Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diadém

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éber, könnyen tartható, nagyon kicsi kutya A Chihuahua. A csivava történetét illetően legendák keringenek. Az egzotikus történetek szólnak olyan családokról, melyek 1000 kutyát tartottak (mindegyiknek saját szolgája volt!), az örök élet zálogaként elhamvasztották őket…..
Kitartó, fáradhatatlan, nagy mozgásigényű. Sokáig a "dolgozó ember kedvenceként" ismert rövid szőrű foxterrier ősi brit fajta, melyet rókavadászatra tenyésztettek ki. Akár a föld alatt, akár a föld fölött dolgozik, kicsalogatja a rókát rejtekéből, és elintézi.…..
Megbízható, barátságos, kitartó, tanulékony, aktív. A rövid szőrű német vizsla fejlődése az 1860-as és 1880-as évek között kezdődött. A németek ekkoriban sokoldalú vadászkutyát akartak kitenyészteni, ennek érdekében több fajtát is felhasználtak. A fajta…..
Szerető és bátor, könnyen tartható. Németországban borzvadászat céljából tenyésztették ki. Alacsony, rövid lábú, hosszú testű kutya, feladata az volt, hogy a vadakat odujukba kövesse. Bár a tacskó szó németül szó szerint borz-kutyát jelent, ezeket az élénk kis…..
Tekintélyt parancsoló. A korábban jugoszláv farkasölőként is ismert fajtát 1936-ban mutatták be egy Ljubljanai kiállításon. Szülőhazájában, a Sárhegységekben a legelterjedtebb, ahol a nyájak kitűnő őrzője. Nagyon népszerű szolgálati kutya is a sarplaninai juhászkutya,…..
Általános megjelenés: Az óriás schnauzer nagyított, erõsített változata a schnauzernek. Drótszõrû, nagytermetû, inkább zömök, mint karcsú kutya. Testfelépítése kvadratikus, mely azt jelenti, hogy testhosszúsága közel azonos marmagasságával. Nem félénk, rámenõssége, mely…..
Diadém állatos blogja SHELTIE 2009.10.04 22:55:44
Ez a kicsi kutya, Shetland kopár széles barátságtalan, zord világából származik. Akkoriban nem gondolták volna, hogy szegény ember kutyája ilyen népszerűségre fog szert tenni a világon. Foglalkozására nézve ez a fajta is juhászkutya, de a Shetland szigetekre jellemző kicsi…..
Kicsi, nagyon intelligens, könnyen nevelhető. A megbízható, nagyon intelligens és nagyon szép shetlandi juhászkutya a Skócia északi partjainál elterülő Shetland Szigetekről származik. A kedvezőtlen klíma, mostoha körülmények és a viszonylag kevés eleség következtében az…..
Diadém állatos blogja SHIH-TZU 2009.10.04 22:44:00
Apró, odaadó, jelzőkutya. A shih-tzu a tibeti Lhasa Apso és a pekingi palotakutya leszármazottja, a kínai császároknak gyakran adták ajándékba, és a császári palotákban luxuskörülmények között élt, tenyésztését az udvari eunuchok ellenőrizték. A shih-tzu-t szent állatnak…..
A skót juhászkutya intuitív ( ösztönös, lényeglátó, sejtés-szerű),  könnyen tanul. A skót juhászkutyát eredetileg birkaterelő kutyaként használták Skóciában. Viktória királynő érdeklődése a fajta iránt növelte A fajta népszerűségét, melynek fokozásához a…..
Egy személyhez kötődő, idegenekkel óvatos.   A Skócia Nemzeti Terrierének tekintett skót terrier erős, bátor és kitartó kutya. Elsősorban róka, vidra és vadmacska vadászatára használták, nagyon agilis, független és készséges kutya. Méltóságteljes járása,…..
Óvatos, rendíthetetlenül hűséges. Ez a bátor és körültekintő kis kutya nevét szülőhelyéről, Skye szigetről kapta, ahol kis állatokra vadászott, alacsony testfelépítése lehetővé tette, hogy bemásszon a róka és a borz lyukába, míg hosszú, sűrű szőrzete megvédte az…..
Kitartó, odaadó, imádja az embert. A staffordshire bull terrier brit fajta, melyet a bulldog és különböző helyi terrierekkel keresztezték. (Erejét és harciasságát sajnos primitív "emberek" állatviadalokon kamatoztatják mocskos pénzért.) Ma egyike a legkedvesebb és…..
Szenvedélyes vadászkutya. Négy változatuk ismert. *Berni kopó (fekete-fehér vörös tűzéssel), *jurai kopó (fekete cser), *luzerni kopó (kék vagy szürkepöttyös vörös tűzéssel),  *schwyzi kopó (fehér narancssárga foltokkal). Az első fajtaleírás 1882-ből…..
Diadém állatos blogja SZAMOJÉD 2009.10.04 21:37:00
Intelligens, független, hűséges családi kutya. A szamojéd Szibéria észak-nyugati részéből származik, ahol rénszarvas vadászatára és szánhúzásra használták. Nevét a nomád szamojéd törzsről kapta, akik ezeket a kutyákat családtagjaiknak tekintették és megosztották…..
Gyors és erős, barátságos, hajlamos elkószálni. A szibériai husky eredetileg az észak-kelet ázsiai törzsek szánhúzó kutyája volt, képes nagy hidegben könnyű terhet közepes sebességgel nagy távolságra vontatni. Az 1900-as évek elején a kutyát a szánhúzó versenyek…..
Kicsi, mulatságos, éber, óvatos jelzőkutya. A szent állatként tisztelt tibeti spánielt a tibeti szerzetesek évszázadokon keresztül arra használták, hogy kis taposómalmok segítségével hajtsa imamalmaikat. A szerzetesek emellett gyakran, mint melegvizes palackokat, ruhájuk ujjába…..
Élénk, értelmes, éber és eleven állat. A tibeti terrier neve ellenére nem valódi terrier. Angliában nem is a terrierek közé sorolják, hanem a shit-zuval és a lhasa apso-val egy csoportba. Feltehetően régi fajta, a legenda szerint tibeti szerzetesek tenyésztették ki hosszú…..
Élénk, nevelhető, eleven kicsi kutya, nagyon odaadó.  A törpepincser büszke, életerős, kemény, élénk kis kutya. Németországból származik, ahol vörös pincserként ismerték, mivel hasonlít a vörösesbarna színű őzre. Fontos megjegyezni, hogy a törpepincser nem egy kis…..
Diadém állatos blogja USZKÁR 2009.10.04 21:18:00
Kicsi kutya, idős és kevésbé aktív gazdáknak ideális. Az uszkár a világ legősibb vízi retrievere és cirkuszi kutyája. Annak ellenére, hogy francia nemzeti kutyának tartják, eredetileg a fajta valószínűleg Németországból ered. Gyorsan elterjedt és a világ egyik legkedveltebb…..
Szelíd, megbízható, hatalmas, családi őrzőkutya. Az újfundlandi  eredetileg sokféle tevékenységre használták, nem csak vízimentőként, de munkakutyaként (szánhúzóként, vontató kutyaként, és katonai kutyaként) is dolgozott. Víz alatt úszni is képes. Hogy mindezen…..
Sokoldalú, bátor, társállat. A fajtát Németország Türingia tartományának fővárosában, Weimarban, Karl August nagyherceg udvarában a nemesség számára vadászkutyának tenyésztették ki. Úgy ismert, mint az emberi aggyal rendelkező kutya, hihetetlenül sokoldalú, ötvözi a…..
A Welsh terrier vakmerő, kitartó, mozgékony, ügyes kotorékeb. Ha ránézünk a képre, láthatjuk, hogy egy mini airedale terrierrel állunk szemben. A fajtát Wales-ben tenyésztették ki rókavadászatra. Nagyon okos, bátor, ügyes, élénk temperamentumú fajta. Nem ismeri a vereséget,…..
Megnyerő, odaadó, bátor. A West Highland white terrier eredetileg szülőföldjén, Skóciában rókára és vidrára vadászott. Hihetetlen életereje, bátorsága és élénksége hasznára vált, amikor a göröngyös skót földeken dolgozott. Két rétegű szőrzete megvédte a…..
Diadém állatos blogja WHIPPET 2009.10.04 20:31:00
Csendes, odaadó, nevelést igényel.  A whippet igazi vadászkutya, gyorsaságáért tenyésztették ki, és súlycsoportjában a legfürgébb háziállat, akár 60 km / óra sebességgel is képes futni. Eredetileg nyúlra vadászott, de a munkásosztály körében Észak-Angliában…..