Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomaji

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hello Lockpickerek!   Először is békés és nagyon boldog újesztendőt kívánok mindenkinek! Nekem kissé erősen kezdődött a 2010-es esztendő, így nem nagyon volt érkezésem még idén cikket írni. Viszont ha már a kollégák belecsaptak a Bumpkey témába, hát nem szívesen…..
tomaji 2010.03.07 12:24:33
@csimpiq: Biztos nem.
Nekem is van, egészen használható.
Van drágább készletem is, van külömbség.
Mégis inkább a Klommal dolgozom. Nem kell úgy félteni :-)
tomaji 2010.03.08 13:06:32
@csimpiq: Valószínü a sör márkája nem stimmel.
:-))
tomaji 2010.03.08 17:05:31
@csimpiq: Na, mondom! Ott a baj!
Na meg, hogy hinni kell abban amit az ember csináll.
De komolyra fordítva, az elv az tényleg az.
Én magam még nem próbáltam, mert nem mindegyik lakatnál müködik. Én pedig azt szeretném begyakorolni, ami mindegyik zárnál müködik.
Az pedig a kulcs! Tehát "kulcspótlóval" kinyitni egy zárat.
Nagyon sok megoldást látni a neten, de azok mind csak valamelyik típusra passzolnak. Ha minden zárra akarsz egy passzolós módszert, akkor kell sok idöd legyen.
Szerintem.
De mindenki úgy látja, ahogy neki jólesik.
Helló Lockpickerek!   Íme az újabb cikk egy új témában, hogy Ti se tétlenkedjetek...   Módosított stiftek: Módosított stiftek alatt a nem egyenesfalú, hengeres stifteket értem. A stifteket valószínűleg több okból is módosítják, mint amennyit én ismerek belőlük, de a…..
tomaji 2009.12.01 16:56:48
Hello Lockpickerek!   Érdemes kicsit körülnézni a helyi sajtóban, ahol kezdik már pedzegetni a témát. Sajnos nem a számunkra legkedvezőbb aspektusból. Örömmel olvasnék kiegészítés képpen pl. alapvető biztonságtechnikai tanácsokról laikusoknak, vagy esetleg zár…..
tomaji 2009.11.08 10:24:58
@trusty: Megint eltaláltad: hook-kal.
tomaji 2009.11.16 09:33:40
@trusty: Ez a gép biztos, hogy nem olyan jó mint a Wendt vagy Multipick. De nem is annyiba kerül. Nekem is van egy ilyen, meg egy HPC, meg egy Southort, meg egy Multipick, meg egy Multipick Kontroll. Szóval, ha jól állítod az ütöeröt be, és a gépet fejjel felfele(!) tartod, tehát nem úgy fogod mint a fúrógépet, hanem pont fordítva, mivel ez ami piacra készül, felfele üt, akkor azért jól bírja. Ami még fontos, az oldalt lévö csavarok nem szabad, hogy szorosra legyenek állítva, mert az nagyon lefékezi, elveszi az erejét. Nyugodtan lötyöghet a fej egy kicsit oldal irányban is.
tomaji 2009.11.16 13:40:08
@trusty: Nincsen, sajnos. Klom még nem volt a kezemben.
Az akku kapacitását illetöen: MAXIMUM 5 óra töltési idö, lemeríteni az akut egészen, és csak akkor újra tölteni. Próbáld meg egy párszór végigjátszani, akkor elfelejti az aku, amit megjagyzett eddig. Ezek a beépítet akuk, megjegyzik, hogy példáúl 30 % maradék kapacitásnál újra töltöd, attól kezdve már csak 70 %-ot fog használni. Ezt hívják memória efekt-nek. Ell lehet velük felejtetni, mint ahogy írtam fent. De csak egy - két alkalommal, aztán tartósan megjegyzik, csak a csere segít utána.
Üdv. tomaji
Üdv Lockpickerek!Sajnos baleset miatt nem tudtam tevékenykedni a blogban, viszont újult erővel újra itt!Megjött a legújabb set, benne az áhított KLOM zárfésű.Most tesztelgetem, napokon belül egy teszt videót tervezek felrakni nektek.Addig is ahogy kollegám mondja, Zárjak…..
Hello Lockpickerek!   Kicsit sűrű volt az elmúlt pár hét, így kevesebb idő jutott cikk írásra. Ellenben elmondhatom, hogy egy remek hangulatú német bajnokságon vettem részt a múlt hétvégén Kölnben, ahol igen sokat lehetett tanulni az „igazi nagyoktól”……..
tomaji 2009.11.08 11:44:44
Dr. Manfred Bölkeren a cikk fordítása:
Egy zárnyitáshoz 30 másodpercre van szüksége
Manfred Bölker: Egy fogorvos, aki zárakat nyit
Ö németország legjobb zárnyitója

Több ezer órát töltött el a hamburgi fogorvos a ottenseneri házának padlásmühelyében gyakorlással.

Hamburg: "A legtöbb betörö hasonlóan gyors, csak nem ilyen elegánsan dolgozik" mondja Manfred Bölke (54) és mosolyog. De a férfi, aki föállásban fogorvos, nem egy közönséges Páncéltörö - hanem Németország legjobb zárnyitója. Tizenötszörös Német Mester, és az európai díjat is elhozta már a hamburgi. Az elsö lockpickerszabály: a zár épségben kell maradjon. Bölkernek mindenekelött egy intelektuális kihívás. " A zárak" mondja a két lány apja "olyanok mint a nök, mindegyiknek meg van a maga titka".

Tíz évvel ezelött adta fejét a zárnyitásra. A foglalkozásából kifolyólag, mint bizalmi fogorvos sokat van keresztül-kacsol az országban, ami sok rutinnal jár, monja. "Csak 32 fog van." Még hozzá párhuzamot lát a két dolog között. "Fogászat és zárnyitás a finom motorizáció fügvénye, és háromdimenziós munka." Még a szerszámok is hasonlóak.

Bölkernek a hobbyjához egy ugynevezett horogra, egy horogtü szerü fémcsíkra, amivel a zár belsejét kitapintja, van szüksége. "Mindegyiknek ugyan az a gyengesége" mondja a lockpicker, "a mehanikus részek nem passzolnak száz százalékosan egymásba". A horoggal (nem a spannolóval: a fordító) a megfelelö helyzetbe helyezi a stifteket, és nyitja ki a zárat. " Végsösoron majdnem minden zárat ki tudok nyitni. Csak idö kérdése."

Emellett nem egy magányos idötöltés. Évek óta tagja a hamburgi a Sportbarátok a Zártehnikában, amit is a Hamburgi Káosz Computer Club egyik alapító tagja , Steffen Wernéry, alapította egyesületnek. Nem véletlen: "Hackern (Programmok feltörése: a fordító) és a zárak nyitásban a biztonsági védömehanizmus kijátszásáról szól", mondja Börker. Még az Megyei Bünüldözö Hivatal Berlin is kérte együtmüködését a zárnyitóbarátnak.

Fogorvos Bölker már nyugodtabban hódol szokatlan hobbyjának. A múltheti Európabajnoki címét nem tudta megvédeni, nem hozza ki a sodrából. Még az ismerösi körböl jövö segélyhívásokra is nyugodtabban reagáll. "Legutóbb még egy stiftnyíróollót is használtam".
tomaji 2009.11.09 16:37:29
Mivel a második linken, az ezerötszáz záron, szerzöijog védelem van, ezért csak értelemszerüen a leírás, ami is végsösoron ugyan arról szól mint az elözö fordítás csak kérdés-felelet formájában:

A fogorvos azt állítja magáról, hogy több érzéke van mint egy betörönek.
Tíz éve fedezte fel hajlamát a zárnyitással szemben, azóta tizenhétszer szerezte meg a német bajnoki címet.
Egy betörö sohasem fogja szerinte megpróbálni a zárat kinyitni, mint ahogy azt mi is próbáljuk, hanem feltöri, felfeszíti az ajtót.
Naponta gyakorol. Versenyek elött napi másfél órát is.
Azt a megnevezést, hogy zárfeltörö, kikéri magának, hiszen ez egy sport amit gyakorol.
A zárnyitáshoz bele kell magát képzelje a zárba, elképzelje hogy néz ki bellülröl, hogy azt érezni tudja.
Hiszen az egész az érzésre épül fel. Az a tény, hogy fogorvos biztosan segít a zárnyitásban, hiszen ott is nagyon sok finom érzékre van szüksége.
Páncélszekrényeket nem nyit, ahhoz még több ezirányú gyakorlásra lenne szüksége. A számára legnehezebb zár nyitására hat hét ment rá.
Egyszer, amikor már mindenáron ki akarta nyitni, megszólalt a telefon, visszaengedte a nyomást a fordítón, és kinyíllott a zár!
A tehnika fejlödésével egyre több zár van amit már nehéz kinyitni.
De, ha kinyitotta, akkor tudni akarja, miért nyílott az ki, hogyan is müködik a zár belülröl.

Ehhez talán még azt füzném hozzá, amit már a legelején, amikor elöször megláttam a blogot, nekem is ez a "zárfeltörö" kifejezés, megnevezés nem tetszett.
Ez tényleg egy sport, ami nagyon sok örömet / sikerélményt tud adni!
A kitartást, finom érzéket fejleszti.
Minden alkalommal, amikor egy zár kinyílik, egy fantasztikusan jó érzés!
Én személyesen nem boldogulok igazán a horoggal, hóemberrel...
Én legszívesebben a kígyót és az úgynevezett Bogotát szeretem használni.
Bogotát nem is lehet venni, azt mindenki magának kell elkészítse.
Egy, számomra, nagyon szép szerszám.
A zárban siklik, mintha meg lenne olajozva.

Talán erröl egyszerre ennyit.
Sok sikert, jó szórakozást!
tomaji 2009.11.12 15:21:02
@trusty: Amit leírsz, az a "gyakorlás" eredménye.
Gratulálok!
Én, hogy megtudjam milyen mélyen mehetek be a zárba, elöször komplett lenyomott stifteknél benyomom a kuplungig az ütöstiftet. Akkor felengedem az ütöstiftet és elkezdem a zárstifteket "maszíroztatni".
A saját záradat nem ajánlom, hogy gyakorlásra használn. Mi van, ha egy rugó eltörik? Beletörik és beszorul az ütöstift?...
"Felfele ütö": án olyan ami lefele üt. De lehet, hogy az csak a márkagyártóknál. Én elektropickeket használlok, a meyhanikus nem áll úgy kézre. (nekem!)
A kiválasztott szerszámaidat jónak tartom, de a Lockpickersrác szerintem többet fog tudni íri róluk. ;-)(Vagy tévedek?)
Hello Lockpickerek!   Ha már legalább egyvalaki elolvasta az írásomat, akkor már megérte az időt és a fáradtságot. Így aztán folytatnám is mindjárt a következő résszel: Hogyan kezdjünk el lockpickelni? Persze azért a kommentekkel segíthetitek olyan mederbe terelni a…..
tomaji 2009.11.12 15:10:05
Ehhez mit szóltok:
Peterson Bypass Hook

www.youtube.com/watch?v=De-drlOXqZI

annélkül, hogy a stifteket kellene pozicionálni (picken)!
Hello Lockpickerek!   Nézzük, hogyan is tehetünk szert az első lockpick szettünkre. Adódik a lehetőség, hogy megvásárolhatjuk azt, hiszen széles a kínálat. Nem kívánok reklámozni egyetlen céget sem, mert minden megvásárolható pick-szett jó a maga nemében arra a…..
tomaji 2009.10.29 15:02:12
@Zsolti15: Bár nem nekem szól a kérdés, tölem jön a válasz. Szerintem nem fog haragudni a Lockpickersrác. ;-)
Az esernyö alkatrészeit felejtsd el. Beletörik könnyen a zárba. Az ablaktörlös az igazi.
"Jah,és szerintem inkább maradok a bimetall-os fűrészlapnál,mert azt olvasgattam eddig róla,hogy azt karikába hajlíthatod se pattan el." Pontosan a Lockpickersrác írta eggyel feljebb. :-))
tomaji 2009.11.06 12:31:35
@lelkeskezdő: Nekem is ez van (többekközött).
Minden meg van benne ami kell, a minöség pedig megint nagyon jó. Csak ajánlani tudom.
tomaji 2009.11.07 13:32:14
@lelkeskezdő: Ha ilyen jó érzéked van mindenhez, akkor nem lesz nehéz a jól választott párodat meggyözni. Van egy jó recept a meggyözésre. Mond elöször, hogy az 1300 eurós e-pick kell. Persze drágának fogja találni. Te erre engedsz, és "csak" a HPC e-picket akarod, amit már nevetséges 450-ért meg lehet kapni. De még ez is nagyon drágának fog tünni, ezért te megint engedsz, és ezt az olcsó "vackot" veszed meg az Ö kedvéért. ;-)
Van PayPal-od? Avval a leg egyszerübb. Ha az nincs, akkor egy Mastercard, EC vagy VISA...
A szállítási idö az ???. Függ attól, hogy van-e raktáron, mennyi idö kell az esetleges VÁM-ra, meg a postás milyen gyors.
1978-ig én is fehérvári voltam. Kicsi a világ!
Mai napon elég sok meló volt, sok szerencsésnek nem mondható ember hagyta bent a kocsiban a kulcsot, volt egy rosszul lett öregnéni is.3 napja sikerült vennem egy elég jo kis készletet, amelyet ma teszteltem.Sikerült kinyitni vele egy Toyota Avensist, Mazda 323-ast(ezt el is kellett…..
tomaji 2009.10.29 14:50:01
@Explosion: Klikkelj az Add to Cart-ra, (tedd a kosárba/kocsiba Checkout, Click here to Pay Now.
Ott a neved, címed megadni, és a fizetési lehetöségeket kiválasztani. Szerintem a PayPal a legjobb / biztosabb. Ha nincs, akkor weheted a kártyás fizetést "Payment Details" a kártya típusa / fajtája, Kártya száma, az utolsó három szám a Masterkártya hátuljáról (Security Code.
Start Date = Kiállítás dátuma
Expiry Date = érvényességi ideje.
tomaji 2009.10.29 14:55:01
@Explosion: Kinek a pap, kinek a papné.
Hallottam olyanokat akik csak a kézivel boldogulnak. Én az elektromosra esküszöm.
Van egy HPC, egy Multipick E-pick és egy Multipick E-pick Control. Az elsö kettöt jobbnak találom mint a controlt, ami is a legdrágább. De szerintem a németországban elterjedt/ismert Wendt a legjobb.
Szóval: Kinek a pap, kinek a papné ;-)
tomaji 2009.11.06 12:28:31
@leonardo211: milyen a Maestro?
Szerintem az ugyan az mint a Master.
Mindegyik mestert jelent.
A kártyáddal tudsz egyszerü aláírással fizetni? Mert akkor az az a kártya.