Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ger. duchemin

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma reggel megdöbbenve olvastam több hírportálon, hogy a Nemzeti Italboltokat is kinyitják jövőre. Kellenek a vazallusok, nem kapott mindenki elég jusst? Svédországban ez bevált, de ismerjük a sztorikat a vámmentes zónában hánykolódó komphajókról és a rajta hánykolódó…..
ger. duchemin 2014.09.05 10:47:15
@pif: Ezt az orbánozást hagyjuk meg valamelyik politikai blognak.

Ez nem holmi öncélú orbánozás, hanem annak a komoly stratégiai megbeszélése, hogy mit lehet az ellen tenni, hogy esetleg a hiánypótló sörboltok megszűnjenek hazánkban. Mert az ugye nem lenne jó a magunkfajta sörkedvelőknek, mint amilyen te is vagy. Vagy tán mégis azt szeretnéd?
ger. duchemin 2014.09.05 12:15:49
@pif: Hogy lenne már öncélú. Egy ilyen szemét rendszer megbuktatása nem öncél, hanem közcél.
ger. duchemin 2014.09.05 12:18:13
@pif: "Csak egy kérdés, hová vezet ez a stratégia? Vagy egy jóízűt köcsögjobboldalizhatsz valakivel, vagy egymás fejéhez vagdoshattok néhány becsületsértést"

Ez már szinte sértő. Én a kedves fideszre szavazó barátaimmal sose vagyok durva, csak szépen, türelmesen elmagyarázom nekik, milyen butaságot csináltak figyelmetlenségükben.

"köcsögjobboldalizhatsz"
Összekeverhetsz valakivel. Ez a bunkóság nem a stílusom, én kifinomult úriember vagyok.
Ezzel a fotóval illusztrálja a mai Bors az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszakkal foglalkozó cikkét, amihez a páratlanul tapintatos munkatárs a következő, a fejében bizonyára nagyon szellemesnek ható képaláírást produkált. A szexuális erőszakkal meggyanúsított K.S.…..
ger. duchemin 2014.09.05 09:42:48
@trillárom: Egyébként az a helyzet, hogy (bár nem mentség a kihívó ruházat), a nemi erőszakolót általában nem is ez befolyásolja. Egyszerűen ő egy szar, barom állat, aki a nemi vágyát visszafogni képtelen állapotában egy kecskét is megerőszakolna, nemhogy akár egy olyan nőt, aki apácaruhában van. Tehát a kihívó ruházat csak szemét kifogás.
ger. duchemin 2014.09.05 09:55:01
@IGAZI_kovi1970: Kitűnő ötlet. Kár hogy az emberek többsége gyáva az ilyet megvalósítani. Az ilyen netes újságírók példát mutathatnának civil kurázsiból, és bátorságból.
ger. duchemin 2014.09.05 09:56:33
@IGAZI_kovi1970: "Amit a balázsék csináltak az cenzúra."

Az egész ország tömve van gyáva cenzúrával. A fejétől bűzlik a hal (és az ország is)
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
ger. duchemin 2014.09.02 16:12:14
@neoteny:

"bányásznak lenni inkább "értelmes, emberhez méltó munka" mint szexuális szolgáltatásokat nyújtani (sokkal nagyobb effektív órabérben)? "

Igen, így van, sokkal inkább. Mi több, a bányászat lehet "értelmes, emberhez méltó munka", míg a prostitúció soha. Aki azt gondolja, hogy rengeteg pénzért érdemes prostituálódni, mert kényelmes "munka", az bizony teljesen hülye.
ger. duchemin 2014.09.02 16:21:01
@ezta: "Aki szerint nem az erőszakon, hanem általánosságban a gólyatáborokon, meg azok züllöttségén/szexista voltán poénkodnak (?), annak vérlázítóan alacsony az ingerküszöbe."

Ez itt a lényeg, és sok tuskó ezt meg sem érti.
ger. duchemin 2014.09.02 16:26:29
Még bőszen tavaszodott, amikor Hutyitól (Hutyán Zoltán) kaptam egy üveg "Imperial Red Ale"-t, ami a Mesél az erdő fantázianévre hallgatott. Azóta "őszbe csavarodott a természet feje", és Hutyi a Legenda Sörfőzde égisze alatt szeptemberben megfőzte a Mesél az erdő éles…..
ger. duchemin 2014.09.01 11:55:04
@Bud Taste:

"mert a magyar grafikusoknak több évtizedes tapasztalata van"

Ugye csak tévedésből írtál "több évtized"-et "évezred" helyett? Mert ha valami magyar, akkor az csak több évezredes lehet.
Kövér László (képünkön) egy interjúban megmondta: amennyiben a következő tíz-húsz évben az ország nem tudja kezelni a népességfogyást, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget. A magyar már túlélt ennél nehezebb éveket is. De abban biztosan nincs igaza a…..
ger. duchemin 2014.08.28 15:59:39
@Wagem: "Húzhatod a beled te is...proli.
Nekünk meg abból a mocsokból van tele a tökünk,amit ti liberális pondrók képviseltek.
Semmi szükség itt rátok buzik."

Igen, igen. Sajnos a fidesz-szimpatizánsok többsége pont annyira gyűlölködő fasiszta, mint te, kedves Wagem.
magyar porter Mostanra egészen természetessé vált, hogy az ember mindenfelé új magyar sörökbe ütközik, amik nem valamelyik nagy gyárból érkeznek. Ennek valószínűleg elválaszthatatlan  – és üdvös – velejárója, hogy olyan főzdék is beszállnak az újdonsággyártásba,…..
(via ferfilelek.tumblr.com) ..
ger. duchemin 2014.07.14 10:39:34
@rambo13: Nem magam moderáltam magamat, biztos valami bunkó paraszt lehetett, de nem tudom kicsoda. Pedig töröm rajta a fejem veszettül.
ger. duchemin 2014.07.14 10:41:08
@Pável: Ja, a Suarez az? Nahát! Akkor mekkorát tévedtem, hisz mag a nagyságos Suarez látható a képen, és a még nagyságosabb Pável tette ki. Nahát, hűha!
ger. duchemin 2014.07.14 11:21:54
@Pável: "naná, hogy odatette magát."

Oda. És az a gyenge lelkednek miért fáj?
A sör divat lett. Már a legutolsó vidéki búcsú is sörfesztiválként van címerezve. A Főzdefeszt és a Budavári Sörfesztivál után a héten is két újabb sörfesztivál nyitja meg jelképesen kapuit a városban, így ha már kicsit be is sokalltam, de illendő néhány szóban…..
Plutarkhosz talán nem forog a sírjában, hogy merészeltem felhasználni az eredeti ötletet, csak két híres férfiú helyett inkább két sörről, méghozzá igencsak közeli tőről fakadó sörről készítettem ezt a beszámolót. A történethez hozzá tartozik, hogy közel egy hónapja…..
A lengyel lehallgatási botrányban előkerült egy felvétel, amin a lengyel állami energiacég vezetője a privát beszélgetésében őszintén beszélt Orbánról. Szerinte Orbán a paksi beruházással "lesz*pta Putyint", aki azóta "felállt farokkal sétál örömében". Orbán napokig nem…..
Hihetetlen dolog történt: kaptam a Drehertől egy sajtómeghívót, ami felkeltette a figyelmemet. Végre megtörténik az, amit én évekkel ezelőtt ajánlottam nekik először, még jóval azelőtt, hogy elkövették volna azt a hibát, hogy egy világító söröskorsót próbálnak…..
ger. duchemin 2014.06.17 13:11:08
@pif: "a hordó az mókusvakítás"

Milyen értelemben?
ger. duchemin 2014.06.18 13:35:23
@pif: Ja igen, ez igaz. Én is tudom, hogy nem ebben erjesztik, mégsem éreztem vakításnak. Csak amolyan reklámféle, vagy mi.
Lássuk be, nem mindennapi esemény, hogy ingyenes, úgy értem ingyenes koncertet ad az Omega és a Scorpions egyazon esemény keretén belül Budapesten. Bár bevallom, engem a német-portugál világbajnoki mérkőzés sokkal inkább lázba hoz bármikor, mint a Gyöngyhajú lány felejthetetlen…..
ger. duchemin 2014.06.17 11:39:10
@fehérfarkas:

"Orbán Viktor, aki a 3. miniszterelnöki ciklusát tölti 25 évvel ezelőtt liberális, nyugatias és demokrata volt."

Soha, semmikor nem volt Orbán Viktor liberális, nyugatias és demokrata. Legfeljebb azt hazudta magáról. De ha én afrikai nőnek hazudom magam, attól már azzá is válok?
ger. duchemin 2014.06.17 11:40:30
@Nzoltan:

"Hát, amilyen leszerepelt és alkalmatlan ellenfelei vannak, én nem bánom hogy ő maradt hatalmon."

Fogsz te még sírni azért, mert az alkalmatlan dilettánsok helyett a fasiszta van hatalmon.
ger. duchemin 2014.06.17 11:52:00
@Baszkikám:

"ez a zorbán valami vakítóport szórt a szemükbe biziste' "

Nincs itt szó semmilyen vakítóporról. Arról van szó, hogy Orbán hívei bigott vallásos emberimádók, és a saját agyukat mossák.
Másfél éve a beharangozott maja világvége idején jelentősen ledöbbentem, amikor Schobert Update Norbi előhozakodott az Update Lagerrel, most már csak rezignáltan vettem tudomásul, hogy egy meggyes sörrettenet és szuperfinom(?) borok is készültek ebben a felfogásban, mert a…..
ger. duchemin 2014.06.11 10:53:14
@Bud Taste: biovíz? Az meg miszar?
ger. duchemin 2014.06.11 10:54:33
@ger. duchemin: Bár ez a biovíz biztos olyan mint a pí-víz meg a hasonló parasztvakítás. Deltavíz nincs? :-)
ger. duchemin 2014.06.12 13:50:13
@Bud Taste:

"Szerinted az ólomcsöves, agyonklórozott, fogamzásgátló szerekból származó csapvíz az bio vagy parasztvakítás?"

Igazad lehet. Bár az ilyenfajta szennyezésektől mentes vizet én inkább nem biovíznek nevezném, hanem normál, tiszta víznek, megkülönböztetendően a mocskosul szennyezett és undorító víztől.
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
Gulyás Gergely, a parlament fideszes alelnöke kedd reggel még nagyban szidta a kereskedelmi adókat, délután viszont nem nagyon tudott mit mondani arra, amikor az RTL Klub szembesítette vele: 2011-ben ingyenjeggyel nézte végig élőben az X-Faktor döntőjét. Gulyás az M1 reggeli…..
ger. duchemin 2014.06.11 09:03:33
@♔batyu♔:

"A politikusok 90%-a nem hoz (nem is hozhat) saját döntést"

Nos az ilyen politikus még a homo sapiens nevet sem viselheti, mivel nincs agya. Ha te politikus lennél, elégedett lennél azzal, hogy ne hozhass szabad döntést? Te szereted, ha az agyadat mossák?
ger. duchemin 2014.06.11 09:49:31
@halor: de, minden politikus. A politikának elemi része ez sajnos.

De nem mindegyik. Majdnem mind, ez igaz, de mégsem mind. A 99 % nem 100, közelítőleg igen, de mégsem teljesen az. A különbségtétel fontos, a "mindegyik" szó használata indokolatlan esetben súlyos előítélethez vezet, és káros. Épp ezért hazug a "minden cigány lop" mondat, még ha a valóságban levő adat a többséget is jelenti, de nem a teljességet.
Eddig mindig felhőtlen örömmel és határtalan lelkesedéssel számoltam be a közelgő Főzdefesztről, de idén egy kis üröm is vegyült az örömömbe. A fesztivált megsuhintotta a multik és a hírnév szele. A Józsefvárosból a már megszokott helyszínről átköltöztek a Műegyetem…..
ger. duchemin 2014.06.10 09:57:41
@Ardó: Igen, ez szemét hazugság. Csak ez olyan típusú hazugság, hogy aki mondja, még el is hiszi magának, mert hinni akar benne, ez a vallása. Amúgy egyik haveromtól még el is loptak 2000 Ft-ot (annyival többet írtak be a készülékbe), utána meg szenvedhetett, hogy visszaszerezze az összeget.
Nemrég érkezett a nagy hír, hogy egy amerikai sörversenyen a Zip's Brewhouse X-mas Ale 2013, karácsonyi söre fődíjat szerzett, és kb. 1000 (amely megfelelt a kiírásnak az kb. 200) elindult sörből a 6 aranyérmes között volt még a Legenda is a csokis-chilis Olaszházi Bitumennel.…..
ger. duchemin 2014.06.06 12:25:41
@promontor: Én teljesen úgy tudom ezt a dolgot mint te, de akár közösen is tudhatjuk tévesen.
A Budavári Sörfesztivál mindig kicsit ambivalens érzelmekkel tölt el. Eleve nem szeretem a belépős sörfeszteket, a levitézlett 80-as 90-es évekbeli sztárok küszködését, a hazai média és popélet húzóneveinek valamint a dumaszínházas bugyuta humorkodásának összemosását a…..
ger. duchemin 2014.06.02 11:22:07
@Árpa Jankó: "Bár nálam a műanyag pohár kizárja a részvételt."

Ízlések és pofonok eltérőek, de szerintem nincs az a rusnya műanyag pohár, amit ne aranyozna be egy igazi jó sör, és semmit se ér az üvegpohár, ha sopronit, vagy borsodit lehet belőle csak inni.
ger. duchemin 2014.06.02 11:29:02
@ringsider: Ott eddig műanyag pohár volt, gondolom most is az lesz. Nekem semmi bajom vele, sőt szeretem is, persze csak ha átlátszó, és nem fehér. Fontos látni a sör színét.
magyar ízesített világos sör A Békésszentandrási Sörfőzdében legalább harmadik éve van szokásban a karácsonyisör-főzés - a KK legalábbis 2011 óta követi nyomon a sormintát. Elsőként a megosztó, almás-fahéjas PENTApple jelent meg, amit a rekoralacsony értékeléseket…..
ger. duchemin 2014.05.29 16:12:03
@dr. dodó: Erre az egészre egyszerűen nincs törvény. Mindenki annyi pontot ad, amennyit akar. Persze a nagy számok átlagában kijön valamennyire, hogy egy kétszer annyi pontot kapott valami általában jobb, mint ami csak a felét kapta, de nem mindig. Amúgy én a leginkább azon szoktam szórakozni, hogy a Ratebeeren természetesen a legszarabb 50 sör is majd' mind amerikai. Ezek nem ittak még finom borsodit? :-)
Na, ismét a Blaha aluljárójába vetett a jósors, és csak úgy megszokásból rápillantottam arra a csiricsáré patkánylyukra, melyben a Szögedi műanyagpalackokat szokták, vagy mostanában inkább nem szokták árulni. És mit látok: egy vörös ördögöt. Az az igazság, hogy a…..
ger. duchemin 2014.05.26 14:20:32
@mt-03: Ha valami közlekedik a külvilág felé, és ezért párolog, akkor 100-szor előbb romlik meg, minthogysem kipárologjon az alkohol belőle.
Nemrég beszámoltam arról, hogy a magyar boltokban időszakosan felbukkanó akciós Pilsner Urquell igencsak kevéssé emlékeztet arra, amit cseh kalandozásaink során megszoktunk. De felvetődött bennem a kérdés, hogy csak a prágai kocsmák csapjáról vagy esetleg a cseh és szlovák…..
ger. duchemin 2014.05.22 11:14:24
@Bud Taste: Nem pont ide tartozik a következő. Tegnap láttam a tv-ben egy staropramenes sörreklámot. A szlogen ez volt: Egyenesen Csehországból. Mekkora undorító hazug banda!
ger. duchemin 2014.05.26 14:07:39
@Bud Taste:

Hát igen, a fogyasztók félrevezetése miatt fel kell jelenteni őket, pár milliós bírságot ez bőven megérdemel!

Itt egy kissé érdekesebb a dolog. A bőcsi gyár az üveg feliratán bátran elismeri, hogy nem Csehországból származik. Mindössze a reklám az, ami nagyzol, pontosabban hazudik. De hát ha az ország vezetője mondhat olyan faszságot, hogy "tiszteletet a magyaroknak...
ger. duchemin 2014.05.26 14:09:32
@csehsorfesztival:

"A kőbányai Kozelen, mint tudjuk, viszont rajta van a készítés helye: az EU-ban készül a felirat szerint…"

És az az EU nevű város vajon hol a csudában lehet? :-)
Sörbúvár Eközben Deblecenben... 2014.05.22 12:23:53
Kábé egy időben járhattam Debrecen Nagyállomásánál a Debbenet bloggerével (avagy annak cimbijével), csak ő frissiben posztolta is, amit a vasútállomásról kilépve azonnal a jószemű utas szemébe ötlik jobbról - én még pihentem rá egy hetet, nem is volt baj, az én képem kissé…..
Egy réges-régi családi vita alkalmával szegény édesanyám azt találta mondani kamasz gyermekének: "Vedd tudomásul, hogy megkövetelem a tiszteletet!" Az öntudatgombóc kamasznak sem kellett több, azonnal lecsapta a magas labdát, még pedig úgy, ahogy éppen szüleitől tanulta, és azt…..
ger. duchemin 2014.05.14 11:02:14
@polgári kór:

"Ez nem hazugság hanem diplomáciai és kommunikációs érzék. "

De, de, ez bizony vastag, bunkó hazugság. Még ha eufemisztikusan kommunikációs érzéknek is szokták hívni. Mert ugye a machiavellizmus szimpla aljasság.
ger. duchemin 2014.05.14 11:03:40
@polgári kór:

"Ügyes taktikus, azért sikeres."

pontosabban: aljasul hazudozó, azért sikeres.
ger. duchemin 2014.05.14 11:05:10
@Balt:

"Nyihihi, ez édi: gondolom, az első sorban csápoltál a szobordöntésnél."

Egy nagy lószart.
Név: Bajor Söröző és Kolbászda Cím: Budapest I. ker., Gyorskocsi utca 6. 2253674 Nyitvatartás:…..