Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mach Péter

1103 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lesz a sorsa a 120 éves fehér nyárfának a Mátyás Király téren? Lakossági megmozdulásoktól, demonstrációktól volt hangos a kerület ezen csendes, családi házas része a nyáron. A pesterzsébeti Makovecz templom kiviteli terveit készítők ugyanis felülírták a templom eredeti üzenetét írták és az…..
TIZENKÉT ÉVE ÉLEK A DUNA-PARTON CSALÁDOMMAL, KÉT BOLDOG ISKOLÁS GYERMEK BÜSZKE ÉDESAPJAKÉNT, ÖT ÉVE AZ ÖNÖK BIZALMÁBÓL A KÖRZET ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJEKÉNT. A MEDITERRÁN LAKÓPARK EGY CSALÁDIAS, APRÓ ZÖLDSZIGET PESTERZSÉBETEN, A DUNA-PARTON, AHOL RENDEZETTEK A ZÖLDFELÜLETEK, AHOL ÖRÖKBE FOGADTUK A…..
VÁLTOZÁST PESTERZSÉBETEN!   ZÖLD FORDULATOT A DUNA-PARTON! Kilenc éve vállaltam, hogy tiszta kézzel, fejjel és nem utolsó sorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért.  Öt éve az Önök bizalmából a körzet képviselőjének választottak, azóta közösen megállítottuk a stadionépítést,…..
Amikor 2014 őszén képviselőnek választottak az egyik legfontosabb célként fogalmaztam meg magamnak, hogy megállítsam a kerületben az esztelen facsonkításokat, hogy ne ismétlődhessenek meg olyan őrült környezetromboló intézkedések, mint a szennyvíztisztító légszennyezésétől Gubacsot és a Mediterrán…..
Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként elérhető. A felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg. De miért kellett megváltoztatni a…..
Mach Péter 2019.09.12 17:57:15
Növekvő áruforgalom (kétszeres forgalomnövekedés), a határértéket már most is meghaladó közúti + vasúti zajszennyezés, nulla monitoring, nulla zajvédelem, s persze semmi villamosítás: ezt kapná a pesterzsébeti Gubacsi lakótelep az új vasúti híd dokumentációjának és hatástanulmányának készítői…..
Organikus káosz +1 Balog Róbertre 2019.09.10 10:52:59
Két hónapja, amikor a regnáló pesterzsébeti polgármester fideszes coming outja borzolta a kedélyeket, azt írtam, hogy idén végre keresnünk kell egy olyan jelöltet, aki képes a helyreállításon és a romok eltakarításán túl Pesterzsébet megújulását is képviselni.  Azóta Szabados Ákos már egy…..
Amikor jó Pesterzsébetinek lenni: idén is örökbe fogadtak egy játszóteret és három kutyafuttatót a szülők és kutyások a kerületben. Joggal lehetünk büszkék: Pesterzsébeten vezettük be először a "Fogadd örökbe a játszótered, kutyafuttatód!" részvételi alapon működő projektet. Eltelt egy újabb…..
Igor verses készlete Gulyásleves 2019.08.11 11:46:30
Fitnesz gulyáslevest főztem a családnak.  Ősi ételeink egyike, egyesek szerint már a honfoglalás korában is ették az itt élők. Pásztorok tápláléka volt egykor, ebből eredeztetik a nevét is. A gulyás alapanyagait talán mindenki ismeri: kell hozzá a marha színhús mellett meghatározott mennyiségű…..
Mach Péter 2019.08.14 18:54:07
@Adil86: A videón elmesélem, miért nincs igazad. ;-)
Közhely, hogy a fővárosban egy Észak-Déli tengely mentén döntik el a közösségi közlekedési fejlesztések irányát. A beruházások, közlekedési fejlesztések zöme ugyanis Északra irányul. Az indoklás pedig maga a 22-es csapdája: mivel többen használják Észak-Budapesten és Pest megyében a közösségi…..
A múlt héten kezdtek aláírásgyűjtésbe a Pesterzsébeti lakótelepen élők, mert az egyik napról a másikra megjelentek a munkások egy területen és ledózerolták a rossz állapotban lévő dühöngőt, hogy parkosítsák a területet és egy kis közösségi teret alakítsanak ki padokkal a régi betonos sportpálya…..
- Kilenc éve amikor először indultam el a választáson ezt a mottót választottam:  "Legelemibb célunk rácáfolni arra a mélyen rögzült tévhitre, amely szerint ép eszű és erkölcsű embernek nem szabad politizálásra adnia a fejét. Akkor mondhatjuk magunkat sikeresnek, ha közéleti szereplésünkkel…..
Hat éve vágtunk bele, hogy elérjük: akadálymentesítsék a pesterzsébeti vasúti átjárót. Szerveztünk ide takarítást, egyeztetni próbáltunk arról, hogy kifesthessük, de hol Pesterzsébet Önkormányzata fúrta meg a kezdeményezésünk, hol a bürokrácia útvesztőiben akadt el a kezdeményezésünk. Most egy…..
Mach Péter 2019.07.08 21:27:14
@humorpalanta: nem tartalmazza a felújítás terve az átjáró átépítését sajnos, csak néhány plexi várót paddal.
Az elmúlt napokban egyre többen keresnek meg telefonon, mailben, cseten és állítanak meg az utcán, a kerület baloldali támogatással mandátumot szerzett polgármestere ugyanis bejelentette, hogy tárgyalásokba kezdett a FIDESZ-szel, hogy "függetlenként" de az ő támogatásukat elfogadva induljon el…..
Ma, a szóbeli ígéretek után írásban is megérkezett a válasz a petíciónkban foglaltakra. Röviden: a kacsák maradhatnak, de remélhetőleg hamarosan már nem a Zodony utcai tóra járnak fürdeni. Idén tavasszal kacsák lepték el Pesterzsébet egyik forgalmas közútját, a tavaszi és nyári zivatarok ugyanis…..
Az illegális hulladéklerakók megszüntetésének egyik fontos eszköze a fák, cserjék, virágok ültetése. 2014 nyarán Pesterzsébeten számos helyen eltűntek a szelektív szigetek konténerei. A szemét és az üvegtörmelék azonban ott maradt. A helyzetet súlyosbította, hogy olyan szigeteket is megszüntettek,…..
2016 februárjában írtam, hogy néha a hétfő reggelek sem olyan lehangolóak: aznap délelőtt teljesen eltűnt az akkor feltárt Duna-parti illegális lerakó. Most ismét hétfőn jelentkezem egy kellemes hírrel: javaslatomra és Somodi Klarissza képviselőtársam munkájának köszönhetően esély teremtődött rá,…..
A Tarlós vezette főváros még akkor is pusztítja a természetet, ha éppen valami csoda folytán védeni akarja azt. Bár a szakmai vélemények szerint csak ideiglenes, időhúzó, a valódi megoldás elodázásaként végre belevágott a Dél-pesti szennyvíztisztító telep záportározó bővítésébe ezt is sikerült úgy…..
Idén tavasszal kacsák lepték el Pesterzsébet egyik forgalmas közútját, a tavaszi és nyári zivatarok ugyanis akkora tavakat alakítottak ki az uton, hogy odajárnak fürdeni. A Gubacsi lakótelep és a Mediterrán lakópark szélén található Zodony utca biztosítja az itt élőknek és a pesterzsébeti…..
„A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy ha a következő évtizedben nem cselekszünk radikálisan, visszafordíthatatlan károkat okozunk a természetben, társadalmaink pedig összeomlanak” – ezek Sir David Attenborough szavai és a májusban már magyarul is megjelent Klímaváltozás – A tények című…..
Szerintem kevés olyan gyerek van, aki nemet mondana egy friss bodzaszörpre. Én sem ezek közé a gyerekek közé tartozom. Imádom a bodzás italokat, legyen az szörp, limonádé, vagy palackozott üdítő. Anyukámnak támadt egy ötlete, hogy menjünk el kirándulni a Gerecsébe, és közben szedjünk bodzát…..
Tényleg hamarabb jön el a klímaváltozás, és pusztítóbb lesz, mint gondoltuk? Mekkora az ökológiai lábnyomunk? Erről is beszélgettünk pénteken a Fenntartható Pesterzsébet Klub megnyitóján a Csiliben, a Vízvári teremben. Előtte pedig megnéztük David Attenborough: Klímaváltozás – A tények című…..
Forgalmi változás holnaptól, amely a Gubacsi lakótelepen a Mediterrán lakóparkban élőket érinti! A Budapest Közút tájékoztatása szerint a Fővárosi Vízművek Zrt. a XX. Kerület Csepeli átjáró 6-12 szám előtti útpályán két darab csapózárat cserél. Emiatt lezárják a Csepeli átjáró melletti…..
Egy több, mint 3 éves küzdelemben értünk el egy hatalmas részsikert! 2019 április 7-től az S25 Budapest — Kunszentmiklós-Tass között közlekedő zónázó járat végre betölti elővárosi vasúti funkcióját és a területen élő diákok, munkába járók kényelmesen és gyorsan eljuthatnak a belvárosba. A mostani…..
Mach Péter 2019.03.28 07:24:09
@letblog:

Eddig ennyit tudtam segíteni:

www.facebook.com/VNaszalyiMarta/photos/a.1461061487476991/2200826830167116/?type=3&theater

Vagy én vagy Márta jelentkezünk ha érdemi válaszokat kapunk.
Mach Péter 2019.03.28 07:45:23
@Haraszti: csak, hogy értsem, Ön eddig nem szállt sehova át, tehát a Köki 500 méteres körzetében dolgozik (bevásárlóközpont, vasút...)? Az ugye tudja ez csupán negyed km2 a fővárosból?

Igen, Önöknek ez 15 perces többletet jelent és + 1 átszállást, s igen, rá kell venni a BKK-t, hogy a vonat érkezésekor sűrítse a járatsűrűséget.
Mach Péter 2019.04.30 09:05:49
@Haraszti: Ez akár hitvita is lehetne, de a tények makacs dolgok, már most többszöröse a Keletibe végigutazók száma az eddig a Kökibe utazókénak a saját tapasztalataim szerint, persze az is tény, hogy a Pesterzsébeten és Ferencvárosban leszállók száma nem csökkent jelentősen.