Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajka_

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
214           Október 18. Vasárnap A tegnapi napon a Tranzit-őrségben megint elég sokat beszélgettünk a szírekkel, feleségeik vannak meg rengeteg gyerekük.Ma ugyanúgy melléjük rendeltek délután. Mindkét férfi izgatottan járkált fel-alá, rögtön…..
Katonatörténetek 176. - Nóta! 2010.06.14 08:00:00
Éneklés nélkül nincs hadsereg – legalábbis annó elképzelhetetlen volt egy-egy katonai megmozdulás hangszálpattogtatóan üvöltött, lelkesítőnek szánt katonanóta nélkül; én sem értem igazán, hogy ezt a témát miért nem veséztük még ki alaposan. Szögyi egy -…..
Lajka_ 2010.06.14 18:05:10
@KaTZE85: Nekünk 2003 novemberében a Petőfiben is voltak énekórák, valahogy nem tudtuk szeretni, nekünk is egy hobbit növésű öreg tartotta. A nevére nem emlékszem, két dolog ragadt meg : az, hogy volt némi botrány belőle, amikor nem vettük kellőképp komolyan(kimaradás helyett énekóra az alapkiképzés vége felé elég demoralizáló hatású), a másik, hogy a zászlóaljparancsnok elég magas szinten utálta a jóembert, volt róla asszem valamelyik decemberi Magyar Honvédben egy kis cikk, azt a zírnok köteles volt egy kincstári ollóval eltávolítani az alez. példányából :-D
Kézigránátot dobni nagyon macsós dolog. Az ember szeme előtt végigperegnek a háborús filmek vonatkozó kliséi: a marcona katona kezéből kiröppen a halálos szerkezet, robbanás, majd az ellen (önnön vérében fetrengve) kegyelemért könyörög, s közben a háttérben szól a…..
Katonatörténetek 126. - A centi 2010.02.08 08:00:00
Vérnűsző Barom mai írásában is hozza a (lassan minden olvasónk által) megszokott formáját: filozofikus, merengő, kesernyés, ironikus, talán szomorkás is ez a visszaemlékezés-fejezet, s mára meggyőződésünkké vált, hogy ha pályaválasztási tanácsadásra adná a fejét,…..
Lajka_ 2010.02.09 18:34:30
@Krux:
Mi már fekete bakancsokat kaptunk nagyrészt(több mint 20 évvel később), a kevés szerencsementes, aki barnát, azzal nyitott, hogy feketére bokszolta. Én a cipőtisztítást beillesztettem a reggeli programomba, irodatakarítás utánra, a baszogatások elkerülése végett. Beken cipőkrémmel, kicsit megszikkad, utána lehet fényesíteni kefével, majd harisnyával. Az eljárás helyettesítésére szolgált az asszem Shitil nevű gyorsfény, de az nem hozott ilyen jó eredményt.
Díszelgőcsizmával kapcsolatban esett meg az az eset, hogy zpk. egyszer utasított, fényesíttessem ki a csizmáit. A probléma ott kezdődött, hogy nem találtam rá embert(a századszinten csak a aegü szolgálat volt, a felmentettek fantázianéven emlegetett népeket elvitték valahova pakolni ), na sebaj, azért egy cipőtisztítás nem egy nagy dolog, megcsinálom én. Viszont nekem nem volt ilyen felszerelésem(írnok lévén nem kaptam, mert minek), így nem tudtam, hogy a talpát is kezelni kell, mert bőr. Na visszavittem az alez.-nek a cuccot, egész addig elégedett volt, míg meg nem látta a talpát. Innentől:
- Ki tisztította ezt a csizmát ?
- Jelentem én !
- Mondtam, hogy keress valakit, aki megcsinálja, te NEM pucolhatsz csizmát, te írnok vagy !
-Jelentem nem volt más.
Na ezután kiadta a szolgálatnak a küldetést.
Aki valaha az életben találkozott már olyan csavarral, amelynek lazításához/meghúzásához a csillag-villást 30 fokonként kellett átforgatni, az biztosan egyetért velem, hogy a garázs, műhely abszolút nélkülözhetetlen kelléke a racsnis dugókulcskészlet. Magyaros nevén a krova.…..
Hacsak nem katonacsalád sarjáról van szó, az átlagférfiú a sorozás alkalmával találkozik először azzal az eleinte alaktalan, megfoghatatlan és kicsit ijesztő, mindaddig csak hírből ismert masszával, amit hadseregnek hívunk. Lucius Flavius Arrianusnak ez a találkozás nemcsak az…..
Lajka_ 2009.12.15 17:29:26
@Krux:
Köszönöm a lehetőséget, mondjuk azért volt némi előnyöm a válaszadásnál;-) Nem sokat szívtam szerencsére, az alap karabélyfogásokat tanultam csak meg mielőtt pályát módosítottam(így is írnokemlékezet óta én voltam a díszelgésből legtöbbet elsajátított z.írnok :-D ).
Lajka_ 2009.12.04 16:54:16
@Krux: 2003 végére leegyszerűsödött a kiválasztás, a magasak mentek díszelgőnek, a kevésbé magasak rendésznek, a maradék meg támogatónak(akiket épp ezért "hobbitzászlóaljnak hívtunk"). A 195 centimmel szívtam is eléggé a karabéllyal(nagyon lent volt), úgyhogy gyorsba' átirányítottam magam írnoki pályára az infós képzettségem és némi szerencse segítségével :-)