Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regiujsagok

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hajdúböszörményi Hajdú Áruház ajtaján 1980. augusztus 8-án egy tábla tudatta a vásárlókkal, hogy aznap „technikai okok” miatt zárva tartanak. Az áruház vezetőjén és néhány alkalmazottján kívül csak rendőrök tartózkodtak benn. Ugyanis előző éjszaka illetéktelen látogató járt az áruházban, s az…..
Regiújságok Újpetrei milliomosok 2021.03.28 16:06:18
A tanácsházán a rolót rég lehúzták, a téesz irodán ilyenkor már legfeljebb csak a takarítónők serénykednek, teljesen ránk esteledett, sehol egy lélek.— Hol álljunk meg? — kérdezi Gyuri. — Ahol embert látunk.Az Ady utca vége felé a sötétben egy hadaró beszédű, mindazonáltal roppant készséges…..
Regiújságok Bugánál Budán 2021.01.02 14:24:11
Tizenkét éve gyűlik az anyagom Buga doktor portréjához. Tucatnyi esztendeje dolgozunk ugyanazon szerkesztőségben. Naponta hallom, amint az összetéveszthetetlen hang kiszűrődik a szerkesztőségi folyosóra : „.. .csak azt tanácsolhatom, kezelőorvosát ne fájdalomcsillapítókért ostromolja, hanem kérje…..
Karácsony este volt. Nagy pelyhekben hullt a hó. Az ablakon át kivilágítottak az utcára a karácsonyfák fényei. Futva érkeztem a lakásukhoz, mint aki menekül a tél elől. Fehér hóemberként léptem a szobájukba és megálltam vele szembe tehetetlenül. Észrevette a zavaromat.— Tegye le a kabátját kislány —…..
A barátságos otthon, a szép család, ősidők óta az emberi boldogság feltétele. Az otthon puha fészek, amely védelmezőn körülöleli a családot. Amikor boldog karácsonyt kívánunk, azt kívánjuk mindenkinek, hogy barátságos, meleg otthonában, meghitt családi körben köszöntsön rá az ünnep.így lesz-e…..
Kamaszkoromban minden könyvét úgy olvastam, mint gyerekként Vernét, aztán Jókait, Mikszáthot: egy ültő helyemben, sokszor reggelig. Szerettem a történeteit; az „Egyszer volt szerelem" lopta a szívembe Sopront, amit azelőtt sose láttam; a „Ködlámpa", a „Légszomj", az „Ördög a falon" és a többi regény…..
1971-ben meglehetősen borúsan mutatja be a Nyugati-pályaudvart a Tükör riportere. Éppen az idén újul meg az pályaudvar, jövőre ha elkészül megnézhetjük, hogy mi maradt meg az ötven évvel ezelőtti dolgokból. Egy forintért enyém ez az üvegcsarnok. Amikor a tányérsapkát, karszalagot viselő kapustól…..
Maholnap 45 esztendeje már, hogy elszegődött a szigeti góliát mellé. Ennyi idő ezernyi emléket ébreszt, s a fehér bajszú, délceg öregember, a margitszigeti víztorony őre, a jubileumra készülő Fekete Antal úgy beszél a toronyról, mintha eleven barát, kedves, közeli rokon lenne.— 1911-ben épült, soha…..
Többnyire mi, nők felelünk a  családi költségvetésért.Hogy miért éppen ránk hárulnak a pénzügyek, nem szoktuk firtatni,így alakult.Van azonban egy másik kasszánk, nevezetesen az Országos Takarékpénztár. És itt már milliók, milliárdok forognak. Szintén jobbára női kézen. Könnyű munka?A bank és…..
Terjed az automata üzlet. A múlt év végén 600 árusító automata gép volt az országban ebből 430 — vagyis az egész gépállomány 71 százaléka — az Utasellátóé. 1970-ben az Utasellátó Vállalat automatái 19 millió forint értékű árút „adtak el”.Az Utasellátó Vállalat a Vittenborg dán automata gyárral…..
Bizony ez nem is kihalófélben levő szakma, hanem valójában már majdnem kihalt, hiszen tízen sem vagyunk az országban, akik ezt csináljuk... — állítja Gulyás Béla egri gyertyaöntő. És gyorsan hozzáteszi: ő is csak „mellékállásban” készíti a gyertyákat, 1973 óta. Műszerész a végzettsége, szellemi…..
Skála Metró, 1984. május 2-a, reggel fél nyolc. Bár a régóta várt áruház csupán nyolc órakor nyitja meg kapuit, a tömeg már a Marx tértől a Jókai utcáig ér. Acélkorlátokból összeállított kordon veszi körül a csillogó épületet. Úgy tűnik, mintha a fél Budapest itt adna egymásnak randevút; sokan…..
Az első, a maihoz hasonlító golyóstollra az amerikai John J. Loud kapott 1888-ban szabadalmat. Eszerint több mint százéves volna a golyóstoll? Aligha.Nézzük csak, mit írt erről a baden-badeni Fachzeitungban az ötvenes évek végén Goy Andor: Az évtizedek óta parlagon heverő golyóstolltalálmányt Bíró…..
1910. november 21-én született Both Béla, a Szomszédok tévésorozat közszeretetnek örvendő tanár bácsija, A tanú című film kevésbé közszeretettel övezett Bástya elvtársa. Both Béla tehát 90 éves. Bár népszerűségét film- és televíziós szerepeinek köszönheti, a színháztörténetbe mégis színigazgatóként…..
Zárva a kapu. Az udvarra, ahol a szerszám és tűzifát tárolják, nem mehetnek be "hívatlan vendégek".Többmilliós érték nyilvántartása, bevételezése, kiadása, mázsánkénti, darabonkénti ellenőrzése férfiből is egész embert követel.Az abonyi Kossuth Tsz-ben egy tizenkilenc éves lány, Jáger Ilonka végzi…..
Regiújságok Három deci tisztán 2020.01.03 10:06:40
Bevallom, eddig csak annyit tudtam Felsőtárkányról, hogy egyáltalán a világon van. Hát akkor honnan tudhattam volna azt a szomorú szenzációt, hogy a 2742 lakosú bükkalji nagyközség egyszerre két országos rekord -büszke birtokosa" is? Mi ez a két országos rekord? Az első: Felsőtárkány lakossága — a…..
1965-ben a Tükör újság  az év eleji számában a pestiek gyomrát és étvágyát veszi célba. Kár volna tagadni, hogy a budapestiek nagyon szeretnek enni — sokat és jót. Vitatják. hogy ez restellni való dolog-e, vagy inkább ok a nemzeti büszkeségre, mint a sportsikerek sora. Én azt hiszem, ez inkább…..
Regiújságok Köszöntés 2009.09.29 15:01:00
Ezen az oldalon a tervek szerint a régi idők újságjaiban megjelenő cikkek gyüjtőhelye lesz. Várom a régi 50-60-70-80-90-es évek újságaiból azokat a cikkeket digitális formátumba amit szívesen megosztanának az Olvasókkal. A képeket feltölthetik az oldalon, regisztrációt követően de elküldhetik az…..