fel. Merén sose voltam elég jó magyar, hazafi, stb. Tudod, a Fidesz történelmi bűne, hogy én egyszer is az MSZP-re "kellett", h szavazzak. A ketem majd leszáradt, apukám.
2006-ban győztek kommunisták a kommunistázó kommunisták felett.
És mégvalami. A Fidesz 4 év alatt akarta megcsinálni azt amit a komcsik 40 alatt. Szép sikereket értek el. Sztem most 8 év Fidesz, és bhozzák őket.
adamisivan 2009.12.09 16:04:19
@Scaramella va alla guerra:
Köszönöm a kultúrált kommentedet.
DE. Olvass bele Roának és másoknak adott válaszomba, sokmindenre válszt találsz felvetéseid közül.
ad1) A hatalom, legyen az bármilyen is (politikai, gazdasági) átmentése csak az akkori összes párt asszisztanciájával mehetett végbe. Ez volt a DÍL. ("Tetszettek volna forradalmat csinálni"-Antall egyetlen jó idézete)
ad2) Mint írtam, a 800-ezres párttagság fele ment az MDF-be, Fideszbe, FKGP-be. Szerinted ott ezek egszeriben jófiúk lettek, felszámolták kapcsolati tőkéjüket, és hamut szórtak a fejükre?
ad3) A Fidesz betöltvén az MDF nyomán maradt "piaci rést" nagyon erőteljes építkezésbe kezdett. Gykorlatilag ekezdte kiéíten gazdasági birodalmát is, csak erre nem volt 40 évük.
ad4) Melyik Fidesz vezető érte el komoly munkával pozícióját (nézd a listát)? Még a 90-ben fiatalabbak is a pártállamban alapoztak!
ad4) Tehát az egyik oldalon a farizeus, köpönyegforgató, múltjukat letagadó komenisták aállnak, a másikon meg a komenisták.
ad5) Minden mértékadó tanulmány 2001-re teszi a negatív trendfordulót. Tehát a gödröt ugyan az MSZP mélyítette, de ásni a munkagépekkel a Fidesz vonult fel, és kezdte meg az ásást. Ráadásul az ellenzékből Fidesz szavazta mega az azóta eredendő bűnként számontartott 100-napos programot. Mondván: "Ami az embereknek jóa, azt megszavazzuk" -Orbaán Viktor. 2002-ben 9% felett volt az államhátartsi hiány. És ebben még csak kisebb mértékben volt benne Megyó. Halottál bárkit is hőbörögni a Fideszből, mint 2006-ban a 10%-ra?

Tudod, azokról akik ezeket elfelejtik, mondván rég volt, és különbenis az MSZP, mindig eszembe jut, mikor bemutatják a szegény német családokat, akiket lebobáztak, és szidják az angolokat, mega hős honvédő német katonákat. Persze, ha elfelejtjük a háború elejét, hogy ki a fasz is rohanta le Lengyelországot, még fel is háborodok a rohadt szövetségeseken, és megsajnálom a német katonákat, hogy szegényeket, miközben Sztálingrádban(!) védték Németországot, szarrá lőtték.

A teljes képet nézd, úgy ítélj! Nem olyan hosszú idő ez!
Az 1990 utáni magyar politikatörténetben eddig nem tapasztalt, szokatlan választás előtt állunk. Nem valami hungarikumról van persze szó, hiszen a világban számos példát láttunk már olyan parlamenti- vagy elnökválasztásra, ahol a főhatalom tekintetében a papírforma uralkodott.…..
adamisivan 2009.11.03 17:31:32
Hát@Karcolt lendület: Hát, apám, kurva nagy csávó vagy, hogy a listából össze bírtál vakarni egy szem kórháztörvényt. NEM HAJTOTTAK VÉGRE ÁTFOGÓ REFORMOKAT ígéretük ellenére. Senki sem, de ŐK sem. Mondjuk 2005-ben ugyanúgy adóztál, mint 99-ben bvagy 96-ban fillérre. Most megvilágosodtak.
Mi a faszt véditek ilyen kritikátlanul annyira ezt a pártot?! Ez az egyetlen kérdésem. Én szégyellem magam a szcik és a szadesz nevében is. De nektek is lenne okotok rá. Ennyi. A józan kétkedés mindennek a motorja, minden rossz megállítója. Hát ennyit kérek Tőletek. Kicsit nagyobb látószöget, kicsit jobb memóriát és egy kicsit több kételkedést. Hol védtem én itt egyszer is az ""én oldalamat"" mint egy anyatigris? Hol? Pedig úgy beszéltek, mintha ezt tettem volna. Figyeljetek már a mondókára is, ne csak a vélt oldalra!
adamisivan 2009.11.03 17:40:52
@István a.k.a. István: Ja, ennyire bénán naivan ne védd már az akkori Fideszt! Mellesleg, amikor itt a buksijukat símogatod, még liberálisabbak voltak az SZDSZ-nél. Ha valaki annyire hülye, hogy nem tud megkülönböztetni egy szabadrablást a privatizációtól, az ne menjen politikusnak. Mer szájuk az egyébként volt, nem kicsi, Csuhásozni, hazaárulózni már volt eszük, csak még gondolkodni nem? (nekem egyébként ekkor még nagyon szimpatikusak voltak, bírtam hogy lehazaárulózták a kormányt, meg a hülye papokat elküldték a francba.) Akkoriban kis híja volt, hogy nem rájuk, hanem az szdsz-re szavaztam. 4 évre rá megnépnemzetisedtek. Nyilván nem politikai számításból, a piaci rés betömése érdekében, ami antallék után támadt, hanem mert télleg megtértek! Röhej! Édes vagy, ahogy ilyen naivan hülyének nézed őket az ő védelmükben. Sztem kikérnék maguknak. :)
adamisivan 2009.11.03 17:18:18
@István a.k.a. István: Te valamit nagyon félre értesz.
Demszkyt magam húznám fel a Turulra a Szabadság hídon. Mert eleve olyan tendert írtak ki, hogy magyar cég labdába se rúghatott. Viszont az is igaz, hogy addigra már nem nagyon volt honnan buszt meg villamost rendelni, mert itthon már csak vegetáltak ezek a cégek. És én a privatázció elkúrását és annak eredményét az antalli örökség részének tartom, az akkor MDF nagy bűnének. Mindösze annyit mondodk, hogy a ma a nemzeti vagyon sorsára oly finnyássá vált Fidesz nem nagyon virnyákolt abban az időben, nem hallatta a hangját, h Józsikám és elvtársak, ez így nem lesz fasza.
Azt kérdezni, miért nem történt semmi azzal a szellemi tőkével, ami a tudással a fejiben hazament füvet nyírni, nyugdíjba ment, meghalt, átment az Audiba meg más multikhoz szellemi rabszolgának ahhoz képest, amit csinált, meg oltári baromság. Ahhoz újra kéne építeni azokat a gyárakat, szellemi műhelyeket. Az állam építsen új gyárakat? A kérdés az, miért kellett őket szétverni, és az embereket szélnek ereszteni. Amikor én végeztem a Műegyetemen, 95-ben nem volt fejlesztő-, tervezőmérnöki állás, mert nem voltak tervező fejlesztőirodák többé. Lehetett menni gyártómérnöknek, mert a multik csak gyártást hoztak. Mostanában kezd újra beszivárogni a fejlesztés. Amit 5 év szétrombolni, minimum 50 újjáépíteni. Bárkinek.
És én azt állítom, hogy mindent, ingatlant, termelőeszközöket, szellemi tőkét elkótyavetyéltünk. A Ganz helyén, ami az Orczy tértől a Népligetig tart, ma kínai piac van és a jelenlegi Ganz holding semmi mást nem csinál, mint az üres ingatlanokat kezeli, és adja bérbe. Régen a Népligetben próbavágányokon álltak kint a szállításra váró sínes motorvonatok a világ minden tájára. Én még láttam őket. A figyeltél volna, nem azt mondtam, hogy ezt a Fidesz kúrta el. Annyit, hogy nem pofázott ellene - mint ahogy senki sem. A szellemi tőke nem Urban legend, 14 éve mérnök vagyok, most már rendes tervező fejlesztő, és elég jól ismerem belülről ezt a világot, mert nem olyan nagy. Óhatatlanul összefut az ember Rábásokkal, ex Ikarusosokkal, stb. Bájdövéj, a NABI pölö Ikarus tudásbázison épít buszokat az USA-ba. A Ganznak meg több, mind a mai napig használt világszabadalma van. Pölö, a kéregöntés, ahogy mind a mai napig készülnek a kerekek.
És, ha megnézitek Franciaországban Rönó busz van. Németországban, Merci meg MAN. Svédországban meg Scania. Azért mert ezek a legjobbak a világon? Nem. Azért, mert az említett országok kölekedési vállalatainek kifizetődővé teszik, hogy saját terméket vegyen. Ílyesmikkel lehet pölö honi ipart építeni, honi GDP-teremteni. És az a mindenkori kormányok bűne egész 90-ig vissza, hogy ezügyben nem tett lépéseket. Nektek az időszámítás mér 2002-ben kezdődik? 98-tól is lehetett volna ösztönözni. meg 94-től is, persze.