Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wal

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Rutinos Hiénázó vagy kezdő, a Sebességhiéna játékában mindenki egyforma eséllyel indul. Illetve mindenki, aki megérti az egyszerű szabályokat és tisztességesen játszik. Először azonban lássuk a nyereményt: egy remek, boros szakácskönyv Így főzneka  borászok címmel,…..
wal 2010.12.19 14:49:45
@ommm: Amúgy meglepően sok párhuzam van a Cobra és e típus között, motor és karosszéria származási helyre gondolok.
wal 2010.12.19 15:01:45
@ommm: csak hogy versenyben maradhassak, feltöltöttem egy másik képet is róla:
indafoto.hu/wal/image/10282595-59a17e28/350715

Ezen már minden látszik, amiből kitalálható a típus.
wal 2010.12.19 15:25:38
@ommm: az 500 itt metrikus, 5 literes motort jelöl. A hasonlóság a Cobrával az, hogy ennek a motornak az eredetije egy Buick V8 volt, a karosszéria viszont angol. A motor kb. 340 lóerő, Stealth vezérműtengellyel, Mark Adams motorvezérléssel, decatted. Semmiféle elektronikai segítség nincs, se ABS, se kipörgésgátló, se légzsák... Felvettem az előbb a hangját is, de nem tudom hova lehetne feltölteni, kb 370k mp3ban.
– Úgy vívsz, mint egy tehenész. – Persze, mert te meg úgy harcolsz, mint egy tehén. Egy megsemmisítő válasz a tizenhat közül, amit a Secret of the Monkey Islandben lehetett olvasni, a kardpárbajos részeknél. És egy idiotizmus a rengeteg közül, amik a programot az addig…..
Magyarország az apatikus, kiégett emberek földje. Gábor ezt jól megszívta. A Naiv Ügyfél tortúrája azzzal kezdődött, hogy igazoltatták, és a rendőrök szerint hamis volt a jogosítványa, mert az adott sorszámhoz az informatikai rendszer szerint egy másik ember nevén 10 éve…..
wal 2010.01.19 12:09:22
Oh, ilyen történetem nekem is van. Igaz kb. 8 évvel ezelőttről, de ugyanez volt a lényege. Megállítottak közúti ellenőrzésen, várakoztam már vagy negyed órája, amikor odamentem megkérdezni, hogy mégis, van-e valami probléma? Igen, volt. Hogy a jogosítványom hamis, az orvosi érvényességi dátum át van írva rajta. Na szép, ez még a '91-ben kiállított rózsaszín jogsi volt, amit írógéppel töltöttek ki, a rendőr meg is mutatta, hogy a lejárati dátumnál az egyik szám alatt látszik egy kisebb szám is.
Lényeg az, hogy bevonták pénteken. Hétfőn felhívtam az illetékes rendőrkapitányságot, mivel megvolt az összes papírom, ami alapján annak idején ki lett állítva. Kaptam egy faxszámot, át is küldtem mindent. Mivel ez rózsaszín jogsi volt, akkoriban nem szerepelt az elektronikus nyilvántartásban, ezért nem tudták rögtön ellenőrizni, be kellett kérniük a dokumentumokat a kiállító hatóságtól. Másnap beszéltem a nyomozóval, akihez az ügy került, mondta hogy rendben vannak a papírok, amiket átküldtem, futárral át is küldik az okmányirodába, ahol kiállítanak majd egy újat. Szerdán küldik, csütörtökön be is mehetek érte. Ott is voltam, sok kivár, megkérdez. Hát itt nincs ilyen, de talán holnap. Másnap sem volt persze.
Felhívtam a nyomozót, hogy mégis, mi történt? Csak annyi történt, hogy bűncselekmény gyanújával átadták valami nemzeti nyomozó szuperszervnek és mellesleg gyanúsítottként fogok szerepelni az ügyben. 30 nap közben lejárt, kaptam egy levelet, hogy újabb 30 nap hosszabítás, majd pár hétre rá egy telefont, hogy fáradjak be kihallgatásra a rendőrségre. Persze vidéki rendőrség, jussak el valahogy jogsi nélkül ugye... Lejutottam, kaptam pár rutinkérdést, majd elém tolt egy határozatot, hogy visszaadják a jogsit, mert nem hamisítás történt, csupán a kiállításkor hibás kitöltés javítása.
Na persze, gondoltam, két hónapot szívok miattatok, majd jól elkenitek, ez minden csak nem szabályos javítás. Itt rövidre fognám, a lényege, hogy bepereltem a rendőrséget, a vége egy szép kártérítési összeg lett, amit rózsaszín postai utalványon meg is kaptam tőlük.
Szóval happy end, de sünöket a sünöknek.
Walt Whitman verse jutott szembe mikor olvastam, Eklemovics Nikola lett a magyar férfi kézilabda válogatott új csapatkapitánya. Leszögezem, rajongóként semmi kifogásom ellene. Eklemovics kvalitásaihoz kétség nem fér, a két utóbbi világversenyen és klubjában a Veszprémben eleget…..
wal 2010.01.14 00:15:03
@Niterider: Fuss még egy kört erre. Nikola a legzseniálisabb irányítók egyike, mind a válogatottban, mind Veszprémben teljes szívvel játszik. Én csak örülök ennek!
  Az ökoterror nem kívánt mellékhatása, hogy ha sok vezetőt sikerül megtéríteni az energiatakarékos vezetésnek, megfordul a trend, és egyre kevesebb lesz az udvarias sofőr. Vélemények azonos című írásunkról...
  Olyat teszek, amiért Magyarországon akasztófa jár egy újságírónak – védelmembe veszem a francia autókat. Gondolom, ezzel rögvest sikerül is megnegyedelnem e cikk olvasóbázisát, hiszen a többség ezzel rögtön át is kattintott a kapcsolódó Belsőség-posztra.…..
hirdetés Ferrari F40, Itala, Silver Ghost, Outspan Orange Vélemények az azonos című írásunkról...