Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eli-from-zZz

103 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reggeli zuhanyzás vagy fürdőzés jelentős hormon-, antibiotikus és egyéb gyógyszerészeti hatóanyagforrás, amelyek károsak a környezetre, hangoztatják amerikai tudósok. A múltban a szakértők a WC-ket tulajdonították a legnagyobb gyógyszerszennyező tényezőknek. Ezek aktív…..
közZzöld Jó szelet! 2010.03.17 12:53:00
A hajózásban nem nagy újdonság a szél kihasználása, de úgylátszik vannak akik elfelejtették az alapokat. Most viszont újból felfedezték, méghozzá nem is akármilyen hajózásnál, és ennek mindanyian örülhetünk. Egyszerű tény, hogy a szél olcsóbb, mint az olaj, és jóval…..
2013-ig meg kell szünteti a rúzsok és ránctalanítok tesztelését állatokon, az Európai Uniós jogszabályok alapján. A L'Oreal kezdeményezésére laboratóriumban létrehozott emberi sejtekkel (juppííí...) fogják helyettesíteni a kísérleti állatokat.   Az alábbi vállalatok…..
Sokszor olvashatjuk ilyen-olyan gyógyszereken, mostmár élelmiszereken is, hogy "Tudományosan megalapozott." vagy "Orvosilag jóváhagyott." vagy valami ilyesmit. Gáz csak akkor van, ha kiderül, hogy semmilyen orvosi, vagy tudományos dolog nem áll a dolog mögött, hanem…..
Most hogy itt van a tavasz és süt a nap (legalábbis gyakrabban), ideje volna változtatni egy-két statisztikai adaton. Ugyanis az 1999 és 2009 között a 15 éven fölüliek körében a semmilyen sportolást nem végzők aránya 56%-ról 69%-ra emelkedett, derült ki a GfK Hungária Piackutató…..
Szeretnék bocsánatot kérni, amiért az útóbbi időben "megszűnt" a blog. A hiányosságokat hipp-hopp pótólni fogom és igyekszem úgy megoldani a dolgokat, hogy többé ilyen ne legyen...Addig is kérnék még egy kis türelmet és pár napon belül újból minden pörög…..
A Szilícium völgy nem csak az innovatív webes cégeiről híres, hanem a 'zöld' t5echnológiának is Mekkája. Bloom Energy, ami hivataosan tegnap nyitotta meg kapuit mindenki előtt, épített egy akkora dobozt, amit egy kézzel simán megtartok és energiával lát el egy egész házat!  …..
Hamarosan komoly egészségügyi kockázati tényezővé válhat a fejlődő országokban az odaszállított elektronikai hulladék - derült ki az ENSZ Környezetvédelmi programjának (UNEP) legújabb jelentéséből.   Évente világszerte 40 millió tonna mobiltelefon, laptop,…..
közZzöld Quote of the Day II. 2010.02.22 13:00:00
"It's the little things that make the big things possible. Only close attention to the fine details of any operation makes the operation first class." -- J. Willard Marriot..
közZzöld Quote of the Day I. 2010.02.22 09:00:00
"Failure is not fatal, but failure to change might be." -- John Wooden, basketball coach..
közZzöld Quote of the Day II. 2010.02.21 13:00:00
"Sometimes the best helping hand you can get is a good, firm push." -- Joann Thomas..
közZzöld Quote of the Day I. 2010.02.21 09:00:00
"Don't be afraid to take a big step if needed. You can't cross a chasm in two small jumps." -- Anonymous..
közZzöld Quote of the Day II. 2010.02.20 13:00:00
"Example is not the main thing in influencing others. It is the only thing." -- Albert Schweitzer..
közZzöld Elvetett gyógyítók 2010.02.20 12:00:00
Bolygónk lakóinak négyötöde hagyományos terápiákkal kúrálja magát – tudhatjuk meg a National Geographic Magazin decemberi számából. A nyugati ember azonban csak elvétve alkalmazza a gyógynövényeket. Vajon jó ez? S ha igen, kinek?   Jólöltözött harmincas nő…..
közZzöld Quote of the Day I. 2010.02.20 09:00:00
"Men are anxious to improve their circumstances, but are unwilling to improve themselves; they therefore remain bound." -- James Allen..
A vegyiparban közel 10 millió vegyszert különböztetnek meg. Ezek közül össz-vissz 1000 ről csináltak olyan vizsgálatot, ahol az élő szervezetre gyakorolt hatásokat elemezték. Így hát nem meglepő, hogy néha néha megjelenik egy vizsgálat, amiből kiderül, hogy ilyen olyan…..
Amikor telített zsírokban gazdag ételeket eszünk, azok az agysejtekbe jutva gátolják azt a fékező rendszert, amelyik leállítaná elszabadult étvágyunkat, ezért éppen akkor nem hagyjuk abba az evést, amikor kellene. Bonyolult idegrendszeri folyamatok indulnak meg a szervezetben,…..
A Zöldebb Cuccok Konferencia (Greener Gadgets Conference, most ez a legjobb fordítás, ami az eszembe jutott) olyan problémakörökkel foglalkozik, mint az energiahatékonység, a fentartható tervezés, innovatív fejlődések a termékek csomagolásánál és előállításánál, valamint…..
A környezetvédelmi és vízügyi minisztérium megvizsgálja, hogy jogszerű volt-e a dunakeszi tőzegláp védettségének megszüntetése. A tárca több oldalról megalapozott szakértői véleményt akar az ügyben.  Minisztériumi felülvizsgálatot rendelt el Szabó Imre…..
közZzöld Quote of the Day II. 2010.02.19 13:00:00
"To carry a grudge is like being stung to death by one bee." -- William H. Walton..
közZzöld Quote of the Day I. 2010.02.19 09:00:00
"Actions are seeds of fate. Seeds grow into destiny." -- Harry Truman, 33rd President of the United States..
"Ez figyelmeztetés: mielőtt azt tanácsolnánk az embereknek, hogy juttassanak a szervezetükbe több antioxidánst, jobban meg kell értenünk, hogyan is működnek az antioxidánsok a szervezet teljes rendszerében - illetve bizonyos meghatározott körülmények között, mint például…..
közZzöld Quote of the Day II. 2010.02.18 13:00:00
"A vision is a clearly-articulated, results-oriented picture of a future you intend to create. It is a dream with direction." -- Jesse Stoner Zemel..
Mivel egyre több "harcosa" van a környezetvédelemnek és a szennyezést ellenzőknek, hatásuk nem csak az élelmiszeriparra terjed ki, hanem a kozmetikumok területein is hódít a "természetes" eszme. Hála az égnek egyre több vásárló választja a káros/mesterséges…..
közZzöld Quote of the Day I. 2010.02.18 09:00:00
"Chop your own wood and it will warm you twice." -- Henry Ford, Founder of the Ford Motor Company..