Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S z a b i

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
HamPLÓ Stairway to Heaven 2015.03.14 18:00:00
S z a b i 2015.03.14 21:32:32
@Trónkövetelő: @Hamster: Ezt találtam, ennél többről nem tudok. Úgy rémlik, mintha lett volna jobb minőségben is de hirtelen nem találom.
S z a b i 2015.03.15 20:58:45
Le. www.bkk.hu/wp-content/uploads/2014/11/M1-M7_alaguttal.jpg Nem igazán értek hozzá, de egy ehhez hasonló körforgalmas megoldás nem lett volna egyszerűbb és olcsóbb? iho.hu/img/kozut/1304/130427_budaorsiut/02.jpg Esetleg a vasút fölötti felüljáró nélkül.
S z a b i 2015.03.15 20:59:55
@Hamster: Amúgy válaszoltam eggyel feljebb csak most meg az maradt ki.
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
S z a b i 2014.02.28 22:36:45
Valószínűleg sok ember azt sem tudja melyik metró megy Újpestre mert nem újpesti metrónak hívják. De még logikusabb ha hivatalosan is észak-déli metrónak hívják és azt is mondják be. Egyszerű és logikus, könnyen megjegyezhető. Moszkvában és Londonban is olyan könnyű eligazodni egy a nyelvet nem beszélő embernek. Én sem szoktam még meg és nem is biztos hogy meg fogom, de végre egy olyan dolog aminek van értelme is.
@grigorij: Erről is Vitézy tehet, mi? Segítek frissíteni néhány ember emlékezetét: hvg.hu/napi_merites/20101008_hev_logo De érdekes! A BKK csak 2011-ben alakult, de Vitézyék már biztos 2010 októberében beszivárogtak a BKV-ba hogy elindítsanak egy folyamatot aminek a vége a HÉV vonalak számozása lett. (Csak mert lassan már ez jön)
Miközben mindenki a Ferenciek terének megújulásáról beszél, teljesen megfeledkezünk róla, mi zajlik a föld alatt - az alagút betömésén kívül. Legalábbis én teljesen megfeledkeztem róla, úgyhogy nagyot néztem, amikor ma ott szálltam át a 8-asról a metróra. Kíváncsian…..
Korábban már ezen a blogon is olvashatott a Nyájas az elmúlt évek közterület átnevezéseiről, és az eltörölt utcanevekről. Ki volt Hámán Kató, Schönherz, Dimitrov, vagy éppen Tolbuhin? És ki volt Cházár András, Edvi Illés, vagy éppen a szép nevű Kacsóh Pongrác? (1. rész,…..
S z a b i 2013.04.27 00:51:16
Azt már a Tankcsapda körútról szóló posztnál is felmerült, hogy bizony itt lenne az ideje megoldani Kőbányán a Fehér út és a Kőrösi Csoma-Jászberényi közti kapcsolatot. Az Éles sarok nagyon szűk és nagyon körülményes. Nos Sadia ráakadt a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő…..
Az egyik kedves barátommal van egy ilyen definíciónk Christina Riccire, hogy ő az, aki "csúnya, de szép", na ez a poszt is egy ilyesmi dolog, a megoldás "jó, de rossz". Szóval a Family Guy nekem nagy kedvencem, mert engem simán le lehet venni a lábamról egy paraszt…..
Félrefordítások A Waverly hely 2009.07.06 05:24:00
rutzky egy tipikus "kár volt" kategóriájú fordítást talált: A Jetix nevű gyerekcsatornán fut egy sorozat, a 'Wizards of Waverly Place', aminek magyarul azt a címet sikerült adni, hogy 'Varázslók a Waverly helyről'. Ennyi erővel a 'Melrose Place' is lehetne 'Melrose hely',…..
A Fortune-ban elég alapos összeállítás jelent meg az Apple-ről, ami főleg arra a kérdésre keresi a választ, hogy mitől lett olyan sikeres a vállalat. Ezek közt szerepel, hogy Jobs tényleg benne van minden fontos döntésben, hogy a vezetéstől óriási felelősségvállalást várnak,…..