Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beri Svarc

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos vagyok benne, hogy a mostani írásom a szokásosnál is komolyabb ellentéteket, indulatokat válthat ki, hiszen egy olyan sokszor, sokak által lerágott csontot veszek elő, ami a mai napig valamilyen szinten mindenki életében benne van. Kifejezetten a saját véleményemet fogom most…..
Beri Svarc 2014.10.08 11:52:22
@gigabursch: Tőlem bárki azt csinál, amit akar. Még MLM-ezhet is.
Hogy én mit tartok hitelesnek, az meg egy más tészta.
Minden cigány a maga lovát dícséri.
Én mindenesetre a tukmálást nem szeretem. Ha kimegyek a vásárba, piacra, akkor is elvárom, hogy észlelje a szemkontaktust, hogy lássa: akarok valamit venni; én arról nem akarok vitatkozni, hogy valamit nem akarok megvenni; az én kabátomat hátulról ne huzgálja, hogy valamit rám akar sózni. Óbégatni óbégathat, az belefér a vásári forgatag hangulatába; de a privát szférámba ne tolakodjon be.
Kb. így vagyok az MLM-mel is. A vásári tukmálás sem valósít meg büntetőjogi tényállást, tisztességesnek azért mégse mondanám. S a vásári kikiáltó működésére is hasonlít, meg a reklám hatásmechanizmusára is; de én mégis határozottan különbséget tudok tenni.
No meg ne felejtsük el, hogy ez a cikk (a címe alapján) egy MLM-értékelő írás akart lenni. A szövegben viszont igazából meg sem próbál objektív válaszokat adni a fölmerülő keményebb kérdésekre; hanem csak visszaböffenti a szokvány MLM beetetős dumákat.
Beri Svarc 2014.10.09 07:56:44
@go diamond:
1) akkor lett volna MLM, ha azt ajánlottad volna a cimborának, hogy neki is lehet ingyen úszás lehetősége, ha beszervez még legalább 2 embert; és hogyha az ő további beszervezései után te további ingyenes időszakokat kapnál. Ezek nélkül csupán egy szokványos marketing akció (érdemben nem különbözik a "kettőt vihet, egyet fizet"-től).
Pont erről próbáltunk itt érvelni, hogy a személyes ajánlás egy fontos és szükséges, de nem kizárólagos tulajdonsága az MLM-nek; s hogy nem ez a legnagyobb baj az MLM-mel.
2) ha MLM terméket ajánlasz, és még jutalékot is kapsz, akkor ez miért kérdés?
Beri Svarc 2014.10.18 04:18:01
@sasmadar77: Sőt: az mlm kimondottan a lebeszélésről szól. Az igazi mlm-es nem is árulja el, hogy ő foglalkozna bármilyen termék forgalmazásával. Ha esetleg az ismerőse rákérdez, vagy kibarkochbázza, akkor esetleg elárulja; de azt is csak akkor, ha előtte az ismerős hitelt érdemlően igazolja, hogy a kibarkochbázott terméket ő eddig sokkal drágábban és garantáltan rosszabb minőségben szokta vásárolni.
Ha ezen alapfeltételek nem teljesülnek, akkor az mlm-huszár meg se szólal, tartja magát a hallgatási fogadalmához.
Frivol témának tűnhet, de napi szinten felmerül, és sokaknak komoly gondokat okoz a testszőrzet és a szexuális vonzerő kapcsolata. Az utóbbi években tarolt a szőrtelenítési divat, alig lehetett fazonírozottnál dúsabb szeméremszőrzetet látni pornófilmekben (kivételek persze…..
  A tét Van itt egy tét. A centrális erőtér kiépülése és megszilárdulása szükségképpen olyan kérdések napirendre tűzését is maga után vonja, amelyek megválaszolásához a kétpólusú erőtérben egymással küzdő politikai erőknek nem volt elég bátorsága. A bal- és a…..
Beri Svarc 2014.09.15 21:04:32
@Késes Szent Alia: Ez így éppen pontos értékelés. Ennél több már szószaporítás.
Világszerte óriási üzlet a drog, - egyes becslések szerint éves szinten mintegy  870 milliárd US $-ról van szó.  Jóllehet folyamatosan változnak az erőviszonyok, sőt  hullanak a fejek, - de a mindenkori drog bárók és kartell főnökök elképesztő illegális jövedelmeket…..
Beri Svarc 2014.07.26 23:36:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A legutóbbi parlamenti választáson a választásra jogosultak 28%-a szavazott a fideszre; a megjelent szavazók 45%-a; a gondola.hu szerint a júniusi közvéleménykutatások 35%-ra teszik a fidesz támogatottságát. Egyik arány sem nevezhető többségnek. Hogy ezek ellenére 2/3-os parlamenti többséggel rendelkeznek, az egy más tészta.

Már megbocsáss, de a személyeskedés az egészen más. A személyedet, mint általános alanyt használtam föl egy példázatban; semmiféle negatív dolgot nem kapcsoltam a személyedhez, még jelzőt sem használtam veled kapcsolatban. Személyeskedés tehát kilőve.

Sehol nem írtam olyat, hogy nem fogadom el a többségi döntést; pusztán csak azt hangoztattam, hogy nem értek vele egyet.
Illetve arra próbáltam utalni, hogy a többség egy meglehetősen relatív és illékony fogalom, és még egy valódi többség sem jelenti azt, hogy az a tönnség bármit megtehetne. Vagy legalábbis én jobb szeretnék egy olyan világban élni, ahol a többség nem tesz meg bármit, amit csak úri jókedve diktál.
Beri Svarc 2014.07.26 23:43:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem gyűjtöttem be az összes elhunyt mexikói teljes életrajzát és nem készítettem kimutatásokat a szociális kapcsolataikról; de elég sokat lehetett róla olvasni. Legutóbb pl. arról, hogy egy páros (zs-kategóriás filmbe illő módon) meglépett valamelyik drogkartell pár millányi dollárjával; és erre a bepöccent drogbáró lemészároltatta az összes ugyanolyan vezetéknevűt, meg boldog-boldogtalant, aki bármilyen módon kapcsolatba hozható volt a fickókkal (a kisvárosban, ahonnan származtak).

Meghát elég sok rendőr is meghalt már a drogok elleni háborúban.
Beri Svarc 2014.07.28 07:19:57
@rasztaszív: Nem csak hogy a probléma részei, hanem igazából ez a probléma lényege.
 A soá is elfoglalta méltó helyét történelmünkben legnagyobb nemzeti tragédiáink között, miénk a szégyene, a vesztesége, s a gyásza is - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Koszorús Ferenc posztumusz vezérezredes emléktáblájának koszorúzási ünnepségén…..
Alakor - Fotó:expohungary.com Legalábbis a 2009-es Év belsőépítésze-díj nyertesének, Tardos Tibornak ez a véleménye a megosztó, 2015-ös magyar Expo-pavilonról, az Alakorról. Az Alakor koncepciója Sárkány Sándor (díszlettervező, író, rendező) vezető kreatív tervező…..
Beri Svarc 2014.06.19 20:47:29
@gizmo26: Teszek egy próbát. Bár hozzáteszem, hogy én jobbára még a politikailag elfogult laikusoktól is inkább lesajnáló véleményeket hallottam.
Tehát a problémák az építménnyel:
1) Zavaros, saját rendszerében is inkoherens alapelvek. Tisztázatlan, konfúz alapkoncepcióból ritkán tud jó végeredmény kikerekedni.
2) a formai kiindulópontként használt sámándobbal is több gond van: azon túl, hogy már ~1000 éve nem igazán jellemzi a kulturánkat, nem is specifikusan magyar (hasonló sámándobjai vannak az összes sztyeppei, szibériai népnek). De még ha ezektől eltekintünk, akkor sem hozza még a hamburger formájú hamburgeres vagy a kanál formájú étterem színvonalát sem. Esetleg egy sámándob formájú tanctér lefedés még stimmelne, de a 2 db élére állított, szintekre osztott dob, amiben az emeleten egy búzamezőt akarunk bemutatni, az szintén olyan egyértelműen zavaros, hogy azt talán nem is kéne túlmagyarázni.
3) formálás: buta, nem jól komponált formavilág. Meglepő forma, de csak kb. annyira, mint egy hentestől hozott disznócsülök a könyvesbolt kirakatában. Nem szép; a szép semmiféle értelmezhetősége szerint. Absztraktnak direkt, direktnek absztrakt; de még ez se lenne gond, ha elgondolkodtatna, de az ügyben meg goto 1).
A tömegalakításában, térkapcsolataiban sincs semmi nagyvonalú: egy súlyzóforma, ami föl van nagyítva, és vízszintesen föl van szeletelve szintekre, és van rátéve egy ajtó valahová. Nincsenek igazi térélmények. A sámándob koncepcióból ezerszer többet ki lehetett volna hozni.
4) Anyaghasználat, részletek: a nádburkolat erőltetett, nem is igazán értettem, hogy az hogy fog rákerülni (no meg miért, egy dobra, ami mindenféle szempontból majdnem az ellentéte a nádnak). A látványképeken ábrázolt kék átlátszó motívumok a valóságban annál sokkal földhözragadtabban fognak kinézni (de egy ilyen direkt formai utalásnál elvárás volna, hogy etnográfiailag hiteles legyen a minta - ez nem az).
5) Telepítés: amennyire a helyszínt ismerem, ez egy hosszúkás telek, aminek a végére, a kontextussal mit sem törődve van odapöttyentve a súlyzó. De persze nem kötelező, hogy a helyszín határozza meg az épületet, ismerünk olyan jó alkotásokat, amik szétfeszítik a környezetüket. Ez nem ilyen.

Ezek után én is hadd kérjelek, hogy hasonló részletességgel értekezz a kereskedelmi tv-k szabadon választott egyik műsoráról! Vagy erről az építményről. Vagy bármely kedvenc épületedről.
Beri Svarc 2014.06.19 20:59:58
@gizmo26: az építész és mérnökkamarák különállóságának több oka is van:
1) történelmi: mindig is külön szakma volt, külön céhes és kamarai szervezetekkel.
2) sajátos szakma: egyszerre mérnöki tevékenység és művészi munka. Még az építésben részt vevő egyéb mérnöki szakmáktól is határozottan eltérő gondolkodásmóddal, problémákkal, érdekekkel (és akkor még nem is beszéltünk a nem építőipari egyéb mérnökökről, akikhez kb. annyi közünk van, mint a gyógyszerészekhez). Ráadásul az építőiparban dolgozó mérnökökkel egy csomó szempontból "ellenérdekeltek" is vagyunk (a munkáink természetéből adódóan).
3) És hát bizonyára élhetetlen pöcsök is vagyunk.
Beri Svarc 2014.06.19 21:31:38
@gizmo26: Bocsi, asszem nem trolletetlek tovább; csak azt még leírom, hogy a közérthető ÉS rövid üzenetem ott volt az első bejegyzésemben; ami neked nem volt elég, további indoklást kértél; amire én 2200 leütésnyi közérthető szöveggel reagáltam (az eredeti cikk ennél majdnem 2,5× hosszabb volt); a szöveg szerintem érthető (persze egy bizonyos nívó fölött - én a gyerekeimmel ezen a nyelven szoktam beszélni kicsi koruktól fogva; van persze, amikor nem értik, de akkor kérdeznek).
Teszek még egy utolsó próbát egy igazán rövid és igazán közérthető üzenetre: "ez a projekt egy szellemi rezsicsökkentés". (ez így 43 leütés lett, én ennél rövidebbet nem tudok)
UTOLSÓ VACSORA - Hiába dübörög hazánkban a gasztroforradalom, hiába az összes "flambírozott rozsomákvelő eperhabos mákhengerben" típusú koncepció, és hiába minden fúzió, az átlag magyar konyhák frontján még mindig makacsul tartja magát a régi iskola számos…..
Orbán beiktatási beszéde a legjobb volt, amit valaha mondott. Az első öt perc után kezdtem odafigyelni, a tizedik percben megragadott, és végig megtartott. A miniszterelnök gondolatmenete eddig ismeretlen kifejezésekre és összefüggésekre támaszkodott, amelyek a 2000 körüli Orbán…..
Beri Svarc 2014.05.10 21:00:27
@Venyigeszu: és plankton
Tökéletesen igazad van. A téma ennél többet nem is érdemel.
Másfél év és majd' 300 poszt tanulsága egyben. Igyekeztem fontossági sorrendet is felállítani. 1. Adósak maradtak az országra vonatkozó jövőképpel. A lagymatag jogállamozással kevert vad orbánozás nem jövőkép, sőt kritikának is kevés. Ez a hiány annyira súlyosan…..
Befektetési tanácsadóként meggyőzöd egy teljesen laikus barátodat, hogy forgasson be egy neki jelentős összeget a portfóliódba. A pénzt elveszted. Kötelességednek tartod-e kártalanítani a barátodat? Egy barátod rád bízza a 12 éves gyerekét, akit a sajátoddal együtt elviszel…..
Beri Svarc 2014.03.16 23:40:40
@HaFr: a Brendel hozzászólása miért lett törölve?
7. Ez a pali mit kajakozik a nappaliban? Oké, hogy House of Secrets néven árulják, na de akkor is. (via: treap)   6. Eladó házban ennél jobb falfestményt még nem láttam Ja és ebben is van több, elefánttól a Spongya Bobig. Még kitömött zsiráf is, igaz nem ennyi. (via…..
Beri Svarc 2014.02.25 08:20:57
Tegnap este a Preziben keresgettem, és teljesen véletlenül ráakadtam egy nagyon ötletes és szórakoztató prezire, ami elsősorban nem a vizuális trükkjeivel emelkedett ki a mezőnyből. A készítő kiemelte a nagyon híres névjegykártya-jelenetet Bret Easton Ellis Amerikai…..
Tudjuk, hogy a legszegényebbek több időt fordítanak munkára, mint a szerencsés többség. Ha ez így van, akkor a feltétel nélküli alapjövedelem elleni legfőbb érv nem állja meg a helyét. Vajon van-e realitása egy efféle járandóság hazai bevezetésének?  Szalai Júlia…..
Beri Svarc 2014.01.13 09:37:30
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!: Ez is mutatja a hasonlóságot a kommunizmussal: az is nagyon jól szuperált volna a szocialista embertipussal és az országok 100,0%-ával. De valahogy egyik sem akart összejönni.

Ez az alapjövedelem izé is faszányos lenne, ha mindenütt bevezetnék, azonos feltételekkel, azonos adózással. Akkor biztos, hogy meg is szűnne az adóelkerülés, csempészet.
És ez valóban reálisan is hangzik.
De miért is állnánk meg az igazságosság kiterjesztésében az országhatároknál? Járjon az alapjövedelem minden homo sapiensnek! Meg az okosabb kutyáknak is! A delfineket se felejtsük ki! De akkor már a majmok is megérdemlik!
A föllendülő állatkert-ipar egyből ki is rántaná a gondból a zemberiséget!
Beri Svarc 2014.01.13 10:45:37
@Kámasuka: és ez miért is lenne jó ezeknek a liboldóknak? Miért lenne érdekük egy totális káoszban vergődő, városok nélküli anarchia?
Kisstílű nyerészkedőknek és fegyverneppereknek biztos jobb lenne; de a mai igazán gazdagok nem igazán ezekben az iparágakban mozognak. A mai gazdagodnak a fogyasztás, a minél több lapostv, a minél több divatos ruha eladása az érdekük.
Egy igazi osztrák-magyar monarchicum. Alapanyaga a juhtúró, vagy liptói túró, vagy bryndza, kinek ahogy tetszik. Végre egy olyan téma, ahol a kisantant országok egymással veszekedhetnek és nem velünk, hogy ki volt itt hamarabb, ki készítette hamarabb. Ahogy nagyszerű régész…..
Beri Svarc 2014.01.07 05:52:26
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: de akkor érdemes érlelni egy kicsit (hogy kiadja az ízét és ne legyen olyan kemény), viszont ez nem is tesz rosszat neki.
Egyébként van még pár dolog, ami eléggé nem tesz rosszat (bár tény, hogy tényleg a felsoroltak a legfontosabbak - örvendetes, hogy nem maradt ki a mustár): kakukkfű, római kömény, szardellapaszta, bors, csili, őrölt babér.
A vaj az nem sok kaját ront el, de itt nem annyira alapvető, mint a többi összetevő. Tejföl és/vagy majonéz se szokott rosszat tenni.
Ha Neumann János ma élne, akkor egyrészt Coolmann Jánosnak hívnák, másrészt ha találkozna Varga Noémivel, egészen biztosan azt mondaná: Kisasszony, Ön kvantumcool! Noémi nem kevesebbet vállalt magára, mint a valóság kiterjesztését szédítő fejlesztésével, az ARYS-szel, amivel…..
Beri Svarc 2013.12.10 15:25:43
@sokasebi: hacsakaznem
Beri Svarc 2013.12.22 23:11:16
@Mikóka Kálmán aka Tibor a frankó: szerintem ezzel nem vagy egyedül, ha tényleg, akkor sem
Beri Svarc 2013.12.22 23:12:33
@Beri Svarc: én mondjuk történetesen nem, de kellene kaparnia, hogy igen
Nagyjából két és fél éve kezdtem el megint papírt és ceruzát használni tervezésre. Főként wireframe-ek és mockupok tervezésére. De funkciólisták összeírására és végiggondolására is.  Több oka van, amiért visszatértem a papírhoz és a ceruzához. Az egyik, hogy…..
Már korábban is előfordult, hogy sugárszennyezett víz került az óceánba, a sérült fukusimai atomerőmű területéről. Most viszont úgy néz ki, hogy az összeset beleengednék. Egyesen az óceánba. Ha esetleg lemaradtál volna, a reaktorok, és az elhasznált fűtőelemek folyamatos…..
A napokban chemtrail ellenes felvonulást hirdettek meg a Facebookon. Ebből az apropóból érdemes áttekinteni, hogy ténylegesen mennyi igazság van abban, miszerint repülőgépekről mérgekkel permeteznek minket szándékosan, vagy annak mellékhatásaként, hogy állítólag (!) globálisan…..
Beri Svarc 2013.10.25 09:53:17
@Barát Csaba: Ez a novai ez egy komoly szaktekintély, s ráadásul egy csomó olyan megkérdőjelezhetetlent is leírt, amiről itt még csak tucatszor volt szó.

(csak azt sajnálom, hogy a g+ról lekerült a mindenre válaszolós Barát Csaba; jókat derültem az okoskodásain)
Ghostwriter 'Oszt jónapot - 2014 2013.09.29 09:18:54
A bajai balhéból nyilván rengeteg tanulság adódik És, nyilván, a legtöbbet senki sem fogja levonni. Vagy ha le is vonja, nem fog aszerint cselekedni. De azért lássuk: Az első, legkézenfekvőbb következtetés természetesen az, hogy a Fidesz sajátos „’oszt jónapot”…..
Beri Svarc 2013.09.30 01:43:18
@Kim Jong Un: Őszintén érdekelne, hogy miért gondolod így. Azt is megértem, ha azt mondod, hogy trafikot kaptál, vagy kilőtték a szemed. Csak valami konkrétumot mondj.
Beri Svarc 2013.09.30 03:46:54
@áasdklfjáasn: Én tényleg kiváncsi volnék arra, hogy mi dolgozik egy ilyen "agyatlan barom" elméjében? Nem meggyőzni szeretném, csak kíváncsi volnék.
Lehet, hogy neki van igaza, és mi nem értékeljük megfelelően a világot.
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
Beri Svarc 2013.09.13 22:40:50
@hot-spot: nem, ott nem válogatás nélkül történt a gyilkolás
más ötlet? (kicsit későbbről; egy híres faszinak is van köze a sztorihoz)