Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sic2

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A november első hétvégéjén megrendezett Arcadia Nosztalgia Játékkiállításon a Flippermúzeumnak és az Insert Coin Egyesületnek hála a Nerdblog exkluzív videóinterjút készíthetett a Kaland-Játék-Kockázat könyvsorozat legendás írójával, Ian Livingstone-nal. Másnap a Vault 51-ben is találkozhattunk a…..
Ez egy olyan cikk lesz, amit az élt írt. A lányom aki lassan két éves lesz, abban az életszakaszban van, hogy képes azt mondani, hogy: "nem"... nem az alvásra, nem a zöldborsóra, nem az evésre, nem a sétára… miközben mindegyiket űzi és imádja. De mindig igent mond a pudingra. Imádja a Paula féle…..
Reggel elindulsz egy átlagos kirándulásra és úgy érsz haza, hogy megőrülsz a látottaktól! Ritkán adatik meg ez az érzés, de ma megesett, bezsebeltem egy medve sziluettjét a Pilisben! Futnál, kiabálnál, fújogatnád gázsprayvel? Lehet, hogy egyszerűen az egymás iránti tisztelet kifejezése segített?!…..
Sic2 2018.08.07 07:32:50
@Kolbászlóbáló: Dehogy! Ott született! ;)
Nemrég megkérdeztem a Facebook-csoportban, hogy miért bújnak, dörgölőznek a cicák? Sokan azt hiszik, hogy ezzel a szeretetüket fejezik ki, pl. mikor hazajövünk, és a lábunkhoz dörgölőzik a cica. De ez megint csak a mi belemagyarázásunk, hiszen a szék lábához is dörgölőzik, nos azt talán annyira…..
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Sic2 2012.09.10 10:25:47
@lutria: Hali! Mivel haverom ott dolgozott akkor, megkérdeztem, hogy mi volt a szupertitok, de nem emlékszik...
:-)

"Igen, itt dolgoztam és valóban c64-en "dolgoztam", de nem emlékszem arra, hogy kilincsnélküli titkos ajtó lett volna, talán csak zárni kellett mindig, ha elmentünk, de a legtöbb irodával így volt ez akkoriban (ez az openoffice még nem volt divat). A programozókra már nem emlékszem, de szerintem semi különös nem volt bennük. Igaz, én 4 órát voltam csak."
 Először a Békés Megyei Bíróság minősítette visszamenőleges hatállyal semmisnek a kezelési költség devizában történő megállapítását egy perben, ezt követően pedig, a Szegedi Törvényszék egy takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításra lehetőséget adó,…..
Sic2 2012.01.26 16:40:02
@Ecskes: Ezt én is kérdeztem, és erre mondták, hogy kedvezőtlen szerződésmódosítás esetén el lehet állni a szerződéstől 30 napos fizetési határidővel (v.ö. hitelkiváltás másik banknál). Ez szolgál arra, hogy a bankok versenyezzenek egymással. Legalább is elméletben. Gyakorlatban már nem tudok olyan bankról, aki _egyáltalán_ adna most hitelt...
Sic2 2012.01.26 16:44:11
@Ecskes: A szerződés részletezi, hogy mikor emelhetnek kamatot, a végén már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek... (bocs, ha hosszú)

"A Bank a kölcsön ügyleti kamatlábát, költségét, díját a kamatperiódus forduló napján, késedelmi kamatát, az egyes ügyleti évek forduló napján jogosult egyoldalúan megváltoztatni. Az adós számára hátrányos, egyoldalú szerződésmódosításra az alább megjelölt esetekben kerülhet sor.
Módosításra okot adó körülmények különösen:
a) a jogi, szabályozói környezet változása
• a bank tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó vagy azt érintő jogszabályváltozás, jegybanki rendelkezés vagy a bankra kötelező egyéb szabályozók megváltozása,
• nemzetközi minősítő intézetek (elismert külső hitelminősítő szervezet) által rendszeresen közzétett országkockázati mutató negatív irányú változása,
• a bank közteher- (pl. adó-) fizetési kötelezettségének növekedése,
• a kötelező tartalékolási szabályok kedvezőtlen változása,
• a lakáscélú állami kamattámogatások változása és/vagy megszűnése,
b) a belföldi vagy nemzetközi pénz- vagy tőkepiaci feltételek, a makrogazdasági környezet módosulása; amely különösen lehet:
• a bank forrásköltségeinek változása,
• a jegybanki alapkamat, a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása,
• a pénz- vagy tőke piaci forrásszerzési lehetőségek változása,
• a tőke- és pénzpiaci kamatlábak, refinanszírozási és referencia változása,
• a bankközi hitelkamatok változása,
• a fogyasztói- vagy termelői árindex változása,
• a bank által nyilvánosan kibocsátott értékpapír hozamának emelkedése,
• az éven túli lejáratú állampapírok hozamának emelkedése,
c) a szolgáltatás nyújtásához, illetőleg az Ügyfél személyéhez fűződő kockázatokban beállt változások, így különösen
• az Ügyfélért vállalt kockázatok tényezőinek - a Bank megítélése szerinti kedvezőtlen változása; ide érteve az ügyfél és/vagy biztosítékot nyújtó fizetési
• képességének, készségének változását, a biztosítékok értékében bekövetkezett változást, illetve a biztosítékok értékesíthetőségében bekövetkezett változást,
• a Bank által nyújtott szolgáltatás kockázatának, illetve kockázati tényezőinek változása portfolió szinten;
d) a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban, a Bank működési feltételeinek biztosításában bekövetkezett változás, így különösen
• a Bank által igénybevett technikai eszközök, ingatlanok használatáért ill. bérletéért fizetett bankköltségek hátrányos változása,
• dologi, informatikai, illetőleg biztonságtechnikai feltételeinek biztosításáért fizetett bankköltségek hátrányos változása,
• számítástechnikai ill. adatvédelmi alkalmazások követelményeinek változásából eredő bankköltségek hátrányos változása;
• banki szolgáltatásokra vonatkozó külső és belső folyamatokban-, eljárásokban-,banki szolgáltatások igénybevételében-, valamint informatikai és biztonságtechnikai feltételekben történő változás
• a Bank működési költségeinek hátrányos változása;
• postai-, távközlési-, internet- szolgáltatás feltételeiben, illetve ezek szolgáltatási díjaiban történő hátrányos változás
• külső szolgáltató által biztosított szolgáltatások elvégzéséért felszámított,továbbterhelt díjak, költségek hátrányos változása;
• a bankközi elszámoláshoz kapcsolódó díjak, jutalékok, költségek hátrányos változása.

A Bank tájékoztatja az Adóst, hogy az itt írt feltételek egy adott időpontban egymással ellentétes, vagy arányaiban eltérő változást /növekedést, csökkenést/ mutathatnak. A Bank minden esetben az adott időpontban tényleges hatással bíró feltételeket, hatásuk arányában veszi figyelembe a kondíciók konkrét mértékének a meghatározásánál.
A Bank tájékoztatja az Adós, hogy a kamat, díj vagy költség számára kedvezőtlen egyoldalú módosítása esetén, a módosítás hatályba lépése előtt jogosult a szerződés díjmentes felmondására."
Lamperth-Lendvai-Gyurcsány szerelmi háromszög állhat az MSZP belviszályai hátterében, az eldurvult kongresszusról újabb hangfelvétel szivárgott ki.Miután Mesterházy Attila ledarálta a Gyurcsány Ferenc által átadott, az őszödi beszéd gyanúsítottjait tartalmazó listát, újabb…..
Fásy Ádám üzleti lehetőséget is lát az új HÉV-ben A fonódó villamos után további korszerű újításokkal gazdagodik Budapest az elkövetkező években – szerepel a BKV és a Fővárosi Önkormányzat közös nyilatkozatában. Jön a csűrdöngölő HÉV, az okádó troli, és a…..
Vastagbőr Benyújtották 2011.03.14 13:01:00
Ahogy megígérték, a FIDESZ-KDNP alkotmányjavaslatát ma Lázár János és Harrach Péter beterjesztették az Országgyűlés elé. Március 22-én kezdődhet róla az általános vita, és április 18-án lehet a zárószavazása.(fotó:fidesz.hu) Lázár azt mondta, remélik, hogy "a…..
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Magyaridióta A kétharmados 2010.08.16 12:29:05
Sic2 2010.08.16 14:41:09
Magyaridióta Tarló 2010.07.12 15:28:00
Heti aktuális mikroblog bejegyzésem következik.A hétvége kétségkívül legfontosabb politikai híre, hogy a Fidesz önmagához, az országhoz és a fővároshoz méltó főpolgármester-jelöltet állított Tarlós István személyében.ég a tarló - képinnenTarlósnak a főváros életébe…..
Magyaridióta Blöff 2010.05.13 10:06:00
Nézem az új kormány tagjainak listáját, olvasom a velük megjelent első interjúkat, somolyogva követem az ún. nemzeti konzultációról szóló híradásokat, és egyre inkább kezd megvilágosodni, hogy ez az egész eseménysor csak egy blöff, mégpedig Orbán Viktor személyes…..
comment:com Megbukott a Hősök 2007.05.25 13:57:00
Most már hivatalosan bejelenthetjük: a Hősök megbukott. Mármint Magyarországon. Múlt héten és most is alulmaradt ugyanis a Dr Csont című, egyébként nem túl izgalmas Helyszínelők-utánérzéssel szemben. Ennél is szomorúbb, hogy amíg az este kilenckor kezdődő Doktor House-ra…..