Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyiri

0 bejegyzést írt és 548 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor két napja kitettem az évtized legjobb játékairól szóló adást, ígértem egy 2019 legjobb játékairól szóló adást is. Mivel holnap már véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát a 2019-es év legjobb játékai, szigorúan szubjektív toplistáinkban tolmácsolva. És persze, hogy ezúttal is…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Nagy örömömre Maga Lenin (nyugi nem Vlagyimir Iljics) - kinek írásait anno a Techstory blogról ismertem meg és aki jelenleg a Modernwartech blogot írja - meghívásomnak engedve megörvendeztetett a nyári szünet alatt egy bejegyzéssel, amiben néhány igazán furcsa repülőgépet mutat be Nektek. Nos eljött…..
Nyiri 2019.10.04 08:34:27
Fura hogy kimaradt a BBA-14
en.wikipedia.org/wiki/Bartini_Beriev_VVA-14
Ami konkrétan úgy néz ki most mintha egy Star Wars film kellék lenne. Eléggé érdekes.

Vagy ez:
en.wikipedia.org/wiki/Lun-class_ekranoplan Bár ez ekranoplan nem repülő, de attól még eléggé fura szerzet
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Nyiri 2019.07.19 17:25:40
@Stöki: Melyik oldalon számoltad az pénz értéket mai időre? Akármilyen oldalt találok nem jön ki hogy 92-ben 150 forintos Guru most 2000 forint lenne :)

Köszi
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
IDDQD Checkpoint 4x31: Humansoft 2018.12.31 16:41:30
Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős…..
Nyiri 2019.01.04 13:08:16
@kakamatyi123: "jahogy megelhetesi rettego vagy? akkor mar ertem..." Ez most komoly? Az számodra megélhetési rettegő akinek mondjuk távlati tervei vannak és esetleg szeretne előre lépni ezért inkább stabil munkát keres? Nem akar a családja vagy a jövője kárára kétes kimenetelű projektben részt venni amit esélyes hogy nem fizetnek ki?

Vagy hogy érted?

Ha ennyire lazán állsz hozzá a dolgokhoz, akkor márciusban házat újítok fel. Jöhetsz hozzám dolgozni. Lehet nem fizetek semmit, de buli a meló. Deal?
Nyiri 2019.01.06 07:44:30
@kakamatyi123: Dehogy érzem magam megszólítva. Csak felbaszott a hozzászólásod. Kinek képzeled magad, hogy személyeskedsz egy komment alapján egy másik ember élete kapcsán?. Eléggé meggyötört az élet ha ilyen nyomorék életfelfogásod van.

Közel a 40-hez eddig soha nem kellett robotolnom és minden munkahelyemen partnerként tekintettek rám és viszont. Mindig jól megfizettek és biztonságban tudhatom a családom anyagilag van egy méreg drága hobbim és emellett még biztonságos tartalékom is.

De ha már személyeskedünk, akkor ha én GYÁVA vagyok emiatt akkor te meg egy hülye szerencsétlen hogy eddig csak olyan helyen tudtál dolgozni ahol kihasználtak.

Na jöhet a következő életviteli orákulum tanács. Úgy is unatkozom legalább jót nevetek :)
• Lengyelország példája azt mutatja, hogy ha a lakosság az unió mellett van, akkor az EU le tudja törni az illiberális próbálkozásokat  • Orbán Viktor a rabszolga törvénnyel még a saját híveit is maga ellen fordította, de egyelőre nem kell izgulnia, bár ha nem vigyáz, könnyen rajtaveszthet  • A…..
Mindjárt karácsony, ezért amolyan ajándék gyanánt megsűrítjük az adásokat. Most éppen egy nem annyira retrós témával: ahogy tavaly is kibeszéltük az év legjobb játékait, idén is csináltunk egy ilyen adást, jól bevált vendégekkel. Szó esett a konkrét játékokon túl a PlayStation Classicról és a…..
Nyiri 2018.12.23 22:30:31
Gondolom velem van a baj, de már a 2. éve hogy egyik játék sem fog meg igazán. Folyamatosan refundot kérek steamen, mert megveszem játszom vele fél órát, néha egyet de annyira érzem már a játékon, hogy nem fogok vele játszani, hogy semmi értelme a könyvtáramban tartani. Már ott tartok, hogy rég megvett de ezer éve nem játszott játékokat törlök a Steamből végleg. Nem vagyok depressziós rengeteg gépen kívüli valós élményem és hobbim is van.

Úgy néz ki felnőttem :D Vagy nem is tudom. Nem hiszem hogy kor kérdése ez a játék dolog. RDR2 kimaradt mivel PCm van. De pár gameplay videót és review-t megnézve nem maradtam le semmiről.

Multival rég nem játszom. Régen sokat nyomtam, de valahogy nincs kedvem végighallgatni egy kappan hangú taknyostól, hogy mekkora buzi vagyok és hogy anyám hogy hágta meg tegnap azután hogy fraget szereztem esetleg Ő lőtt le.

Ráálltam a sigle-re, de ott meg folyamatosan repetitív szarságokkal jönnek. Talán utoljára a GTAV fogott meg. De mikor volt az már? :D

Assassin's Creedből is a Black Flag volt utoljára ami tetszett, de még mindig Ezio sztorija a legjobb számomra.

Ennek köszönhetően idén sincs top listám. Hitman 2-t és a Far Cry 5-t végignyomtam az igaz. De egyikre se mondanám hogy jó. Sőt. Kurvára egyhangú az egész. Azért szar úgy játszani, hogy csak azért játszod végig mert ha már megvan és fizettél érte legyen meg az achievement hogy legalább nem basztad el a pénzt megint feleslegesen.

Idén talán a Wreckfest okés volt.

Amúgy jó pár early accesst követek és amint megjelenik megveszem de ott is az van, hogy látom hogy okés okés, de ebből még minimum 2 év mire lesz valami. Hacsak nem döglik meg a fejlesztő cég vagy elmegy a kedve a srácoknak akik csinálják. Blues and bullets mond valakinek valamit? :D Hogy rohadjon meg az a banda is. 2 jó episode óta 3 éve semmi. Gondolom nem is lesz.

Van még valaki rajtam kívül aki mellett teljesen elrohant a gamer világ és nem találja meg benne a szórakozást?
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
Évekkel ezelőtt kezdtem meg ezt a sorozatot, amelyben autós hirdetéseket hoztam jellemzően az ötvenes évektől a nyolcvanas évek végéig. Sok kritika éri a mai autós felhozatalt és ha a "régen minden jobb volt" azért nem is mindenben állja meg a helyét, azért nagyjából tudjuk hogy a környezetvédelmi…..
1915. Vulkánkitörés Kaliforniában. A Mt. Lassen kitörésének nézői a mintegy 55 km-re távolabbra fekvő Red Bluff-ben, Kalifornia, USA..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai Dezső..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Nyiri 2018.08.28 20:47:54
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Szerintem az amúgy akkor nem volt nagy szám, mert nem is tudtuk mi az hogy warez. Kazettát másolni... Az teljesen természetes volt.
Régóta levelezünk mostani vendégünkkel, aki nagyon kedvesen válaszolgatott nekünk, de a személyes találkozót folyton halogattuk, ugyanis ő nem Magyarországon él. Végül úgy döntöttünk, távinterjút csinálunk, úgyhogy köszöntsétek szeretettel Nagymáthé Dénest, egyenesen Londonból (illetve…..
Nyiri 2018.08.24 12:30:58
@kemi242: Ő biztos nem, mert nem lehet többször megpróbálni ha az utcán eldobod a vasat :D Ő abban menő, hogy megvágják a videót :P
5 évesek vagyunk idén, a blog - mondjuk úgy - nagykorú lett. Eddig majd' ezer bejegyzést olvashattatok és csaknem húszezer fotót nézhettetek meg nálunk...
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....
Egyik extremitásból a másikba sikerül esnie a Ryanairnek. Mi sem akartunk elhinni, hogy lényegében üresen reptetik fedélzeti csomagtartókat, de valóban ez a helyzet.  Meglepődtünk, amikor első tapasztalatainkkal ellentétes utasélmények is érkeztek kommentben, de a legutóbbi két ryanaires utunk…..
Rögtön úgy indult az év, hogy a videojátékok negatív kontextusban járták meg a mainstream sajtót. Történt ugyanis, hogy a WHO betegségosztályozási rendszerének új bétaverziójába bekerült a videojáték-függőség viselkedési zavar. Erre az elhivatott gémerben rögtön beindulhatnak a védekezési és…..
Egyszer eltolták az új rendszer indulását, de jövő hétfőn életbe lép: lényegében arról van szó, hogy aki fel akarja tenni a csomagját a csomagtartóba, annak fizetnie kell érte. Ingyen csak azt a csomagot lehet felvinni a gépre, ami befér az ülés alá. Átnevezték az elsőbbségi beszállást "elsőbbségi…..
Nyiri 2018.01.16 22:22:54
@Darth Revan: Szia. Majd számolj már be légyszi. Én Jövő héten utazom hátizsákkal 4 napra. 30x30x40 a hátizsák de nincs az az isten hogy ne tudjam belegyömöszölni abba a mérettartóba. Ha kell belerugdosom. Pár póló meg zokni lesz benne. A többi cucc rajtam.

Nem azért mert szarrágó vagyok, hanem mert nincs kedvem a reptéren arra várni hogy megkapjam a csomagom, főleg ha az egész út nincs 2 óra.
Nyiri 2018.01.19 08:41:28
@Darth Revan: Ezt jó olvasni :) Köszi
Éjjel 2 és 5 között kiosztották az amerikai televíziós szakma legnagyobb elismerésének számító Emmy-díjakat. A szolgálólány meséjének köszönhetően a Hulu lett az első streaming szolgáltató, amelyik a legnagyobb presztízsű díjat megnyerte. Ez a sorozat adta a legjobb női főszereplőt (Elisabeth Moss),…..
Nyiri 2017.09.18 10:52:32
@Nyiri: Arról nem is beszélve, hogy 5 rész után nem volt olyan szereplő, akinek egy kicsit is érdekelt volna a sorsa vagy a előélete.