Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puller István

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A krumpli- vagy burgonyabogár, esetleg származási helye után tévesen Colorado- vagy kolorádóbogár a hidegháborúval egy időben jelent meg a keleti blokk országaiban, ahol természetesen egy új amerikai biológiai csodafegyvert láttak meg benne...
Kedvenc történelmi korszakom az 1880-as évektől közel negyven éven át tartó nagy magyar kivándorlás, melyről ezt megelőzően az “Amerikából jöttem, mesterségem címere:...” című bejegyzésben már részletesen írtam. Bár abban a szösszenetben egy viszonylag átfogó, általános képet próbáltam adni az…..
’Náladnál kétszer idősebbnek s tapasztaltabbnak vert ide a sors. Eszemmel nyerjelek meg? Nem mennék vele semmire.” Málta,1966   Ezeket a sorokat Faludy György 1966-ban, írta akkori szerelmének Málta szigetén. Bevallom, hogy legfőképpen ő volt az oka hogy pihenésem színhelyéül pont Máltát…..
Puller István 2019.05.15 18:31:06
@Terézágyú: Blogger nekiállt letükörfordítani valami angol promóanyagotnak, de arra nem számított, hogy fgja hátráltatni alapfokú nyelvviszga és , félkézzel közbe Facebook meg a izé a .
Sorozatunkban most a lengyel „kötelezőket” listázzuk – egy nagyon szűk, ötös listán, ami természetesen egyéni preferenciák alapján bővíthető, kiegészíthető. Továbbra is olyan filmeket kerestünk, amelyek nemcsak közelebb visznek az ország filmművészetéhez, de az adott ország kultúrájáról,…..
Puller István 2019.02.23 18:32:25
Egy faék egyszerűségű kocsmakaja receptje jól jön otthon is. A következő brit étel pedig igazán a legegyszerűbbek közé tartozik. A húson, a zsíron, a borson és a són kívül csak mustárra és Worcestershire szószra van szükség. Utóbbi kettő pedig nálam mindig van otthon, ahogy ketchup is. Az…..
Money, money, money.. Megelőztek minket Abbáék, akik akkor is megmondták vagyishát, elénekelték már vagy 40 évvel ezelőtt, hogy éjjel nappal dolgozunk, számlákat fizetünk és ez szomorú és hogy mindig a gazdag embereknek süt a nap (Money, money, money, Always sunny, In the rich man's world).…..
A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt is,…..
Gnocchi, kolbász, zöldbab, hollandi mártás, fantasztikus íz és látvány. Fél óra alatt elkészíthető, ne hagyd ki!..
Piroskockás Firenzei pacal 2018.01.04 15:48:28
Februárban a firenzei kirándulás okán írtam a trippa frittáról (ropogós pacal). Most a hagyományos, a városban száz helyen kapható trippa fiorentina (firenzei pacal) receptje következik, ami nagyjából hasonlóan készül, mint a ragú alla bolognese (bolognai ragu).   Trippa alla fiorentina Hozzávalók…..
Puller István 2018.01.05 14:02:03
Mint egész Európában, nálunk is hosszú időn át a legnagyobb mumus a pestis volt. Persze előfordultak más betegségek, járványok is, a fekete halálon túl a legismertebb - és legrettegettebb - talán a lepra volt, mégis, a pestis volt az, ami minden vonatkozásában mély nyomot hagyott történelmünkben. ..
Puller István 2017.05.21 13:06:45
Emlékszem, hogy 30 évesen, kommunikációval foglalkozva totálisan irrelevánsnak tartottam a "silversurfer" vagy ötvenentúli megnevezéseket. Nem is értettem, hogy miért kellene érett felnőttek igényeivel foglalkozni, hiszen ők már kész és bölcs emberek, rengeteg élettapasztalattal. Maximum a…..
Az üres bébiételes üvegekből egy kis kreativitással mind a magunk, mind a gyermekeink számára hasznos és szép dolgokat készíthetünk, nem mellékesen a családi kassza is jól jár. Mutatjuk, mi mindent készíthetünk belőlük:..
Puller István 2017.05.02 09:21:15
Függő vagyok, mi tagadás, nincs ezen mit szépíteni. Tavasszal csak az alkalmat lesem, amikor méregdrágán vehetek egy kilót és nekieshetek habzsolni. A saját az igazi, már elvetettem (lilát, cherise-t és cleopatra-t), naponta nézem; "még nem bújt ki, franc". Tegnap is hazakullogtam egy szatyor…..
Puller István 2017.04.12 23:56:21
Olyan emberrel még nem találkoztam, aki ne szerette volna a Nutellát. Sosem volt olcsó mulatság, az utóbbi néhány évben viszont brutális ára lett. Ráadásul az egészségtudatosság is egyre nagyobb teret nyer, és hát a Nutella azért nem ennek a szemléletnek az éllovasa. Korábban már találtam nektek egy…..
A 2011 augusztusában indult Mai Manó Ház Blog – mely nemrég átlépte a huszonkétmilliomodik oldalletöltést is – hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhető ez a Ti lelkes megosztásaitoknak is. Blogunk történetében az egyik legtöbbet frissített rovat a Fotó-dokumentumok…..
Szerintem a friss túró és a szárított fűszerpaprikapor rettenetes páros. Mindezt meghintik egész köménymaggal, már csak legyintek. A koporsószöget pedig a vöröshagymával verik be. Az elterjedt recept tehet arról, hogy undorodtam a körözötttől amióta az eszemet tudom. Lám, megéri előszednem néha…..
Egyetlen vöröshagymát felszeletelni is általában könnyfakasztó dolog, arról ne is beszéljünk, ha nagyobb mennyiség kell a főzéshez. Nagyon sokféle módszerről hallottunk már, hogy megúszhassuk szárazon a feladatot: befogott orral, szemüvegben (nem hatásos), víz alatt, stb. Most találtam egy olyat,…..
Te is hallottad már azt a mondatot, hogy a magyar a világ legnehezebb nyelve? Nos, valószínűleg sejted, hogy talán az elfogultság beszél azokból, akik ezt hangoztatják. Némi valóságalapja ugyanakkor van, legalábbis annyi biztosan, hogy valóban nem tartozik a könnyen tanulható…..
Puller István 2016.12.28 17:25:52
@cardiobascuralis 2: Igeeen, ez az én kis karácsonyi ajándékom volt önnek, hogy legyen valami öröme is ebben a magányos cudar életben. És észrevette, és még örült is neki! Egyébként lehet, hogy tényleg megöregedtem, de már nem okoz akkora élvezetet random trollok másodnickjeivel teljesen ingyen dzsiájdzsósdit játszani valami blogbejegyzés alatt - maradjunk annyiban, hogy a következő lépésem huszár f6, amit kegyed könyörtelenül megmattol. Én megszégyenülten kullogok vissza az ólamba a magyar nyelvtan szabályait tanulmányozni, kegyed pedig óvatosan bekeni a fitymaszűkületét, és modellt áll a Magyar Nyelvőr 2017. januári számának közepén található kihajtogathatós aktfotójához. Puszcsi.
Puller István 2016.12.29 11:11:14
@vörösbor(de)minőségi: Tündérke, többek közt korrektorként dolgozom. Nézzen egy 2016.12.28. 17:25:52-t, aztán bontson egy minőségit Lőrincze Lajos egészségére.
Önök is megfigyelték, hogy minden évben egyre hamarabb kezdődik a karácsonyi láz? Az áruházak és plázák már november közepétől már teljes ünnepi díszben pompáznak, a hangszórókból szól a jingle bells, gombamód szaporodnak a karácsonyi vásárok, az üzletek pedig zsúfolásig tömve csillivilli díszekkel…..
Puller István 2016.12.11 10:25:11
@ungabunga: Az ártatlan gyermeki pillák viszont ugyanolyan mértékben párásodnak tőle. Köszönöm az élményt!
Öt évvel ezelőtt egyedül maradt a gyerekével, nem kapott munkát és egyre rosszabb anyagi helyzetbe került. Hónapokig  zsíros kenyeret ettek, a penészes lakásban  minden áthatolt a dohos szag. Mikor a gyereke ótvaros lett, érezte, hogy azonnal lépnie kell. Jelentkezett egy masszázshirdetésre,…..
Puller István 2016.12.07 23:27:16
Puller István 2016.12.07 23:30:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem lesz rá nagyobb hatással, asszonyom, mint napi nyolc ironikus komment elolvasása az ön becses humorérzékére. Üdvözlettel.
Jövő héten várhatóan ismét itt lesz a hideg. Jól fog jönni egy belsőleg melengető leves! A világban nagy divatja van a mexikói ételeknek. Oda származó barátom mutatta meg annak idején ezt az ételt. Nehéz besorolni, mert ha akarom leves, ha pedig másképp nézzük, akkor pedig egytálétel. Persze a mi…..
Nagyon bátor az egyik vezető magyar ingatlanfejlesztő: formabontó belvilágot sugárzó épülettel lépett a budapesti irodapiacra az elegáns Andrássy úton, a felújított palota belső terei a romkocsmák hangulatát elevenítik fel. A kisföldalatti Vörösmarty utcai megállójánál található A66 irodaházat…..
Puller István 2016.10.20 07:21:23
Ha lejárt a bankkártyád vagy klubkártyád és csak egyszerűen kidobnád, akkor ne tedd! Mutatok 9 szuper lehetőséget, amiből biztosan lesz több olyan is, amire te is azt fogod mondani, hogy “De jó!”. Lássuk!..
Sok szó esett már arról, hogy a neurális hálókra épülő automatikus gépi tanulás mennyi és milyen munkahelyet fog felszámolni a következő években-évtizedekben. Már nem pusztán az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőket igénylő összeszerelő, úgynevezett gyártósori pozíciók vannak veszélyben,…..