Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p.picur

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blog.hu legfrissebb sztárbloggere, Jakab Andor egyetlen poszttal megmutatta a közösségi média erejét. Válaszcikkek születnek, az online megmondóemberek pedig azóta is elemzik elképesztően gyors terjedését. Mi nem találgatunk, megkérdezzük őt, mit gondol a hirtelen jött…..
p.picur 2011.08.02 22:11:15
@W Joe: Nem tudom van-e jó megoldás a fehérítésre. Meg lehet-e egyáltalán csinálni. Sokan nekimentek, beletörött a bicskájuk (Ha egyáltalán érdekükben állt megoldani. :-() Amíg a lebukás/büntetés kockázata/mértéke kisebb mint a legális működésből adódó teher addig ez nem fog változni. A legnagyobb akadály véleményem szerint emberek gondolkodásmódja, hozzáállása.
De ez már egy külön írás témája lehetne :-)
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
p.picur 2010.12.13 21:39:41
@mindenttudó:
@pakesz: Munkaadói TB járulék (24%)

Na akkor ennek mi köze a nyugdíjhoz? A nevében is benne van, hogy munkaadói, tehát nem a tiéd, és TB, tehát nem nyugdíj. Vagy rosszul értelmezem a dolgokat?

Minimálbér 73 500 Ft ebből fizet
Ez után fizet a munkáltató 24 %-ot, a munkavállaló 9,5 %-ot (8+1,5 ha valaki mnyp tag)
Ez közel 25 000 Ft. Ebből mindből nyugdíjat fizetnek. Elvileg a tiedet, de mint tudjuk a jelenlegi nyugdíjasokét (felosztó-kirovó rendszer).
Miről beszélünk?
A kötelező biztosítás egy bonyolult ügy, és az is marad. És van egy átkozott tulajdonsága: minden anyagi kockázat, ami a rendszerben van, az az ügyfelekre hárul. Ha sok a csalás, az adminisztratív költség, ha drágán dolgoznak a javítók – ez végső soron mind oda vezet,…..
p.picur 2010.04.14 10:26:49
@samadar 2: Igazad van erről szól a casco. A baj az, hogy a kötelező kötelező, cascot meg csak az köt általában, akinek kell. "Kétszeres költség egyszeres szolgáltatás?"
p.picur 2010.04.14 10:28:40
@WSzabi: Én levélben kértem a hozzájárulásukat a bérautó igénybevételhez. Gondolod válaszoltak? Erre én béreltem, amikor benyújtottam a számlát, akkor meg pampoktak.
p.picur 2010.04.14 12:46:06
@Szsrobert:
De jó lenne, ha ez így lenne :-)
A kötelező pont arról is szól, hogy ne kelljen polgári peres úton (évek alatt) érvényesíteni a károdat. Az más kérdés, hogy a biztosító neked nem akar fizetni. Én úgy gondolom, ha vétlen vagy vidd az autód szerződött szervizbe és nincs gondod (igaz a Te és a mi pénzünkön jó drágán csinálják meg, de ha később újra történik valami, az értékcsökkenésbe beleszámíthatod a szakszervizes javítást). A gond a totálkárnál van (az idősebb autóknál gazdasági totálkárt könnyen megállapítanak). Na ekkor kevés pénzhez jutsz, és tuti, hogy jó sokat késnek vele (Saját tapasztalat)