Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tralfamador75

0 bejegyzést írt és 629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szex és New York híveinek ismerős a jelenet. Az Igazi énem című epizódban Samantha Jones úgy dönt, hogy készíttet magáról egy meztelen fotót. Hogy amikor öreg lesz, akkor is emlékezhessen arra, hogy milyen pompás teste volt egykor.  Az okostelefon megjelenése előtt ehhez még szükség volt egy…..
Tralfamador75 2020.07.28 12:14:01
@Szemérmes: "ha nem akarod, senki se fogja tudni".
Ésszel él az ember (lánya). Jobb esetben.
Tralfamador75 2020.07.28 15:58:54
@Szemérmes:
Ez a kép ugye tudatosan készült, testpozitív kép az "én is átlagos vagyok még attól, hogy celeb/sztár/médiaribi vagyok"-fajtából. Ennyi. Esetleg még "ki ne kerüljek a köztudatból" hesteget is kaphat. Nem művészi akt. Nem az a célja (nem is az önki).
A posztban említett 35 éves nő meg. Hát nem tudom, csak magának készít ilyen képeket? (Akkor meg minek reklámozza?)
Ha csak magának csinál valaki ilyen képet (például előtte-utána kép, vagy ilyesmi), akkor legyen észnél. Én azt gondolom, a magánjellegű képek ellopása ellen (ha vannak ugye ilyenek) akkor tesszük a legtöbbet, ha nem tud róla senki. Ennyi.
Másodsorban ésszel kell kezelni a képet. Védeni kell akár jelszóval, akár mittudomén. Ha már más is tud róla, onnan kezdve csak a törlés és a formázás az, ami megvéd 100%-ban a lopástól.
Mindegy, a digitális technika állva hagyta az emberek belátását és ítélőképességét, olyan sebességgel lőtt ki.
Tralfamador75 2020.07.29 06:35:53
@Szemérmes: Ja, hogy te nő vagy...?
Nincs itt jól megvédve senki. Egyszerűen az van, hogy te szemlátomást valami miatt pipa vagy, és a tiédtől különböző véleményen lévőket ekézed.
Nekem a képen szereplő nővel semmi gondom nincs, ő még szolidan tolja, egy ilyen kép mellett szó nélkül elmegyek. Azt nem csípem én sem, amikor kéretlenül az arcomba tolják valamelyik senkiházi médiabalerina szilikontőgyét (banyek, pont tegnap vesztettem el voksánvirág-szüzességem, tévé elé keveredtem és nyomták benne a szörnyű dumát arról, hogy bomba forma és ilyenek, miközben valami tényleg elborzasztóan moslék kinézetű rusnyaságot mutogattak - szerintem sosem láttam még ezt a humanoid formájú plasztikai sebészeti marketing installációt :-o ).
Persze, valójában ahhoz sincs közöm, hogy ki hogy mutogatja magát. Neked sincs, ami azt illeti.
Nem kell feltétlenül depressziósnak lennie valakinek ahhoz, hogy ne szeresse a nagy viszontlátásokat, de a szorongó ember talán egy fokkal jobban ki van hegyezve az ilyen eseményekre. Néha belefutok ebbe a hibába és jegyet váltok a nosztalgia expresszre olyan emberek társaságába, akik egyébként már…..
Tralfamador75 2020.07.20 14:14:56
Ez egy érdekes kérdés. Egy emberöltővel ezelőtt érettségiztem. Az első osztálytalálkozóra elmentem. Bár ne tettem volna. Nem volt tragikusan rossz élmény, de mesterkéltnek éreztem, és én nem szeretem a "most kötelező jól érezned magad"-helyzeteket, mert az ilyeneken automatikusan vacakul érzem magam (a hagyományos másfél óra "osztályfőnöki óra", aztán az éttermes osztálytársnál egy IHB-s buli). Azóta nem járok. Szerettem a gimnáziumba járni, szerettem a közösséget, nem volt konfliktusom senkivel.
Nekem nagyon más volt az utam, mint az átlagnak, miután leérettségiztem. És ezt nincs kedvem magyarázgatni. Vannak páran, akiket egy emberöltő elteltével már más szemmel látok, akiknek nem nagyon van mit mondanom, de egy "informális" osztálytalálkozóban talán benne lennék (ha nem IHB-s buli lenne), ahol nem az a lényeg, hogy "én miniszterelnök lettem", én meg" többszörösen visszaeső okleveles strici", hanem kötetlen beszélgetéseket lehetne folytatni, mindenki azzal (azokkal), akivel (akikkel) szeretne, akikkel pedig nem szeretne, azokkal nem. Felmerült ez a lehetőség is, de a korona egyelőre elintézte ezt is.
Persze, ez már magában hordozza a konfliktusokat is (például más szervezné, mint "aki szokta", ez egy nagyszerű ok a sértődésre). Aztán ott van az osztályfőnök: a hagyományos osztálytalálkozókon mindegyiken ott van, az informálisra valószínűleg nem menne el.
Úgyhogy egyelőre maradnak a magánjellegű találkozóim az osztályfőnökömmel, vele jókat beszélgetek évente néhány alkalommal, maradnak a kínos vagy kevésbé kínos hellók az osztály nagy részével, ötévente a szintén kínos magyarázkodásom, hogy miért nem megyek el.
Van olyan, akivel szívesen beszélgetnék, mondjuk egy kávé megy egy Sacher-torta szelet mellett, ehhez osztálytalálkozó sem kell. De hát ezek az emberek nagyrészt pont másfelé élnek.
Szóval... én egyelőre kivárok.
A hazai parlamentben tegnap nagy vita volt arról hogy megszavazzák e azt a kritériumot miszerint az EU s hitel nem köthető jogállamisági feltételekhez. Ugye a magyar Parlament megszavazta ezt,de ez egyáltalán nem ennyire egyszerű mint amennyire első ránézésre tűnik. És ezt a parlament is pontosan…..
Tralfamador75 2020.07.16 13:57:37
@MAXVAL bircaman közíró:
Aztán az miért jó, hogy ütjük az omladozó kócerájt? Miért nem próbáljuk meg jobbá tenni? Szóval, érted, miért kell destruktívnak lenni? Miért nem lehet konstruktívan beleállni a dologba?
Az EU összeomlása legfőképpen (vagy kizárólag) a hozzánk hasonló országokat fogja maga alá temetni. A bérbe termelő, önállótlan kis államokat. Lesz itt Mad Max, ha Putyin (meg Trump) álmai megvalósulnak.
A londoni HEXR a kerékpározáshoz hordott, személyre szabott sisakok úttörő gyártója új appal állt elő. Az app a 3D nyomtatással készülő fejvédő egyedivé alakításában segít, viselője kényelmét növeli. A nyomtatás az ipari 3DP-ben vezető szerepet játszó EOS gépein történik, míg a tömeges egyedivé…..
Tralfamador75 2020.07.15 13:10:45
Hol és milyen filmet láttunk először, mit jelentett számunkra gyerekként a mozi, és hogyan éltük meg a VHS-korszakot? A mozik újranyitása kapcsán nosztalgiáztunk gátlástalanul. (Az adást még júniusban vettük fel a Patreonos támogatóinknak.) Tartalom: 00:50 – A mozi és mi39:55 – Első filmélmények…..
Ahogy már szó volt róla, az ötvösök keze is elég durva igénybevételnek van kitéve. Még akkor is, ha már tapasztalt vén rókák és csukott szemmel is tudnak dolgozni - egyébként, mire eljutottak odáig, pont kellő alkalommal gyalulták már le a bőrt az ujjaikról. Igazából, már az is szép teljesítmény, ha…..
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
Tralfamador75 2020.07.03 10:29:07
@maxval bircaman (cenzúrázott): Nyilván a bolgár jobb :-D
Tralfamador75 2020.07.03 16:00:48
@maxval bircaman (cenzúrázott):
"ha egy könyv úgy lenne magyarra fordítva, ahogy egy átlag film, abból botrány lenne."

Azért nem egy műfaj, a filmnél a szövegen kívül van még mire támaszkodni, a könyvben nincs, se az oldalszám, se a puszta fehér lap nem ad hozzá semmit a történethez (kivéve talán a Kaland Játék Kockázat sorozatot :-D )
Nem mellesleg vannak könyvben is olyan magyar fordítások, amik inkább adaptációk meg átdolgozások.
Amikor az antirasszizmus átesik a ló túlsó oldalára – ahogy Antoine Sénanque neurológus-író látja a Huffington Postban. Persze az ő állításaival is lehet vitatkozni. „Emlékeztetem Hollywood revizionista történészeit, hogy az Elfújta a szélnek köszönhetően kapott először Oscar-díjat fekete színész…..
Tralfamador75 2020.06.25 16:35:07
@ulpius66: Ja, hogy akkor a többi alfámozás is nekem szól. Oké :-)
Nem feltétlenül jó szokás, némi csendőrpertus utó(- no meg elő)íze van számomra. Nyugodtan eltekinthetsz tőle.
Amúgy Karácsony Gergelyhez semmi közöm nincs. Szóval ha nekem példálóztál vele, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni. Nem érdekelnek a fővárosi il-bal csatározások, választópolgárként nincs beleszólásom székesfővárosunk ügyeibe.
Kicsit (= nagyon) olyan a stílusod, mintha Kvadrilliót és math0-t keresztezték volna. Előbbi főleg kiabál, utóbbi meg előszeretettel trágárkodik (bár Kvadrillió legalább alig agresszív).
Mindegy.
Hagyjuk.
Szerintem.
Tralfamador75 2020.06.25 16:40:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem lehetséges, hogy inkább valamiféle plutokrata-timokrata rétegről beszélünk itten?
Tralfamador75 2020.06.25 17:15:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én azt gondolom, ez nem egy olyasfajta dolog, mint amiben a mindent az illuminatinak tulajdonító konteóhívők utaznak, tehát hogy van x darab ember, akik globálisan mozgatják a szálakat (Bilderbergék és hasonlók), az elképzelhető, és szerintem ebben nincs semmilyen igazi konteó, hogy regionális csoportok vetélkednek egymással (ha úgy tetszik, nagyhatalmak, vagy/és nagyhatalmak érdekeit szolgáló gazdasági... mondjuk "szereplők").
Mindegy, ez már elvisz a témától.
K-Blog Így érezzük a korrupciót 2020.06.12 02:13:45
Két érdekes felmérés is megjelent szerdán: az Európai Bizottság a korrupciós Eurobarométert tette közzé (a két évvel ezelőttiről itt írtunk), a Transparency International Magyarország pedig a CEU-val és a Tárkival készített korrupcióval kapcsolatos társadalmi attitűdöket vizsgáló kutatást. Az…..
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
A kultfilm rovatot mi mással kezdenénk, mint egy igazi mindfuck filmmel, ami méltán lett több fiatal generációnak is a kedvence. Nyúljelmezbe öltözött ember, világvége, mellkasokból kijövő járatok, szerelem, de leginkább kamaszkor. Ez a Donnie Darko...
Folytatom a Magyar Televízióban sugárzott gyerekeknek készült filmek, magazinok és vetélkedők bemutatását nektek, amivel szerintem nagyon sokan találkoztatok is gyerekként.Persze a mai fiatalság számára ezek a televíziós műsorok leginkább megmosolyogtatóak, de nekünk akkoriban csak ez jutott…..
Vannak olyan népszerű könyvek, amelyek történetét szinte mindenki ismeri. Vagy mert olvasta, vagy mert látta a belőle készült adaptációt, vagy mert egyszerűen annyira benne van a köztudatban, hogy akarva akaratlanul is kibontakozik a cselekmény lelki szemeink előtt. Egy dolog azonban nehezen fér a…..
Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben gyerekkorunk kedvenc televíziós hőseit, meséit igyekszem feleleveníteni.Volt már szó a különböző magazin műsorokról, a vetélkedőkről, így most áttérhetünk az ifjúsági sorozatokra, amelyek bőségesen készültek itthon és a szocialista tábor más…..
Természetesen folytatom a már néhány hete elkezdett sorozatot, amiben a 60-as, 70-es és 80-as évek gyerekeknek készült műsorait veszem sorba.Voltak már a visszaemlékezésben oktató és ismeretterjesztő műsorok, fiataloknak szóló magazin műsorok, vetélkedők és néhány külföldi filmsorozatot is…..
Az elmúlt öt hétben az Esti Mesék között szemezgettem nektek, amelyek a gyerekkorunkat meghatározták. A Magyar Televízióban persze más műsorok is készültek a gyerekeknek, amelyeket igyekszem felidézni nektek.Az első részekben a gyerekeknek készült magazin műsorokat igyekszem megidézni nektek, majd a…..
Kevés ember került olyan gyorsan piedesztálra és zakózott egyből le is róla, mint Richard Kelly. Az író-rendező mindössze 26 éves volt, amikor első komolyabb munkájával, a Donnie Darkoval letaglózta a nagyérdeműt. A majdnem idő előtt süllyesztőbe került, majd fesztiválkörútján egyre elismerőbb…..
Tralfamador75 2020.04.28 11:01:55
Azta, Donnie Darko.
Nekem a 3 kedvenc filmem közt van (nyugodtan lehet köpködni, a Southland Talest szórakoztatónak találom [noha valóban elképzelhetetlenül zagyva], A doboz meg szerintem egy nem rossz [de messze nem is kiemelkedő] film, amolyan tizenkettő egy tucat).
Szóval a Donnie Darko tipikusan az a film, amit érdemes sokszor megnézni, annyi utalás van benne.
Többször láttam a rendezőit is, meglehetősen különbözik a mozistól, elsősorban azért, mert sokkal direktebb a mozifilmnél (bár nem sok mindent mondanak ki konkrétan a rendezőiben sem, szóval nem lett oktatófilm). Én jobbnak tartom (kicsit fel is turbózták a CGI-t, de persze nem lett Transzformersz), de például nem igazán tetszik, hogy a dalbetéteken változtatott Kelly: nem a The Killing Moonnal indul a film, vagy kimarad a Pantera Proud To Be Loudja. (És nyilván kivétel vagyok, de a Gary Jules-féle Mad Worlddel ki lehet kergetni a világból, ha a rádióban szól, a film végét azonban nem is tudom elképzelni mással.)
A magyar DVD-kiadás szerintem is borzasztóan jóra sikerült, Déri Zsolt bumlizta ki a Moképnél, aki saját maga készítette a feliratot is), audiokommentár, kimaradt jelenetek, extra cuccok, nem utolsósorban a feliratozott dalbetétek, és még a magyar szinkronra is azt mondom, tetszik (bár Frank magyar hangja/effektje nekem nem jön be).

A Testvérháborúról pedig... Nekem tipikusan olyan film, amit simán megnézek, amikor kész vagyok, mint a házi feladat. Nem kell filozofálgatni rajta, sok benne a sületlenség meg a túlzás, suttyó poénok meg balfsz karakterek, de a rendező szerintem csak egy szórakoztató filmet akart csinálni (bizonyos szempontból [fú, de rühellem ezt a jelzős szerkezetet...] a szegény ember Tarantino-filmje). A probléma azzal van, hogy csinált egy tényleg szutyok folytatást, mert hát ha már jól jött ki az elsőből, miért ne. Talán még egy harmadik is tervben van, bár már sorozatról is szó van, meg hát Reedus és Flanery sem nagyon lelkesednek.
       Történelmi időket élünk.  A kormányzati tájékoztató előadáson Röst Gergely egyik slide-ján 1:22:05-kor a "végtelen dimenziós operátorok spektrálsugara" kifejezés szerepel.     Mivel ez politikai szakkérdéssé vált, az Örülünkvincent blog kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt…..
Tralfamador75 2020.04.26 16:09:05
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Tralfamador75 2020.04.10 10:44:17
@élhetetlen: A távolabbi könyök lehet, hogy a panaszkodó pár egyik tagjának a könyöke volt :-D
A héten mentem egy "egyéni szabadidős sporttevékenység"-et itt a halápi dűnéken, a piros jelzést követve Martinkától egészen a Halápi csárdáig. Imádod   Kiváló alkalom volt ez arra, hogy "edződjek", valamint, hogy az új lánc kenőanyagomat is próbára tegyem. Az ígéret így szólt a tubuson:•…..
Ha már az ember full-ba nyomja a  #maradjotthon-t és trendi akar lenni, akkor alap, hogy tol egy post-ot "Karantén napló" címmel és mivel eléggé kiült rajtam a bringamegvonás, gondoltam kitalálok valami itthoni projektet hozzá. Célba is vettem Krumplit, a mindenes SS-em. A tervem az volt vele, hogy…..
Tralfamador75 2020.03.31 18:33:06
@korcs75: Az igen. Fogadd respektációm.