Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabi999

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Péntek. 2016.12.23 23:09:51
Azt, hogy építek e egy 4 m-es katamaránt, még nem döntöttem el. De hogy tervezek egyet az biztos. Namármost haladni kell(ene) a korral, elszállt az idő a papíron tervezés felett. Nagyon szeretek skicceket készíteni, de a hajó tervezés elég bonyolult dolog, egy hajótest kiszerkesztése, a test…..
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
Még meg sem száradt az államfői tinta az új felsőoktatási törvényen, máris napvilágot láttak a jövő évi felvételi keretszámok. A felvételizőknek így is csak néhány hetük maradt arra, hogy az új felvételi lehetőségekkel megismerkedjenek, és amennyire lehetséges,…..
gabi999 2012.01.12 22:24:17
@fakezű1991: Teljes mértékbe egyet értek veled . Én ugyan a fizikai munkások "kasztjába" tartozom , de látom a rendszer fonákságát .
Hozzátéve hogy nincs annyi eszem amennyit szeretnék, nem is volt , azért nem is próbáltam felsőfoku tanulmányokat folytatni . E van , szégyenlem de akkor is .
Az elöbb néztem x oldal állás ajánlatait . Érdekes módon szakembert nem keresnek , ilyen-olyan menangert igen , sokat .
Ennyi irányitó kéne országunkba ? Kétlem .
És még igy is sok akit képeznek , vagy rossz irányu .
Anno az 50-60 as évek körül (ha jol halottam ) a fizikai munkás volt a minden , az értelmiségi csak megtürt . 90 körül , javult az arány , mostanára átestünk a ló tulsó oldalára . Csak az a baj , látva a jelenlegi tendenciát , minden fiatal úgy készül a jővöre hogy a fizikai munkából nem lehet élni tehát diplomát neki is .
Valahogy helyére kéne tenni a dolgokat , mert külömben nagy gondok lesznek itt .Gondolva arra pl hogy minimálbérért hülye leszek én kockáztatni az életem , felmenni a tetöre és kicserélni 3 cserepet , vagy odaállni a forró kemence mellé sütni a kenyeret . Lehet rám szépen nézni + megdicsérni , abból én még nem veszek kaját .
Azt is át kéne gondolnunk , hogy alakítsuk át a gazdaságpolitikánk . Mert az eddigi dolgok bebizonyították hogy ez a mostani ,zsákutca.
Tán kevésbé kéne függenünk a külföldtöl pl. cukor termelés , német bérmunkák , stb . Ideje valamilyen szinten visszatérni az önállósághoz . Amig ezt nem látjuk be addig szívunk , nem csak én az asztalos , hanem pl a tanár is . A cukoráron keresztül a belsö kereskedelem csökkenésén-cégek tönkre menésén keresztül , sok formában .
Ehhez kell az agy mely ezt kigondolja és kell a kéz mely megvalósítja .
De hol jön be ebbe a képbe a rengeteg komunikációt végzett diplomás ? Szvsz , sehol. Kevés kell belölük hogy ujra tudjunk indulni , nagy részüket fölöslegesen képezzük ki.
Mert hogy 2-3 diplomával nem fog kimenni hajnalba a határba betakarítani az biztos.A számok, tervek , elvek , szép dolgok. De attól se kajánk , se áramunk ,se házaink nem lesznek . Márpedig meg is erösödhetnénk ebbe a válságba , ha nem ismételten lufit fújnánk ( hitel lufit is )
Ha viszont megpróbálunk ujj útra térni , ahhoz termelni kell . Ahhoz pedig nincs további nagy számu diplomásra szükség .
Nagyon nehéz kérdés, hiszen minimálbérből nagyon nehéz félretenni valamennyit. Egyrészt azért, mert tényleg nehéz úgy kihozni a hónapokat, hogy maradjon is a végén valamennyi, másrészt pedig könnyű abba hibába esni/elcsábulni, hogy ha csak ennyi maradt, akkor… A korábbi…..
gabi999 2011.12.20 23:48:35
@tourline: Igen , így sejtem én is .
Optimális körülmények közt tényleg meg lehet ezt csinálni .
Mondom : optimális körülmények közt. Ha a csillagok is megfelelöen állnak .
Hasból , 200 családból 1 nek.
Egyébként + lehet élni szociális segélyböl is ( 28500Ft )Próbáltam .
Igaz az albérletemet nem tudtam kifizetni , + tüzelöt se kellett venni.
Hozzátéve hogy amit ettem , azt az ellenségemnek se kívánom ( na jó , a politikusoknak igen , hadd szenvedjenek-vegetáljanak .)
Nesze neked egészséges életmód .
Szóval LEHET így élni ,de ...
Innen általába csak lefele van .
Nem tanultam közgazdaságtant, s noha életem során összefutottam számos közgazdásszal, sosem hagytam magam általuk megfertőzni. A mezőgazdasághoz nincs semmi közöm, és anno megboldogult fiatal koromban nem traktorral jártam (se ekével, se a nélkül) a discoba, mégis sokszor…..
Hasonlóan a kisebb parlamenthez, az országgyűlési képviselői juttatások rendszerének megváltoztatásának témája is időről-időre felbukkan hol a bal, hol a jobboldalon. Nincs is ezen mit csodálkozni, abban ugyanis nagy az egyetértés a pártok között, hogy a jelenlegi rendszer…..
gabi999 2011.10.24 22:26:46
@kocsmaros: Végignézve leamortizált országunkon ,agyilag és becsületileg leamortizált vezetöinken ,sirhatnékunk támad. Kénytelenek vagyunk poénkodni , mert ha gondolkozunk helyette hamar király nélkül maradhatunk . És nem valószinü hogy önként átadná a koronát .
Kovi 1970 : ne légy már ennyire szívtelen ! 1Ft ot még igen, de 2 már sok nekik a teljesítményük alapján .
Mendson : érdekes dolgot említesz korrekt LENNE . Csak soha senki se csinálná meg .
A fenti mondat garantáltan elhangzik szinte bármelyik, a magyar állam kiadásaival kapcsolatos vitában! Pedig ha már ott tartanánk... de ne szaladjunk ennyire előre.A debreceni futballcsapat jelenlegi stadionja az Oláh Gábor utcában található, és bizony legendák születtek róla.…..
gabi999 2011.10.04 22:21:38
@Németh András: Egyet értek véleményeddel . Hozzá téve hogy tömegsportnak kikiáltott valamire tán ne költsünk .Most nem a színvonalárol beszélek , ahhoz nem értek .
Meg azt látja , halja a csemete hogy focistának kell lenni mert akkor sokat keresel.Fény , pompa , csillogás . Ha meg berúgod a gólt , lehetöleg sokat , te vagy az istencsászár . Hát a frászt! Sima állampogár és nem több mint én vagy a szomszéd .Csak valaki be akarta magyarázi hogy " focinemzet "vagyunk .
Még csak arról se hogy megépül állami ( vagy részben állami ) pénzböl.
Inkább 2 indokot említenék ellene .
1. Szabadidő hasznos eltöltésnek számitjátok a focit ?
Gondolom igen .
Én repülőgép modelleket reptetek .( mint szabadidő hasznos eltöltése ) Az se olcsó mulattság elhihetitek . Meg azt is hogy szegény vagyok .De még ez is magánügy . Azt viszont etikátlanság körébe sorolnám , mikor a törött helyett nem tudok venni1 másikat, mert állam bá pénzt akar ( egy újabb adóval , már az x edikkel )hogy legyen fedezet a stadionra.
Én a sajátom teljes költségét fizetem , ti miért nem ?
Tehát ÉN "sponzoráljam " a TI idő töltéseteket ?
És TI mit adtok érte cserébe ? Vagy csak én adjak ?
2. Nem tom hány milliárd , nem is érdekel . De nem lenne jobb helye is ?
én 1,5 ÉVET várok 1 szemmütétre mert nincs pénz, xy Pista bácsi 3 ÉVET 1 csipő protézis mütétre , mert nincs pénz .(Csak piti példák voltak)Bár Pista bácsit meg lehetne kérdezni , mikor fexik 3 éven keresztül , tetszik-é neki a magyar foci , mert azon az áron lett stadion , hogy Ő és sok más ember elvesztegetet pár évet az életéböl . Asszem anyázna .
Ilyenre bezzeg van pénz .
Azt hogy azt az "elmaradott ( és nem sértésnek szántam )országrészt fejleszteni kéne abba igazat adok nektek .
Kötöttségek nélkül Pax Orbán 2011.09.28 12:15:00
A Magyar Hírlap "Álláspont" rovatában megjelent egy cikk Máté T. Gyula billentyűzetéből Orbán Viktorról. A trükk az, hogy egyszer sem írja le se a miniszterelnök nevét, se a pártjáét, hisz felületesen olvasva az írás főszereplője a mai Putyin, a témája pedig a az elnöki…..
gabi999 2011.09.28 23:52:34
@Alterix: Bocsi , de most olvastam ezt a viccet . Találó .
Meghal Gyurcsány , Orbán és Torgyán. Felkerülnek Isten trónusa elé aki megkérdi : Gyurcsány , te hol akarsz állni ?
A jobbodon Uram . Hát jó , állj ott .
Torgyán , te hol akarsz lenni ?
A balodon Uram . Jó állj ott .
És te , Orbán fiam ?
Már megbocsáss Uram , de a helyemen ülsz .
A napokban tette közzé a PSZÁF a pénzügyi szervezetekkel kapcsolatos panaszok, beadványok és megkeresések statisztikáját. A rendszeresen, negyedévente (illetve jelenleg fél éves összesített) közzétett tájékoztató az utóbbi időben változott, ám sok helyen téves, hibás…..
gabi999 2011.09.27 18:18:34
@balafánt: Bocsánatot kérek , de csak nem állhatom meg szó nélkül .
D/R&EXP AILE POS1 EXP LIN D/R 100% Ez az egyik modellem beállitása .
FELVILÁGOSITOTTALAK ERRÖL ? FEL . Akkor IRD ALÁ!
Hogy te nem teljesen érted az álltalánosan használt szakzsargont? Az a te bajod .
Itt válik fontossá berajlany hozzászólása :"A tájékoztatás nem akkor tájékoztatás, ha én elmondtam, hanem akkor, ha ő megértette."
Jelenleg a hivatalosan használt nyelvezet úgy van megfogalmazva , hogy az ügyintézö azt magyaráz mögé amit akar Legyen az TIGÁZ vagy OTP.
Pszáf levelét úgy írta hogyha nem vagyok egytized %nyit ismerös a pénzügyekbe , semmit se mondott volna . Igy valamit értettem belöle . Még telefonon rákérdeztem , úgy lett tisztább a kép .
Gondolom én , nem heccböl fogalmaznak úgy általánosan hogy a sima mezei ember ne értse meg .
Tisztelendö munkásságod , de lassan ( ilyen ügyekbe ) , (zsargon ) írástudóhoz kell fordulnia az embereknek ?
Tiszta középkor .
Ma fejeztem be 1 kőzjegyzöi 2 lapos nyomtatványt . Hozzáteszem 2 lapos útmutató és kódtár volt hozzá . Erre a mai hétköznapi ember nincs felkészülve . Nem is lehet , mert ehhez vagy pénzügyesnek vagy jogásznak kéne lennie . ( akkor ki szereli meg őnnél a vizet , ki füt ? )
De mi értelme 1 hivatalos papirnak , ha csak ők érthetik meg.
Tehát jöhet infó akárhonnan ,akárhogy , HA nem értelmezhető módon tálalják .
gabi999 2011.09.28 00:12:48
@balafánt: Na MOST tökéletesen egyet értünk .
Két internetes hírportál - az Index és az Origo - fotósait kitiltotta az Országgyűlés elnöke az Országházból arra hivatkozva, hogy az Országgyűlés szabályzatában foglaltakat megsértve készítettek fotót a miniszterelnök szeptember 12-ei beszédének vázlatáról. A…..
gabi999 2011.09.22 22:06:08
@Droidfigyelő: Egyet értek.
Máshonnan közelitve meg a problemát ha valakik az ország életét , gazdaságát súlyosan érintő dolgokat 50-90 évre titkosit( pl az olajszökitési ügyek )amiröl a pogároknak tudnia kellene, ne csodálkozzon ha az etika szót mi is szabadabban értelmezzük.
Bár ? Vihar a biliben . Ma lefényképezték , jövő héttöl törvény.fityeszt ismerve 2 hónap mulva már nem is lessz érvényben, leváltják 1 újabb baromsággal .
Két héttel ezelőtt kezdték el tárgyalni a kormány tagjai a jövő évi költségvetést, igaz akkor még számok nélkül. Mi már akkor megírtuk, hogy számításaink szerint egy kb. 1000 milliárdos nagyságrendű megszorításra kiigazításra lesz szükség a várható…..
gabi999 2011.09.19 20:42:33
@Cogito.t:
Atyámfiai : Ti most arról vitatkoztok a képviselők milyen ruházatba tegyék le az esküjüket ?
Nem fontosabb kérdés az hogy kik a képviselők ?
Egyébként az én véleményem is az hogy rossz irányba megyünk . 1 ideje . Az előző banda balf@szságbol tolta el, a mostani szvsz szándékosan .
Durva megszorítások jönnek. A szánalmas, 1,5%-os éves GDP-növekedés mellett a költségvetés számai borulnak, a hiánycél a legoptimistább esetben sem tartható.Az idei deficit nem problémás, ugyanis az államosított nyugdíjpénzek bevételként való elkönyvelésével bármekkora…..
gabi999 2011.08.18 23:53:22
" az államnak kell kevesebbet költenie: csökkennek a nyugdíjakra, egészségügyre, oktatásra, közszolgáltatásokra, szociális ellátásra fordítható összegek. "
Hm .
Ebböl csak 2 területet emelnék ki .egészségügy :Szerintetek Fehérváron ma mennyit kell várni 1 szürkehályog mütétre ? 14 hónapot ! Ha elveszünk még az eü töl , mennyi lesz ez ? 2-3 év ? Ja és természetesen menj el addig dolgozni és adót fizetni . Nem látsz ? a te bajod. Levágod a kezed ? a te bajod . Leesel az állásrol ? az is a te bajod. De legjobb lesz ha meghalsz mert akkor semmit se kell neked fizetni az államtól .
Könyörgök ! Térjenek már észhez ! A pogárság elég nagy része elhasznált , beteg .Ha nem elözzük meg a komolyabb betegségeket , egyre kevesebb lesz a keresö , egyre több a táppénzes vagy rokkant . A 24. órában vagyunk de még tudnánk tenni valamit , igaz ahhoz szemlélet váltás köne az "elitben " .
Oktatás : az ifjuság nagy része felsöfoku tanulmányokat szeretne folytatni . Már a 13 éves kislány is fösulis akar lenni . HURRÁ .Egyre müveltebb a fiatal . DE MILYEN ÁRON ?
Lassan nem lesz aki tüzet oltson vagy megszerelje a vizet . Mert látja a csemete maga elött a példát . Apuci , anyuci munkások , és éhenhaláshoz épp elég amit keresnek. Valakiknek érdeke volt hogy a munkának ne legyen becsülete . Illetve, az igen , csak becsülettel nem lehet fizetni a boltba . Mihelyt a munkásokat megfizetnék és stabil lenne a rendszer , nem biztos hogy annyi gyermek akarna fösulis lenni . Hirtelen vagy 10 iskolát be lehetne zárni .
Legalábbis alulrol igy látszik .
Hoffmann Rózsa a jelek szerint megirigyelte a Fidesz-KDNP újságírótagozatának sikereit a liberális-pukkasztásban. Erre úgy döntött, hogy úgy turbózza a „hülye pesti liberális értelmiség” agyvízét, hogy az nemcsak bayeresen virtuálisan, hanem valóban is fájjon.…..
Két olyan dolog, amit nem gondolsz végig, mielőtt belevágsz. Amerikában a jelzálog "csak" annyira komoly, mint egy házasság. Európában viszont annyira, mint egy gyerek. És míg felőlem az házasodik, aki akar, lehet hogy gyerekre igenis kéne jogosítvány. Elmagyarázom. Amikor az…..
gabi999 2011.07.25 23:52:09
Teljes mértékbe egyetértek .
Hozzátéve hogy mivel kormányunk és annak szervei (PSZÁF pl ) túlságosan nem tiltakoztak a deviza hitelezés ill annak módja ellen .
A honpolgárok meg szó szerint vették csak , kedves vezirünk ezüsthajó (kft)n mondott szavait : MERJÜNK NAGYOT ÁLMODNI !
Nem hiszem hogy a szomszéd vagy nagyon sok hiteles közgazdasági diplomával rendelkezne. Elhitték amit a "jól felkészült" ügyintéző elmondott . Ami ugye pénzröl lévén szó , bizalmi állás . Mint látjuk rászolgáltak .
Akik értettek hozzá könnyedén csinálhattak volna 1 olyan írásos anyagot mely globálisan KÖZÉRTHETÖEN , FELFOGHATÓ MÓDON elmagyarázza mi lehet a legrosszabb ( pl hitel válság veszélye és annak várható lefolyása ) , legnagyobb veszély vagy legoptimálisabb esetbe mi történhet .Ezt hitel felvétel elött az adósjelöltnek odaadni , legyen tisztába vele .
2 napi munka + a nyomdai munka + 1 rendelet , hogy kötelezö adni a banknak Ilyen tudtommal nem volt . Pszáf tessék-lássék módon tiltakozott, ennyi . Szerintem ennyi ember nem vett volna fel hitelt.
Ehhez állami tenni akarás kellett volna . Nem xy álampogáré hanem a döntéshozo vezetöké.
Azt mondják a lócitromba csak 1x lehet belépni . Ha ezt az irányt követjük , nem fejlesztjük a gazdasági oktatást alsó szinten is , növeljük a közmunkások hadát . akkor majd mi megmutatjuk . De meg ám ! Nekünk sikerül másodszor is bele lépni .Válság lessz ezután is . Jó lenne ha fel tudnánk használnia a mostani tapasztalatot hogy a következöt minnél messzebb tudjuk kitolni
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
gabi999 2011.07.23 13:38:26
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Érdekes .Anno még én is akartam felvenni rövid távú , kisebb hitelt . Oszt mikor nekiálltam számolgatni 100E Huf ra mennyi kamatot kéne fizetnem , ledöbbentem . Kb valami 70% nál több .
Úgy döntöttem inkább nem kell . Ezt a szokásom azóta is megtartom .
Igaz többen lenéztek öregebb kocsim miatt , meg nem csecse ujj házba élek , hanem csak 1 régi felújítottba .
És most hol is vannak a hitelböl fejlődök ?
10-30 évre eladósitották magukat .
ÉS MÉG NEM TUDHATJÁK MI LESZ VELÜK ?
Szvsz : ha szerényen élve is, de jobban jártam.
Az alkotmányos konzultáció után a kormány most szociális politikája kapcsán is kikéri a "nép véleményét". A múlt hét végén megérkeztek a kérdőívek mindenkihez. Lássuk hát miről szól ez az egész.Hasonlóan az előzőhöz, ez a konzultáció is - egyebek közt - a…..
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
gabi999 2011.05.15 15:11:14
@a-kis-herceg: HÉ ! Én is ennek a nemzetnek tagja vagyok,bogaram .Ha te ugy gondolod , hogy balf@sz és p@raszt vagy , hát szíved joga. De TE , ENGEM és kb 10 M polgártársadat ne minősits , ha megkérhetlek.
Sajnálatos módon a következő sorral viszont egyet kell értenem .
Kerényi János, akarom mondani Simon Zoltán képviselőnek komoly kérdés lesz, hogy hol tud mostantól háborítatlanul rágyújtani a Parlamentben. A jelek szerint a dohányzás-lobbi csak egy pártokon átívelő kiskoalíciót tudott befolyásolni, amely a KDNP-s Rubovszky György…..
Nívó Zuhan a Fidesz? Frászt! 2011.04.16 10:25:00
A média mostanában attól hangos, hogy esik a Fidesz népszerűsége, és micsoda - kinek-kinek negatív vagy éppen pozitív - tendenciák indultak meg a pártok erőviszonyaiban. Érdemes azonban jobban megnéznünk az adatokat, mert bizony itt masszív hangulatkeltésről van szó. Az igaz,…..