Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babota

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pastrami legendás étel, amely valahol a barbecue stílus határmezsgyéjén helyezkedik el, ötvözve a lassú tűzön füstön sütést különféle egyéb eljárásokkal. A mi olvasatunkban egy különleges hibrid, kulináris mesztic: a pácolt-füstölt húskészítmények és a barbecue módszerrel sült hús keresztezése.…..
Lebuktam. Ezt most nem én írtam, rólam írták: interjút készített velem a Dunántúli Napló. A netes verziója a bama.hu-n olvasható, itt. :)..
Vajda Zsuzsi nézegeti a múltkori adag edzéstervhez kapcsolódó tényadatokat. Voltak jó futásaim, tényleg könnyebben futok így 95kg környékén. Talán ő sem számított rá, hogy a Yours Truly-ra előírt 16km-en a folyamatos gyorsuló tempót úgy meg tudom futni, hogy végig 6 perc…..
Múlthéten csak szombaton és vasárnap futottam, viszont érzésre nem akárhogyan. Egy méregtelenítő kúrának köszönhetően 4,4kg-t adtam le (kimondom én helyetted: ideiglenesen. :-) A méregtelenítés abból állt, hogy csak különböző zöldség- és gyümölcsleveket ittam,…..
babota 2012.03.09 00:10:13
@mgergoo: lehet, hogy majom kérdés, de ezeket az ütemezett iramfutásokat hogyan lehet ügyesen betartani? A Garmin programozható ilyen szinten? Vagy nincs mese, figyelni kell mindenre?
babota 2012.03.09 00:10:13
@mgergoo: lehet, hogy majom kérdés, de ezeket az ütemezett iramfutásokat hogyan lehet ügyesen betartani? A Garmin programozható ilyen szinten? Vagy nincs mese, figyelni kell mindenre?
babota 2012.03.11 19:47:40
@mgergoo: akkor tovább jegelem a sportóra-beruházás kérdését ;)

helyette két további kérdés:
- 10x100 tíz darab százas hajtást jelent a 6 kilis lazulás uán?
- lesz edzésterv-folytatás?
Mai hír: az USA legnagyobb kiadója, a helyi lapkiadás meghatározó szereplője, a Gannett fizetőssé teszi online portfólióját, ingyenes csak az országos USA Today marad. A modell a New York Times-féle féligáteresztő fal lesz: havonta 5-15 cikk ingyenes lesz, utána csörög a…..
Webisztán Bréking: lehalt a Skype 2011.05.26 14:39:00
Az imént kaptam egy ismerőstől: Kb. 15 perce nekem is és minden ismerősömnek is lefagy a Skype-ja. Egy külföldi céggel lett volna 2-től skype konferencia, de nekik is lefagy.Én ma még nem skype-oztam, de több ismerős is heveny kínszenvedésről számolt be. A Microsoftra…..
A kommentezés engedélyezésén kábé egy éve töprengtem el, mikor olvastam a Képviselő Funky moderációs elveiről szóló postját. A lényeg:  A blog bármely bejegyzéséhez bármely regisztrált felhasználhó hozzászólhat. Ez a hozzászólás azonban nem jelenik meg egyből a…..
babota 2010.02.01 01:41:32
@Konrad: és lennének vidéki személyazonosító kirendeltségek is? vagy az utazást költségtérítenék? :)

Komolyból: az, hogy egyesek automatikusan, mások pedig előmoderálás után jelenhetnek csak meg, könnyen zavart okozhat a threadben. A moderálás nyilván nem lehet realtime, tehát simán előfordulhat olyan, hogy a késleltetés miatt egy hozzászólás rosszkor landol a threadben, pl. azért, mert a témát már kivesézték a bizalmas júzerek. Szóval a moderálás idejére értelmetlenné válik az eredetileg értelmes hozzászólás.

De az autentikáció valóban megoldás lehet, valami értékes online profilhoz kötve... egy sima nick+email regisztráció nem nagy tét, de ha a kommenteléshez az iwiwes / facebookos arcunkat kell adni, akkor nyilván megfontoltabban osztjuk az észt.
Jelentős növekedésre számítanak az USA-ban a mobil alkalmazások piacán, míg a közösségi szájtokhoz készülő alkalmazások biznisze idén már stagnálni fog a tengerentúlon.Engagement was the top reason to choose either mobile or social as an app platform, but social sites were…..
babota 2010.01.22 01:30:50
és mi a helyzet a mobil+social appokkal (foursquare, gowala)? Okosok azt is mondják (pl. mashable.com/2009/12/31/2010-location-predictions/), hogy a location based service éve lesz 2010. Azok meg ugye kimondottan mobilra kitalált social appok.
A címben is említett két wireframe-készítő szoftver az, amit az elmúlt hónapokban többször is próbálgattam. Nem mondanám, hogy bármelyik is az ultimate megoldás, de mindenképpen olyan kezdeményezések, amiket érdemes próbálgatni annak, akinek szüksége van ilyen programra a…..
babota 2009.12.01 23:37:41
mockflow.com/

ami miatt kívánatos
- minimál dizájn
- kollaborációs lehetőség
- diszkréten nyilazós kommentelési lehetőség

és ami a legnyerőbb: alap interaktív lehetőség révén némi prototyping: alert boxok, navigációs események preview módban
1. A Ringier Magyarország vezetője elképesztő netsemlegesség-ellenes kirohanása volt az IH legérthetetlenebb pillanata. A netezőket Blikk-adóval sújtani kívánó elképzelés a Google Magyarország vezetőjét például annyira meghökkentette, hogy angol nyelvű twitet írt. Mindez épp…..
babota 2009.10.16 01:56:45
@[nev]: nyilván nem is a számítógéphez kellett volna alkalmazkodniuk az újságíróknak, sokkal inkább a webes trendekhez. Az meg kevésbé ment. A délutáni-esti lapzárták és az aduásznak vélt vip-telefonszámok elaltatták a szerkesztőségeket, miközben a hírek egyre inkább élőben folynak, és a fontos infókhoz sincs már szükség főorvosok és bizottsági elnökök mobilszámára...