Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothnorbert

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Balassi út Hatvanban ez egyik legfontosabb út, ebből kifolyólag a forgalma is jelentős, mégis mostoha sorsa van. Már a kastély és a vasúti átjáró közötti szakasz is óriási kátyúktól éktelenkedik, kerékpárral az út szélén közlekedni gyakorlatilag lehetetlen. De vannak nagyobb problémák…..
Az Ady Endre Könyvtár épületének bontásával együtt az épület mögött található zenekari próbatermet is el kellett hagyniuk az ott rendszeresen próbáló helyi zenekaroknak. A próbaterem évekkel ezelőtt helyi zenészek kezdeményezésére jött létre, amelyet a város finanszírozott és népszerű…..
Hatvanban civilek és ellenzéki pártok között született megegyezés az őszi önkormányzati választásokon való közös megmérettetésről - adta hírül a Magyar Hang. Az együttműködésben résztvevő szervezetek a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, a Lehet Más a Politika (LMP), a Momentum és az Együtt…..
Közérdekű adatigényléssel fordultunk a hatvani önkormányzathoz, hogy megismerjük a Leguán kávézót sújtó, városi nyitvatartási rendelet indokoltságát. Ebből számunkra az derült ki, hogy az önkormányzat nem járt el jóhiszeműen, valamint a tényekből nem következik, hogy a módosítás szükséges lett…..
Múlt héten még sztrájkra készült az ÉTMOSZ (Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete), a Bosch-ban működő szakszervezet, de úgy tűnik a gyár vezetése belátta, hogy egy esetleges leállás jelentős károkat okozna nem csak a cég magyarországi üzemeinek, hanem a teljes európai…..
Ütős demonstrációt terveztek szervezni Hatvanban a szakszervezetek, amelyen az ellenzéki pártok is részt vettek volna jövő hét csütörtök délután. Egyszerre négy helyen tartottak volna félpályás útlezárással demonstrációt a városban, de ebből három helyszínen a rendőrség megtiltotta a…..
Már megszokhattuk, hogy a hatvani bűz ügyben folytatott különféle eljárásokról nem kap a lakosság automatikusan tájékoztatást, annak ellenére nem, hogy a közvéleményt érthető okokból minden egyes mozzanat érdekelné. Az utóbbi hónapokban rendre Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselőjének…..
A Hunviron Energia-és Környezetgazdálkodási Kft. hatvani telephelyén lévő tárolókból egy egyelőre azonosítatlan, olajos massza folyt ki a kerítésen kívülre. Az ügyészség környezetkárosítás bűntette miatt nyomozást rendelt el a Hatvan és Lőrinci városok határán, az egyre növekvő talajszennyezés…..
Hétfőn az LMP országgyűlési képviselője Ungár Péter interpellálta a parlamentben Nagy István minisztert. A miniszter válaszában ismertette a hatósági vizsgálat eddig nem ismert eredményét.   Ungár Péter a Hatvanban és a környező településeken érezhető elviselhetetlen bűz kapcsán arról kérdezte a…..
Az MSZP azért kezdett támadásba, mert az LMP hatvani jelöltje, Tóth Norbert az MSZP többszöri kérésére sem hajlandó visszalépni az ő jelöltjük javára. Annak ellenére van ez így, hogy az MSZP jelöltjének, a közvélemény-kutatások szerint akkor sem lenne esélye nyerni, ha ez a visszalépés megtörténne.…..
Érdekes hírt közölt tegnap a Levegő Munkacsoport.   Tegnapi 13:00 órás adatok alapján a német napelemek kapacitása a felhős időben is több, mint háromszorosan meghaladta a Paksi Atomerőmű csúcsteljesítményét. Az aktuális adatokat ezen az oldalon nézhetitek meg: https://www.electricitymap.org..
A Magyar Nemzet értesülése szerint 4 865 000 dollár, vagyis 1,2 milliárd forint van Szabó Zsolt fideszes képviselő számláján. Heves megye "erős embere" a tulajdonosa - feleségével együtt - annak a Belize-ben bejegyzett cégnek, aminek a számláján várakozik ez az irgalmatlan nagy összeg. A napilap…..
Már hónapok óta arról beszél Hatvan polgármestere, hogy Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár állhat amögött, hogy a város nem nyer az Európai Uniós pályázatokon. Ez a történet azonban múlt hét csütörtökön vált igazán érdekessé, amikor Lázár János kancellária-miniszter egy újságírói kérdésre azt…..
A Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is perek elé néz. El kell mondaniuk, hogy miért nem csökken a gáz ára, ha a világpiaci árak a mélyben tartózkodnak. Az LMP pert indít, hogy nyilvánosságra kerüljön, Magyarország mennyiért vásárol földgázt Oroszországtól. A magyar…..
A Lehet Más a Politika (LMP) szolidáris a Bosch dolgozóinak béremelési törekvéseivel, mert az LMP Magyarország egyik legnagyobb problémájának tartja az alacsonyan tartott béreket és ezzel szemben egy igazságosabb társadalmat kíván teremteni. Ma Magyarországon tisztességgel végzett munkából sem…..
Hatvan átadja a kastély vagyonkezelői jogát a Vadászati Kamarának. Nem tudjuk, hogy valójában miért. Mindannyiunk számára fontos, hogy a minket érintő helyi ügyekben, mi magunk, a város lakossága dönthessen, kiemelten a jelentősebb fejlesztések esetében. A kastély ügye mindig meghatározó volt…..
A vasárnapi kongresszusi döntés óta sokan bírálták az LMP-t amiatt, hogy nemet mondott az Együtt 2014-hez való csatlakozásra. A döntés szerintük azt jelenti, hogy a párt nem hajlandó tudomásul venni, hogy csak egy széleskörű ellenzéki összefogás képes leváltani az…..
 A Lehet Más a Politika január végi kongresszusát felfokozott érdeklődés kísérte. Az érdeklődést magyarázza, hogy az LMP-t eddigi politikája alapján minden erőlködés ellenére sem sikerült egyértelműen besorolni a magyarországi bal vagy jobboldalra. Ezt tulajdonképpen…..
December 15-én a hatvani képviselőtestület ülésén két nagygombosi lakos kért szót. A képviselők többsége, elutasította mindkét felszólalási kérelmet. Annak ellenére, hogy a testület az érvényes szabályok szerint járt el, a fideszes képviselők elutasító szavazataikkal…..
Ökopolitikai Nyári Egyetem 2010Világforradalom és ökobéke: elmélet, gyakorlat és tábortűz2010. július 21-25., Horány, Árnyas Sziget TáborHa érdekel az ökopolitika......de nem tudod hol kezd, ha már elkezdted, de nem tudod, hol folytasd, ha kíváncsi vagy, hogy gondolkodnak erről…..
Mi az a részvételi demokrácia? Mitől lesz fenntartható egy társadalom, egy város, a vidék? Mitől lesz igazságos a társadalom? Egyáltalán, mitől lesz más a politika? És mitől lesz más Hatvan és térsége? Vegyen részt a demokráciában, tegye fel kérdéseit az LMP-ről, és a…..
Vasárnap este valahogy minden elcsendesült. Hazafelé tartottam, és ebben a csendben felszabadult bennem az LMP-ben töltött elmúlt másfél év minden munkája, küzdelme, szenvedélye, öröme, és eltöltött az elvégzett feladat fölött érzett elégedettség és nyugalom. Nem volt…..
A Lehet Más a Politika köszöni minden tagjának, aktivistájának és szimpatizánsának, hogy az elmúlt hetekben, az ajánlószelvény gyűjtés időszakában közös munkával közelebb segítették a pártot a sikerhez, és ezáltal az országot ahhoz, hogy valódi politikai alternatíva…..
Tisztelt Miniszterelnök úr! Magyarországon jelenleg több mint 1200 település önhibáján kívül áll a csőd szélén. Mára odáig jutottak, hogy még a szükséges karbantartásokat, állagmegóvásokat sem tudják elvégezni, fejlesztésekről pedig álmodni sem mernek. Mindennapos gondot…..
Az országgyűlésnek volt alkalma arra, hogy rendezze a kampányfinanszírozás körüli botrányos helyzetet, a Transparency International és a Freedom House javaslata ott van a képviselők asztalán. Ám a parlament már nem szavazott róla, az idei első, február 15-i ülés pedig már túl…..